Leonardo, a Milan technikai igazgatója megerősítette, hogy van egy megállapodás a Flamengóval a 21 esztendős Lucas Paquetá átigazolásáról. A brazil szakember beszélt az átigazolási piacról, a csapatról, Gonzalo Higuaínról, Susóról és a közelgő Inter-Milan városi rangadóról is.

Mint arról nemrég beszámoltunk, egybehangzó hírek szerint januártól a Milanban folytatja pályafutását a Flamengo brazil tehetsége, Lucas Paquetá. A 21 éves középpályásért 35 millió eurót fog fizetni a klub.

“Nincs sok mondanivaló Paquetá ügyében. Van egy alapvető megállapodásunk a Flamengóval, de tudjuk, hogy a téli átigazolási időszak január 3-án kezdődik. Van még néhány dolog, amit rendezni kell, mielőtt megtörténik a hivatalos bejelentés. Most csak a bajnokságra és az Európa Ligára kell összpontosítunk, nem pedig az átigazolási piacra. Paquetá jelenleg a Flamengo játékosa, még 10 bajnoki meccs van hátra és a bajnoki címért versenyeznek, ezért nyugodtnak kell maradnia. Meg kell várnunk a január 3-át.”

“Ibrahimovic? Amikor a nyáron megérkeztünk, gondolkodtunk róla. Még 37 évesen is nagy hatással van a csapattársaira és ez látható Amerikában. Elég csak megnézni a mentalitásra gyakorolt hatását. Jelenleg a piac zárva van. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy fokozatosak a lépéseink a pénzügyi fair play szabályainak megfelelően. Versenyképes csapatot akarunk építeni. Mindig szükség van az egyensúlyra. Van egy folyamat, amelyet követünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy honnan kezdtük, hiszen 3 hónappal ezelőtt még az Európa Ligában sem voltunk ott.”

“Higuaín? Ő egy biztos pont, mindig is lőtte a gólokat. A Milanhoz igazolása jelentős benyomást keltett és vonzza a többieket. Ki lepett meg a leginkább? Különösebben senki sem. Suso egy tehetség. Mindenki ismeri a játékát, de egyszerűen nem tudják megfogni.”

“Derby della Madonnina? Bármit is mondunk, a derbi mindig derbi marad. Fejlődünk, ez egy nagyszerű teszt lesz számunkra. Azt látom, hogy van egy csapatunk, amely jobban tisztában van azzal, hogy mire képes. Múlt? A derbi mindig érzelmes. Tiszteletben tartom, hogy az Interhez mentem és nagyon nagyra becsülöm Massimo Morattit, akivel kiváló a kapcsolatom. A Milanba való visszatérésem nagyon boldoggá tesz. Galliani és Berlusconi? Örülök nekik, mert nem tudnak a labdarúgás nélkül élni. Ez egy csodálatos történet. A Milanjuk nagy értékeket és érzelmeket hagyott nekünk. Most már más klub vagyunk, de az értékek ugyanazok. Liedholm? Ő az elegancia és a szimpátia szimbóluma.”

“Utánpótlás? Minden az egyensúlyról szól. Az FC Barcelona az utánpótlás értékein alapult és fantasztikus dolgokat értek el. Ma ott van a csapatunkban Donnarumma, Calabria és Cutrone, valamint ott volt Locatelli is. Ők a munka gyümölcsei.”

Csütörtökön Leonardónak adták át a 2018-as Nils Liedholm-díjat, amelyet példamutató viselkedés és remek sportteljesítmény elismeréseként osztanak ki minden évben.

“Boldog vagyok, hogy itt lehetek és megkaphatom ezt a díjat. Úgy gondolom, hogy számít tisztelettudónak, udvariasnak és korrektnek lenni. Köszönettel tartozom Carlónak (Liedholm fia – a szerk.), hogy engem választott a díjra.” – tette hozzá Leonardo.

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Az azért érdekes, hogy Leonardo miként kaphatta meg ezt a díjat a 2013-as PSG-s ügye után… A díj odaítélésében fontosnak értékelt szempont a sportteljesítmény mellett például a lojalitás (hmmm…), a tisztesség, az elegancia… A szlogen: “bajnok a pályán, úriember az életben”. Ez Liedholmra valóban igaz volt, de a brazilról ezek így együtt nem feltétlenül jutnának eszembe – amellett, hogy sportigazgatóként nagyon ügyesen ténykedik.

    Persze pikáns az is – a későbbi történések fényében -, hogy 2013-ban Michel Platini kapta a díjat, tavaly meg Vincenzo Montella… Ha egy játékosként elért bajnoki cím, meg egy edzőként nyert hazai szuperkupa elég ehhez a díjhoz, akkor nem volt sok értelme megalapítani.