Mattia Caldara bízik abban, hogy a lehető leghamarabb a csapat rendelkezésére fog állni és elmondása szerint folytonosságra van szükség az eredmények tekintetében, így a három pont megszerzéséért utaznak a Cagliari otthonába.

Caldara a nyáron csatlakozott a Milanhoz a Juventus együttesétől és tétmeccsen még nem mutatkozott be a csapatban. A megegyezés szerint a klub mintegy 35 millió euróért szerezte meg a 24 éves védőt, akit Olaszország legígéretesebb védői között tartanak számon. Caldara az előző idényekben az Atalantában játszott és tavaly 34 tétmeccsen 3 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, míg azelőtt 31 meccsen 7 alkalommal volt eredményes.

Az olasz védő a legutóbbi két bajnoki meccsen (Napoli, Roma) csak csere volt, mivel Gennaro Gattuso inkább Mateo Musacchiót és Alessio Romagnolit részesítette előnyben. Gattuso elmondása szerint Caldarának időre van szüksége, amíg alkalmazkodik a négyvédős játékrendszerhez, hiszen az elmúlt években többnyire más felállásban játszott.

Caldarát arról is kérdezték, nem érzi-e furcsának, hogy eddig még nem kapott lehetőséget.

“Nem találok semmit furcsának. Kezdek egyre jobban alkalmazkodni a négyvédős rendszerhez az edző elgondolásának megfelelően. Ez nem könnyű. Az edző teljesen mást vár el tőlem, mint ami Bergamóban volt. Egy hónapja vagyok Milanellóban és tudom, hogy az edző mit akar. Minden edzésen megpróbálok még többet nyújtani annál, mint amit kérnek tőlem. Remélem, hogy a lehető leghamarabb készen fogok állni a játékra.” – mondta Caldara a Sportmediasetnek.

“Természetesen a négyvédős rendszerben kevesebb szükség van arra, hogy a középhátvédek csatlakozzanak a támadásokhoz. Ugyanakkor fontos, hogy nem szabad megszakítani a védelmi vonalat. Egy olyan csapatból jöttem, amelyben nagyon sok fiatal játékos játszott Gasperini irányítása alatt. Bátorságra van szükségünk és tudnunk kell, hogy a fiatal játékosok készen állnak-e, hiszen fennáll a megégés lehetőségének veszélye. Meg kell találni a megfelelő mixet a fiatal és az idősebb játékosokkal.”

Caldara nemrég pályára lépett az olasz válogatottban a Portugália elleni 1-0-ra elveszített Nemzetek Ligája mérkőzésen.

“Természetesen az olasz nemzeti csapatban játszani mindig nagy büszkeséggel tölt el. Kapott gól? Ha gólt kap a csapat, akkor az a védelem felelőssége. Sokat kell javulnunk védekezésben és ehhez fel kell ismernünk a hibákat, majd el kell kezdeni azon dolgozni, hogy ezeket ne kövessük el újra.”

A Milan a következő fordulóban a Cagliari ellen játszik és van rá esély, hogy Caldara ezúttal ott lesz a kezdőcsapatban Romagnoli mellett.

“Folytonosságra van szükség az eredmények tekintetében, ha elöl akarunk tartózkodni a bajnokságban. Meg kell szereznünk a győzelmet idegenben. Ez nem lesz könnyű, mert a Cagliari egy nagyszerű csapat és ezt Bergamóban is megmutatták.”

“Gattuso? Az edző nagyon közvetlen és gyakran beszélget velem, hogy mit vár el tőlem. Nagyon pozitív a kapcsolatunk. Egy beszélgetés sokat segít a játékos számára. Keményen dolgozom és minden nap arra törekszem, hogy fejlődjek. Bajnokok Ligája? Egyértelműen az a célunk, hogy a lehető legmagasabb pozícióban végezzünk a tabellán. Az összes lehetséges módon meg kell próbálnunk elérni a célunkat.”

1 hozzászólás