Sikeres fellebbezés, a Milan indulhat az EL-ben

38

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) hivatalosan is bejelentette, hogy sikeresen zárult a Milan fellebbezése, így visszavonták a klub kizárását és a csapat indulhat az Európa Ligában a 2018/2019-es szezonban.

Közel egy hónappal ezelőtt az Európai Labdarúgó Szövetség egy évre kizárta a Milant a nemzetközi porondról a pénzügyi fair play előírásainak megsértése miatt, amelyet a 2014-2017 közötti időszakban követett el. A klub a várakozásoknak megfelelően benyújtotta fellebbezését a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS). Csütörtökön a Milan 10 fős delegációja Svájcban, a CAS lausanne-i székházában meghallgatáson vett részt. A küldöttség tagjai a következő személyek voltak: Marco Fassone (vezérigazgató), Valentina Montanari (pénzügyi igazgató), Roberto Cappelli, Andrea Aiello, Antonio Rigozzi (ügyvédek), Franck Tuil (Elliott képviselője), Charles Russel, Ian Lynam (Elliott ügyvédjei), valamint Ben Van Rompuy és Denis Waelbrocek (külső tanácsadók).

A hosszú meghallgatást követően Marco Fassone, a klub vezérigazgatója nyilatkozott.“Intenzív megbeszélésen vagyunk túl. Úgy éreztük, hogy nagyon figyelmesen meghallgattak minket és belementünk egészen a részletekbe, így az illetékeseknek minden adott ahhoz, hogy meghozzák az ítéletet. Franck Tuil személyes részvétele nagy jelentőséggel bír.”

Pénteken délben először a Sky Sport Italia közölte, hogy a fellebbezés sikeres volt. Később a MilanNews is megerősítette a híreket és ezt követően megérkezett a Sportdöntőbíróság hivatalos közleménye. A szervezet a Milannak adott igazat az UEFA-val szemben és visszavonta a klub kizárását, amelynek következtében a csapat részt vehet az Európa Liga küzdelmeiben a 2018/2019-es szezonban.

A Milan szeptemberben fog csatlakozni az EL-mezőnyéhez, hiszen az előző idényben a 6. hely megszerzésével kiharcolta a csoportkörbe jutást. Így az Atalanta selejtezőt fog játszani, míg a Fiorentina nem vesz részt a sorozatban.

A Sky és a PremiumSport egybehangzóan állítja, hogy Franck Tuil jelenléte döntő fontosságú volt a fellebbezés sikerességét illetően. Tuil az Elliott Management képviseletében vett részt a meghallgatáson és biztosította az illetékeseket a stabil tulajdonosi háttér felől.

A Sportdöntőbíróság határozata alapján az UEFA-nak a jövőben újra kell tárgyalnia a Milan ügyét, mivel a kizárás túlságosan súlyos ítélet volt és nem volt arányban az elkövetett vétségekkel.

[adrotate banner=”32″]

38 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. A TAS visszadobdta a labdat az UEFA-hoz, azzal az apro valtoztatassal, hogy a kizaras tulzas es azt eltorlik viszont buntetes tuti lesz csak enyhebb. Ezt a klub tulajdonosi koret ert valtozasokkal magyarazza es kiemeli , hogy az UEFA dontesekor nem igy alltak a dolgok. Szoval az Eliott-al mar nyertunk valamit.
  Viszont…
  Szerintem mi rohogve megyunk most az uefahoz, de ok sem hulyek, szoval azert egy szep penzbuntetesre szamithatunk vagy mi van ha transzfer bannolnak minket? bar ezt ketlem.

 2. A döntés jogos, egyértelmű is volt, gondolom az lesz, hogy korlátozottan lehet regisztrálni a sorozatra, meg pénzbüntetés. Az UEFA magának köszönheti ezt az egész kényelmetlen cirkuszt,amit a jelen formájában felesleges FFP bevezetésével, majd be nem tartatásával okozott. Ha a PSG-nek szabad nyakló nélkül költekezni (és kamubevételekkel, kamu szerződésből kivásárlásokkal kibújnia), akkor azt engedni kell másnak is. Onnantól meg felesleges az egész szabályozás, el kell törölniük, mielőtt még nagyobb bohócot csinálnak magukból.

  • Azért bőven benne volt ott az is. Lesz még így is büntetés, csak a kizárás túl súlyos volt. Li meg hazárdjátékot játszott. Emlékezz rá, hogy átvétel előtt szálltak ki mellőle a társak. 19-re húzott lapot ami nem jött be.

   • Annyira ragaszkodtok ehhez a 2013-2017-hez, hogy már hajmeresztő.
    A Roma, Inter és rengeteg más európai klub ugyanúgy elvérzett ebben a 3 évben.
    Legtöbbjük megúszta egy figyelmeztetéssel, mások kisebb pénzbüntetéssel.
    Nálunk se lett volna ez másként.
    De nekünk volt egy Li-nk, akinek egész egyszerűen nem volt anyagi háttere. Az UEFA-nak már akkor szemetszúrt, amikor megvette a klub-ot és felvette az óriási kölcsönt. Azóta egy pillanatra se szálltak le róla.

    Ha kiharcoltuk volna a BL pozíciót, ugyanez lett volna a büntetés. Az, hogy majd a BL-ből mennyi pénz jöhetett volna be a 2018/19-es szezonban teljesen mindegy volt. 1 szezon alatt nem tudott felmutatni semmit, hogyan kívánja finanszírozni a klub-ot és miből akarja visszafizetni a kölcsönt.
    Li rizikózott? Nem. Li-nek egyszerűen nem volt pénze, egyetlen részlet befizetésére se. Majdnem fél milliárdra kúszott fel az összeg a kamatokkal.
    Kölcsönt akart kérni, hogy a kölcsönt fizethesse.
    Megmenekülhetett volna, legalábbis októberig, ha egyeszségre jut Rickets-ékkel vagy Comisso-val, de ő nem adta el a többségi tulajdont és ezzel el is veszített mindent.
    Ergo ez nem rizikózás volt, hanem egyszerűen ŐRÜLTSÉG! Pláne a szerződés, amit aláírt az ELLIOT-al…. nincs még egy ilyen ,,üzletember,, mint ő a világon.

    Ő tudta a legjobban, hogy kihátráltak mögüle a társak. Mit lépett ellene? Semmit. Tudta, mit akar az UEFA. Mit lépett ellene? Semmit. De még az utolsó utáni pillanatban is olyan dolgot művelt, amihez megint csak nagy ész kellett.
    Olyannak akarta eladni a klub-ot, aki már birtokol egy Európai klub-ot.

    Kellett az új tulajdonos, hogy végre megmeneküljünk.

    Kapunk-e büntetést? 110% százalék, hogy igen. Kizárást engedtek el nekünk, biztos vagyok a pénzbüntetésben. 15-20 millió.

    • Te meg olyan szinten ragaszkodsz ahhoz,hogy mindenben csak Li a hibás,hogy hajmeresztő.
     Ráadásul neked sincs több infód,mint bárki másnak,de mégis tényként kezeled ezeket a dolgokat.
     Berlusconi ugyanúgy hibás,mint Li és hiába ágálsz ellene,de a hivatalos UEFA nyilatkozatot ne akard már cáfolni,hogy igenis a 2013-17-es időszak miatt büntettet minket a szövetség,Li csak súlyosbította a helyzetet.

     • Hát épp ez az. ha elolvastad az UEFA nyilatkozatot, akkor tudhatnád, hogy a 2014-17-es időszakot épp csak megemlítik. Csak azért még nem zárták volna ki a klub-ot.
      70-80%-ban viszont Li volt a célpont.

      Na de mindegy is…. feleslegesen bizonygatom.
      Fujj Berlu, hajrá Li meg stb stb stb…..

    • Engem mèg az èrdekelne, hogy az UEFA-nak/FIFA-nak mi köze egy befektető hitelèhez ès annak fedezetèhez?! Mert amig befizeti a csapat nevezèsi dijját ès egyèbb kötelessègeinek eleget tesz addig sztem semmi.

     Mindentől függetlenül örülök ha stabilabb kezekbe kerül a csapat csak maradjon is így. 😉

 3. Nem lesz ebből már bakfiggy se! A politika és a pénzipar végleg begyűrűzte a labdarúgást, nálam ez volt a végszó. Játszanak egy ilyen multú klubbal, mint sérült Michelangelo képpel, ki tud még egy gyűszűnyi Eurót kipréselni belőle. Ha a sárga a góré, akkor lefolyó, ha az amcsik, akkor löknek még rajta egyet, hátha jön egy palimadár, aki kedvezményesen venne egy középcsapatot az elkövetkezendő 10-15 évre. A Juve gazdasági fölénye akkora, hogy gondolkodás nélkül vettek egy krisztusi korban lévő Ronaldót fele annyi pénzért, mint amennyit a Józsefvárosi kirakatos elherdált tavaly itt. Gyerünk-gyerünk srácok, mutassátok meg az EL-ben, hogy mi a Milan szív! Ha összejön, dobbanthattok, ha nem, vár a ganyéverem. Undorítóvá vált az a játék, amiért még nem is oly rég annyira rajongtam! Várom már a 400 millás Mohamedet, meg a 550-es Hurrikánt, aztán irány az Armageddon! Dögöljön az egész emberiség, nem is érdemel mást, ha hagyja magát ennyire megvezetni! Forza Milan…

 4. Pedig nagyon is igaza van ,mért nem szabják meg fix összegben ,hogy aki EL,BL-ben indul az x milliót kőlthet igazolásokra, akkor beszélhetünk farplayről de addig egy nagy szar az egész , honnan a picsából legyen annyi bevétel mint a mostani top csapatoknak? Merem fogadni ,hogy valami lóvéval rendezték el most is…