Szerda délután az UEFA nyilvánosságra hozta a döntését.

Kizárták a Milant a nemzetközi porondról

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján jelentette be, hogy egy évre kizárta a Milant a nemzetközi porondról a Pénzügyi Fair Play szabályainak megsértése miatt.

Szerda délután az UEFA előbb tájékoztatta a Milant a büntetésről, majd nem sokkal később hivatalosan is nyilvánosságra hozta azt.

Az UEFA rövid közleményében azt írja, a Milan a 2014 és 2017 közötti időszakban megszegte a Pénzügyi Fair Playre vonatkozó előírásokat, így a következő két szezon egyikében (amelyikben előbb bejut a Bajnokok Ligájába vagy az Európa Ligába) nem vehet részt a nemzetközi kupasorozatokban. A Milan a Serie A legutóbbi kiírásában a hatodik helyen végzett, így indulási jogot szerzett az EL-re. Azaz a milánói piros-feketék a következő idényben letöltik büntetésüket.

A közlemény szerint a Milannak 10 napja van, hogy benyújtsa fellebbezését az ítélet ellen a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS). A MilanNews szerint az illetékesek nem szabtak ki pénzbüntetést a klubra.

A Milan a hivatalos honlapján megerősítette, hogy fellebbez a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál

Amennyiben a fellebbezés eredménytelenül zárul, a Milan helyett az Atalanta kerül be az Európa Liga csoportkörébe, míg a selejtezőben a bajnokság nyolcadik helyezettje, a Fiorentina indulhat.

Címkék:

A szerző: norberto012