Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője szerint sok munka vár a csapatra a júliusban kezdődő előszezonban, ugyanis erőnlétileg és taktikailag egyaránt fel kell készülniük a soron következő szezonra.

“Nagyon nehéz szezon volt. Jó és rossz dolgokat is csináltunk ebben a félévben, azonban az alapok megvannak. Sok a teendőnk a következő szezonra. Meg kell erősítenünk a csapatot, megszervezni a munkát és beszélni a stábbal. Kitől várok el javulást? Mindenkitől. Az előszezon első napjától kezdve emelnünk kell a szintet. Lelkesedéssel kell dolgoznunk és nem szabad megelégednünk azzal, amink van.” – mondta Gattuso.

“Magamtól és mindenkitől fejlődést várok el, akik velem dolgoznak, mert hibákat követtünk el. Számomra a stáb nem csak azokat az embereket jelenti, akik velem dolgoznak, hanem azokat is, akik a klub főhadiszállásán és Milanellóban végzik a munkájukat. Sok dolgunk van és fel kell töltődnünk energiával. Taktika? Azt hiszem, hogy négy védőből indulunk ki, de tudnunk kell három védővel játszani illetve négy középpályással felállni. Ezeken dolgozunk és fontos, hogy legyenek alternatív lehetőségeink. Az elmúlt hónapokban a csapategység volt a fegyverünk, az elszántság és a mentalitás. Minden ebből indul ki. Egyéni megmozdulásokkal ugyan nyerhetsz mérkőzéseket, de a csapat az, ami végigvisz az úton.”

“Ha valaki érkezik, annak meg kell értenie, hogy egy dicsőséges klubot képvisel és egy olyan erős csapathoz jön, amelynek növelni kell a minőségét. Rutin? Olaszországban a tapasztalatot gyakran az életkorral kapcsolják össze. Egy 25-26 éves játékos is lehet tapasztalt. Olyan fiatal játékosokra van szükségünk, akik mögött fontos tétmeccsek állnak. Olyan játékosokat kell igazolnunk, akik segíthetnek nekünk.”

“Világbajnokság? Néhány napig Oroszországban leszek, hogy megtekintsek néhány mérkőzést. Több lesz mint egy megszokott meccsnézés, hiszen figyelemmel fogjuk követni bizonyos játékosok teljesítményét. André Silva és Kalinic? Remélem, hogy visszanyerik a formájukat.”

“Olasz szuperkupa? Nem gondolok rá. Csak a munkára összpontosítok. Remélem, hogy a srácok felfrissülnek a szabadságuk alatt, aztán hétről hétre kell gondolkoznunk. Olasz válogatott? Sajnálom, hogy nem sikerült kijutni a világbajnokságra, de ilyen a labdarúgás. Minőségi játékosok vannak a nemzeti csapatban és a legjobbakat kívánom Mancininek. Romagnoli és Bonucci? Az olasz válogatottban való szereplésük egy elismerés számunkra. Romagnoli 1995-ös születésű és már 200 mérkőzés van a háta mögött. Ő az egyik legjobb védő a világon. Adottak a játékosok az újrakezdéshez. Mindannyian ismerjük Bonucci képességeit és Calabria is ott lehetne a válogatottban. Davide nagyon tapasztalt, emellett okos, intelligens és imádja a munkáját. Cutrone? Nagyon sokat fejlődhet, akár csak Locatelli.”

1 hozzászólás

  1. ez megint egy szimpatikus nyilatkozat. Saját és csapat hibáit is leírta nagy vonalakban. De ezen leginkább ő tud változtatni. Nem gondolnám, hogy sok játékosra lenne szükség. A legfontosabb egy igazi Box to Box középpályás lenne. Nem tudom mi a helyzet a Török sráccal. Úgy gondolom ő sokat lendíthetne. MU-ban kegyvesztett A. Herrera is megszerezhetőnek tűnik.
    Ha már pihentetni tudnánk Bonát és Kessie-t már előrébb járnánk. Bár erre Locatelli is jó lehet.