Fabio Borini, a Milan olasz játékosa úgy érzi, hogy pozitívan alakult számára a szezon és sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket.

Borini tavaly nyáron csatlakozott a piros-feketékhez a Sunderland együttesétől. A megegyezés alapján a klub egy idényre vette kölcsön egy kötelező vásárlási joggal, amely július 1-jén automatikusan életbe lép. A Milan 5,5 millió eurót fog fizetni a 27 éves támadó játékjogáért, míg tavaly nyáron a kölcsönvételi díj 500 ezer euró volt.

Az olasz játékos 44 tétmeccsen 5 gólt és 7 gólpasszt jegyzett a Milanban az aktuális szezonban és remek kiegészítőember volt. Érdekesség, hogy Borini 7 különböző poszton szerepelt a csapatban, ám elmondása szerint csatárnak érzi magát.

“Számomra egyértelműen pozitívan alakult a szezon. Nem voltak túl nagyok az elvárások felém és azt hiszem sikerült bebizonyítanom, hogy méltó vagyok a Milan mezhez. Úgy gondolom, hogy jól teljesítettem, bár legtöbbször nem az eredeti posztomon játszottam. Ez egy csodálatos év volt számomra és a teljesítményem egy kicsit revansnak is tekinthető, hiszen sok időt töltöttem külföldön és az emberek egy kicsit elfelejtkeztek rólam. Céljaim a következő szezonra? Gólokat szerezni és mindenekelőtt több játéklehetőséget kapni. Frusztráló a cserepadon ülni gólszerzés után. Szeretnék játszani és ki akarom harcolni, hogy főszereplővé váljak.” – mondta Borini.

“Nem tudom, hogy a következő szezonban milyen poszton fogok játszani, de alapvetően csatár vagyok. Hol játszanék leginkább? Csatárként a 4-4-2-es felállásban. Sokat dolgozom és úgy gondolom, hogy jól teljesítek. Alapvetően nagylelkű vagyok az öltözőben és sok új játékosnak segítettem a nyelv elsajátításában illetve a beilleszkedésben. Örömmel tettem ezt, mert tudom, hogy ezzel a csapatot segítem.”

“Hogyan jellemezném magam? Ambiciózus, bátor és elszánt.”

“Olasz szuperkupa? Várom a mérkőzést, hogy revansot vegyünk a Juventuson. Augusztus első felében játszhatunk ellenük, ha az edző nem fog minket megölni az edzéseken a felkészülési időszakban. Az az álmom, hogy trófeát nyerjek Milan mezben.” – tette hozzá.

28 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. 7 különböző poszt! Azért ez nem semmi!
  “Ismeretlenül” jött, szinte ingyen, de olyan mentalitással játszik, hogy mindenki példát vehetne róla! Én bevallom csak legyintettem rá szezon előtt, de annyira meggyőzött, hogy neki adnám az “év meglepetésembere” szavazatomat.

   • Maradjunk annyiban Suso lőlapja se sokkal jobb és többet is játszott mint Borini….konzekvenciát tessenek levonni…Borini jó csere ember,ez így van… Suso akkor kicsoda ?

    Csak azért írtam mert sok elvakult Suso imádó van….láss csodát lelkesedéssel,energiával,alázattal egy Borini is tud annyit mint a spanyol….

    • Elég unalmas meg lerágott csont ez a Suso fikázás. Még szerencse, hogy a cikkben egy szóval nincs említve a spanyol, erre megint őt veszik elő. Pofám leszakad… A fenti cikk egyedül Boriniről szól, de egyesek biztos el sem olvasták és inkább megragadták a lehetőséget, hogy valamelyik játékosunkat ismét sz.rrá oltsák. Suso után hamarosan Abate, Donnarumma, Kalinic, Bonaventura, André Silva, Rodriguez… meg még a fél keret… jöhet a következő.

     • Suso ma egy jobb csapatban verné a 100 milliót mert azok a hibák nem látszanának meg…Ide venném Iscot a spanyol se egy klasszis mégis talán egy hajszálnyival jobb a lövő technikája, de hogy semmivel nem jobb csak egy jobb csapatban van az is hót ziher…
      Suso sokszor felvállalja az 1az1-et, ami kurva jó hiszen a csapatban szinte nem tud cselezni főleg a !!!!!!!!!!!!!!!!!!4csatárjaink!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, főleg ha volna egy jobb lába azt mondom simán Barca vagy Realba játszana…
      Borini meg egyszerűen az év igazolása bár gondoltam jó lesz mivel a Romába se volt kutyaütő anno…Balszerencsés volt a sérülések miatt a Poolban lehetett volna jobb karrierje is…Ebbe a csapatba kéne egy jó írányító meg egy csatár és kész meg egy alapos fejmosás vagy rúgják ki azokat, akik a pénzért/hírnévért vannak itt és nem a címerért/klubért!!!!

 2. Egyetértek a legtöbb szurkolóval.
  Ebben az emberben csalódtam a legnagyobbat. Pozitívan.
  Én nem örültem, hogy leigazoltuk, de amit a pályán mutatott, az teljes mértékben megváltoztatta a véleményemet.
  Ő azon kevesek egyike, aki Montella alatt is jó formában játszott.
  Ennyire univerzális játékost már rég nem láttam. Rengeteg pozíciót fedett már le.
  Jobb szélen tud igazán jól játszani, ott pedig a védelemtől – csatárig bármit.

  Sok pletyka kering, miszerint bevonnánk egy tranzakcióba, hogy meg tudjunk szerezni egy másik játékost, de én nem engedném el.
  Igazi Jolly Joker. Borini-t meg kell tartani!!!

 3. Szerintem is barokkos túlzás Susóval összehasonlítani. Nyilván jobb és tehetségesebb a spanyol, de Borini valóban kellemes csalódás. Azonban aligha gondolom, hogy főszereplővé válhat legalábbis nem egy BL helyért küzdő csapatban. Már ha az lesz a cél.. 🙂

 4. A legnagyobb baj,hogy még egy egyszerű hasonlaton is fennakadtok…bár lehet csak számomra egyértelmű,hogy arra utaltam vele…van egy Borinink aki kicsit szerencsétlen,talán tud 3-at dekázni nem biztos,mindenki szidta egész idényben….de játszott 7 poszton,mindig kiadott magából mindent akár 8 perc jutott neki akár 90….és összehozott egy egészen pofás kis statot…

  No van egy Suso-nk akinek minden második Milan szurkoló vörös szőnyeget borít a lába alá,és az Olymposig magasztalja…1,5-szer többet játszott Boriinél,minden labdával őt keresi mindenki stb… ebből kihozott egy Borinivel azonos statot kb… nálam egy ilyen jellegű szélős támadónak a statja minimum dupla-dupla..tehát legalább 10 gól és legalább 10 gpassz innen indul a jó elfogadható stat….

  Az összehasonlítás alapja az emberi tulajdonság volt…a küzdés,a hajtás,a szívből játék,és hogy mindent megteszek a csapatért című hozzáállás !!!

  Lehet Suso 3425-öt tud dekázni….de tudásának a 15%-át képes a pályára kitenni…Borini 3-at tud dekázni de ő minden meccsen megpróbál 4-et…. óriási különbség……

  ezért hasonlítottam Borinit össze Susoval…. nálam Borini a nyerő ember ő pluszt hoz…Suso mínuszt…

  Tehát jó hogy itt vagy Borini !!!

  • Érdekes meglátások, miszerint Borini a nyerőember és Suso gyakorlatilag jelentéktelen, mivel csak minuszt ad a csapatnak. Egyébként közel sem ugyanaz a statisztikájuk. Borini 5 gól, 7 gólpassz, Suso 8 gól, 14 gólpassz. Ez közel sem hasonló, pl a spanyol kétszer annyi asszisztot adott. Egyébként meg óriási hülyeség az összehasonlításod, mert két különböző játékosról van szó, akik mindenben különböznek egymástól, a poszt sem stimmel.

   Veled ellentétben én nem vagyok edző. A tények viszont magukért beszélnek.

   Nézd meg nyugodtan, hogy Suso hány pontot hozott a csapatnak ebben a szezonban vagy akár tavaly. Húzóember volt és márciusig nem is volt probléma vele, utána viszont hullámvölgy és visszaesett a teljesítménye. Lehet nem 1,5-2 hónap alapján kellene megítélni egy játékost… Egy név sincs a keretben, aki júliustól egészen májusig stabilan játszott és hibátlanul. Talán Conti, de ő 5 meccs után lesérült.

 5. Lehet,hogy Borini nem a legtechnikásabb játékosunk,de fejben az egyik legjobb. És most nem csak a mentalitásáról beszélek, hanem olyan, az igazán topcsapatoknál tök alapnak számító dolgokról is beszélek,mint az ellenfél kapujánál az 1-2 érintéses játék. Amíg Susók,meg Bonaventurák egyszerűen nem képesek,(hajlandóak) nem felcsavarodni a labdára, addig ő szinte mindig egyből próbálja megjátszani, és sprintel üres területre,hogy visszakapja. Amikor játszik,akkor elég sűrűn előforduló jelenet,hogy csóró passz után beindul, hiába. Mert akinek leadta, az éppen visszafele totyorog a labdával,ahelyett,hogy visszaadta volna. A mentalitása,meg tényleg parádé. Sose derogál neki akár 3percre is beállni padról. Kár,hogy Lapadula után ismét egy botos játékosunkban van meg legjobban a Milan mez iránti alázat.

 6. Én meg azt mondom a technikai képzettségről, hogy abszolut nincs elmaradva susotól és mer 1v1-ezni is.Kitűnőek a beadásai.Ennyi pénzért bőven megéri nem hogy írta valaki hogy sok érte.Sokan itt nem is értenek a focihoz ahogy észre vettem.Vagy legalább is futballozni nem igen futballoztak:)
  Suso technikás de sokszor hátrébb jut a cseleivel mint előre.
  Borinit én szívesebben látnám közép közép szerepén.tudna jól irányítani.Biglia, Monti, Locatelli mind gyengébb játékos.Ha a jobb szélt nézzük ott is jobb mint Abate és Calabria.Conti alapból nem mutatott sokat ha nem volt sérült se, de őt a sok sérülés miatt nem tudom értékelni.
  RR is elégé gyenge támadni nem tud védekezni igen.
  Bonaventura meg jobban cselez mint suso tehát a technikáról beszélve nem suso a legjobb.

  Borini érkezésének én nagyon örültem már az elején is.
  Silva érkezésének egyáltalán nem, tudtam hogy 1 lufi játékos csak.
  Kalinic meg egy szerencsétlenség.
  Bacca meg a végén még vissza fog térni és nem veszi meg a villa.

  Itt egy vidi Boriniról.Bárhol tud játszani és jól.Ez a nem mind1.

  https://www.youtube.com/watch?v=bS4toTsp22A

 7. Cserènek vagy gyengèbb csapatok ellen kezdőnek szerintem teljesen megfelel. Az már csak bónusz, hogy ilyen kedvező áron kaptuk ès a mentalitása is rendben van.

  Továbbiakban a kezdőbe kell igazolni ès így lesz jobb ès jobb a csapat.