A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint 2021-ben debütál a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által átalakított Klubvilágbajnokság, amely 24 csapatosra bővül és a várakozások szerint a világ legsikeresebb együttesei vesznek részt rajta.

A FIFA szándéka a jelenleg évente megrendezendő klub-vb átalakítása egy nagyobb szabású, több csapatot érintő tornává, amelyet 4 évente rendeznének 2021-től kezdődően. A 18 naposra tervezett torna nem ütközne az európai bajnokságokkal, ugyanis júniusban rendeznék és ennek következtében megszűnne a Konföderációs kupa.

A megújuló Klubvilágbajnokságon 24 csapat fog részt venni, a csoportköri küzdelmeket nyolc háromfős csoportokban bonyolítják le, majd a csoportelsőséget megszerző együttesek továbbjutnak a kieséses szakaszba. A további részletek még kidolgozás alatt állnak, de nagy valószínűséggel 12 együttes fogja képviselni Európát, a fennmaradó helyeket ázsiai, dél-amerikai, észak-amerikai és afrikai csapatok fogják betölteni, valamint elképzelhető, hogy Óceánia is kap egy kvótát.

Szinte biztosra vehető, hogy a Milan is ott lesz 2021-ben az átalakított Klubvilágbajnokságon, de jó eséllyel pályázik a részvételre még további két olasz együttes, a Juventus és az Inter. Az első kiírásba a tervek szerint a történelem legsikeresebb klubjait fogják meghívni, így előreláthatóan a Real Madrid, a Milan, a Bayern München, az FC Barcelona, a Liverpool, az Ajax, az Inter, a Manchester United és a Juventus is ott lesz. Franciaországból várhatóan a Paris Saint-Germain fog indulni, míg a további két helyért a Manchester City, a Chelsea, az Atletico Madrid, a Porto, a Benfica és a Borussia Dortmund harcolhat.

Pénzügyi szempontból rendkívül nagy jelentőséggel fog bírni az új Klubvilágbajnokság, ugyanis egy-egy kiírásban körülbelül 2 milliárd dollárt fognak szétosztani a csapatok között. Csupán a részvételért mintegy 60 millió dollárral fog gazdagodni minden egyes klub. Ez az összeg a teljesítménytől függően tovább növekedhet és a torna győztesének bevétele elérheti a 130-150 millió dollárt is.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

    • Szomorú, ha te csak ennyit látsz ebből. Nézz egy kicsit a dolgok mögé. Semmi előrelépés? Hol voltál az elmúlt mondjuk az elmúlt 5 hónapban? Úgy látszik nem igazán követted figyelemmel az eseményeket.

     Lehet köpködni Gattusóra, lehet szapulni az egész csapatot, de tény, hogy a szezon első felében bukta el a szezont a csapat. Sokan boncolgatták itt is közülünk hogy a római kókleren ment el a szezon és ez így is van. Sajnos túl késő volt és túl nagy kárt csinált. Novemberben nem volt csapatunk, nem volt edzőnk, nem volt játékunk, nem volt teljesítmény és az égvilágon semmi nem volt. Fél évvel később igen is látszik Gattuso munkája, csak rá kell nézni az eredményekre. Mondjuk kb bő egy hónap kellett neki, hogy rendbe szedje ezt a társaságot és jöjjenek az eredmények.

     Csak a Juventus és a Napoli szerzett több pontot a Milannál 2018-ban a Serie A-ban, ez azért mindent elmond. Elég ha csak a bajnokságra összpontosítunk és megnézzük h január óta hogy teljesít a csapat. Egész tavasszal nekem két meccs ugrik be, amikor kudarcot vallott a Milan. Egyik a Benevento elleni vereség, másik a Sassuolo elleni döntetlen. Nos, a Sassuolo ellen körülbelül 80-20 százalékos labdabirtoklás mellett ötmillió kidolgozott helyzettel EGY, azaz EGY gólt sikerült szereznie a csapatnak. Arról nem biztos h Gattuso tehet h 5-10 méterről nem képes egy játékos belőni a labdát… Teljes mezőnyfölény volt a Milan javára.

     A Benevento ellen volt a leggyengébb játék a szezon során, gyakorlatilag kilátástalan volt minden.

     Talán az egyetlen, amit fel lehet hánytorgatni Gattusónak, az Kalinic folyamatos játéka. Érthetetlen és felfoghatatlan, hogy egy ilyen falábút részesít előnyben a két fiatallal szemben. Silva padoztatása pedig rejtély.

     Van egy stabil alap. Donnarumma, Romagnoli, Bonucci, Biglia, Kessié, Suso, Calhanoglu. Nem beszélve a fiatalokról, Cutronéról és Calabriáról.

     • Én azt mondom most kellett volna egy határozott sportigazgató aki a fejére koppint Gattuso-nak amikor nagyon erőltette ami nem megy (utolsó kb 2 hónapban) és akkor még jobb helyen állnánk.Abban a 200-ban bőven volt feleslegesen elköltött pénz is, de szerintem is elég erős a keret, minimum TOP 5 a Seria A-ban.

      Kitérve a kamu kupára… nem hinném,h utolsó lenne a csapat! Azért ki-ki meccsen nyáron lehet jól teljesíteni még erősebb ellenfelek ellen is.

     • Gattuso megtanította őket küzdeni és kb. ennyi. Előrejáték 0 és az a tény hogy relatív jól szerepelt a csapat 2018-ban valóban annak tudható be, hogy van 1-2 alkalmas (nem minőségi, hanem csak alkalmas) játékosunk elől. Sajnos Gattuso sorozatosan rossz döntéseket hoz taktikailag.
      Én ezt és így látom.