Nyártól a Milanban folytatja pályafutását a világ- és Európa-bajnok spanyol kapus, José Manuel Reina – jelentette be a klub sportigazgatója, Massimiliano Mirabelli.

Reina szerződése a nyáron lejár a Napolinál, így szabadon igazolható lesz. A 35 éves kapus három év után távozik Nápolyból, viszont marad a Serie A-ban és a következő szezont a Milanban fogja megkezdeni.

“Reina? Megragadtuk a lehetőséget, hogy ingyen megszerezzük és úgy gondoljuk, hogy stratégiai szempontból hasznos volt. Sok mérkőzésünk lesz. Reina a pályán és azon kívül egyaránt segíthet nekünk. Szükségünk van ilyen tapasztalt személyekre és ő egyike azoknak.” – mondta Mirabelli.

Az olasz sportigazgató ismét szót ejtett Gianluigi Donnarumma helyzetéről.

“Donnarumma része az olasz labdarúgás jövőjének és nagyon értékes játékos. Ismerjük a piacot és azt gondoljuk, hogy Gigio sokat ér. Reméljük, hogy velünk fog maradni és ugyanez a helyzet a többi játékos esetében is. Ha egy játékos távozni akar, akkor két lépés van. Először is ezt közölnie kell velünk, majd a kérőtől egy olyan ajánlatra van szükség, amely megfelel az igényeinknek. Ez mindenkire vonatkozik. Ezek közül eddig egyik feltétel sem teljesült. Olyan játékosokat akarunk a csapatba, akik szeretnének részt venni a projektünkben.”

“Donnarumma nem jött oda hozzánk és nem közölte velünk, hogy távozni akar. A csapat megerősítésén dolgozunk, nem pedig a leépítésén.”

“Európa Liga? Elértük az első célt, azaz a nemzetközi porondon való indulást, de meg kell tartani a hatodik helyünket. Mindannyian valami másról álmodtunk, de nehéz egy év alatt újrakezdeni és csapatot építeni. Ez időt vesz igénybe. Egyértelműen meg fogjuk tartani a nagy játékosainkat a következő idényre. Célunk egy új korszak megkezdése egy fiatal és erős játékosokból álló csapattal. Mi vagyunk a Milan és nem akarjuk szétszedni a csapatot. Egy fontos csapatot építünk a következő néhány évre.”

“Belotti? Nem beszélünk más csapatok játékosairól. Világos elképzeléseink vannak arról Gattusóval, hogy mit kell tennünk.” – tette hozzá.

37 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Mindig is szánalmasnak gondoltam az ilyen fajta cikkeket, amik megjelennek. Bullshit az egész. 11 pont? Valószínű… Az utóbbi években nélküle még a 6-7. helyeket sem sikerült volna elcsípni, de ebben a szezonban is voltak hihetetlen védései. Nem egyszer mentette meg a csapatot… Továbbra is állítom, hogy nincs olyan top kapus ezen a bolygón, aki nem hibázott volna egyszer sem…

   Nagy igazság van abban, miszerint hiába csinálsz 100-szor vagy 1000-szer valami jó dolgot, ha legalább egyszer is hibázol, mindenki azt fogja megjegyezni és az alapján ítélkeznek.

   • Viszont lehet utálni Donnát, mert a menedzsere nagyon megnehezítette a vezetőség dolgát, sőt lejáratta az egész futball világ előtt. Ez elkerülhető lett volna, ha van elég tökös gyerek és elküldi a bús faszba, mert ha ilyen kiváló játékos lesz belőle, mint amilyennek tartják akkor nem a menedzsere meg a jelenlegi fizetése kéne, hogy érdekelje, hanem a foci karrierje és azután jön majd a nagy lóvé magától, bohóc disznó menedzser nélkül is. Ezt baromi nehéz elfelejteni neki, de fiatal volt, úgyhogy ha elküldi a nyáron akkor megoldódik a gond.

    Engem nem érdekel Donnarumma, mert ha marad és jól véd akkor jól járunk vele, de ha elmegy akkor sok pénzt kapunk érte és az utóbbi időben nem védett olyan jól, hogy hiányozzon, mint ahogy egy Thiago Silva vagy Kaká hiányzott.

    A vezetőség meg jó taktikát folytat, mert előre bejelentette, hogy jön a Reina, amivel alapból jelzett, hogy itt egy kölyök nem fog dirigálni a disznójával, de közben megadta a lehetőséget is, hogy nincs feszültség, mert szívesen folytatják a munkát az olasz fiatallal.

    Kapus ismerősöm is mondta mindig, hogy az egész csapat őt baszogatja, de a csatárt meg ünneplik, ha megbotlik a labdába és bepattan róla egyszer a labda és ha fölé lövi, akkor mindig biztatják, hogy közel volt. Kapusok ezt hamar megszokják és vastag lesz a bőrük vagy korán elvéreznek. Azért jó lenne látni akkor a statisztikát Kalinic hibáiról is, hogy az mennyi pontvesztést jelentett, mert lehet több, mint 11 lenne. Persze 6 millióért illene kiemelkedőt nyújtani, de azt nem is a mostani teljesítményére kapta.

 1. Ugye most csak vicceltek? Mi a franc folyik itt? Eladnátok egy roppant tehetséges, kulcsszerepet betöltő saját nevelésű játékost, akihez hasonló nem született az elmúlt 20 évben? Ráadásul úgy, hogy a helyére jönne egy 35 éves félig nyugdíjban lévő kapus? Csak azért, mert 19 évesen hibázott? Bezzeg ha eladnák és Gigio pár éven belül világklasszissá válna egy másik csapatban, akkor a vezetőség lenne a legnagyobb idióta, mert egy ilyen tehetséget elengedtek… Vicc…

  Ha megy a szekér, akkor ő a király, ha meg hibázik akkor takarodjon innen? Sajnálom, de én nem az elmúlt 4 napban nyújtott játéka alapján ítélem meg…

  Van a mondás, hogy végy egy jó kapust. Nos, most van egy, aki kb minimum 15 évre megoldaná ezt a posztot, de minek. Persze, üldözzük el és hozzunk egy kétszer annyi idős kapust. Ez ám a jövő építése….

   • Oké én ezt értem, de a hozzászólások alapján nem úgy tűnik, hogy emiatt akarnátok eladni.

    Egyébként mivel lennénk előrébb az érte kapott 30-35 millióval, amit érte kapna a Milan? Márpedig többet biztosan nem fizetne ki érte a PSG a pénzügyi fair play miatt, max ha mellé dobnak még játékost. Bitang árak repkednek nulla játékosokért, mi meg eladnánk a legtehetségesebb játékosunkat és egyik legjobbunkat két zsák krumpliért? Csak azért, mert egy sz.rházi az ügynöke?

    70 millióért vagy afölött már én is azt mondanám, hogy oké…

    • Óriási tehetség, a csapat egyik legbiztosabb pontja (az utóbbi hibái ellenére is), csak ez a folytonos cirkusz körülötte…fölösleges túl ragozni, ez bizony rajta múlik. Vagy menedzsert vált (amit már rég megtehetett volna), vagy eligazol. Az átigazolási ár lehet szerintem is a mérvadó a klub esetében. 70-et soha az életben nem kapunk érte, szerintem a maximum 40-50 körül mozog.
     Ez a mostani mercato sok mindenre választ adhat. Donnarumma ügye csak az egyik közülük, azért nem történik tragédia, ha a távozás mellett dönt.

  • Igen… világsztár válhat belőle. Közben tizen milliós fizetést kér és kapni is fog. (Remélem nem tőlünk.) A nyári hisztije után nem tudtam, hogy mit gondoljak róla. A teljesítménye hullámzó lett. Voltak szuper meccsei.. (pl.: Napoli-Milan 2-1) és voltak bakiai is (közelmúlt). De nem ez a probléma, mert valóban hibázhat mindenki. Az ügynöke már annál inkább…
   Ha nyerni akarunk rajta (sokat), akkor most kellene eladni és abból a 70-60 millióból bőven vehetünk majd mást is.

 2. Szerintem Donnarummának megfelelő váltótársa lesz mind a Kupában, mind pedig az EL-ben. Szerintem Donnarumma idén elfáradt fejben és ezért volt ily hullámzó a teljesítménye. Én személy szerint nem adnám el.
  Számomra érdekes, hogy ha azt mondjuk a húzóemberekre (S legyünk objektívek amellett hogy voltak lepkéi Gigio-nak, amellett párszor megvédte már a seggünket az égéstől!) hogy adjuk el zsíros Euró milliókért, akkor hogy akarunk csapatot építeni?!

  Ez egy Reina cikk, szóval üdvözlöm a spanyol kapus érkezését! 🙂

  Gabriel kieshetne tőlünk ……

 3. Donnarumma csomagol.

  Őszinte leszek, keserű a szám íze.. írhattok bármit, győződhettek az igazatokról, de a srác 19 éves. Én úgy gondolom, a tavalyi dolog a feje fölött dőlt el, Raiola jól telebeszélte a fejét, nagyon durván manipulálta.Arról , hogy egy 19 éves gyereket , milyen könnyű manipulálni, nem kell vitatkoznunk.

  De! Ha mégis ő akart és akar most is eligazolni, én azt is megértem. Ő testközelből látja, és átéli, a csapat szenvedését ( ő 3éve ). Reálisan nézve, itt 5éven belül még nem lesz újra régi nagy A.C. Milan.

  Itt becsúszhat egy BL indulás, egy fogyatékos Olasz Kupa, esetleg Szuperkupa, de nem hogy BL döntő, még bajnoki címért való harc se lesz.

  Ha valódi sikereket akar elérni, akkor azt másik csapat mezében kell megtennie.

  Ezért keserű a szám íze..

  ( és most jöhet a szekálás, hogy Milan szív, meg ha ő menni akar, akkor egy áruló sz@rházi, egy patkány aki menekül a süllyedő hajóról, de ez már nem a 80-as 90-es évek, vagy a kétezres évek eleje… 2018 van emberek. Elszaladt mellettünk a futballvilág.. )

  • Én is olyan kölyök voltam, hogy tudtam mit kéne tenni, de mivel egyszerűbb volt semmit tenni ezért inkább hagytam, hogy a fejem fölött eldőljenek a dolgok, de utólag nézve hiba volt, de ez megtanított rá, hogy tökösnek kell lenni és elzavarni az ilyen disznó féléket.

   Igazából bánni fogja, ha elmegy, mert sokan azt hiszik bérelt helye lesz bárhova megy, de ez nem igaz. Egy Milanban kényszerből kell 19 évesnek védenie a kaput és mivel jól tette előző szezonban, ezért bejött ez a kényszer helyzet, de más csapatoknál egy rosszabb félév vagy meccs után padra basszák és onnan meg nem lehet fejlődni.

   Az tényleg szar lehet egy srácnak, hogy ő maga szerint elkövet mindent, ami tőle telik a szurkolók meg nyakon köpik. Ezért nem csodálnám, ha megelégeli ezt és elmegy, de szerintem jövőre lesz BL helyezés és nem képzelheti, hogy ő a Realban fog BL döntőn védeni jövőre, mert az nonszensz. Ez meg amúgy a szurkolók hülyesége is részben, hogy csak a bajnoki címért való küzdelem diadalmas és dicsőséges. Én az Atalanta elleni kemény küzdelmes csatát is izgalmasnak tartottam. 3 éven belül lehetne bajnoki címért küzdeni, de nem nyernénk meg a címet, de közel maradnánk a szezon végéig. Ez a realitás, de könnyű negatív felhőbe burkolózni, mert a szezont egy alkalmatlan edző elbaszta és egy jó edzőt bottal verünk a korábbi alkalmatlan hibáiért is. Sajnos sokan ezt csinálják, pedig látható a fejlődés, de erőnlétet nem tud befecskendezni az izmokba és a sérülteket se tudja meggyógyítani, igazolni meg végképp nem tud az elfáradt emberek helyére jelenleg.

 4. Szerintem tavaly már mindenki átesett Dvel kapcsolatban az érzelmi történeten. Idén Dt teljesen üzleti alapon kell kezelni,ha leteszik érte a zsetont menjen…sőt valljuk be a legvérmesebb D rajongók is csettintenének,ha D menne párizsba még dobnánk utána 30 misit,és cserébe jönne Cavani meg Rabiot vagy Draxler… lenne vki aki erre nemet mond ?

  • Szerintem ilyen ajánlatra csak akkor mondanék nemet, ha Donna maradni akar. Abban az esetben “Nem eladó” táblát kell a nyakába akasztani, de lássuk be nem úgy tűnik, hogy maradna.
   Úgy gondolom Gabriel és Plizzari remek kapusok és még lesz egy rutinos a padon is, ha a fiatalok még sem elegek a feladatra. Ebből kiindulva a kapus poszton állunk talán a legjobban.

 5. Kapus poszton bőven megvagyunk D nélkül is….ha menni akar had menjen…ha meg leteszik érte a 70 misit ne adj isten…akkor meg már küldeni kell !!!

  Reina,Gabriel,Plizzari több mint elég és igaziból itt van D bratyója is aki szintén nem volt rossz mikor védett….szóval D-t pénzé kell tenni…majdhogynem megfordult a dolog tavaly óta…és az lenne a klubnak a jó ha menne sok zsetonért !!!

 6. Borzasztó kockák vagytok…bár Gabriel-lel nekem is vannak fentartásaim viszont lesz egy Reinánk,itt egy nagy D és estleg Plizzari is…. konkréton nem esünk hanyatt ha D elmegy erről beszélgetünk…..tavaly mindenki hadonászott,hogy maradjon…ez már kihűlt….az értelmesebb szurkoló már az üzletet látja D-ben…70 misi nagyon jó zseton,ha leteszi érte bárki,azonnal elkell adni !!!

  • Reina jó kapus meg minden, de mi lesz 1 vagy 2 év múlva? Következő szezonban megoldás lehet a spanyol, de azért arra ne számítsunk, hogy 45 évesen is védeni fog. Gabriel egyértelműen nem kell ide, ő neki nem ez a szintje. Szerinted ha kicsi Donnarumma távozik, akkor a bátyó sokáig itt lesz? Kétlem, főleg h kiutálná a közönség és még a padon is kapná az ívet. 70 millió tényleg rendben van Gigioért, de kétlem, hogy bármelyik klub kifizetné ezt, főleg azok után h a PSG-t is fingatja az UEFA a fair play miatt. Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Chelsea, FC Barcelona… A teljesség igénye nélkül talán ők azok akik ki tudnák fizetni ezt az árat, de egyiknek sincs gondja kapusposzton…

   Az viszont nem lenne rossz ha a nevén neveznéd meg kedvenc csapatod játékosát.

 7. A nagy csapatok, akik ki tudnák fizetni a 70 m-it-sztem sehol nem küzdenek kapus gondokkal…szóval bérelt helye a kezdőben tuti nem lenne sehol sem…Talán a pool az ahol nincs nagy név a kapuban és lenne ennyi pénze…de jovore lehet ott is az 5-6 helyert kuzdene…szoval annyira a nagy elorelepest én nem latom azzal ha eligazol…
  Reina nagy segitseg lenne neki..edzopartner,lelkitars stb…