Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője az Atalanta elleni döntetlen után elmondta, hogy ugyan sikerült kiharcolni az Európa Liga-indulást, azonban céljuk, hogy a hatodik helyen fejezzék be a bajnokságot, így ebben az esetben a csapat a következő idényben automatikusan a csoportkörben kezdené meg az európai kupaszereplést, nem pedig a selejtezőben.

“Bebiztosítottuk az Európa Liga-indulást, de jobb lenne, ha a hatodik helyen végeznénk. Egy ilyen zűrzavaros szezont követően sok ember számára úgy tűnhet, hogy ezt könnyű volt elérni, de egyáltalán nem volt az. Fontos a hatodik hely a megszervezett nyári túrnék szempontjából is.” – nyilatkozta Gattuso.

“Nem volt könnyű ezen a pályán játszani, az Atalanta egy nagyszerű csapat. Jó teljesítményt nyújtottunk. Kicsit sajnáljuk, mert egy győzelemmel minden eldőlt volna, de a kupadöntőben elszenvedett vereség után nem volt könnyű így játszani. Donnarumma? Nem szabad mindig Gigiót beállítani bűnösnek. Nem hiszem, hogy hibázott. Nedves volt a pálya és erőteljes fejes volt közvetlen közelről. Gigiónak nyugodtnak kell maradnia, ő egy 19 éves srác és nem szabad a szerződése alapján megítélni őt. Békén kell őt hagyni, de nem csak a sajtónak, hanem azoknak is, akik körülveszik őt.”

“Mindenki hibázik, még Buffon is hibázott ennyi idősen. A tapasztalatot nem tudod megvásárolni a boltban.”

“Kalinic jövője? Nem tudom, a szezon végén mindent értékelni fogunk. Van egy fontos mérkőzésünk vasárnap a Fiorentina ellen és remélem, hogy a közönség nem fogja őt kifütyülni. Remélem, hogy mindenki 90-95 percen keresztül támogatni fog minket. Kalinic a mozgása és a technikája alapján nagyon fontos játékos számunkra.”

25 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “Kalinic a mozgása és a technikája alapján nagyon fontos játékos számunkra.”

  Ez qrva jó!Ez nagyon tetszik.Én Kessiét a testtartása és mimikája miatt tartom fontosnak,Donnát meg a kiállása miatt,és még sorolhatnám.Apám!
  Milyen nyilatkozat ez már megint.Itt valami jól el lett állítva a fejekben.

 2. “Kalinic a mozgása és a technikája alapján nagyon fontos játékos számunkra.”

  Azért elég nehéz volt olyan elemeket találni, amelyek alapján fontos a horvát… És hát ez is hülyeség volt. Azt nem mondhatta, hogy a góljai miatt, hogy azért, mert remekül tartja meg vagy játssza meg a labdát, hogy leköt egyszerre két-három védőt…

  Az ilyen nyilatkozatok alapján legszívesebben vágnám ki a francba Gattusót is. Ott be lehetett volna fejezni, hogy majd értékelni fogjuk, reméli, hogy nem fütyülik ki a szurkolók stb. De fényezni??! Ha csak kamuzik, ami nem igazán jellemző Gattusóra, akkor csalódást okozott. Ha meg tényleg így gondolja, akkor hülye. Nem tudom, melyik a rosszabb.

  • Edzők védeni szokták a játékosokat, nem lenne jó, ha utolsó meccsen is lepkézne egyet Donna, mert a szurkolókkal vagy a sajtóval foglalkozik, úgyhogy jól tette hogy megvédte.

   Kalanictől is várja még a munkát az utolsó fordulón, úgyhogy róla se mondhat rosszakat. Én se szeretem ezeket a semmit mondok meg félrebeszélek nyilatkozatokat, de ez is része az edzői feladatoknak és például Mourinho ebben a legügyesebb, a munkájában meg kevésbé mostanában.

   Azért az se jó, ha nem mond semmit, mert akkor gondolhatja a játékos, hogy nem bíznak már benne. Tudom én is, hogy nevetségesek a mai játékosok, hogy a lelki világukat is ápolgatni kell miközben milliókat keresnek, de ide vezetett ez a hatalmas pénzszórás régen egy Gattuso szarul játszott akkor fel akarta vágni az ereit és nem kellett motiválni, hogy következő meccsen legyen szíves jobban játszani és ne sírjon, ha a szurkolók sörösüvegekkel dobálják.

   • Szerintem jogos amit Lansky mond! Megvédi Gigio-t az teljesen jogos. Szerintem jó kapus és nem mondanám, hogy rajta ment el bármi idén.
    De Kalinic az akarat gyenge játékával elmehet az….
    Egy játékost nem szabad azért bántani mert hibázik, vagy mert nem elég jó. De ha még a gyenge játék mellé egy lélektelenség is társul akkor nincs mit mondani. Fio ellen remélem, hogy nem fütyülik ki, mert majd szépen leül a padra!

  • Én is azt gondolom hogy a gyenge teljesítményt védeni rendkívül ostoba dolog bárki részéről,még akkor is ha a saját bőrét is menti vele.Hiteltelenné válik a pali és ne mondja máá meg a szurkolónak aki jegyet,bérletet vesz hogy fütyülhet e a siralmas játék láttán.Egyébként is úgy érzem nem Gattusó akire szakmailag szüksége van a Milannak.

   • Akkor te egy képzeletbeli világban élsz, mert ide jöhet a világ legjobb edzője, de előrébb nem fog végezni amikor, így veszi át a csapatot, mint Gattuso tette. Nincs varázspálcája senkinek, hogy erőnlétet meg jó focistát varázsol mindenkiből. Sokat elmond valakinek a szakértelméről, ha a nyilatkozatok alapján értékel.

    Nem értem az embereket mit vártak Gattusotól, hogy átveszi a Milant és megelőzzük a Juventust vagy csak álljon ki a sajtó elé és mondogassa, hogy szarok vagyok itt csak a pijócás ember segíthet.

 3. Bullshit az egész nyilatkozat. Abszolút nem Gattusóra vall. Jó teljesítményt nyújtottunk? Hol, melyik mérkőzésen? Még hogy nem hibázott Donnarumma? Biztos a csúszós labda hibája, hogy bevédte… 😀 Csak nehogy kifütyüljék szegény játékosainkat…istenem, a női focisták sokkal tökösebbek ezeknél a primadonnáknál. Az legalább sokat sejtető, hogy nem tudja Kalinic jövőjét…tehát megpróbáljuk elpasszolni.

   • Te vagy a cikk alatt a megmondó ember? 😀

    Szóba se került sem a Juventus, sem a Barcelona, abszolút nem értem ezt a hozzászólást minek dobtad ide.
    Szó sincs róla, hogy negatívan kéne nyilatkozni, csak ne olyanokat, amit sem ő, sem a sajtó, sem a szurkolók, senki sem hisz el.

    Ha van valami érdemi hozzáfűznivalód, szívesen elolvasom, de ennek semmi értelme.

    • Nem magyarázok annak, aki nem tudja felfogni a dolgokat. Ott a statisztika, hogy 3. legtöbb pontot szerezte Gattuso a bajnokságban a szezon második felében. Ezek után kár is fáradoznod, hogy szapuld Gattusot, mert valamit jól csinál és ezer helyen megmagyaráztam már, hogy az edző az dolga a motiválás és nem lejáratni a játékosokat a sajtó előtt. Örülnék, ha azt mondhatnánk, hogy Gattuso az egyedüli példája ennek, de közel sem előtte számos komolyabb edző bizonyította, hogy fontos a játékosokat dicsérni, ha elveszti az önbizalmát. Na minden jót negatív úr. Remélem egyszer Barca szurkoló leszel, hogy a 6 gólos meccseken örömködhess.

     • Nem tudom, hogy csak értelmezni nem, vagy olvasni se tudsz, de ha ennyire pattogsz a témán, kérlek olvasd át újra a kommenteimet (lentebb is leírtam), hátha most sikerül megértened. Senki nem szapulta Gattusot, ezt is honnan szetted?

      Egyébként ez a Juventus, Barcelona vonal meg valami fétis nálad? 😀 Az ég világon senki nem hozta szóba őket. Olyan dolgokat írogatsz, amit senki nem írt le, vagy abszolút elütnek a fenti cikktől…minden rendben? 🙂

      Na mindegy, nem kenyerem a kötözködés, szeretem normális formában megvitatni a dolgokat, ha az illető partner benne. Sajnos vannak, akikkel ezt nem lehet. Neked is minden jót!

 4. Ezekre a nyilatkozatok sose lehet adni. Egy edző a nyílvánosság előtt sose fikázza a játékosát. (Még ha jogos is lenne, főleg Kalinic esetében) Az öltözőben biztos leüvöltötte minden gyenge teljesítményt nyújtó játékos fejét, de ezt nem teheti meg nyílvánosság előtt. Saját maga alatt is vágná a fát. Ha ezt megtenné, hogy próbálná meg motiválni ezek után???? Ráadásul a többi játékos is egy rossz meccs után várhatná, hogy majd jól le lesz húzva a sajtó előtt. Minden edző védi a játékosát a sajtó és szurkolók előtt. (Ez is egy dolga egy edzőnek) Amit Donnáról mondott meg személy szerint egyet értek. Ha nem akar elmenni, nem kell elüldözni. Jön Reina, lesz egy komoly vetélytársa, muszály lesz összekapnia magát. És láttunk töle már olyan meccseket, amikor a hátán vitte a csapatot! Nem is egyet.

  • Egyetértek, de sokan nem látják ezt át, azt hiszik abból áll edzőnek lenni, hogy szapulja a sajtóban a csapatot. A másik, hogy nem ő beszél Donnarummáról, hanem ezek a kérdések folyton és neki is a töke elege van ebből és azt akarja, hogy a munkájával foglalkozhasson, ezért mondja, hogy mindenki hagyja békén a g.cibe, mert nem kíváncsi erre, ezzel nem jut előrébb a csapat semmit. Nyáron eldöntik, hogy el kell-e üldözni Donnát vagy sem, de most nem ez a legfontosabb.

   • Félreértitek…senki sem írta azt, hogy negatívan szidja a játékosokat, illetve a csapatot a nyilvánosság előtt. Felnőtt emberek vagyunk (többség bizonyára), tudjuk, hogy működik ez. Mindössze az szúrt szemet néhányunknak, hogy az eddigi őszinte nyilatkozatokhoz képest ez most másmilyen…kis ferdítéssel, ami eddig szokatlan volt Gattusotól.

    • “Nem volt könnyű ezen a pályán játszani, az Atalanta egy nagyszerű csapat. Jó teljesítményt nyújtottunk.”

     Ezzel akkor lehet csak vitatkozni, ha azt képzeljük, hogy a Juventus vagyunk, akik Barcelonakat ejtenek ki a BL-ből. Az Atalanta közvetlen riválisunk jelenleg és sokszor hallani azt a kifogást, hogy nehéz volt esőben játszani, de itt nem csepegett a víz, hanem ömlött és szemmel látható volt, hogy a labda nem akart arra pattanni, mint amit elvárnál tőle. Aztán ott a második “kifogás”, hogy Juve ellen játszottak pár napja, szerintem ez is totálisan korrekt. Harmadik dolog pedig, hogy megszereztük a vezetést annak ellenére, hogy Bigliát gerincen rúgták és nem kaptunk ki úgy, hogy Montolivo pirosat kapott, amit lehetne vitatni, de ezekről szót se ejt, mert nem akar magyarázkodni, mint az eddigi edző legendák.

     Az edző az egy pedagógus is egyben és emiatt ismernie kell a játékost és hatni rá. Van akin működik a nyers erő és elég leordítani a fejét, hogy takarodjál oda, mert levágom a fejed, de vannak akikkel el kell hitetni, hogy ő a világ legjobbja, hogy a maximumot nyújtsa. Ő most pontosan ezt teszi, ha például Calhanoglu jól játszott volna és lő 2-3 gólt minden meccsen akkor azt fogja nyilatkozni, hogy van még hova fejlődnie, mert így tudja a földön tartani. Kár, hogy ezeket magyarázni kell egyeseknek, de ezért vagyunk itt és ebből lehet tanulni.

     Amúgy sok ilyen interjút láttam már videón és teljesen más, mint leírva. Általában visszakérdeznek többször, amíg ki nem csikarnak valami mondatot, hogy kiforgathassák a szavait. Elég megnézni a Véber Gyuri nyilatkozatokat, ahol minden alkalommal megkérdezik, hogy feláll-e a padról a vereség után, hogy kiprovokáljanak belőle valamit, ami aztán eladható az újságokban.

     Lehet pont te nem vagy nagyon negatív, de van itt, akiről nem lehet tudni, hogy trollkodik vagy ennyire utálja Gattusot és képzeletbeli világban él.

     Amúgy meg lehetek megmondó ember, mert ez a lényege a fórumnak. Felőlem kirúghatnak mindenkit és átvehetik a vezetést azok, akik mindent jobban tudnak és őket küldjük ki a pályára, mert biztos jobban kiköpnék a belüket a pályán, legalábbis szó szerint biztos 40 perc után, ha nem csak alibizve kocognának.