Massimiliano Mirabelli, a klub sportigazgatója gratulált a csapatnak az Európa Liga-kvalifikációhoz, azonban megjegyezte, hogy az utolsó fordulóban meg kell tartani a jelenlegi helyezést.

Mirabelli az Atalanta elleni 1-1-es döntetlent követően nyilatkozott.

“Ez egy kemény mérkőzés volt és Olaszország egyik legjobb formában lévő csapatával játszottunk. Szeretnék gratulálni a játékosoknak és az edzőnek, mert sikerült bebiztosítani az Európa Liga-kvalifikációt, de az utolsó fordulóban még meg kell védenünk a hatodik helyet. Egy utolsó csata vár ránk. Vasárnap egységesnek kell lennünk, hogy megtartsuk a pozíciónkat. Elveszített kupadöntő? A játékosok nagyszerűen reagáltak, fizikailag és mentálisan is nehéz volt.” – mondta Mirabelli a meccs után.

“Donnarumma? Az Olasz kupa döntőjében volt néhány hibája, de nagyon értékes játékos számunkra és meg kell őt védenünk. Gigio egyértelműen a klub öröksége. Megnyugtattuk és megpróbálunk előre tekinteni, a jövő az övé.”

Az olasz sportigazgatót arról kérdezték az újságírók, hogy egy jelentős ajánlat érkezése esetén fontolóra vennék-e a 19 éves olasz válogatott hálóőr eladását.

“Ez nem csak Donnarummára, hanem minden játékosra igaz.”

“Egyértelmű elképzeléseink vannak a nyári mercatóról. Tavaly nyáron különleges stratégiánk volt és igyekeztünk minél több játékost szerződtetni, hogy új korszakot kezdhessünk. Fiatal csapat vagyunk és a Milan mez viselése nagy súllyal jár. Voltak jó sorozataink és hullámvölgyeink egyaránt. Megszereztük Bonuccit és Bigliát annak érdekében, hogy a csapat fejlődjön. Ez a csapat olyan fajta elégedettséget fog nyújtani a szurkolóknak, amit ebben a szezonban különböző okok miatt nem sikerült elérni.”

“Mindazonáltal el kell felejtenünk azt a gyönyörű történetet, hogy a Milan 7 Bajnokok Ligáját nyert. A múltban teljesen más volt a labdarúgás. Az olasz klubok már nem képesek bajnokokat igazolni az arab pénzek miatt. Az olasz bajnokság már nem az a hely, amiről sok bajnok álmodozik. Nem a Milanról beszélek, hanem általánosan az egész olasz labdarúgásról. Más utakat kell választanunk és potenciális bajnokok után nézni.”

“Gattuso? Rino munkája nagy elismerést kap. Kevés idő állt a rendelkezésére, de mégis sikerült identitást adnia a csapatnak és vezetővé vált. Ő egy nagyszerű edző és reméljük, hogy vele egy új korszakot kezdünk. Más lesz, ha velünk kezdi meg a szezont. Kalinic? Nagyszerű mérkőzést játszott. Nem túl jó állapotban érkezett hozzánk az előszezon után és nem volt túl szerencsés idény számára. Remélem, hogy nem fogják kifütyülni a San Siróban.”

11 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. köszönöm hogy végre kimondta valaki! Reméljük ennek megfelelően építik tovabb a csapatot. példa van bőven -dortmund, atletico stb-

  a kulcs szó ebben a potencionális bajnokok igazolása lenne, ehhez kell megfelelő scout rendszert felépíteni!

  a mostani keret jó, de rövid a kispad, meg kell találni azokat a játékosokat akik a következő szezontól megfelelően tudják helyettesíteni suso-t, jack vagy épp kessie-t és bennük van potenciál, hogy idővel kiszorítsák őket. Ami megnyitná a lehetőséget, hogy jó áron eladhassuk az így kiszorult játékosokat. Sajnos az arab pénz megjelenésével el kell felejteni, hogy klasszisokat hozzunk mint ha csak a fifa managerben lennénk.

  • Szerintem meg pont helyettük kellene olyan ember aki kezdő és ők lennének a cserék. Olyan akik tőlük jobbak és esetleg húzhatják őket is. Semmi bajom Susoval vagy Jack-el, de ha szintet akarunk lépni akkor most pont nem tehetségeket kellene hozni, az van bőven a nagy csapatban meg az ifiben is… Mi lesz akkor Diazzal, Forteval, Tsadjout-al, Bellanovaval, stb…?

 2. Kezdem unni az olasz sportvezetőktől ezt az olaszország nem vonzó bullshitet!! A kamuzás helyett tessék inkább pénzt szerezni és magas szintű sportszakmai munkát végezni! Ha a sok idióta sztárocska elmegy a német, francia, kínai ligába, mennyivel inkább jönne egy még névvel is rendelkező Milanba!? Ha van valamennyi pénz, meg nagyon komoly munka, akkor azt azért nem mondom, hogy bárkit, de szinte bárkit ide lehet csalogatni. Ha nem is a Barca-Real-Mu triászból, de az összes többiből igen!
  Be kell fejezni a nyafogást, el kell kezdeni komoly projektet építeni az új tulajnak meg szisztematikusan és okosan pumpálni a pénzt! Előszőr lehet hogy csak a PSG, meg Chelsea levedlett emberei kezdenek jönni, de majd ha elindul a szekér, bizony első vonalbeli sztárok is el kezdenek egy stabil anyagi, szakmai háttérrel és komoly múltbeli nívóval rendelkező, folyamatosan BL szereplő Milanban perspektívát látni! Leégeted magad Mirabelli! Tessék nagyban gondolkodni, vagy húzz el!

 3. “Mindazonáltal el kell felejtenünk azt a gyönyörű történetet, hogy a Milan 7 Bajnokok Ligáját nyert.”

  Mi ez a baromság, hogy el kell felejteni? Nem túl bölcs ilyen f*szságokkal dobálózni. Ott még azért nem tartunk, mint a Hamburg, az Aston Villa vagy a Nottingham Forest, elvégre az ő vitrinjeikben is van ilyen kupa.
  Elfelejtés helyett inkább azon kéne lenni, hogy hogyan tudnánk az eddigi 11 döntőnket növelni. Mint látjuk a Liverpool példáját, nem lehetetlen (ők is kezdtek elsüllyedni a régmúlt homályba), csak mellébeszéléssel nem fog sikerülni.

 4. Szerintem jó hogy kimondták hogy nem igazolunk sztárokat csak hasonloan fiatal tehetségeket mint ebben az évben volt. Ugyhogy ne várjuk hogy suso meg bona elé jön valaki….de ha mögé minőség jön az sem baj…

  Azért esetleges távozokrol hallani pl bona donna silva. Nincs ellenemre csak akkor fektsssék be a pénzt ne tünjön el a fele a kasszában.