Két-két spanyol, olasz, német és francia, valamint egy-egy angol, brazil és portugál játékos alkotja az év legjobb utánpótláskorú labdarúgóinak álomcsapatát – legalábbis a francia sportnapilap, az év végi szavazásaival hagyományosan jelentkező L’Equipe szerint.

A listára olyan labdarúgók kerülhettek fel, akik 1995-ben vagy később születtek, életkoruknál fogva jelenleg is jelölhetők hazájuk valamelyik utánpótlás-válogatottjába, és 2016-ban kiemelkedő produkciót nyújtottak.

A L’Equipe francia sportlap a Milanból két fiatal játékost válogatott be a csapatba, nevezetesen a 17 esztendős Gianluigi Donnarummát és a 21 éves Alessio Romagnolit. Az álomcsapatban olyan tehetséges játékosok kaptak helyet, mint Héctor Bellerin, Renato Sanches vagy éppen Ousmane Dembélé.

AZ U21-ES ÁLOMCSAPAT:

Gianluigi Donnarumma (17 éves, olasz, Milan) – Héctor Bellerin (21, spanyol, Arsenal), Alessio Romagnoli (21, olasz, Milan), Jonathan Tah (20, német, Leverkusen), José Luis Gayá (21, spanyol, Valencia) – Joshua Kimmich (21, német, Bayern München) – Adrien Rabiot (21, francia, Paris SG), Renato Sanches (19, portugál, Bayern München) – Dele Alli (20, angol, Tottenham) – Gabriel Jesus (19, brazil, Manchester City), Ousmane Dembélé (19, francia, Dortmund)

7 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Sanchest nagyon nyomatják, csak nem tudni, miért. 610 percet kapott eddig a Bayernben. Nyilván nem akárkikkel kell megküzdenie a csapatba kerülésért, de ez nem érv egy ilyen szavazásnál. Ez így azt jelenti, hogy Sanches csak azért került be, mert a Bayernben (nem) játszik. Az álomcsapatban vannak páran – köztük a két milanos -, akik a csapatukban – még akkor is, ha kisebb klub – alapemberek. A portugál viszont még kiegészítő embernek is csak jóindulattal nevezhető.

    A szavazásról és Donnarummáról jutott eszembe, hogy pár napja Neuert (szerintem most némi jóindulattal) megszavazták a világ legjobb kapusának. A listán olyanok voltak az első tízben, akiknél az elmúlt évet tekintve Donnarumma – minden elfogultság nélkül – jobban teljesített, elég csak Rui Patricióra vagy Denis Onyangóra (a megfejtés: ugandai, és a Mamelodi Sundowns csapatát erősíti) gondolni. És eléggé érdekes, hogy de Gea is ennyire előkelő helyen van a rangsorban. Persze vannak és voltak bravúrjai, de azért na.