Kiskorúak kapusposzton; 18,7 év az átlagéletkor

4

A Tuttosport felmérése szerint a Milan rendelkezik a legfiatalabb átlagéletkorral kapusposzton Európában.

Az előző szezonhoz képest jelentős változások történtek, hiszen Christian Abbiati visszavonult, míg a nyáron távozott Diego López és Michael Agazzi is. Gianluigi Donnarumma maradt a csapatban első számú hálóőrként, valamint visszatért kölcsönből a Napoli együttesétől a brazil U20-as világbajnok Gabriel Vasconcelos. A harmadik számú kapus a Primaverából felkerült Alessandro Plizzari lett a maga 16 évével.

Az olasz sportnapilap, a Tuttosport utánajárt és kiderült, hogy – pontosan 18,7 évvel – a Milannál a legalacsonyabb a kapusok átlagéletkora egész Európában. A piros-feketék után a Palermo, a Nice és a Schalke következik 19,7 illetve 22-22 év átlagéletkorral.Nem volt túlságosan jellemző a Milanra az elmúlt egy évtizedben, hogy fiatal hálóőr védi a kaput, tekintve Dida, Zeljko Kalac, Marco Storari vagy éppen Christian Abbiati életkorát, de említhetnénk akár a harmadik számú kapusok közül Valerio Fiori, Marco Storari vagy éppen Flavio Roma nevét is.

[adrotate banner=”28″]

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ezen az egy területen abszolút a jövőt képviseljük. Bár azt soha nem fogom megérteni minek kell 3 kapus egy szezonra, főleg ha csak vegetálunk?!

  2. Valójában inkább jó lenne, ha a 3 közül lenne egy vén róka kapus, akitöl tanulni lehet, ès aki nyugalmat sugároz.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet