Calabria: “Nagyon sokat fejlődtem”

2

Davide Calabria jelenleg az olasz U21-es csapattal edz a közeledő barátságos mérkőzésre. Vincenzo D’Angelo, a La Gazetta dello Sport újságírója egy hosszabb interjút készített a fiatal védővel. Habár a 19 éves játékos nem került akkora “rivalda” fénybe, mint csapattársa, Gianluigi Donnarumma, a teljesítményével beverekedte magát a felnőtt csapatba, és végigjátszotta a Juventus elleni kupadöntőt.

Idén mi volt az, ami nagyon hiányzott a Milanból?

“Nagyon sok dolog nem működött, és számos olyan dolog van, amiben még fejlődni kell. De a legfontosabb dolog szerintem, hogy nem volt meg bennünk a hovatartozás érzése. Ha a Milan csapatában játszol, akkor nem annak kellene a fő célnak lennie, hogy a 6. helyen végezzünk.”

Milyen volt az első idényedben top játékosokkal játszani?“Számomra ez egy csodálatos szezon volt, az első igazi Serie A-s idényem. Nagyon sokat fejlődtem, hatalmas különbség van a Primavera és az első csapat között. Itt minden sokkal gyorsabb, először gondolkozni kell, és mindent az adott játékszituációból kell leolvasni. Minden mérkőzésen mérföldek ezreit kell megtenni és kiválóan kell edzeni.”

Emlékszel még arra az érzésre, amikor debütáltál?

“A korábbi mérkőzésen a padról szálltam be a Palermo ellen, amikor Abate megsérült. Nem volt sok időm gondolkozni.”

“Utána volt az Udinese elleni idegenbeli találkozó, ahol Mihajlovic azt mondta nekem az öltözőben – Minden rajtad múlik. Játssz úgy, ahogy a Palermo ellen, és minden rendben lesz. Ne aggódj, te egy kiváló játékos vagy. – Ezt nagyon köszönöm neki.”

Te azok közé tartozol, akiket Brocchi a Primavera csapatban és a felnőtt csapatban is edzett. A múlthoz képest sokat változott?

“Nem, remek összhangban van az ötleteivel. Persze az elején, teljesen más volt a hozzáállása. Tudta, hogy nem indíthat el egy teljes forradalmat, és elég okos volt ahhoz, hogy ne próbálja meg. Nem volt ahhoz elég idő, hogy egy egészen új csapatot építhessen az ő filozófiája szerint. De úgy vélem, láttunk szép dolgot is, hiszen olyan jól teljesített a kupadöntőben, mint ahogy tette azt a fiatalokkal.”

Brocchi milyen típusú edző?

“A technikai és a taktikai szintet tekintve nagyon felkészült, egy nagyszerű ember. Nekünk játékosoknak, olyan mint egy barát. Olyan akivel lehet beszélni vagy meglehet vitatni az eltérő nézőpontokat is, melyre közösen keresünk megoldást.”

Számos klub is érdeklődik irántad, hogy alakul a jövőd a Milannál?

“Én nagyon élvezem, mert ez azt jelenti, hogy jól teljesítettem. De most az olasz U21-es csapatra kell koncentrálnom. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy része lehetek a csapatnak. Remélem ez a sok tapasztalat majd csak segíteni fog karrierem során, és mindig szeretnék az Azzurrival maradni, mert számomra hatalmas megtiszteltetés viselni a nemzeti mezt. Majd utána nyaralni megyek és onnan egyenesen vissza edzeni. A célom az, hogy következetesen tudjak játszani és képes legyek mindent megadni a Milan számára.”

[adrotate banner=”28″]

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Azért remélem a szelfizgetés mellett jut idő a beadások gyakorlására is. Előbbi már jól megy neki, utóbbiban van hova fejlődnie. Nem estem hasra a kupadöntőben mutatott produkciójától.

  2. Az, hogy nem volt meg a játékosokban a hovatartozás érzése, elgondolkodtató. Az pedig még inkább, hogy egy 19 éves játékos a nem kevés probléma közül ezt nevezi meg első helyen. Ez igencsak komoly kritika a csapatkapitányoknak is, akiknek lenne kohézióteremtő feladatuk is – nem elvitatva persze az edzők szerepét sem e téren.

    Az korrekt, hogy nem ekézi Brocchit, de ha azt mondják, nevezzek meg egy technikailag és taktikailag is felkészült trénert, nem biztos, hogy őt említem első helyen.

    Amit Brocchi hozzáállásával kapcsolatban mond, ugyancsak érdekes. Kíváncsi lennék, Calabria hogy érti azt, hogy Brocchinak “az elején teljesen más volt a hozzáállása”…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet