Fassone: “Donnarumma a jövő Milanjának alappillére”

9

Szombaton délelőtt Yonghong Li, a Milan új elnöke és egyben a Rossoneri Sport Investment vezetője sajtótájékoztatót tartott a klub főhadiszállásán, a Casa Milanban. Az eseményen Marco Fassone is jelen volt, aki ezentúl vezérigazgatóként tevékenykedik.

“Kedves vendégek, hölgyeim és uraim, Milan szurkolók. A mai egy történelmi nap, a Rossoneri Sport sikeresen lezárta a klub megvásárlását. Ma egy új fejezet kezdődik ennek a csodálatos klubnak a történelmében. Külön köszönet Silvio Berlusconinak és a Fininvestnek, akik mindig bíztak bennünk” – kezdte Yonghong Li, a klub újdonsült elnöke.

“A Milan egy top csapat, 118 év dicsőséges történelemmel. A klub az elmúlt 30 évben hatalmas sikereket ért el: többek között 8 bajnoki cím, 5 BEK/Bajnokok Ligája győzelem és 7 Olasz szuperkupa. A csapatban szerepelt top játékosok és a számos siker alapján a szurkolók reménykedve várják, hogy a Milan újra a labdarúgás csúcsára kerüljön. Nagy a felelősség és az elvárás. A vezetőség profi szakemberekből áll, ami stabilitást és hatékonyságot tesz lehetővé. Támogatni fogjuk őket a munkájukban szakmailag és pénzügyileg egyaránt. Biztos vagyok benne, hogy Marco Fassone a lehető legjobb választás a vezérigazgatói poszt betöltésére.”“Hiszek Marcóban és abban, hogy nagy eredményeket érhetünk el. Azt szeretnénk, hogy a szurkolók továbbra is szeressék a Milant, a világ minden részén. Köszönöm, Forza Milan!”

Marco FASSONE: “Ez egy történelmi és nagy jelentőségű nap a klub számára. Szeretnék köszönetet mondani Yonghong Li úrnak és David Han Li úrnak, akik lehetőséget adtak nekem. Megpróbálom visszafizetni a bizalmat és nagyon erős felelősségérzetem van. Silvio Berlusconi elnök mellett köszönettel tartozom Adriano Gallianinak és Barbara Berlusconinak, akik az elmúlt nyolc hónapban a rendelkezésemre álltak. Egészen mostanáig a háttérben tevékenykedtem tanácsadóként. Most a klubon belül végzem a munkámat, kihasználva azt, hogy augusztus eleje óta ismerem a Milan gazdasági és kereskedelmi tevékenységeit. Mercato? Van számos ötletünk és időben találkozni fogunk Massimiliano Mirabellivel, aki a klub új sportigazgatója lesz. Már alig várjuk, hogy együtt dolgozzunk. A legfontosabb lépés az lesz, hogy leüljünk Vincenzo Montellával és együtt megvitassuk az elképzeléseinket az átigazolási piac szempontjából. Fontos lesz a játékosigazolásra szánt költségvetés, a célunk az elkövetkező évekre, hogy egy nagyon versenyképes és ambiciózus Milant hozzunk létre.”

“Április közepe van, még másfél hónap van az átigazolási időszak kezdetéig és szeretnénk teljesíteni az ígéreteinket. Júliusra, az előszezon kezdetére Montella rendelkezésére akarunk állítani egy olyan csapatot, amely 70 százalékban kész. A második lépés, amiről eddig még nem beszéltünk, de elengedhetetlen a klub számára, az a kínai piacra való belépés. Célunk, hogy a legrövidebb időn belül a Milan a világ egyik legfontosabb klubja legyen. Amikor elutaztam Kínába, megértettem, hogy milyen hatalmas potenciál van az ázsiai piacban.”

Fassonét ezt követően Vincenzo Montelláról, a csapat edzőjéről kérdezték az újságírók.

“Szívesen válaszolok erre a kérdésre. Szeretném kifejezni maximális tiszteletünket és megbecsülésünket Montella felé. Teljes mértékben támogatjuk őt. Tavaly augusztus óta a csapat összes mérkőzését láttam. Az elképzelésem egy tehetséges játékosokból álló, jövőorientált Milan. Azt hiszem, hogy nekünk van az egyik legfiatalabb csapatunk a Serie A-ban. Ugyanakkor szükség van tapasztalt játékosokra, akik segítenek a fiatal, tehetséges játékosoknak fejlődni. Galliani azt mondta nekem, hogy az utánpótlás akadémián számos nagyon erős játékos van.”

“Szerződéshosszabbítások? Egészen mostanáig nem tárgyalhattunk. Holnaptól viszont megkezdjük a munkát. Több játékosnak is lejár 2018-ban a szerződése és vannak elsődleges céljaink. Az egyik prioritás Suso szerződésének meghosszabbítása. Elfoglaltak leszünk az elkövetkező napokban. Donnarumma? Megerősíthetem, hogy szándékunkban áll a lehető leghamarabb megoldani a hosszabbítást, hogy Gigio a jövőnk főszereplője legyen. Szeretnénk, ha Donnarumma lenne a jövő Milanjának egyik alappillére. Deulofeu? Ez egy nehéz téma. Beszélni fogunk Montellával és majd meglátjuk, hogy mit tehetünk.”

“Európa liga? Ez egy fontos lépés előre. Tudom, hogy több idő van pihenni, ha csak hetente egy mérkőzés van, de hozzá kell szoknunk a nemzetközi porondhoz és a hétközi meccsekhez.”

YONGHONG Li:Nagyon izgatott vagyok, hogy a Milan elnöke lehetek. A tegnapi vacsoránál sokat beszélgettünk Berlusconival és azt mondta, hogy ha olyan helyzet adódik, hogy szükség lenne rá, akkor mindig készen fog állni, hogy támogasson minket. A céljaink? Először is nagyon fontos, hogy visszatérjünk a Bajnokok Ligájába. Ez az egyik célunk. Ezt követően ott akarunk lenni a világ top 5 futballklubja között, de ennek eléréséhez kis lépésekben kell haladnunk.”

[adrotate banner=”28″]

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Szimpatikus nyilatkozatok és jó az is hogy nem nyár végéig akarnak rendbe tenni mindent hanem időben. Az is tetszik hogy azt mondják vannak tehetséges játékodaink de azükség van tapasztaltakra(remélem nem badelj mati fernandezek lesznek.)
    Nem utolso sorban tetszik hogy berlusconi azt mondta bármikor segít ha valamittud

    • Most koltottek el 800 misit egy hatalmas de megtepazott csapatra,brandre. A legkevesebb az, hogy top 5 be vigyek hosszabb tavon.

  2. Szimpatikus, én várom ezeket a lépéseket! Szerezzenek valami épkézláb edzőt, kár hogy Simeone nem jönne hozzánk semmi pénzért, de mondjuk az öreg Carlo-t igazán visszahozhatnák, ha most kipottyannak a Real ellen nem lesz rá többé szükségük, az a Bayern edző nélkül is megnyeri a német bajnokságot!

    Forza!!

  3. Nem értem mit vagytok meglepve, hogy a top 5-be akarják a csapatot. Régen is ott voltunk. Sőt én tovább megyek és a világ legjobb csapatát szeretném. Azt nem írták, hogy ez mikorra lesz meg, de azt igen, hogy apró lépésekből lesz ez meg. 5-10 év és eljöhet az idő, hogy újra BL döntőt játszunk.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet