2022. szeptember 27., kedd

Közlemény a Fininvesttől, tárgyalnak a klub eladásáról

-

A Milant birtokló Fininvest vállalat egy hivatalos közleményt adott ki, amely szerint tárgyalásokat folytatnak a kínai konzorciummal a klub részvényeinek értékesítéséről.

Már hetek óta téma a Milan háza táján a tulajdonosváltás és kedden a Fininvest egy közleményben jelentette be, hogy megegyezett a kínai befektetőcsoporttal, amelynek értelmében hamarosan értékesíthetik a klubot. A tervek szerint a kínaiak 500 millió euróért vásárolnák meg a klub 70 százalékát, majd a következő évben a fennmaradó részt.

A La Gazzetta dello Sport szerint a felek számára 45 nap áll rendelkezésre, hogy lezárják az üzletet. A megállapodás értelmében Silvio Berlusconi nem tárgyalhat más befektetőkkel, a kínaiak élveznek elsőbbséget. A szándéknyilatkozat egyidejűleg került aláírásra, innen kezdődik a kizárólagos tárgyalási időszak, amely 45 nap lesz. Ezalatt az időszak alatt minden transzfer, tevékenység, új szerződések (kivéve Montolivo, akinek lezárult az ügye), új edző kérdése fel van függesztve.

A Fininvest közleménye alapján ebben az időszakban a kínai konzorcium tanulmányozza a Milan költségvetését és megvizsgálják az összes dokumentumokat illetve a szerződéseket. Ezzel egy időben a befektetőcsoport Silvio Berlusconi rendelkezésére bocsátja a konzorcium dokumentumait, valamint a bankgaranciát és a pénzügyi stabilitást igazoló papírokat.

Fontos megemlíteni, hogy a közeljövőben bármely fél kihátrálhat az üzletből.

[adrotate banner=”28″]

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

10 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nem lesz ebből semmi ,csak bolondítják a népet ,még hogy 45 nap ez a vén tróger már nem normális. Itt már csak a név ér még valamit a csapat egy nulla legalább 500 milláért kell minőségi játékosokat venni hogy megint topp csapat legyünk na meg egy normális edzőt .

  2. Reméljük a legjobbakat, de valahogy nekem már ez sajnos inkább csak időhúzásnak tűnik. Nemrég volt a hír hogy hétfőre eldől a dolog, aztán jött a hír hogy 30 nap és minden kiderül, most meg 45 nap. Jövő héten jön a hír hogy 2-3 hónapba telik minden, majd ahogy Bee-nél is jön a következő, azaz év elejéig kaptak haladékot a kínaiak. Igazi itt szerintem a pénz nem lehetne akadály, de Berlunál tudjuk hogy nem a pénz, hanem az aktuális hangulata a fő mozgatórugó.

  3. Egy ilyen nagy transzfernél nem sok a 45 nap. Főleg a kínaiaknak kell most idő. Át kell nézniük, mit vesznek. “Át kell világítani” a klubot, át kell nézni a szerződéseket. Valószínűleg tanácsadókat, könyvvizsgálókat is megbíznak. Ez eddig nem komolytalan dolog. Nekem tetszik így a folyamat.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS