2022. november 29., kedd

Bacca: Vissza kell térnünk a nemzetközi porondra

-

A kolumbiai játékos, Carlos Bacca szerint az elmúlt hetekben a Milan sokat fejlődött és képes visszatérni Európába. A Milan előtt egy hatalmas lehetőség adott, ha legyőzik az Inter csapatát hatalmasat léphetnek előre az európai kvalifikációért folyó harcban. A La Gazzetta dello Sport munkatársa, G.B. Olivero készített vele interjút:

Mit tennél, ha az Inter ellen is sikerülne egy rabona gólt lőni?

“Nagyszerű lenne, ha lehetőségem lesz rá, akkor meg is próbálom. Azonban a legfontosabb dolog a gólszerzés, nem számít hogyan. Természetesen a győzelemmel együtt.”

Te korábban nyertél már derbit Belgiumban és Spanyolországban is, de még Olaszországban nem. Mi szükséges az Inter legyőzéséhez?

“Sokat beszélnek arról, hogy az Inter nincs jó formában. Ez lehet az egyik lehetőség, de pontosan ezek azok a mérkőzések, ahol nem számít a forma. Feltétlenül szükségünk van arra, hogy mind a 3 pontot megszerezzük.”

Sevillában vagy itt Milánóban forróbb a hangulat a derbit illetően?

“Sevillában egyszerűen hihetetlen hangulat van, már egy hónappal korábban mindenki arról beszél. Ha bemész egy étterembe, sétálsz az utcán, vagy bemész egy boltba, valaki mindig akad, aki megkér a győzelemre. Minden mérkőzést elveszíthetsz, de a derbit nem.”

Mit kellene mondani Sinisa Mihajlovicnak a mérkőzés előtt, hogy motiváljon?

“Semmit. Egy ilyen mérkőzés előtt az edzőnek semmit se kell mondania. Ez maga a derbi, valamint az Inter a tabellán is a közvetlen riválisunk. Meg kell találnunk a megfelelő mentalitást, de nekem megvan a megfelelő motivációm.”

És mi lenne az?

“Vasárnap lesz a lányom születésnapja, és egy gólt akarok neki szerezni.”

M’Baye Niang vagy Luiz Adriano mellett jobb játszani?

“Eltérő támadók. Luiz Adriano sokkal technikásabb és remekül játszunk össze. Míg Niang sokkal dinamikusabb és mind a jobb, mind a baloldalon képes játszani. Büszke vagyok arra, hogy ugyanannak a csapatnak a mezét viselhetem, mint ők.”

Olyan a Serie A, mint ahogyan azt vártad?

“Sokkal kiegyensúlyozottabb, mint gondoltam. Rengeteg a lehetőség. Spanyolországban mindig tisztán látszik, hogy ki játszik a bajnoki győzelemért, de itt nem ez a helyzet.”

Mi a legmeglepőbb aspektus a Serie A-val kapcsolatban?

“Egyes játékosok minősége lepett meg, olyanoké, akik nem szerepelnek nagy csapatokban. Nagyon sok tehetség van ebben a bajnokságban.”

Mire van szüksége a Milannak, hogy a bajnoki címért harcolhasson?

“Eredményekre, és egy kis szerencsére. Egy kis örömre és bizonyosságra lenne szükségünk, hogy érezzük, erősek vagyunk.”

Tehát többnyire mentális, mint technikai problémák vannak?

“Igen, határozottan a mentalitással van baj. Nincs elég önbizalmunk.”

Ha megnyeritek a derbit, elindulhat egy hajsza a 3. helyért?

“A célunk, hogy visszatérjünk Európába. Ennek érdekében le kell győznünk a közvetlen riválisainkat.”

Egyre közelebb vagytok a Coppa Italia döntőjéhez. Már gondoltatok rá?

“Még nem. A döntő majd májusban lesz, de addig még hátra van néhány hónap, és még mindig van egy visszavágónk az Alessandria ellen. Akik mindent beleadnak majd, mint ahogy tették azt Torinóban. Nem lesz egy könnyű mérkőzés.”

Hiányzik, hogy idén nem játszhattál az európai kupaporondon?

“Igen, hiányzik. Játszhattam volna a Bajnokok Ligájában, mint a Sevilla játékosa, de a Milannal épp egy hatalmas projekt van folyamatban.”

Mi lenne a reakciód, ha még egy szezont Európa nélkül kéne játszanod?

“El sem bírom képzelni. Éppen ezért is dolgozok olyan keményen. Vissza kell térnünk Európába.”

Beszéltél már Mihajloviccal arról, hogy gyakran nem kapsz labdát?

“Igen, beszéltem. Mostanra már javultak a dolgot, de a szezon kezdetén ez nem volt elmondható. Gyakran dolgozunk ezen az edzésen, Milanellóban. Amióta 4-4-2-re vagy 4-4-1-1-es felállást használjuk, javultak a dolgok.”

Hogy lehet az, hogy csak ritkán hagysz ki helyzeteket?

“Lehet az edzésen keményen dolgozni, de a leglényegesebb dolog az a tiszta elme.  Én mindig pozitívan gondolkozom. Mikor rávezettem az Empoli védőkre a labdát, egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy kihagyhatom az esélyt. Első sorban csak a labdára figyelek, valamint arra, hogy az ellenfél védőit lefoglaljam.”

Az öltözőben ki a legérdekesebb figura?

“Antonio Nocerino. Ő a legfőbb csínyelkövetőnk, és folyamatosan fenn tartja a lelkesedést. Bár Kevin-Prince Boateng is egy élvezetes figura.”

A vasárnapi mérkőzés lesz az első, amikor teljes díszletben láthatod a San Sirót. Izgatott vagy-e emiatt?

“Végre! Már régóta vártam erre a pillanatra, hogy rajongókkal tele lássam ezt a fantasztikus stadiont. A vasárnap egy nagyon fontos nap lesz számunkra. A játékosok mindig sokkal motiváltabbak, ha jó hangulatú a stadion.”

A családod letelepedett már Olaszországban?

“Mindannyian nagyon boldogok vagyunk. Ez egy új, remek lehetőség arra, hogy egy új nyelvet tanuljunk, egy új országban, és új barátokat szerezzünk.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Érdekes, hogy Bacca Nocerinót nevezi meg hangulatfelelősként. Ha annyira jelentéktelen játékosa lennék egy csapatnak, mint ő, nem hiszem, hogy annyira jó lenne a kedvem. Persze ő nyilván azt nézi, hogy pontosan érkezik a számlájára a fizetése, miközben semmit nem csinál. Ha innen nézzük, van is oka humorkodni. Reméljük, Boateng sem csak azért akart visszajönni Milánóba, mert az olasz nők szebbek, mint a gelsenkircheniek…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS