2022. december 07., szerda

Mihajlovic szerint sok múlik a Roma elleni meccsen

-

Sinisa Mihajlovic megtartotta sajtótájékoztatóját a mai Roma elleni rangadó előtt.

MIHAJLOVIC: “Tudjuk, hogy ez egy nagy mérkőzés lesz, és egy erős csapathoz látogatunk el, de most ők is nehézségekkel küzdenek. Bíznunk kell magunkban és a képességeinkben, és kihasználni minden adandó lehetőséget. Röviden, rájuk kényszerítjük a játékunkat, és magabiztosan fogunk játszani, meglátjuk végül mi sül ki belőle. Egyik csapat sem az elvárásoknak megfelelően teljesít, de nagyon jól ismerem a Romát, és úgy gondolom ez most számukra sokkal keményebb lesz. De mi hivatásos sportolók vagyunk és ez is része a játéknak. Az egyetlen mód, ahogy kijöhetünk ebből a szituációból az az, hogy nyerünk és learatjuk a babérokat. Sok múlik a mérkőzésen.”

“Meggyőződésem, hogy a teljes kerettel képesek vagyunk a dobogón végezni. Azonban az idei szezonban ez a lehetőség nem adatott meg. 4 – 5 plusz ponttal sokkal elégedettebb lennék, sokkal jobb pozícióban állnánk a tabellán is. Csapatként ki kellene használnunk az adódó lehetőségeket. Rengeteg gól helyzetet alakítunk ki, de a befejezés valahogy sosem megy. A célunk az, hogy sokat birtokoljuk a labdát és feltörjük a védelmet, ezt próbáltuk a Bologna ellen is, de valahogy nem sikerült az áttörés. Tisztában vagyok azzal, hogy az eredmény nagyban kihatással lesz a megítélésünkre.”

“Már 30 éve játékban vagyok. Mindig nyugodt vagyok és bízok a munkámban és a játékosaimban. Mindig a következő mérkőzésre összpontosítok és általában ez jól működik. Tudom, hogy mindig mindent beleadunk, és ez továbbra is így marad. Engem nem lehet hátráltatni. A jövőm azonban a klub döntésén múlik. Minden amit tehetek, az az, hogy mindent beleadok.”

“A hangulat persze nem fog segíteni, de tudjuk, hogy ez a nyomás a Milannal jár. Most egy kis pozitív visszajelzésre lenne szükségünk. A szerencse már régóta nem a mi pártunkat fogja, de ez nem lehet kifogás, meg kell próbálnunk fejlődni. Sokkal határozottabbnak és könyörtelenebbnek kell lennünk a kapu előtt. Fizikailag rendben van a csapat, de a szerdai Carpi elleni kupamérkőzésen lesz egy pár változás. Az, hogy Cerci nincs a keretben, az csupán technikai kérdés. A Bologna ellen hatalmas lehetőséget hagyott ki, de nem emiatt veszítettük el a mérkőzést. A másik célunk erre a szezonra az az, hogy kellő játékidőt adjuk a fiataljainknak, és megfelelő arányban legyenek olasz és külföldi játékosok a csapatunkban. Az átlagéletkort tekintve a csapatunk a legfiatalabb a Serie A-ban. Szeretnénk a legjobb lehetőséget biztosítani a fiataljaink számára, és ezáltal csodás jövőt teremteni a klub számára.”

“A klub mindig mögöttünk állt. Egységes csapat vagyunk , és mindig mindent beleadunk. Vannak esetek, amikor az edzőváltás jól sül el, és vannak amikor nem. Én nem fogok lemondani, de én tenném meg az első lépést, ha a játékosaim nem edzenének rendesen és nem lennénk egységesek. De ez mindeddig nem következett be. Ami engem illet nincs megosztottság a csapatban.”

MONTOLIVO: “Az volt a célunk, hogy legyőzzük a Bolognát, de nem tudtuk ezt elérni. Azt kell, hogy mondjam a csapat mindent beleadott a győzelemért, és tisztességes teljesítményt nyújtott. Ha ezt a mérkőzést 10 alkalommal lejátszanánk, abból 9 alkalommal mi nyernénk meg. Sajnálom azt a véleményt, ami kialakult a csapatról és az edzőről a mérkőzés után. De össze kell szednünk magunkat, és a következő mérkőzésre koncentrálni. Tudom, hogy az edzőnk jobb, mint bárki más, és nyomás alatt is a legjobbat adja. A mérkőzés után van egy olyan szokásunk, hogy megköszönjük a szurkolóknak a biztatást. Úgy gondolom ez fontos lett volna a Bologna elleni mérkőzés után. Hívtam is a csapattársaimat. Alex egyből az öltözőbe indult, de ezt azért tette, mert bokasérülést szenvedett és emiatt nem játszhat a Roma elleni mérkőzésen. Luiz Adriano és Bacca a végén velem tartott. Sajnálom, hogy végül így alakult. Csalódott vagyok, hogy olyan rossz dolgokat vontak le a képről, amin feltartott hüvelykujjal állok. Nagyon sok dolgot mondtak el rólam emiatt, és sajnálom, hogy ez lett belőle.”

DE JONG: “Kemény játéknap vár ránk holnap. A Roma is keményen fog küzdeni, hogy kihasználja a hazai pálya előnyét. Minden ami számít az, csak annyi, hogy megszerezzük a 3 pontot. Mindannyian része vagyunk a kialakult helyzetnek, nem csak az edző.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

3 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS