A szezont remekül kezdő Milan hátvédje, Abate interjút adott az Il Giornónak.

Szezonkezdetről: “Fontos volt, hogy így kezdjük a bajnokságot, az volt a célunk, hogy 6 megszerzett pont után mérkőzzünk a Juventusszal. Ugyanilyen alázattal kell folytatni a munkát. Kemény év után vagyunk, így nem feledhetjük el, hogy új csapatot építünk, amelynek idő kell a fejlődéshez.”

A csapatról: “Kiváló a hangulat a csapatnál, 90 percen keresztül habzó szájjal harcolunk. A nehéz időszak azonban még csak most fog jönni, amit egységes csapatként tudunk leküzdeni.”

Allegriről és a Juventusról: “Jó lenne ha játszhatnék ellenük. 80 ezer ember hatalmas lökést ad. Favorit? A Juventus jelenleg a legerősebb Olaszországban, de 90 perc alatt bármi megtörténhet.”

Pippóról: “Az, hogy fej-fej mellett vagyunk a Juventusszal a rangadó előtt, mutatja a fejlődést. A csapat az edző hozzáállását tükrözi, Inzaghi lelkesedést és szabályokat hozott a klubhoz.”

Seedorf? “Volt néhány nagyon rossz szokása. Eljöttünk Milanellóba, edzettünk aztán hazamentünk. Most másképp mennek a dolgok. Pippo kemény, sok taktikát követel, de tisztel minket, mi pedig viszont. A múltban ez nem volt ilyen egyértelmű.”
Balotelli? “A távozásának nincs köze Inzaghihoz. A csapat hozzáállása megváltozott. Mi, játékosok vagyunk Inzaghi mentalitásának kivetülése, ezt láthatjátok, akkor is amikor a cserejátékosok megőrülnek a kispadnál egy-egy gólnál. Örömmel állnak be és segítik a csapatot.”

Taktikailag mi változott? “Csapatként, a támadók bekapcsolódásával védekezünk, sokat segítenek vissza. A Lazio ellen jól védekeztünk, a Parma ellen kevésbé, de így is nyertünk.”

A csapatkapitányról: “Riccardo Montolivo a kapitány, várjuk vissza, mert fontos játékosunk. Az, hogy Parmában én viselhettem a karszalagot izgalmas élmény volt egy olyan srácnak, mint én, hiszen sok-sok éve a Milannál vagyok.”

Abbiatiról: “Christian az öltöző alappillére, az új Milan mentalitásának szimbóluma. Mindenki rendelkezésére áll, beszédei a mérkőzések előtt feltöltik energiával az egész csapatot. A sors keze, hogy egy olyan rivális ellen léphet ismét pályára, mint a Juventus.”

Menezről: “A Parma elleni gólja fantasztikus volt. Ibrahimovicot idézte. A pályán nem is fogtam fel, hogy ilyen varázslatos volt, inkább csak utána…
Hogy Jeremy zseni vagy flegma? Sosem láttam flegmának. Ő az első aki befut az edzésre, elkötelezett, alázatos és lelkes. Családot alapított, egy kissrác édesapja most már. Az ilyen dolgok megfognak és vezérré tesznek egy játékost a pályán. A korábbi megbélyegzést azonban sajnos nehéz eltüntetni.”

A szerződéséről: “Az ügynököm egyeztet a klubbal. A Milan tisztában van az igényeimmel, Galliani elégedett a munkámmal, biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk találni a megoldást. Persze, rengeteg dolog van ami megváltoztathatja a dolgokat. Sok helyen olvastam, hogy a pénz miatt nem újítottam még meg a szerződést, ezek a feltételezések zavarnak. A pénzkérdés messze van a valóságtól.”

11 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Kötelezően elő van írva, hogy a nyilatkozatokban mindenkinek bele kell rúgnia egyet Seedorfba?
  Érdekes, hogy Abate tiszteletről beszél, ami most megvan Inzaghi felé, és viszont. Az ugyanakkor nem a tisztelet hiányát mutatja, ahogyan Seedorfról beszél?!?! Nemcsak a volt csapattársáról(!!) nyilatkozik negatívan, hanem arról a Seedorfról, aki a klub egyik ikonja. A múltban nem volt egyértelmű a tisztelet Seedorf részéről? Ezt nem igazán tudom elképzelni. Ha pedig a játékosok nem tisztelték Seedorfot, akkor kit tisztelnek? És mik is voltak a “rossz” szokásai a hollandnak? Hogy például hazamehettek a játékosok Milanellóból edzés után? És ezért voltál képes csak minden száznegyvenedik beadásodból embert találni, te hülyegyerek?!? Akkor mit szólna Abate van Gaal szigorához, aki még azt is megszabja, hogy hányszor vehet valaki levegőt az edzésen?!?!
  Seedorf a “rossz szokásaival” sokkal jobban teljesített, mint az az Allegri, akibe két kézzel kapaszkodott a keret. Most nyert a csapat két meccset, ami dicséretes, a jó hangulat törvényszerű, de az már undorító, hogy ahogyan egyes játékosok – nem Abate az első – hónapok óta nyilatkoznak Seedorfról. Nálam ez a húzása már elég lenne ahhoz, hogy Abatét kirakjam a keretből egy kicsit gondolkodni.

  • Tökéletesen egyezik a véleményünk. Lehetne úgy nyilatkozni, hogy azzal ne sértsék Seedorfot.Allegriben vajon mit tiszteltek?
   Egyébiránt nem is értem,amikor egy játékos arról beszél, hogy “90 percen keresztül habzó szájjal harcolunk”.
   Már elnézést, de ez a minimum. Ezért nem jár külön dicséret.

  • Ebből inkább az jön le,h te vagy elfogult Seedorf személyével kapcsolatban. Gondolom arra utal Abate,h Seedorf nem tisztelte a keret több játékosát. Többek között Abate, DS is padozott Bonerával szemben, amíg le nem szóltak fentről!
   Seedorf a fele keretet el akarta kergetni, amiben igaza van, de ezt lenyilatkozni elég komoly tiszteletlenség!
   Én nem értem miért kell ennyire védeni a hollandust!?
   30 év alatt jó formán nem volt játékos a pályán! Hozzáteszem a San Siro-ban nem egyszer fütyülték ki ŐT! a rossz, lelketlen hozzáállása miatt még aktív pályafutása alatt. Amikor én mindig megvédtem és teszem azt most is! Nagyszerű játékos, igazi profi, de 99%,h egója az égig ér.
   Hogy nyilatkozat volt már tavasszal,h megromlott a hangulat az öltözőben, klikkek alakultak stb-stb!
   Én bízom benne,h megfelelő hozzáállás mellett tud tovább fejlődni a csapat, mert rengeteg hiányossága van még a taktikának.

   • Én nem érzek semmiféle elfogutságot a szavaiban, sőt én is így gondolom.
    Seedorf rengeteget tett a csapatért. Miliószor többet, mint Abate és többet még Inzaghi-nál is.
    A vezetőség egyszerűen hülyét csinált egyik legnagyobb ikonjából. Mindazok után, hogy mindent megtett a csapatért játékosként, elfogadta hogy Allegri nem számol vele, mégis Berlsuconi egyetlen szavára otthagyta családját és új csapatát, ahol szintén nagyon jól ment neki, csak azért, hogy megmentse a csapatot Allegri balfaszkodásaitól.
    Fura hogy több bizalmat kapott Allegri, mint Seedorf.
    Seedorf nem kapta meg azt a lehetőséget, amit most Inzaghi. Új igazolásokkal, új csapatot irányíthat, míg Clarence-nek csak egy elbutított csapata volt, amit szezon közben kellett átvennie.
    A minimum, hogy kifizetik neki a tartozást, kártérítést sőt még egy nyilvános bocsánatkérést is kötelezőnek tartanék.
    Pippo új játékosokat kapott és volt egy fél nyara hogy fel tudjon készülni a szezonra, ráadásul megszabadították a csapat legnagyobb fékjétől, Balotelli-től.
    Seedorf semmi támogatást nem kapott.
    Persze nem vagyok Pippo ellen. Üdvözlöm és sok sikert neki a csapattal, de nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogyan viselkedett a vezetőség Seedorffal és hogyan Pippo-val.
    Nem Seedorf kérte, hogy edző lehessen. Személyesen Berlusconi hívta vissza, majd kergette el.
    A játékosok meg hogy mire panaszkodnak…..
    Pfff…. Bonera Pippo-nál is elsőbbséget élvez. Ha nincs eltiltva, akkor a Juve ellen is ő kezd, és valószínűsíthető, hogy amint bevethető lesz újra a kezdőben találja magát a régi pajtás.

    A jelenlegi ,,sikerek,, elérésében kulcsfontosságú szerepe volt, hogy eladtuk Balotelli-t. Most újra egy csapat játszik, ugyanúgy mint Balotelli leigazolása előtt!!!

    • Érdekes olvasni a soraidat. Nem érzel elfogultságot, de Seedorf múltját említed!
     Most úgy tűnök, mint aki nem szerette a Hollandot, holott talán a legnagyobb rajongója voltam és vagyok! Csak amiket leírtok egyszerűen nem a valóság!
     Seedorf nem kapott segítséget?? Hát kinek a beleegyezésével jött Taarabt és Essien?? Ráadásul az ő idejében egészséges volt Montolivo is a középpályán.
     Balotelli, ha nem tetszik neki, akkor is eladta volna a vezetőség, mivel a pénzt szeretik kapni,ha már adni nem is tudnak…
     Pippo kimerte mondani,h neki nem kell! Ettől függetlenül nálam ez is Seddorf, pontosabban a mindenkori edző hibája! Ha egy játékos nem úgy és nem azt játssza ahogy szeretném, akkor leül a padra, vagy a lelátóra. Egy Pazzini volt a cseréje! Kaká, Robinho, Taarabt, Pazzini, Honda,Saponara ott volt Balotelli és a sérülésből visszatérő Sári mellett. Had ne sajnáljam azt az edzőt, akinek ilyen játékosokból kell kiválasztani 2-3-t a kezdőbe!

     Akkor jöhetnek azon hírek/pletykák amikről már elmúlt szezonban is sokan nyilatkoztak, tehát tényként kezelhetők talán:
     1. Csapat összhang, hangulat megromlott. Klikkek alakultak ki, amiket maga Seedorf is generálhatott, pl a francia anyanyelvű védelem favorizálásával. Idősebb játékosok szembe állítása a fiatalokkal. stb-stb
     2. csapatépítés mint olyan nem történt. Aki azt mondja,h igen, az nem ért a focihoz! Bepakolta a rutinos játékosokat egy jól működő rendszerbe. Aztán lesz ami lesz. Kaká pl végkimerülésig játszott, hogy tudott volna bármit letenni az asztalra?
     3. Eredmény! Az ugye nem jött! Se a BL-ben, se a bajnokságban…

     Ezen lehetne vitatkozni, de szerintem semmi értelme. Persze lehet nyáron összerakta volna a csapatot, ez vagy az lett volna…. Fikció. Én a tényekre hagyatkozva mondom,h jó döntés volt. Ráadásul a leghumánusabb módon, egy szezont lezárva, azt kiértékelve! Nem tudom hogy lehetett volna ezt máshogy intézni? Vörös szőnyeg hiányzott kifele?

     Saját véleményem: Én sajnálom Seedorfot, de ő egy tét nélküli szezonba kapcsolódott be ahol semmi mást nem kellett volna csinálni, csak egy szerethető, viszonylag fiatal csapatot összerakni.

     • Te miről beszélsz ember?
      Egy szezont lezárva, azt kiértékelve??? :O
      FÉL SZEZON!!!
      És még hogy ő favorizálta a külföldieket??? meg az idősebbeket???
      Bonera ugyanúgy első számú hátvéd Pipponál is!!!
      Alex Olasz? Ráadásul ha jól hallottam, Rami – Zapata kezdő várható a JUVE ellen!!!
      Csapat összhang? Hangulat? Az már akkor megromlott, amikor Balotelli-t idehoztuk!!!
      Különben meg épp Seedorf volt az, aki még játékosként is a lelke volt az öltözőnek! Edző helyett edzője volt a csapatnak!
      hagyjuk már ezt a sok sületlenséget……

      Abból a csapatból, amit akkor See kapott, Pippo se tudott volna semmit kihozni! És akkor nyáron Pippo-tól búcsúztunk volna,,,, és most Seedorfot éljeneznéd!

     • Szerintem te csupa hülyeséget beszélsz! Már ne haragudj! Ki mondta,h külföldieket favorizált?? Annyit írtam,h egyszerűbb volt a francia anyanyelvűeket bepakolni a védelembe,mint építeni egy ütőképes védelmet!
      Pont lesz.rom,hogy ki-honnan jött! Rami – Zapata már fél éve szokhatná a közös játékot! Nem vadidegenként kezdenék ezt a mai 90 percet!
      Kimondta,h nem ugyan ekkora kritikája ez Pipponak!?
      Pippo-t ugyan úgy imádtam, mint játékost, és tetszik a csapat lendülete, de a védekezés egy rakás…! Rossz volt nézni élőben a Lazio ellen! Ezt komolyan mondom!
      Bonerát ott verte Candreva ahol csak akarta! A hülye is tudta ezt, mégis az Olasz kezdett ahogy Seedorfnál is. (Hozzáteszem a biztos vezetés tudatában Pippo 3 védős rendszerre át is állt direkt a szélek megerősítése érdekében.)
      Nem értem miért kell elfogultan ugatni itt! Én tényeket, eredményeket, látható dolgokat sorolok és nem a megérzéseim!
      Hogy Pippo mit csinált volna tavasszal!? Fikció… fogalmam sincs! Neked sem lehet!
      Amit Seedorf csinált az eredménytelen és romboló hatású volt. Ezt már vagy 10-en lenyilatkozták. Nem tudom mit kell ezen lihegni. Ráadásul aki ezek után könnyű szívvel ad neki 2-3 éves szerződést, annak gratulálok!
      Unszimpatikus, mocskos dolog! Megkapta a fizetését, sok sikert a jövőben!
      Mi lett volna ha Atletico elleni 5:1-nél kirúgják??? Oda-vissza vert minket egy ugyan úgy “összekukázott” csapat!
      Lezártam ezt a témát részemről. Mert semmi értelme tények ellen érzésekkel erősködni.

    • Sztem is erosen elfogultak vagytok… Gondolom mindannyian ott voltatok a Seedorf eraban az oltozoben nap, mint nap, hogy objektiven megitelhessetek a helyzetet… ja nem..

     Abbol itelkeztek, amit a sajtobol hallottatok meg, amit elkepzeltek Seedorfrol, hogy milyen ember, viszont hogy valojaban mi tortent azt sose fogjuk megtudni, igy megitelni se fogjuk tudni a helyzetet. Seedorf se fedhetetlen, siman lehettek olyan huzasai, amik miatt repulnie kellett, siman lehet, hogy Abate egy piperkoc picsogo kislany… de uram bocsa miert ne mondhatna ki a velemenyet. Nem azzal tisztel valakit, hogy nem mond rola velemenyt. Valamint attol meg tisztelhet valakit, hogy velemenyt mond rola.

     Amugy nem hordta le semminek Seedorfot, de ha tenyleg voltak rossz szokasai akkor miert nyilatkozna azt, hogy Seedorf volt Mr.Perfekt es nem erti miert zavartak el. Inkabb nyilatkozzon valaki oszinten, mint hogy rozsaszin kontosbe bujtassa a mondanivalojat. Ezzel valamelyest kozelebb vagyunk az igazsaghoz egy hangyafasznyival, de meg valszeg mindig fenyevekre.

 2. Nagyon remélem, hogy nem szállnak el a fiaink a jelenlegi tabellán elfoglalt helyünktől!!!Nagyon örülök neki , viszont egy Lazio és egy Parma meccs után azért én kicsit szerényebben képzelnék el nyilatkozatokat, pláne egy olyan védőtől, aki játszott mindkét alkalommal.Tudhatná, hogy a Lazio elleni meccsen se volt túl fényes a védekezésünk, a Parma elleni találkozóról meg ne is beszéljünk.Annyira a szezon elején vagyunk még és igaza volt Pippo-nak amikor azt mondta, hogy nem tudja, hogy mit érhetünk el!! Jelenleg még senki nem tudja.Erről szombaton a Juve elleni mérkőzés után talán többet tudhatunk meg, de az utóbbi 2 mérkőzés alapján semmilyen kép nem alkotható! Igazából eddig ha lehet ilyet mondani papírforma! Majd meglátjuk meddig tart a lelkesedés, ha esetleg a Juve nyomás alá helyez minket és nem jön ki úgy a lépés, hogy 4 kapott gól is kevés a vereséghez!!!Persze ne így legyen én biztos szurkolok majd a képernyő előtt!!!!Forza Milan 🙂

 3. Max-an egyetértek José82 szavaival,csak még annyival egészíteném ki,h a felesleges nyilatkozatai miatt sem kedvelte a San Siro közönsége,játékos ályafutása alatt!Nekem egyébként semmi problémám vele,egy nagyszerű játékos volt,de emberileg lehet,h nem a legmegfelelőbb az edzői feladatra!Egyébként az elküldésével kapcsolatban csak annyit,h ilyen az élet: kegyetlen!De,h lehet szépen elküldeni vkit,akinek a munkájával nem vagyunk megelégedve,a játékosok sem szeretik stb…..