A Corriere dello Sport szerint az Internél annak a lehetőségét vizsgálják, hogy átépítik a San Sirót, míg a Milan egy új saját stadionba költözne.

A nagy hírű stadiont jelenleg a Milan az Inter közösen használja, de 2016-ban lejár az önkormányzattal kötött bérleti szerződés, és így mindkét fél előtt megnyílik a lehetőség a San Siro megvételére. Korábbi hírek azonban még arról szóltak, hogy a Milan a jelenlegi stadionban maradna, az Inter pedig egy újat építene.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy kinek az otthona marad a San Siro, de az biztosnak látszik, hogy a két klub vezetése külön stadionban képzeli el a jövőt. A Milan stadionprojektjének megvalósítása jelentős anyagi áldozattal járna a klub részéről, de a kivitelezésbe valószínűleg beszállna a Fly Emirates is.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A csuda tudja. Építészeti szempontból nincs még egy ehhez fogható stadion. Önmagában is lenyűgöző, ezt az épületet minden focirajongó kapásból felismeri. A régi Wembley-t tudnám ennek kapcsán megemlíteni. A tornyai egyedivé tették, az ember nem egyszerűen egy stadionba érkezett, hanem egy sporttörténelmi zarándokhelyre.
    Furcsa lenne a későbbiekben úgy tekinteni a San Sirora, mint az “ellenség várára”.

    Másfelől, kit érdekelne ha csak egy libalegelőn játszanánk, de oktatnánk a Világot? És az is nyilvánvaló, hogy egy új létesítménynek is meg vannak az előnyei, illetve azt is meg lehet építeni szépre.

  2. Szép és jó ez a stadion a múltunká vált, de könyörgöm akkor hatalmas stadion és kb meccsenként a fele jár ki, akkor minek?
    Szerintem ott lehetne hagyni, egy részünk talán oda veszne, de egy újabb stadion a jövőre nyitna…Amúgy gondoljatok az Arsenalra akik ott hagyták a Highbury-t legalább olyan fontos volt nekik az a stadion mint a San Siro a Milannak, mégsem sírják szerintem vissza…