Andrij cárból szövetségi kapitány lehet

8

Az Ukrán Labdarúgó-szövetség (FFU) elnöke, Anatolij Konkov felajánlotta a szövetségi kapitányi pozíciót Andrij Sevcsenkónak – adta hírül az FFU hivatalos honlapja. Az AC Milan és a Chelsea korábbi kiválósága 2012 júliusában fejezte be profi pályafutását, majd politikai pályán szeretett volna elhelyezkedni.

Sevcsenko az ukrán válogatott legeredményesebb játékosa (56 gól 111 meccsen), 2006-ban negyeddöntőbe jutott az együttessel a világbajnokságon. Edzői tapasztalattal nem rendelkezik, ám Konkov szerint ez nem lesz probléma.

„Emlékezzenek, Pep Guardiola néhány éven belül milyen csodás eredményeket produkált – utalt a Barcelona korábbi trénerére Anatolij Konkov, az ukrán szövetség elnöke. – Biztos vagyok benne, hogy Sevcsenko is nagy dolgokat vinne véghez az ukrán válogatottal. Tőlünk minden támogatást megkap, ha elfogadja az ajánlatunkat.”

Konkov szerint Sevcsenkót az is segítheti edzői pályáján, hogy olyan neves klubokban fordult meg játékosként, mint a Chelsea, a Dinamo Kijev és az AC Milan.„Ezeket a csapatokat legendás edzők irányították, olyanok, mint José Mourinho, Valerij Lobanovszkij és Carlo Ancelotti” – tette hozzá az FFU elnöke.

Az ukrán válogatottat legutóbb Oleh Blohin irányította, aki azonban a Dinamo Kijev vezetőedzője lett. Az utódját még nem találták meg, sajtóhírek szerint Nyikolaj Pavlov is képben van a kapitányi posztért.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Már most jöhetne hozzánk ! Én nem tudom mi van a vezetőséggel, Maldininek már évek óta semmit nem ajánlanak fel, Costacurtanak se :S

  2. Sheva for President! 😉 CSodás pillanat lenne ,ha egyszer ő ülne le a szeretett csapatunk kispadjára!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet