2022. szeptember 30., péntek

Forradalom a Milannál?

-

A Corriere dello Sport ma reggeli kiadásában közölte, hogy januárban a Milan kész megválni három játékosától: Robinhotól, Boatengtől és Patótól.

A lap szerint a három játékosért kb 50 millió eurót kaphat a Milan. Mindhárom játékosért érkeztek ajánlatok: Santos, Bayern München, Chelsea. Az eladásuk oka: nem azt nyújtják, amit elvártak tőlük.

Robinho távozása már régóta előtérben van. A játékos két héttel ezelőtt a Gazzetta dello Sportnak adott interjúban azt mondta, hogy jelenleg élő szerződés köti a Milan-hoz és bizonyítani akar a klubjában.  Hozzátette:   ez persze nem zárja ki, hogy meghallgassa a Santos ajánlatát, ha tényleg lenne, mert a nevelő egyesületét sosem tagadhatja meg. Robinho hét esztendeje tűnt fel Európában, akkor nevelőegyüttesétől a Santos csapatától érkezett a Real Madridhoz 24 millió euró fejében. Három madridi szezont követően úgy döntött, hogy az újgazdag Manchester City csapatát választja, a spanyol klub jó üzletet csinált, hiszen igen magas áron, 43 millió euróért adott túl játékosán. Az angol kitérő már nem sikeredett olyan jóra, így 2010-ben tovább adták az AC Milan együttesének, amely 18 millió eurót fizetett érte. A kezdeti lendület elhalványodott és mostanra Robinho egy játékossá vált a sok Milan focista közül, nem tud klubja vezéregyénisége lenni.  A hírek szerint nem csupán Milánót, hanem Európát is elhagyja és hazautazik a szélső nevelő együtteséhez a Santos csapatához, amely cserét készül ajánlani az olasz klubnak. Fiatal irányítóját a mindössze 19 esztendős Felipe Andersont adná a rutinos 28 esztendős Robinhoért, ráfizetés nem szerepel a cserében az eddigi hírek szerint, bár a két labdarúgó között lényeges piaci értékkülönbség van. Míg Robinho piaci ára folyamatosan csökken még most is 18,5 millió euró, ellentétben Anderson csupán 2 milliót ér a transfermarkt.de szerint.

Boateng eladása sem most merült fel először. A nyáron a Real Madriddal hozták összefüggésbe.  Októberben pedig már a Bayern Münchennel boronálták össze. Az olasz Mediaset értesülései szerint a németek szeretnék, ha Jerome Boateng mellett a másik Boateng fivér is náluk futballozni.  A játékos kontraktusa 2014 nyarán jár le Milánóban, ha most a télen elengedné a Milan, akkor viszonylag magas árát remélhet érte (18-25 millió euro). Boateng formájáról azonban sokat elmond, hogy egyrészt a lapok már azzal vannak tele vele összefüggésben, hogy meseszép barátnőjével éppen mi a helyzet; másrészt az is árulkodó, hogy a kiesés ellen küzdő Milanba se fér be a ghánai játékos.  A németek a testvéri szeretetben bízva remélik, hogy Jerome Boateng jelenléte meggyőzheti a testvért is.

Pato eladása is napirenden van már régóta. Egyrészt a játékos folyamatos sérülései miatt meglehetősen régen tudott hasznára lenni a csapatnak, másrészt folyamatosan cikkeznek arról, hogy Patót elvinné valamelyik nagy európai klub. Korábban a PSG-ről lehetett olvasni, most a Chlesea-ről írnak. Sőt, egy évvel ezelőtt szinte tényként kezelte mindenki, hogy Pato a PSG-hez megy, míg a helyére a Cityből Carlos Tevez érkezik. Az üzletet végül a tulajdonos, Berlusconi állította le.

A Corriere szerint meg is vannak a távozók helyettesei: Miralem Pjanic a Roma 22 éves támadó középpályása, Mario Balotelli a Manchester City 22 éves csatára, és a védelembe Yanga Mbiwa (23 éves, Montpellier), Nikolas N’Koulou (22 éves, Marseille), vagy Sebastian Corchia (21 éves, Sochaux) érkezhet.

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

29 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hát Boaval várnék… Robi Pato nagyon sok 2. lehetőséget kapott, ezért már az áruk sem a régi… :/ Boa meg most csak simán nincs formában… :/ van ilyen de ha eladjuk a pótlás ígéretesnek tűnik… csak hát akkor a BLben nem nagyon játszanak majd mert már pályára léptek más csapatban pl. Balotelli a Cityben… :/ A másik meg hogy ki akarna egy süllyedő hajóra jönni??? 😀 jövőre az európa liga is jól hangzik nem hogy bl?? :/

 2. Ezek a hírek lassan már a hitelüket vesztik, vagyis inkább jelentősen át kellene fogalmazni a tartalmukat! Robinho elcserélése Felipe Andersonre jo fogás lenne, őt elengedném, s a Santos lenne olyan “balek”, hogy bele is menne! Viszont de! Ha jelenleg is ilyen nem a piaci értéke, amit nem hiszem, hogy télig is fennáll, akkor még a fiatal mellé kérnék még egy hátvédet is! Ezzel egy csapásra megoldódna, a kreatív, s védő szekció! Az csak hab lenne a tortán, ha a Mbiwa is jönne télen! Tudom nem szabadna ilyet írnom, de vajon mennyi esélyünk van, hogy továbbmenjünk a BL-ben, szerintem kevés! Ha elérjük azt, hogy télre a középmezőnybe feltornásszuk magunkat, s ezekkel, vagy még más játékosokkal kiegészülünk, akkor meglehet a kupás helyfoglaló!
  A két másik játékosra is kitérnék! Boatengben van potenciál, csak végre vegye fel a tarisznyáját Allegri, s valaki más jöjjön ide, s akkor biztosan újra a kezdőben lenne, egy más felfogással, más taktikával, más mentalitással bíró vezetőedző keze alatt! Le merem fogadni, hogy már nem jön annyira jól ki a mostani edzővel! De ez csak egyéni gondolatok tőlem! S a cikk írója is miért is gondolja azt, ha még valamelyik csapat meg is venni, ennyit nem adna érte! Formán kívül van, keveset játszik, s úgy tűnik Allegri keze alatt ez nem is fog változni! Sajnos! 🙁
  Patoról annyit csak, hogy nekem is, mint sok más embernek is a kedvenc kicsi Kacsája, de ha nem lesz minőségi változás nála, akkor nem tudom, hogy mire lehet számítani!
  Tudom itt sok tényezőt fel lehetne sorakoztatni! De ahogy látjuk sokan, egyszerűen valami nem stimmel nála, s ezt nem azért írom, hogy az ő hibája lenne! Kellene neki egy speciális külön edzés terv, úgy kellene vele bánni, mint egy hímes tojással stb.! Gondolom ezek eddig is megvoltak, de akkor is valami nem klappol nála! Remélhetőleg tényleg nem arról van szó, hogy elmegy egy másik csapatba,s ott pikk-pakk rendbe jön, s lesz egy jó idénye! Ha el is adnánk, akkor is melyik csapat adna érte egy horribilis összeget! Valljuk be, nem ér már annyit! S így, hogy alig játszik csak viszi le a piaci értékét! De remélem az előbb említettből egyikben sem lesz igazam!
  Már csak a pozitív gondolkodásom marad, és a hétvégi izgulásaim, ha sok pénzem lenne, akkor a vereségek miatt már leittam volna magam, de Én inkább a győzelmekre innék! 😀
  FORZA MiLaN!! Mindörökké

 3. Nagy hiba lenne őket eladni. Én nem adnám el, főleg nem 50 millió euróért. Többet érnének, még akkor is ha formán kívül vannak. Én is csak ismételni tudom, hogy a legnagyobb hiba a Tevez biznisz lemondása volt.

  Silva és Ibra eladása végzetes hiba volt. Nem kell csodálkozni, ez a csapat jelenleg ennyit tud. Ez egy középcsapat. Nem tudom megérteni, hogy megérte ez a vezetőségnek, hogy eladták a két sztárjátékost, és most nincs semmi a csapatból. Ebben az évben ne várjunk sokat, ha Európa-liga indulás lesz akkor lehet nagyot álmodok. A klub most elesik rengeteg bevételtől. Tavaly is negyeddöntőig jutottunk, és 39 millió eurót kapott a csapat az UEFA-tól, gondolom a Serie-A ezüstéremért is pengettek valamit.

  Csak új befektető segíthet. Hiába jön Guardiola, mellé pénz is kell. Berlusconi pedig már nem képes, legalábbis egyedül újra a világ egyik legjobb csapatává tenni a Milant, de úgy tűnik hogy hajthatatlan. Nem tudom hogy a rossz eredmények miatt Allegri okolható-e, de én is inkább az új edző kinevezését pártolom. Valami miatt a játékosok nem motiváltak, semmi lelkesedés sincs bennük.

  A meghatározó játékosok eladása nem segít, csak még nagyobb bajba sodor. Ha távozna Boateng, Pato és Robinho akkor mit gondoltok ki érkezne? Enyhe túlzással Boateng és Pato érne 50 millió eurót…

 4. Tényleg távoznak ezek a játékosok, persze ez csak feltételezés (megjegyezném Boatenget szeretném ha maradna!!!) , akkor Andersont (játszani még nem láttam, de a mutatói alapján egészen ígéretes) jó választásnak tartom, és persze Pjanicot is.
  Balotelli érkezését is kiváló igazolásnak tartanám, eddigi feltételezésekkel meg vagyok elégedve. Egy dolog amit szeretnék és mindenképpen szükségünk lenne egy tapasztalt klasszisra a középpályára, és ez nem másban mint Willianban látom a Shakthar játékosában, tudom hogy borsos lenne az ára, de érdemes lenne megadni érte azt a pénzt, és ezzel úgy gondolom a támadósor illetve a középpálya meg is lenne erősítve, és nem is akárhogy!
  A védelemben nem vagyok egyáltalán biztos, egyik francia játékost se tartom megfelelőnek erre a posztra! Sok helyen leírtam már hogy szerintem Alderweireld lenne a megfelelő erre a posztra illetve T.Silva pótlására, én a fiatal dán játékosba T.Silva utódját látom! A másik játékos belső védő posztra pedig Ogbonna, bal szélső posztot pedig Santonnak adnám át!

 5. Vicc!

  Ha már a nem megfelelő teljesítményre hivatkozva válnának meg játékosoktól, akkor nekem lenne egy sokkal jobb listám:

  Traoré, Mesbah, Antonini, Abate, Pazzini, Flamini, Pato, de még vagy 3-4 névvel ki lehetne egészíteni a listát.

  Ha a hír nem kacsa, akkor egyetlen oka van annak, hogy pont ez a három név van terítéken, mégpedig az, hogy csak ez a három játékos piacképes a keretünkből, plusz a Fáraó, de ő felejtős.

  Ha Boateng meg, akkor abból szerintem csúnya balhé lenne Milánóban…

  Egyébként meg menjen csak Robika, Pato, Boa, de akkor így:

  Boa+Pato tök mindegy hova, a kettőért 45-50 milla.

  Ezek után Robinho + 30 milla Neymarért (ez szerintem tisztességes ajánlat).

  Marad 15-20 millió, amiből M’Biwa vagy Nkoulu 6-8 millióból simán megvan, de inkább M’Biwa, ha már Milan drukker és a szerződése is lejár nyáron.

  Így még mindig maradna 7-8 milla, amiből viszont a Felipe Anderson fiút simán meg lehet vásárolni Neymar mellé, hogy ne unatkozzon és igazoltunk mindenhova!

  Egyébként Pjanicot nem tudom mire vélni, eddig az idei az egyetlen jó szezonja. Corchia meg jobb hátvéd, na az aztán nagyon kell nekünk!

  Egyébként meg 15 millió alatt remek támadó kp.-sokat lehet venni EU útlevéllel. Belhanda, Taarabt, Siem de Jong …. mi kell még?

  • Most nem azért de sok mindennel nem értek egyet.

   Pato, Boateng, Robinho ebben az évben semmit nem tettek hozzá a csapat játékához, eredményeihez.
   Mindhárom játékos sérülékeny és formaingadozó.

   Robinho nagyon jó 1 az 1-ben, gólpasszokat tud adni, gólokat tőle ne várjunk.
   Boateng csak lőni tud, semmi mást, nálam itt már most megbukott mint középpályás.
   Hatalmas csalódás és legtöbbször -1emberrel játszunk amikor pályán van, nem is értem hogy lehet többek kedvence.. hol van ő Kaka vagy Ronaldinho tudásához képest? (mint támadó középpályás) ÉS DE most már az a posztja! Mert más poszton nem játszott még nálunk.
   Pato pedig egy örök ígéret, aki az is marad ha nem növi ki az állandó sérülékenységet, amit a csapat nem bír el, fizeti a fizetését, nem játszik mert sérült és egyre lejjebb süjed a klub.

   Robinho + 30 milla Neymarért (ez szerintem tisztességes ajánlat).
   Már bocsánat de te melyik világban élsz?
   Ha Hazardot sikerült elpasszolni 45milláért, Neymar ára legalább 60-65 millió euró.
   …és még jó hogy nem ér annyit, de a mai árak irreálisak.
   Robinhoért pedig senki sem adna többet 10-15millánál.

   Szerintem Boatenget el kell adni, helyére venni egy irányítót. 20-25millióért el lehetne passzolni (PSG,City,Real,Bayern).
   Robinhot én nem adnám el, de ha igen, szerintem az ő érte kapott pénzből egy védőt kéne hozni, nagyobb szükség lenne egy jó védőre mint még 1 támadóra.
   Patot pedig elcserélném Balotellire. Aki lehet, hogy ellenszenves, buta és nem éppen szimpatikus figura, de a képességei elvitathatatlanok illetve Milan szurkoló!

   • Nem kell mindennel egyet érteni… Azonban én egy olyan világban élek (ha már kérdezted!) amelyikben Neymar kivásárlási ára szerződés szerint 45 millió €, azaz ahogy Te is írtad, Robinhoért senki sem adna többet, mint 10-15 millió € és ha hozzá adunk még 30-at akkor az 40-45 millió € körüli összeg, amennyi a szerződés szerinti kivásárlási ára és ez szerintem egy igenis korrekt ajánlat. Ráadásul a Santos másfél éve bombáz minket azzal, hogy kell nekik Robinho, ezért hangsúlyozom még egyszer, Robinho+30 milla Neymarért egy tisztességes ajánlat!

    Ez azt is jelenti, hogy a való világban élek, ahol Neymar kivásárlási ára 45 millió € a szerződése szerint 😀

    Egyébként meg azt hangoztatom már egy ideje, hogy jelenleg Robinho a legjobb játékosunk és én semmiképp sem adnám el, de a vezetőség nagyon szeretné és ha mégis el kell adni és ennyire nyíg érte a Santos, akkor az fájjon nekik egy Neymarba. Az viszont baromság a részedről, hogy tőle gólokat ne várjunk. Az első évében holtversenyben végzett Ibrahimoviccal és Patoval a házi góllövőlistán, mindhárman 14 találattal (+1 a kupában). Tavaly pedig Nocerinoval végzett a második helyen 10-10 találattal. Két év alatt 85 mérkőzésen szerzett 25 gólt és kiosztott 21 gólpasszt, úgyhogy szerintem felejtsük el azt, hogy csak gólpasszt tud adni. Arról inkább ne mis beszélek, hogy teljesen meg tudja változtatni a játék képét. Lendületesebb, kreatívabb, veszélyesebb vele a csapat.

    Boatenggel kapcsolatban majdnem mindennel egyet értek, mert tényleg nem csinál semmit azon kívül, hogy ész nélkül lő. Abban viszont nagyon tévedsz, hogy más poszton nem játszott nálunk. Emlékezz vissza, hogy miért kedvelték őt meg a szurkolók a 2010-2011-es szezonban. Még akkor egy sorral hátrébb játszott, mert még akkor volt egy fasza Ronaldinhonk és Boateng a támadó szekció közelébe nem mehetett. Majd miután a brazil távozott januárban, utána See papa játszott elég sokszor támadó kp.-st Allegri “bűvös” rendszerében, aztán a szezon vége felé Boateng is kipróbálhatta. A lényeg az, hogy Boatenget azért kedvelték meg, mert egy sorral hátrébb hajtott, tört, zúzott, robotolt, meghalt a pályán. Kemény volt, de nem durva. Szívvel-lélekkel és nem utolsó sorban jól játszotta, amit kellett. Sajnos később elhitte magáról, hogy ő a játékmester, de kiderült, hogy a góljait Ibrának, illetve az ő általa teremtett helynek és lövőhelyzeteknek köszönheti.

    Irányítónak megbukott, de egy jó, dolgos, robotolós öszvér lehetne a kp.-n, ha visszább lenne téve. Azért írtam, hogy nagy balhé lenne Milánóban, ha Boateng lelépne, mert Milan meccseken a szurkolók fele El Shaarawy mezét, a másik fele pedig Boateng mezét viseli (Ibrahimovic és Thiago Silva híján, mert az eladásukig egyértelműen ők voltak a kedvencek) és ha a két ász után Boatnegget is eladnák, akkor biztos, hogy elfogyna a türelem a lelátókon! Egyébként szerintem is Boatenget kellene eladni, de nem az idei teljesítménye miatt.

    Mindhárom játékos elég sokat sérült, de Robinho mégis kilóg a sorból. Rá nem lehet azt mondani, hogy olyan sokat lenne sérült. Az idei év gáz csak az ő szempontjából, hiszen eddig csak négy meccsen léphetett pályára. Egyébként mielőtt hozzánk került volna összesen kétszer volt sérült és egyszer beteg, 45 napot hagyott ki.

    Patoval kapcsolatban pedig annyit, hogy én még emlékszem, hogy mire volt képes a sérüléshullám előtt. Ráadásul aki 146 tétmérkőzésen lő 62 gólt és ad 18 gólpasszt és még épphogy elmúlt 23 éves, az számomra nem örök ígéret, hisz már bizonyított. A sérülések miatt meg nem lehet elítélni valakit, hisz sem én sem Te nem tudjuk, hogy mitől következtek be. Vagy ha Te mégis tudod az okát, akkor nagyon gyorsan jelezd a vezetőségnek!

    Szerintem is Boatenget kellene eladni, ha csak az említett három név közül lehetne választani, de sokkal okosabb lenne, ha a Traoré, Mesbah, Antonini, Abate, Pazzini, Flamini névsort adnánk el egytől egyig. Az értük kapott pénzből is lehetne irányítót venni, főleg ha még a rajtuk megspórolt fizetést is figyelembe vesszük.

    Balotellit meg megint csak hagyjuk, mert Raiola már most úgy felverte az árát, hogy két Patora sem lehetne elcserélni, ráadásul többet keres, mint Pato, Robinho és Boateng együtt, tehát ő megfizethetetlen és ahogy az ő képességei elvitathatatlanok, ugyanúgy Pato képességei is azok…

 6. Ez inkább ellenforradalom lenne! Ha ez a hármas távozik akkor szerintem ismerve Berluék játékos pótlási eljárását szokásait, le is húzhatjuk a rolót és kezdhetünk félni a jövőt illetően.

  Egyet előrébb kellene lépni nem kettőt hátra. Ekkora bajban mint amiben vagyunk nem eladni kell erősíteni. Egy jó formában lévő Pato Robinho páros sokat érhet még nem beszélve egy tavalyi Boatengről. Jöjjön egy új tulajdonos és egy új szemlélet.

 7. Szerintem itt nem az a gond, hogy el kell adni ezt a 3 játékost! Hanem az, hogy ok, fiatalítás! Akkor menjenek az ÖREGEK!!! De ne adjuk el Ibrát meg Thiago-t!!! Ők ketten ha itt lennének sokkal kevesebb bajunk lenne, és nem gondolkodnánk azon hogy kinek adjuk el Boatenget! Boateng olyan 2 szezont futott a Milannál, hogy felverekedte magát a közismert játékosok sorába! Most pedig mérföldet esett a formája! És szerintem ha Zlatan meg Thiago maradtak volna ugyan olyan, sőt jobb formában lenne mint volt!

  Forza Milan!!!

 8. Talán durva lesz a véleményem, de ha Pato és Robi ingyen mennének, már akkor is spórolnánk 8-9 milliót a fizukon. Berlu egyik legnagyobb baklövése volt, hogy tavaly nem engedte el Patót.
  Boateng csak simán rossz formában van, bár ennek ellenére sem hiszem, hogy a vállán tudná vinni a csapatot. Jobb taktikával, erősebb kezdőben még lehetne rá számítani. Itt viszont meg is bukik a dolog: jelenlegi helyzetünkben nincs az az edző, vagy minőségi játékos, aki hozzánk akarna igazolni.
  Ja, meg a porcelán Pato majd bírja az angol iramot?!

 9. Pato sérüléssorozatának a kezdete nagyjából akkorra tehető, mikor Allegri megérkezett, szóval lehet, ha Massimo menne akkor kevesebb sérülést láthatnánk, mert ki tudja mit végeztet a játékosokkal az edzésen és miért sérülnek/sérültek le annyian. Vagy az is előfordulhat, hogy csak alibiznek és egyszerűen így akarják bojkottálni Allegri munkáját, ha ez így van, akkor ezzel az a baj, hogy a csapattal tesznek rosszat.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS