2022. október 07., péntek

Rijkaard érkezik?

-

Olasz sajtóértesülések szerint Frank Rijkaard már megállapodott a Milannal, hogy ő vesz át Massimiliano Allegri helyét a csapat élén.

Allegri korábban úgy gondolta nincs veszélyben az állása, de amikor legutóbb arról kérdezték, hogy hétvégén a Genoa elleni bajnokin ő ül-e a padon kitérő választ adott. „Kérdezzék a klubot. Nem fogok lemondani, mert az egyáltalán nem az én stílusom.”

A Malaga elleni vereséget követően a klub alelnökét Adriano Gallianit is az edzőkérdésről faggatták az újságírók, de ő továbbra is kiáll Allegri mellett. „Tudom, hogy folyamatosan ez a téma a sajtóban. De nem változtatok a döntésemen.”

Eddig egyedül Mauro Tassotti neve merült fel arra az estre, ha Allegrit menesztenék. Azonban a 7Gold információi szerint a Rossoneri már meg is állapodott a korábbi holland szövetségi kapitánnyal Rijkaard-dal.

Rijkaard jól ismeri a Milant, hiszen játékosként tagja volt Arrigo Sacchi csapatának, amivel a 80-as években meghódították a világot. 1988 és 1993 között 202 meccsen szerepelt a milánóiaknál és az idő alatt kétszer lett olasz bajnok és kétszer a -Bajnokok Ligája elődjének számító- BEK-et (Bajnokcsapatok Európa-kupája) is megnyerte.

Az jelentheti az egyetlen akadályt, hogy Rijkaard jelenleg a szaúd-arábiai válogatottat irányítja.

Az 50 éves szakember korábban már ült a Sparta Rotterdam, a Barcelona és a Galatasaray kispadján is.

A milannews.it szerint azonban nem csak Tassotti és Rijkaard esélyes arra, hogy elfoglalja a kispadot, de komolyan felmerült Rafa Benítez és Van Basten neve is.

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

57 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Rijkaard-n ka és Van Basten-nek örülnék, illetve még Tassoti is jó húzás lehet, habár most is lehet valamennyi beleszólása. Benítez csak ide ne kerüljön.

  Allegri szavai: “Nem fogok lemondani, mert az egyáltalán nem az én stílusom.”

  Akkor bizony a klubnak kell lépnie.

 2. Teljesen mindegy, hogy ki érkezik, ezek gyenge alacsony színvonalú focisták. A jó Isten se tudna ezekből csapatot verbuválni. Ide jó focisták kellenek nem pedig edző. A Barcanál is teljesen mindegy ki ül a kispadon, mert a pályán ott van Xavi, Iniesta és Messi. Ők edző nélkül is simán hozzák a meccseket, mert mindegy, hogy Guardiola elment és a No Name Villanova jött az eredmény így is jön. Ha nekünk is minőségi keretünk lenne teljesen mindegy ki ül a kispadon ez nem csak Allegri hibája attól függetlenül, hogy nagyon gyenge edző hatalmas taktikai hibákkal!

  • Csak megsúgom a No Name Villanova keze munkáját látta már sok szakember Pep ideje alatt is a Barca-n. Nem akarok itt kioktatni senkit, de szinte egyetlen soroddal sem értek egyet. A Barca iskolát látjuk jelen pillanatban tündökölni, amibe kellett, hogy beérjenek az általad említett sztárok. De még csak ehhez a játékhoz kell hatalmas felkészülés! Nem csak a vezető edzőtől, hanem az egész stábtól! (seri,ifi csapatok edzői, kapus edzők, erőnléti edzők és persze másodedzők)
   Ami ott van egy több évtizedes rendszer. Amiben már régebben is sok klasszis nevelkedett, pl Pep, ezért volt fontos az ő szerepe és épp ezért nem hoztak most “külsős” nagy nevű edzőt.
   Nézzük a játékosokat akiket vesznek, szinte mind ott nevelkedett, vagy a játékstílusa kísértetiesen hasonlít a Barca stílusra!

   De ez egy MILAN fórum, elnézést a szócséplésért! A keretünk nem csak azért erős, mert 12.legdrágább alakulat a golyóbison. Hanem tényleg meghatározó játékosok.
   Szerintem Lansky nagyon jól írta a cikkében. A mi keretünkkel csak a Juve vetekedhet.
   Azért egy Pato, Robinho,Bojan, Pazzini, El Sári csatársort, pl Boa-val kiegészítve elég sok csapat elcserélné a sajátjára. Olaszországban szerintem mindenki!
   Kp: Montolivo, De Jong, Nocerino, Flamini, Muntari, stb-stb… mind válogatott alap emberek (Flamini csak az volt sérüléséig)
   Védelmet sokan szidják de szerintem teljes mértékben vállalható a kapott gólok száma a bajnokságban (8 meccsen 10 kapott gól) és a BL-ben is (3meccs-3 kapott gól)
   A baj az elképzelés nélküli játék, legyen az ellenfél gyenge vagy éppen erős!

 3. Érdekes húzás lenne, biztos jobb,mint a mostani, viszont Rijkaard-ot nem tartom olyan kimagaslóan jó edzőnek,Benitezről hallani sem akarok,Van Basten meg szintén érdekes húzás lenne. Személy szerint bármelyik hollandnak örülnék,legalább változás következne be,mert ez ami most van tarthatatlan…

  • Ez nem igaz, mert ugyan jelentősen gyengült a keret, de még így is kényelmesen a 2-4- ben kellene lennünk a bajnokságban, a BL- ben pedig 3 győzelemmel kellene állnunk. Én sem tartom Rijkaard-ot különösebben nagy edzőnek, de nekem lassan már mindegy, hogy ki jön, csak történjen már valami.. illetve Várhidi Péter ne jöjjön! 😀

   • “kényelmesen a 2-4- ben kellene lennünk” ugye ezt nem mondod komolyan?Jöhet ide edzőnek bárki(bár az igazán nagy edzőket sajnos nem tudjuk megfizetni) ezzel a kerettel reális cél a középmezőny.1988-tól imádom a klubbot,számos mérkőzést volt szerencsém látni élőben is de ilyen gyenge keretünk szerintem sosem volt(legalább is 88 óta biztosan nem).Szóval komolyan gondoljátok,hogy ezekkel a játékosokkal reális cél lehet a dobogó?Legyen igazatok!Addig amíg valaki pénzt nem pumpál csapatunkba ne is álmodozzunk.Egyet tehetünk szorítsunk a klubbért,bízzunk benne,hogy az ilyen hazug,jellemtelen emberek mint Galliani eltakarodnak Milano környékéről is,és tiszta nyugodt körülmények között elkezdődhet egy új világverő csapat építése.Csak azért írtam ezt a pár gondolatot mert felesleges álltati magatokat,idegeskedni hétről hétre.Ez a keret ennyire képes!

    • Az egyértelmű, hogy az utóbbi 25 évet tekintve messze ez a leggyengébb keretünk, de serie a sem a régi, illetve nézzük meg a többiek keretét! A Fiorentina erősebb lenne? (Most hagyta el őket a legnagyobb sztárjuk:)
     Szóval a 2-5 igenis reális lenne, de egy igazi edző többet is ki tudna hozniebből az állományból. Ami azt illeti az intertől és a Rómátol sem vagyok elájulva. A juve talán kiemelkedik a mezőnyből, Nápolyban meg kiváló szakmai munka folyik.
     Remélem tényleg jön valaki és bizonyít nekünk, Neked! 😉
     Milanistára is reagálva, szerintem Várhidi tökjól elemezte anno a Milant és az olasz focit (plusz a válogatottja is tetszett), én neki is örülnék! (persze annyira vennék komolyan a játékosok, mint amennyire mi beszélgetünk róla)

    • Mint előttem többen megírták már a keret a korábbi évekhez képest tényleg lényegesen gyengébb, de elnézve a Seria A többi csapatának állományát, csak a Juve keretére mondható, hogy erősebb. A játékosállományok összértékének összehasonlításakor is igazolódni látszik ez.

  • ezzel teljesen egyet értek.(rakott már le valamit ez az edző is az asztalra!!! de ezt is tudnotok kell.)Én személy szerint nem örülnék neki ha ö lenne az új edző.semmivel nem jobb mit a mostani,sőt…Nem edző kell ide,hanem minőségi játékos(ok)akik egyedül el tudnak dönteni találkozókat (ibra ilyen volt).

   FROZA MILAN

  • igazad van ezzel a kerettel senki nem nyerne bl-t de lehet bajnokságot sem…
   de egy normális ember annyit megtenne, hogy ha látja, hogy nem megy valami, akkor lép…
   antonini vak… hát nem játszatom
   bonera vak… hát nem játszatom
   yepes öregecske, padra vele, remek kiegészítő ember lesz

   van egy jó urby-m balvédőbe… régen azt mondták ott jó volt…hm… kipróbálom, meg amúgy is egy rakat jó középpályásom van, miért őt is ott játszassam, h kiszorítson egy jó játékost a fent említett emberek meg játszanak…

   vettünk zapata-t acerbi-t meg ez a mexes gyerek is egsz ügyes volt a silva mellett(könnycsepp), közülök 2 játszik, rotálom őket, aztán csak kiderül melyik 2 a legstabilabb…
   de sciglio meg eddig ügyes, marad jobbvédőbe, reméljük fejlődik a sok játék hatására….

   ha ez a gondolatmenet végigszaladna a milan vezetőségének az agyán, talán történne valami… a védelem a lehetőségekhez mérten rendben….
   vagy nem de legalább léptek…

   csak olyan edző jöjjön aki át tudja vinni az akaratát a vezetőségen mert amíg berlu meg a kopasz beleszól addig mindegy ki a báb a padon.

 4. Nem értek egyet, hogy ezzel a kerettel nem lehet változás. De lehet, csak olyan edzői stáb kell, aki ki is tudja hozni a keretből ami benne van! Allegri erre nem volt képes és soha nem is lesz. A holland különitmény tökéletes lehet, de Benitez is többet tudna csinálni mint Allegri. Az Internél nem sikerült, de hát a portugál után nem is lehetett nagy az elvárás. Allegrinek órákon belül fel kell mondani! Forza Milan!!!!!!!!!

 5. Hogy valami értelmeset is hozzászóljak: Én úgy gondolom, hogy a cikkben említett 3 név (Tasottit kihagytam, direkt) közül (Van Basten, Benitez, Rijkaard) Rijkaard lenne a legelfogadhatóbb választás, de vannak fenntartásaim! Van Basten eddig minden csapatánál, válogatottnál egész jó kis csapatokat rakott össze, jól is játszottak, de az eredmények mindig elmaradtak. Hiába Milan legenda, a szurkolókat ezzel nem lehet vakítani. Benitezt szerintem nem kell kifejtenem, minden Milan szurkoló a pokolra kívánja! Azon kívül, hogy adtunk neki egy BL győzelmet, nem csinált semmit. Mindemellett ha akkora edző lenne, akkor lenne olyan csapat, ami alkalmazná, de mégis munkanélküli és valószínűleg pont ezért került képbe, mert mi szeretjük a klub nélkülieket… no comment

  Rijkaard! Bajban vagyok a megítélésével, ugyanis nagyon szépen kezdte az edzői pályafutását, de a Holland válogatottnál töltött (segéd)edzői évei után a Rotterdammal kiestek a második ligába és ki is rúgták. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy Rijkaard volt a bűnbak, mert elég szar anyagi helyzetben volt a klub és a játékosállomány is gyengécske volt. A Barcánál eltöltött évei alapján sem könnyű ítélkezni, mert ott meg kurva jó játékosokkal dolgozhatott. Nálunk nincs sem egy Messi, sem egy Ronaldinho, Eto’o, Xavi, Iniesta… Nálunk káosz van, de még így is Rijkaard lenne a legokosabb megoldás a három (Tasotti nélkül) név közül, de megint csak azt mondom, hogy a szurkolókat nem lehet vakítani egy Milan legendával, bár a mai Barcelona alapjait (vagy annak egy részét) Rijkaard fektette le.

  Véleményem szerint Guardiolát kellene megszerezni. Valahogy. Persze lehet mondani azokat, amiket majd fogtok is Guardiolával kapcsolatban. Nem részletezem, mert mindenki tudja, hogy milyen ellenérvek merültek fel vele kapcsolatban chatelés, fórumozás közben. Én mégis azt mondom, hogy Guardiolára, de nem is az edzőre, hanem magára a nevére van szükségünk. Egyrészt azért, mert jelenleg a futballban nagy divat az ő neve, de ez annak köszönhető, amit elért a Barcával. Ez azért fontos, mert Van Basten és Rijkaard kicsit mindha elfelejtődött volna. Az ő nevével valószínűleg könnyebben lehetne olyan játékosokat a klubhoz csábítani, akik nem szívesen játszanának Allegri keze alatt, látva az elképzelés és taktika mentes játékot, de Guardiolától reményt kapnának, ami akár lehet illúzió is… Arra is gondolni kell, hogy melyik edzővel tudnánk a legtöbb szponzort, befektetőt ide csábítani és erre megint csak a spanyol a legalkalmasabb, mert a befektetők, szponzorok is abban reménykednének, hogy majd Guardiola lesz az, akivel dicső lehet a klub. Persze a befektetőnek azért nem kell megsúgni, hogy a spanyol dicsőségéhez kellett egy olyan Barca is, ami telis-tele van klasszisokkal. Ami még nagyon fontos, hogy (megint csak) a neve eredményezhetne némi fellendülést az utánpótlásunknál, hisz ki ne akarná a gyerekét egy olyan Milanba látni, amelynek Guardiola az edzője, aki közismerten bátran nyúl a fiatalokhoz és ha még valamit át is tud ültetni a Barcelona utánpótlás nevelési rendszeréből a miénkbe, már az is nagyon megérné. Hozzáteszem, hogy valószínűleg ez jobban is ösztönözné a fiatalokat, hogy végre reális esélyük lenne a nagy csapatban játszani. Nem úgy, mint most, hogy az elmúlt 7-8 évben (de talán 10 is van az) sikerült beépíteni egy Antoninit, egy Abatét és nagyon ritkán Strassert a csapatba, mellettük eladni Merkelt, a többieket meg kusza cserebizniszekbe bevonni.

  Ha ez a négy név lenne felírva egy táblára: Van Basten, Rijkaard, Benitez, Guardiola, (őszintén a szívére tett kézzel) ki az, aki nem Guardiolát karikázná be úgy, hogy nem a Milan legendák iránti elfogultság az indok?

  A másik megoldás egy rutinos edző lehetne, sajnos nem mindegyik rutin róka képes haladni a kor futballjával. Capello is eltűnt, illetve nem ő, hanem az eredményessége…

 6. Én kíváncsi lennék, mint tud kihozni a Milanból, Rijkaard egy nyugodt edző, a Barcával is nagyon tetszett, amit csinál,de ahhoz,hogy a Milan edzője lehessen le kell mondani a szaúd-arábiai válogatottat. Nem tudom milyen gyorsan lehet fölbontani egy ilyen szerződést, ha elindította volna a folymatot, akkor annak gondolom már lett volna vízhangja is…

 7. ne mondjátok,mert azért nem olyan gyenge ez a keret! a 3.-ik helyre illene odaérni ezzel a kerettel! allegri hibái: BONERA,YEPES,ANTONINI,AMBRO,CONSTANT semmirevaló nevek,amihez ragaszkodik! sokkal hatékonyabbak lennénk ha urbyt tenné balbekknek,ahová eredetileg is való! és boa sem irányító! keveri a kártyáit a csapat kárára! tavaly még elment,mert még volt ibra,silva! idén újat kell húzni,mert muszáj!

 8. Jelenleg mindegy, hogy ki lesz az új edzőnk. A helyzet ennél rosszabb már nem lehet.
  Csak azt remélem, hogy nem mindjárt 4 évre igazolunk valakit. Szezon végéig mutassa meg, h mit tud, aztán ha ez elég, akkor maradhat. Csak -szomorú, h ezt kell írnom, de- szabaduljunk már meg Allegritől!!

 9. Aki látta a Sahtart megverni a Chelseat vagy a Dortmundot megverni a a Reált, az ne mondja nekem, hogy a mi játékosállományunkkal itt kell tartanunk ! Vannak hiányposztjaink, de ez önmagban nem indokolja ezt a gyalázatos sorozatot. Új edző, kemény munka (pl. a Dortmund tegnap 10 km-el többet futott a Reálnál, pedig ők is többet is dinamikusabban futnak mint mi), türelem és a hiányposztokra néhány nem feltétlen méregdrága igazolás. De ez ekkor se lesz 5 perces projekt…

 10. Már többször kifejtettem a véleményemet azzal kapcsolatban, hogy reális-e a Milantól ez a teljesítmény, hogy Allegri-e a hibás, netán a keret gyenge, esetleg a kettő összeadódik. Amikor ez mostanában szóba került, gyakorta érveltem azzal, hogy mennyit is ér a keretünk. Hogy a pályán ez mire elég, azt meccsről meccsre megcsodálhatjuk, de most a keret játékosainak összértékéről lenne szó.

  Jelenleg 230 millió eurót ér az AC Milan kerete, ez azt jelenti, hogy a keretértéket tekintve 11 klub előz meg bennünket. Mindez ugye azért érdekes, mert a Juventus kivételével egyik csapat sem a Serie A-ban szerepel, a Milan mégis a 15. helyen tanyázik. Íme a lista.

  1) Barcelona (651 M)
  2) Real Madrid (601 M)
  3) Manchester City (498 M)
  4) Manchester United (441 M)
  5) Bayern München (416 M)
  6) Chelsea (387 M)
  7) PSG (308 M)
  8) Juventus (307 M)
  9) Arsenal (284 M)
  10) Tottenham (254 M)
  11) Liverpool (239 M)
  12. AC MILAN (230 M)

  Meglepőnek nem lehet nevezni az első 10 helyen lévő csapatokat. Azon túl, hogy igen értékes a keretük, érdemes megtekinteni, hogy a bajnokságukban miként szerepelnek. Saját bajnokságát vezeti a Barcelona, a Bayern, a Chelsea, a PSG és a Juventus. A Premier League-ben második helyen áll a MU, harmadikon a City, ötödiken a Tottenham. Az Arsenal csak a 9., de az ő céljuk csak a 3-4. helyek egyikének megszerzése lehet. A Real Madrid úgyis oda fog érni a második vagy az első helyre, így az ő jelenlegi ötödik helyük nem sokat jelent.

  Két kakukktojás van, a Liverpool és a Milan. Tekintve azonban, hogy a Liverpoolénál öt angol csapat kerete is értékesebb, így az ő gyengélkedésük – szerintem – kevésbé feltűnő (persze ez nem magyarázza meg, mit keres a Liverpool előtt a Swansea vagy a WBA). Magyarán, a Milan azzal “büszkélkedhet”, hogy bár Európában – persze papíron – az övé a tizenkettedik legdrágább keret, ez egyelőre még ahhoz sem elegendő, hogy a dobogó közelébe kerüljön a saját bajnokságában.
  Ha megnézzük a fenti keretértékeket, általában elmondhatjuk, hogy e csapatok teljesítménye arányban áll azzal, amennyit “érnek”. Egy kivétel van csak, ez pedig a Milan.

  Olaszország második legdrágább keretéről beszélünk, és hiába van “csak” 80 millió eurónyi különbség a Juve és a mi keretünk összértéke között, jelenleg jobb nem összehasonlítani a két csapatot… Ráadásul – erről is írtam már korábban – nekünk nem is a Juventusszal kell(ene) hadakoznunk a scudettóért, hanem – reálisan – a dobogóra állni. Úgy gondoltam, ehhez 6-7-8 vereség is elegendő lesz. Hogy a Juve előrébb jár, abban nem kételkedtem. Hogy esetleg a Napoli-Lazio-Roma-Inter négyesből is lesznek csapatok, amelyek nyerhetnek ellenünk, szinte biztosra vettem, de bekalkuláltam néhány (1-2) meglepetést is. Ehhez képest egyszerűen tragédia, ami történik. Két hónapja tart a bajnokság, és verhetetlen ellenfelünk nem is volt. Ha egy Inter vagy egy Lazio elleni pontvesztést be is kalkuláltunk, még mindig marad 6 meccs, amelyen talán nem 7 pontot kellett volna gyűjtenünk.

  Allegri kapcsán már írtam, hogy korábban megvédtem. Szerintem addig, amíg jönnek az eredmények, nincs ok arra, hogy egy edzőt el akarjunk küldeni. Allegrinek szerencséje volt, hogy voltak olyan játékosai két évig, akik zseniális focisták voltak. Jöttek az eredmények is. Allegri nem annyira irányította a csapatot, inkább menedzselte, megteremtette (vagy próbálta megteremteni) azokat a feltételeket, hogy a rendszere működni tudjon. Ez Olaszországban – dacára a tavalyi második helynek – működött is. Allegri olyan volt, mint egy középszerű QB, akinek egyetlen feladata, hogy vigyázzon a labdára, futtassa az órát, ne csináljon hülyeségeket. A gond akkor következett be, amikor nyáron fordult a kocka. Én még akkor is úgy gondoltam, hogy Allegri egy jó edző. Bár messze nem tartottam olyan képességűnek, mint néhány elődjét a Milannál, de arra gondoltam, hogy ha fel tudta mérni a szerepkörét, és képes volt menedzselni a csapatot, megteremteni azokat a feltételeket, hogy – legalábbis Olaszországban – szinte mindig tudjon egy 70-80 százalékot nyújtani a csapat, ami az esetek többségében elegendő a pontszerzéshez, akkor elég jó edző ahhoz is, hogy kitalálja, mit csináljon egy sztárok nélküli Milannal. Nos, a felkészülés és az idény eddigi része (összesen három és fél hónapja) alatt nem tudta kitalálni, mit tegyen.

  Bár az idény elején többen írták, hogy “az EL-helyek egyike sem lesz meg”, “a középmezőnyben fogunk végezni”; “a kiesés ellen fogunk harcolni” stb., nem hiszem, hogy 100%-ig komolyan gondolták.

  Nem tudom, hogy a Milannal kapcsolatban mellélőttem-e már ennyire. Dobogóra vártam a csapatot, ha jól rémlik, második helyre, a BL-ben pedig a csoportgyőzelem után már arra gondoltam, akár egy könnyebb csoportmásodikon átjutva megint meglenne a negyeddöntő.
  Ha most kezdődne az idény, most is tartanám, hogy ez a keret egy dobogós helyezésre jó lenne. Csalódtam Allegriben, mert jóval többet néztem ki belőle. Voltak ugyan dolgai, amelyekből következtetni lehetett volna arra, hogy mennyire jó edző, de azt kell mondanom, hogy sokkal jobban bíztam benne, mint kellett volna. Lehet, hogy tévedek, és jobb edző, mint amit most mutat, és egyszerűen csak a Milannal nem tud mit kezdeni, de most azt látom, hogy ez a feladat meghaladta a képességeit.

  Hogy Rijkaard mennyire lenne jó megoldás? Egy legenda, ezt tudjuk. Eredményei is vannak. Tekintélye lenne. Hogy mennyire tudná motiválni a játékosokat, nem tudom. Úgy gondolom, ennek a csapatnak most nem egy nagyon jó edző kellene elsősorban, hanem egy új edző. Hasonló a helyzet, mint Mourinho és Avram Grant, netán Benitez és Leonardo esetében. A portugált és az izraelit össze sem lehet hasonlítani zsenialitásban, és Benitezt is sokkal képzettebbnek tartom, mint Leonardót. Mégis, egy leszállóágban lévő Chelsea-t, illetve Intert tudtak jó irányba kormányozni, pedig a kereten nem változtattak jelentősen. Egyszerűen elfáradt a kapcsolat, és váltani kellett (persze tudom, hogy Mou gyakorlatilag lemondott, míg Benitezt kivágták). Allegri és mondjuk Rijkaard esetében sem az a lényeg, hogy a holland jobb edző-e, mint Massimo. Szerintem nem. Egyszerűen más. A játékosok pedig most másra vágynak. Ráadásul azzal sem tudják doppingolni magukat, hogy “de legalább az eredmények jönnek”. Hatalmas szakadékot érzek a csapat és Allegri között. Ahogyan azt látom, hogy vannak gárdák, amelyeknél az edző és a csapat együtt lélegzik, úgy nálunk mintha két különálló organizmusról beszélnénk.

  Lehet a mostani helyzetünkön siránkozni, de lassan a bajnokságnak abba a szakaszába érünk, amikor már dönteni kell, hogy mit akarunk kezdeni idén, illetve jövőre. Most pár héten belül akár másfél évet is veszíthetünk. Mert ha most töketlenkedünk, és a “majd csak lesz valahogy” elvén gondolkodunk, akkor ez az idény is tönkremegy, ráadásul jövőre nem lesz nemzetközi porond sem. Ez pedig tíz-, de lehet, hogy százmilliókkal is visszavetheti a klubot értékét tekintve.

  Az edzőkérdésről… Ha választhatnék, nem Rijkaard érkezne. De inkább ő, mint hogy maradjon egy olyan edző, aki szemmel láthatólag képtelen motiválni a csapatot, képtelen nyerni a csapattal, képtelen kivezetni a csapatot a kátyúból. Most egy jó válságmenedzser kellene. És nem biztos, hogy a legjobb edzőkből lesznek a legjobb válságmenedzserek… Ha hosszabb távú terveink vannak, akkor Guardiola kell a kispadra. Ha nyáron akarunk “új életet kezdeni”, akkor viszont jó lehet Rijkaard is (nem hiszem, hogy Frankban gondolkodnánk 2013/14-ben is). Az az egy biztos, hogy ez így nem mehet tovább.

  Lansky

  • Én is egyet értek mindennel. Én azok között vagyok, akik kezdetektől fogva nincsenek megelégedve Allegri munkásságával. A csapat szinte ,,önellátó,, volt 2 éven keresztül. Rengetegszer próbálta megnehezíteni a csapat dolgát rossz felállással, taktikával, kezdőkkel, cserékkel… játékosok rossz poszton játszatásával, de hála istennek, teli voltunk klasszis játékosokkal, akik jóval erősebbek voltak, mint a nagy mester, így simán megoldották a dolgot. Olyan klasszisaink voltak a csapatban, akik mellett Robinho, Pato, Boateng, Nocerino, Emanuelsson is szárnyalni tudott. Silvát se hagyjuk ki, hiszen belőle se lett volna ,,világ legjobbja,, ha nem egy Nesta áll mellette.

   Én is bíztam a dobogós helyezésben mindaddig, ameddig ki nem derült, hogy eladjuk Silva-t, Ibra-t és Cassano-t is. Onnantól kezdve át is váltottam vészmadárba. A vezetőség ezt nagyon elcseszte, ez tény. És kérdem én mi volt az értelme, ha most télen, vagy majd nyáron ugyanannyit, vagy lehet többet leszünk kénytelenek kiadni új igazolásokra, hogy helyre billentsük a dolgokat.

   A másik tény pedig, hogy ebből a keretből még mindig többet kellett volna kihozni, mint amire Allegri eddig képes volt. Nem a srácokban van a hiba, hiszen győzni akarnak, látszik is hogy hajtanak, de így hogy a játékosaink nem a megfelelő posztokon játszanak, töredezett a játékunk.

   Ki lenne a jó edző? Ahogy írod, bárki jobb lenne, már csak a változás miatt is.
   Grant? Benitez?Guardiola? őszintén én őket annyira nem kedvelem.

   Capello, Sacchi, Lippi… nálam ők az igazi taktikusok. De már mindegy ki fog jönni, csak legyen szeme és tudjon változtatni.

  • Jó kis írás, de én (a műved első felét tekintve) nem állnék be a bólogatók közé! Szép és hasznos tudomány a matematika, de Te is tudod nagyon jól, hogy ez futball!

   Szerintem butaság lenne pusztán a keret értéke alapján levonni messze menő következtetéseket, amikor agyon sztárolt fiatalok tehetségekért 35-40 milliókért, egy igazi klasszis Ibraahimovic pedig 20 millióért vált klubot, egy két éve elvétve pályára lépő, semmit sem mutató Patot 23-24 millióra taksálnak, de jelenleg nála még egy pályán feltornyozott 5 millió €-s pénzkupac is hasznosabb lehet, Abate 14 millióra van értékelve, de az 5 évvel fiatalabb De Sciglio, aki kb. ugyanazt a szintet hozza, csak tud beadni is, ő pedig 1,8, azaz nyolcad annyit ér… Csalóka!

   Sajnos a klubunk valós értéke (szerintem) kevesebb, mint a fentebb említett 230 millió. Sajnos! Az sem elhanyagolható tény, hogy amikor egy játékos a noname ligából egy neves csapathoz kerül, akkor akarva-akaratlanul is felmegy az ára. Erre nálunk a legjobb példa Traoré. 1,3 millió volt a piaci értéke, de miután leigazoltuk máris 3 millióra emelkedett! Tavaly Mesbah értéke is megugrott januárban, de mára visszaesett 1 millióra. Nocerino 7,5 milliót ért mielőtt megvettük, futott egy nagyon jó szezont és 13,5 re felkúszott a mutató, de azóta egy nagy nulla a teljesítménye. Bojan csak azért ér 13-at, mert Barcelona nevelés, Pazziniről meg inkább ne is beszéljünk…
   Ezzel egyrészt azt akartam érzékeltetni, hogy az átigazolás egy nagy csapatba az esetek túlnyomó többségében a játékos értékének növekedését jelenti. Azonban a szar teljesítmény ezt rend szerint vissza is veti. Most még papíron jól mutat a 230 millió, de majd megnézhetjük pár hónap múlva vagy szezon végén a számokat.

   Előre leszögezem, hogy nem Allegri védelme a célom, mert sosem volt a kedvenc!
   Sajnos nagyon sokan leegyszerűsítik fekete-fehérre a problémát és ráfogják Allegrire, pedig a dolog sokkal bonyolultabb és összetettebb (legalább is szerintem)! Te is említetted, hogy az edzőnek volt 3,5 hónapja, hogy összegyúrja a csapatot. 3,5 hónap úgy, hogy elment a csapattól Van Bommel, Seedorf, Aquilani, Maxi Lopez, Gattuso, Nesta, Silva, Ibahimovic majd augusztusban Cassano, hogy csak a fontosabb, meghatározó játékosokat említsem. Ez a névsor még a két tehetséges szélső védőnkkel is (Antonini, Abate) ütősen hangzik. A helyükre pedig július végén érkezett Traoré, Montolivo, Constant, Acerbi, majd augusztus utolsó hetében Pazzini, Bojan, De Jong, Niang.
   Sajnos a szarrágásnak (vezetőség) köszönhetően nem tartottuk meg Aquilanit, Maxi Lopezt (ők ketten bőven elfértek volna, főleg annak tudatában, hogy az ászaink eladása után nem lettek pótolva, vagy csak létszámban), nem voltunk hajlandóak hosszabbítani Nestával, Seedorffal, pedig ezek a játékosok most igen hiányoznak. Így utólag persze könnyű okosnak lenni…
   Nesta, Silva, Van Bommel elengedése után Allegri tudta nagyon jól (legalább is gondolom), hogy szopni fog a csapat és nem véletlenül hallhattuk tőle egész nyáron, hogy olyan kp.-sra van szüksége, aki a védelem előtt tud játszani/szűrni, hiszen tisztában volt vele, hogy Silva nélkül a védelem halott lesz, hiába érkezik Acerbi. Az átigazolásokra a pénzt sem az edző adja, tehát kuss van és majd kap valamit, amit a vezetőség jónak lát. Belső védőket meg kapott 2-t, egy olcsót, aki nagy kérdőjel volt, meg egyet kölcsön, aki valamikor játszott a Serie A-ban, majd kiesett a Villlareallal az első osztályból. Így azért nem egyszerű felkészíteni a csapatot, ráadásul még a sérülések sem kerülték el a játékosokat nyáron.

   A távozó játékosok egy része érthető, hiszen öregek voltak és sokkal többet, néhány kivétellel, már nem tudtak volna hozzátenni. Sajnos a probléma egyik legfőbb oka az, hogy a csapatrészek vezérei távoztak. Silva a védelemből, azóta fejetlenség van és átjáróház! Ibra a támadósorból, azóta alig vagy egyáltalán nem tudunk gólt lőni, ráadásul vele a kreativitás is kihalt a támadásokból és az ő elvesztése nem csak az általa egy szezonban szerzett 35 gól és 15 gólpassz veszett el, hanem azok a gólok, amiket Boateng, Nocerino neki köszönhetett, hogy három védőt magára húzva a többiek helyzetbe tudtak kerülni. A kp.-ről távozott van Bommel és See papa, azaz mondhatni a két vezér. Bommel nagyon jól lekövette és rombolta a támadásokat, See papa pedig hiába volt szörnyen lassú, még így is képes volt meccseket eldönteni. Az az érdekes, hogy a három csapatrész közül a kp.-n vehető észre a legkisebb visszaesés, hiszen a De Jong, Montolivo páros meccsről meccsre jobban teljesít, de a támadások szervezése még mindig nagy gondot jelent és véleményem szerint itt van a legnagyobb probléma!

   jelenleg két és fél kreatív játékos van a keretben, Montolivo, Robinho a fél pedig El Shaarawy, aki le lett korlátozva a csatár feladatok elvégzésére, ezért ő a fél. Ráadásul Robinho egy jó ideje sérült, tehát marad Montolivo. Allegri kitalálhat egy jó taktikát, kreatív támadásépítést, jó felállásokat, de egy valamit nem tud. Nem tud beállni meccsközben és oda tenni a lasztit a másik játékos lábár, nem tudja kiugratni a játékosokat. Hiába mondja el mit kell csinálni, ha a csapat nem képes azt megvalósítani. Értesd ezt úgy, hogy (mivel Robika sérült) Montolivo az egyetlen kreatív játékos a pályán, nála a labda, körbe veszik ketten, még ha ki is hozza a letámadók szorításából két dolgot tehet: 1. fölíveli, de nincs kinek(Pazzinit hagyjuk), esetleg megpróbálja kiugratni Fáraót, amire láttunk is egy-két példát, vagy esetleg az EB Balotelli németek elleni gólja előtti passz. 2. lepasszolja a labdát valakinek a kp.-n, vagy hátrafelé. Ha hátrafelé megy a passz, akkor az azt jelenti, hogy nyomás alatt van a védelem és egy vaktában felívelés lesz a vége, legtöbb esetben labdavesztéssel. Ha egy kp.-s társ kapja, pl: Boateng, akkor ész nélkül lő, ha De Jong, akkor ő egyszerűen egy alibi passzal elintézi. Ha Emanuelson kapja, akkor ő vagy megindul, egy ember mellett elviszi, majd elveszíti. Sajnos Montolivo nem tudja egy másik kreatív játékoshoz továbbítani a labdát. Régen volt egy Pirlo, aki adhatta a lasztit Seedorfnak, aki lecumiztatott 2-3 játékost, majd gólpasszt adott vagy 30-ról beverte, vagy esetleg Kakának adta. Pirlo adhatta Kakának is, aki vagy megindult vele és gólt lőtt vagy gólpasszt adott mondjuk Shevchenkonak, aki szintén nem volt buta a futballhoz. Régen a 4 kp.-sból 3 kreatív, technikás játékos volt és egy romboló Gattuso személyében. Persze, hogy volt foci, lőttük a gólokat, szépen játszottunk, jöttek az eredmények.

   Tehát még egyszer! Allegri mindenre fel tudja készíteni a csapatot, csak a váratlan helyzetekre, pillanatokra nem, amiken csak a játékos a pályán tud változtatni, lereagálni, meghúzni a váratlan cselt, passzt, hogy megoldja azt, amit az edző a padról ordibálva nem tud. Hiába látja ő, ha a játékos nem képes megoldani a felmerült problémát és nem tud helyesen és elég gyorsan dönteni.

   Véleményem szerint ez a legnagyobb problémánk, hogy évek óta nincs egy igazi kreatív, irányítani képes támadó kp.-s, tetőzve azzal, hogy most megszabadultunk a vezérektől és a kreatív, technikás játékosoktól.

   Egy hülye példával le is vezetem, hogy mit veszítettünk az elmúlt két évben:

   Vegyük a Barcelonát és a Milant. Vajon milyen eredményt érne el a Barcelona, ha elveszítené Xavit (Pirlo) tavaly, majd idén nyáron Messit (Ibra), Puyolt (Nesta), Piquét (Silva), Busquetst (Van Bommel), David Villát (Cassano) ( a többi távozónkra nem találtam megfelelő alteregót 😀 ) és nem nyúlhatnának egy olyan komoly ifi kerethez, mint ami van, ráadásul közel sem a csapat színvonalának megfelelő képességű játékosokkal lennének pótolva?! Igaz maradt volna még így is rengeteg fantasztikus játékosuk, de biztos vagyok benne, hogy nagyon megérezné a csapat a hiányukat. Ezt a példát nem kell szó szerint venni, mielőtt még nekem állnátok. A lényeget gondolom mindenki meg fogja érteni!

   A motiváció!

   Szerintem a jelenlegi fiatal és gyenge képességű keretnek elég motiváció kellene hogy legyen az, hogy a Milan mezért húzhatja magára, de még az idősebbeknek is. Egy Inter elleni derbi előtt meg komolyan gondoljátok, hogy az edző dolga lenne plusz motivációt adni, amikor egy derbinél motiválóbb dolog egy Milan játékos számára valószínűleg nem is létezhet!

   Allegri!

   Sokatok azt mondta régebben és még most is, hogy Allegrit a vezetőség irányítja és olyan edző kellene, aki az asztalra csap és nem enged az elveiből. Mi van, ha a vezetőség kényszeríti, hogy ezt meg azt játszassa ilyen meg olyan formációban. Láttunk már arra példát, hogy Berlusconi beleszól ebbe-abba, kit hol kell és milyen rendszerben játszatni… Ha így lenne, akkor az edző helyében csupán dacból is azt csinálnám, amit a vezetőség mond, egy “nesztek basszameg, ezt akartátok” gondolattal a fejében. Lehet, hogy Galliani és Berlusconi ezért nem akar megválni tőle! Ki tudja?!

   Részemről egyelőre ennyi!

   Lansky! Azzal viszont egyet értek, hogy kit látnál szívesen a kispadon, mint új edző.

   • U.I.: Allegrivel kapcsolatban: Persze az általam leírtak nem zárják ki azt, hogy Allegri is hibás legyen sok mindenben, rossz döntések, nem jól megválasztott kezdő…, de mindent nem lehet ráverni és igenis gyengécske a keret, a többi olasz klubnál pedig nem adták el a komplett tengelyt, a csapatok vezéreit…

   • Boldinho!
    Az is igaz, amit most levezettél. Szinte kivétel nélkül igazad van. Ha górcső alá veszem az általad leírtakat, valamint Lansky gondolatmenetét, igazából komoly nézetbeli különbség nincs kettőtök álláspontja között.
    Én is azon a véleményen vagyok, hogy ez a keret nagyon gyenge. Így…, ahogy most állunk. Viszont, ha a képességeik maximumát tudnák nyújtani, lenne egy edző, aki maradéktalanul kiaknázná a bennük rejlő lehetőségeket, ez a keret igenis a Serie A 2. legerősebb kerete… szerintem.

    Abban is igazad van, hogy néhány játékos “túlreprezentált”. Szinte kivétel nélkül ezeket a játékosokat soroltam volna fel, akiknek az értékéből nemhogy pár milliót vonnék ki, hanem elosztanám (pl: Pazzini 14 milliója az én értelmezésemben 2 millió, lehet, hogy túl nagy csúsztatás, de én így gondolom).
    Pato, Robinho, Boateng értéke is sok. Ennek ellenére – hiába paradox állítás – meg merem kockáztatni, hogy a képességeik nem ilyen gyenge futballra predesztinálják, akár többet is érnek annál, mint a transfermarkt leírja.
    Láttuk, hallottuk, megcsodáltuk ezeknek a játékosoknak a cseleit, szereléseit, lövéseit, góljait. Ez meg kellett, hogy győzzön arról, hogy ők nagyon nagy futballisták, igazi géniuszok.
    Csak sajnos a HA-val kezdődő mondatoknak nincs értelmük, így csak annyit tudok mondani: ha Pato nem lenne ennyiszer sérült, ha Boateng a megfelelő poszton játszana, ha Montolivo társakat kapna (mert valljuk be őszintén, ő is gyenge mostanában, viszont a válogatottban jól játszik), ha Robinho is megkapná a bizalmat, plusz önbizalma is lenne, ha Emanuelson a saját posztján játszana, stb, stb.

    Mexes például – az én árazásomban – minimum a dupláját éri, de a 20 milliót sem tartom elképzelhetetlennek. Amennyibe a nála 4 évvel idősebb Puyol árát 6 millióra taksálják (nem azt akarom mondani, hogy gyengébb, mint Mexes), akkor nyugodtan lehet a francia válogatott oszlopos tagja is 15 milliós játékos.
    Sajnos ezek az árak nem adnak vissza mindent abból, amit valóban érnek. Bizonyos kapaszkodót nyújt, valamilyen szinten mértékadó is, de nem 100%-osan. (Hiába 31 éves Ibra, az értéke jóval magasabb, mint Alexis Sanchez 38 milliója, ez vicc!!! Vagy ott van Totti esete: „lassan” 40 éves, így 1 millióra becsülik. Nyugodt szívvel elcserélném a 14 milliót érő Pazzinire…)

    Ha csupán a mutatott játékot, a pályán eltöltött perceket nézzük, kb. így festene: Boateng 3, Robinho 5, Pato 2 millió. Hárman érnek 10 milliót, ennek ellenére a piaci áruk (28.5 + 23 + 18.5) eléri a 70 millió eurót.
    Amikor Pato bizonyíthatott, amikor olyan játékosok voltak mellette, mint Kaká, Pirlo, Ronaldo, 20 évesen és 4 hónaposan 35 millióra taksálták, ami előrevetítette annak a lehetőségét, hogy a maximális értéke (24-25 éves korára) elérhette volna akár az 50-60 milliót is. A képességei alapján Boateng is ér minimum 15 milliót, akárcsak Robinho vagy Montolivo. Ha El Shaarawy így folytatja, ő is a 20 milliósok táborába tartozhat, majd idővel. Mexest már korábban ecseteltem, Emanuelson is bőven 10 millió fölött járhat.

    A kis kitérő után visszatérnék az eredeti elgondolásomhoz!
    Ha a mutatott teljesítményt nézzük, akkor “balgaság” lehetne azt mondani, hogy ez a keret a Juve mögött áll. Ép, ész érvekkel nem magyarázható, hogy miért ilyen gyenge a Milan. Csupán a játékosok motiválatlanok? Csak az edző felelőssége ez? A mester ellen játszanak? Egyszerűen csak tényleg ennyire képesek a játékosok? Nem tudom.
    De egy biztos! Hiába gyenge a keret, azt kizárt dolognak tartom, hogy – ha csupán a pályán elért eredményeket nézzük – csak a Palermo szerzett kevesebb pontot nálunk 8 forduló alatt. 18 csapat vagy többet, vagy ugyanannyit ért el, mint mi. Ez semmivel sem magyarázható.
    És! Úgy gondolom, hogy az eredményességi mutató, csak egy dolog. Mindenkinek lehet peches szezonja, szezonkezdete. Volt már rá precedens (azt hiszem Ancelotti idején is előfordult egyszer, hogy kb 16-17 forduló után 21-22 pontunk volt).
    DE!!! Ilyen borzalmas, elképzelés nélküli, sokszor alárendelt szerepet betöltött – csupán labdabirtoklásban nőttünk az ellenfelünk fölé – csapat benyomását még nem keltettük. Lehet, hogy azért, mert régen nem láttunk annyi mérkőzést a TV-ben, most viszont minden mérkőzést megtekinthetünk, legyen szó bajnoki mérkőzésről, BL-ről, vagy éppen kupameccsről.

    Lehet azt mondani, hogy az edző abból főz, amit kézhez kapott. Én is amondó vagyok, hogy a jelenlegi kerettel egyik edző sem tudná porig alázni a Serie A csapatait. A BL-ben sem hiszem, hogy 9 ponttal állna minden más szakember irányításával a Milan. Azt viszont a képtelenségek képtelenségének tartanám, ha egy Jose Mourinho által vezetett AC Milan 8 forduló után – szinte – minden reményét elvesztette volna az automatikus BL-t érő 2. helyért folytatott küzdelemben.
    Lehet, hogy akor is csak az 5-6. helyen tanyáznánk. Az is lehetséges, hogy akkor is lemaradnánk a BL-ről, ha a Sacchi-Guardiola-Mourinho hármast egybegyúrnánk, s őt hívnák a Milan vezetőedzőjének. Viszont ennyi hibát, amit Allegri elkövetett, nem lehet.

    1, Annak megfelelően kell kialakítani egy keretet, amilyen alapanyag rendelkezésére áll. A legnagyobb baromság, ha ennek az ellenkezője megy végbe, s az általa kialakított felállásba erőlteti be az embereket. Több mint 2 éven át – hellyel-közzel – működött ez a rendszer (4-3-1-2), mert volt egy Ibrahimovic. De tudomásul kellett volna vennie, hogy Ibra nélkül ez a szisztéma működésképtelen. És mi történt? 6-7 mérkőzésnek kellett eltelnie ahhoz, hogy változtasson (szerintem külső nyomásra) a 4-2-3-1-es felállásra. Ez is csütörtököt mondott, erre húzott egy hatalmasat a Malaga ellen, megpróbált 3 védővel játszani. 2 év 4 hónap alatt nem változtatott az általa elképzelteken, erre 1 hónap alatt kipróbál 2 új felállást. Kabaré!!!

    2, Néhány játékost – legalább egyszer abban a k.rva életben – kipróbálhatna azon a poszton, ami az eredeti helye.

    3, Bizonyos játékosok, teljesen mindegy, hogy jól vagy rosszul játszanak, az esetek 80-90%-ában élvezik az edzői bizalmat.

    4, A meccsek közben képtelen bármiféle újításra, most láttam először, hogy mert kockáztatni.

    Összegezve:
    Ha Allegri szakmai hozzáértésével nincsen probléma, valamint a játékosok minősége elér egy minimális szintet, akkor önként le kellene mondania. Ha nem veszi észre, hogy ellene játszanak a játékosok, akkor a józan ítélőképességét vonom kétségbe.
    2 lehetőségünk maradt: Allegrit kirúgni, vagy új csapatot összevásárolni, kinevelni, de sürgősen… Szerintem a két lehetőség közül az első opció tűnik megoldhatónak, a második – finoman fogalmazva – őrültség, de semmiképp sem kivitelezhető.
    Ha valamivel nem értesz egyet, amit leírtam, írj, ha gondolod!
    Forza Milan!

 11. Allegri annyira megszokta a dolgát 2 év alatt, hogy semmit nem kellett csinálnia, mivel a csapat magát vitte előre, hogy elfogyott a taktikai repertoárja. Ez az edző ennyit tudott most mikor ki kellene találni valami megoldást, taktikát akkor csak fogja az állát az oldalvonal mellett. Nem tudja tüzelni, motiválni a játékosokat, az előző 2 évben ott voltak a “bajnokok” akik pontosan tudták, hogy mi is a dörgés a pályán akik rutinból lehozták a meccseket és egymásért, de legfőképp az AC Milanért játszottak. A bajnokaink nélkül neki kellene biztatni a játékosokat, ami szemmel láthatóan nagy nehézségeket okoz neki, elképzelés, ötlet nélkül játszik a csapat és ez neki köszönhető. Arrivederci Massimo!

 12. Benítezen kívül bármelyik edzőnek örülnék. Bár szerintem itt nem Allegrivel van a legnagyobb baj. Berlu papát és a kopaszt kellene már nyugdíjba küldeni. Az ideig igazolásaink nem sokat érnek:
  Gabriel, Niang – ők beérhetnek még a Milanba
  Constant, Traoré, Acerbi – nem Milan szintű játékosok
  Zapata – árnyéka régi önmagának
  Montolivo, De Jong – ők érnek valamit
  Bojan – inkább a fakóból Comi és Ganz
  Pazzini – jó, de ha azt nézzük, hogy Cassanoért cserébe, akkor máris veszteség
  szóval szerintem itt nem Allegriben van a legnagyobb probléma

 13. Benítezen kívül bármelyik edzőnek örülnék. Bár szerintem itt nem Allegrivel van a legnagyobb baj. Berlu papát és a kopaszt kellene már nyugdíjba küldeni. Az idei igazolásaink nem sokat érnek:
  Gabriel, Niang – ők beérhetnek még a Milanba
  Constant, Traoré, Acerbi – nem Milan szintű játékosok
  Zapata – árnyéka régi önmagának
  Montolivo, De Jong – ők érnek valamit
  Bojan – inkább a fakóból Comi és Ganz
  Pazzini – jó, de ha azt nézzük, hogy Cassanoért cserébe, akkor máris veszteség
  szóval szerintem itt nem Allegriben van a legnagyobb probléma

  • Remélem Gallini nyugdíjazását nem gondoltad komolyan..
   Az egyik legravaszabb és legokosabb ember az átigazolások terén, az eddigi mercatok végén mindíg sikerült valami nagyon húznia. Ha megnézed,hogy most mennyi pénz volt az átigazolásokra és ebből mit tudott kihozni, akkor rájössz,hogy mégiscsak jól teljesített.
   Pénz nélkül ő se tud dolgozni, a pénzt Berlu adja, ha tényleg ilyen sóher marad a téli átigazolási szezon alatt is, akkor adja el a klubbot egy tehetősebb olasz üzletembernek(pl Ferrero), de azt se szeretném,ha a Milan is egy arab kezébe kerülne..

   • Ebben igazad van, hogy Galliani kevés pénzböl is ki tudja a maxmimumot amit hátránynak érzek az az, h Allegrinek nemsok beleszólást enged abba h milyen kerettel dolgozon és nem főleg a távozókra hanem az érkezőkre gondolok. A következő edzőnek legyen az Rikaard / Guardiola mindenképp több teret kell hagyni sztem.

 14. Ha jön is Guardiola, az nem most fog jönni. Nekünk pedig most jött el az idő a váltásra. Hogy Rijkaard jönne fél évre? Azért annál jobb edző. Szerintem ő csak egy vészmegoldás, ha jön is, nem lesz a keretben változtatás, a pénzt akkorra tartogatjuk, amikor Guardiola jön. Én legalábbis erre számítok.

 15. Nem tudom meddig fognak ezen agonizálni,Allegri leváltása 100%, csak az időpont kérdéses. Guardiolara azért látok kevesebb esélyt, mert a 80millió euros igazolási keretet szerintem nem fogja támogatni Berlu, max. ha talál egy jó befektetőt.
  De remélem hamar beledobnak egy követ ebbe az álló vízbe, mert szerintem a szurkolók nagy része tűkön ül.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS