2022. október 07., péntek

A római vereség után is Allegri marad az edző

-

Massimiliano Allegri vezetőedző nem tudja megmagyarázni, hogy a Milan miért játszott ismét pocsékul, és  kapott ki a Lazio otthonában az olasz labdarúgó-bajnokságban szombaton.

Nyolc forduló után a két évvel ezelőtti bajnok Milan két győzelmet, egy döntetlent és öt vereséget számlál a tabellán, szombaton este pedig 50 perc után már 3-0-s vesztésre állt a Lazio ellen, és bár a végén izgalmassá tette a meccset, összességében ismét leszerepelt a csapat.

“Nagyot harcoltak a játékosok, de a Lazio remekül használta ki a helyzeteket, és azonnal büntette a hibáinkat” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Massimiliano Allegri vezetődző. “Nem tudom, hogy ezeket a hibákat miért követtük el, de össze kell szednünk magunkat, ha nem akarunk a kiesés ellen harcolni.”

Az állását nem a tegnapi mérkőzésen bebiztosító Allegri megpróbált pozitívan gondolkodni a zsinórban harmadik nyeretlenül megvívott bajnoki után. „Megpróbáltuk úgy irányítani a mérkőzést, hogy megőrizzük a saját stílusunkat, de a Lazio remekül végezte a dolgát. Azt gondolom, le kell vonnunk a mérkőzés pozitív tanulságait. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, keményen dolgoztunk a sikerért. Egy edző mindig nyomás alatt dolgozik, természetesen feljebb kell kapaszkodnunk a tabellán” – mondta Allegri.

Közben a korábbi hírekkel ellentétben nem lesz következménye a Milan újabb vereségének a Serie A 8. fordulójában, a klub igazgatóhelyettese, Adriano Galliani saját maga közölte, hogy biztos Massimiliano Allegri edzői állása.  Galliani a Milan TV-nek beszélt a klub helyzetéről: „Az edző a helyén marad, és minden erejével azon dolgozik, hogy megtalálja azokat a megoldásokat, amelyekkel előrébb kerülhet a csapat a tabellán. A vezetés részéről jelenleg semmifajta szándék nincs Massimiliano Allegri leváltására” – hangzott az egyértelmű megerősítés. „Nyilvánvalóan nehéz helyzetben vagyunk, de valahogy nyugodtnak kell maradnunk, és meg kell találni a gödörből kifelé vezető utat. A helyzet az, hogy szerencsénk sincs, de fog ez változni. Tovább kell dolgoznunk!”

Mindennél többet mond a helyzetünkről, hogy  a Milan a bajnokság első nyolc fordulójában öt vereséget szedett össze – erre legutóbb 70 évvel ezelőtt volt példa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

46 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Nem értem. Allegrivel a milan mindig is kicsit gyengébb volt mint Ancelotti mester idejében. A vezetőség pedig képtelen elhatározni magát. Nem mondom hogy Allegri rossz, sőt a tavalyi idényt jól csinálta, de most jelenleg az a baj, hogy nincs egy olyan ember (irányító) aki a támadást és a védekezést szervezze. Tehát a mérlegünk jelenleg szerintem: van egy picivel közép feletti “kategóriás” edzőnk, és egy középpályás hiányban szenvedő alakulat. A középpálya a legfontosabb. Ott kezdődik a támadás ott kezdődik a védelem.

 1. Nem tudom miért kell megint Allegrit elővenni!? 😀
  Minden tőle telhetőt megtett!!!! Másik jó szöveg! Ezzel a kerettel nem lehet csodát tenni!
  Ki ült a padon tegnap pl a védelmet tekintve: De Sciglio – Mexes – Acerbi – Urby
  Lehet én vagyok a hülye,de ez a névsor fényévekkel jobbnak tűnik, mint a tegnapi kezdő. Azt már meg sem említem,h a Kolumbiai válogatott Zapata 25 évesen fáradt, nem tud a csapattal edzeni…meg nem tudom még milyen kifogások vannak. De aválogatott béli csapattársa végig játssza a meccset 35 évesen!?
  Középpályán a nyári igazolások közül engem egyedül Constant teljesítménye lepett meg pozitívan, de 1x sem volt a kezdő tagja, ahogy Bojan sem mozgott rosszul amikor lehetőségeket kapott. A helyettük szerephez jutó játékosok: Nocerino és Boa “igazolták” az “edző” elképzeléseit!?
  Félre értés ne essék! Nem akarok játékosokat kipécézni! Főleg azért nem, mert én nem úgy látom a mérkőzést, mint a “mester”! Szerintem pont nem egyéni hibákból bukjuk a meccseket. Egyszerűen sehol nem voltunk. Rúgtunk egy mákos gólt, majd egy egyéni villanás. Párszor próbáltuk Pazzot fejbe lőni labdákkal, ő ezekből kihozta a maximumot. Szerintem Bojan-Sári forgatná oda-vissza a védőket mögötte, neki sokkal több lehetősége lehetne. Nem beszélve arról, hogy nyitnánk teret a szélső védők felfutására.

  Összegezve: Juve előnye velünk szemben 15 pont, tehát 5 vereséget kellene annak a csapatnak elszenvednie aki több mint 40 meccse veretlen! A bajnokság, de lassan a tabella alsó fele is elúszott, pedig még nincs október vége!!!!!!!

 2. Szerintem a vezetőknek nem azon kéne gondolkozni hogy kiket tudna jó pénzért eladni hanem azon hogy egy erős Milant épitsenek!!
  Fura egy kicsit az is hogy mindig tele vagyunk sérűltel ez hogy lehet?
  Allegri ö jó edzö csak nem tud minden évbe jó csapatot épiteni ha vezetöség kiárulja a sztárokat!!

 3. Ott kezdődnek a bajok, hogy az edzőt elő kell venni egy Milan szintű csapatnál!
  Ne rá kenjük már a siralmas keretet!Nem lehet, hanem biztos hogy sokat hibázik!
  Mexés,Zapata hanyagolása baromság!DE NEM Ő KÜLDE EL T.SILVA-T ÉS IBRAHIMOVICOT!Ha jövőre nem lessz BL Ibra+Silva árának elmegy a fele + a ligabéli meccseinkre se megy ki annyi szurkoló.Plussz egy klubb ha sikeres, akkor is -20millió € körül van évente (És hol vagyunk mi a sikertől?).Ez csak átmeneti pénz és Berlusconi csak akkor járna jól ha eladná a klubbot. Amit keresett a két sztár eladásával a klubb kb 1-1.5 év alatt a FENNTARTÁSRA fogjuk elkölteni.És akkor igazolások SEHOL!
  Enyit Berlusconi nagy “Milanos szívéről”.NYASGEM. Silvio!

  • Szerintem ez hülyeség! Ne vedd sértésnek, mert abszolút nem annak szánom, sőt meg is értem miért írod! Silva és Ibra után siránkozni. Ezzel a kerettel is első 3ban kellene lenni! Silva egy bekk!! Se több, se kevesebb. Ibra hozta a meccseket, de nekem az sem tetszett. Én nem egy zseninek akarok szurkolni. Játékunk évek óta nincs. Nézzétek csak vissza anno milyen játékkal, milyen gólokkal meneteltünk a BL-be. Szerintem egy Mexes-Zapata páros nem hasonlítható 2évvel ezelőtti Nesta-Silva duóhoz. De azért bőven az elitben lenne. 100x megírtam már, nézzük meg a Barca milyen védelemmel lett soxoros BL és bajnokság első!?

   A Milannak 90es évek vége fele is volt ehhez hasonló periódusa. Olyan “irányítókkal” álltunk fel, mint pl: Giunti, Orlandini, a szélen Guly, védelem: Roque Jr…stb 😀
   Ez a keret arra jó reálisan, hogy partiban legyünk a bajnokság első 3-4 helyéért, ill. továbbjussunk a BL csoportból. De amit látunk…

   • Igazából tökmindegy miről beszélünk amíg Bonera a pályán van…az az ember a guruló labdának is alá tud futni….szánalom, az ilyen embert el kell küldeni bólyákata pakolgatni az edzésre. Tegnap is amit művelt…inkább nem is folytatom mert csak felhúzom magam rajta minden egyes alkalommal.

   • jose82!
    Abban nem értek veled egyet, hogy ezzel a kerettel is az első háromban kellene lennünk. Nehéz és szomorú is kimondani, de ez Berlusconi-éra leggyengébb kerete. Ezt ki merem jelenteni. Félre ne érts, nem védeni akarom Allegrit! Komoly fenntartásaim vannak a képességeit illetően. Hibát hibára halmoz: rossz az alapfelállás, rossz a taktika, nem megfelelő embereket még annál is rosszabb helyen szerepeltet, a meccsekbe nem tud belenyúlni, szerintem már motiválni sem képes a labdarúgókat. Úgy gondolom, hogy a Juventus-Napoli-Lazio-Roma-Inter kvintett előrébb jár, mind hozzáállásban, mind taktikában, mind pedig képességekben! Sajnos! Én így látom.
    Kapusunk ugyan van három, de egyik sem biztos pont.
    Igazából komoly védőnk nincs, aki (legalább/minimum) az európai másodvonalhoz tartozik, az padozik, gondolok itt De Sciglióra vagy Mexesre. Sajnos egy (esetleg két) fecske nem csinál nyarat. Emlékszem arra, amikor Cannavaro a Real Madridba került. A 2006-os VB-t hiba nélkül lehozta, a Juventusban kimagaslóan játszott, aranylabdát is kapott, viszont a madridi csapatban “gyermeteg” hibákat vétett. Ezt betudtam annak, hogy a többieknek nem tudta megtanítani a védekezés alfáját és omegáját. Ezt látom a mostani Milanban. Hiába van egy jó védőnk, ha a többi csak alibizik. A középpálya nem szűr, a védők pedig bakiznak.
    Középpálya: Montolivótól várjuk azt, hogy irányítson, lőjön és védekezzen, amolyan univerzális szerepkörre ítélteti Allegri. Csak egy probléma van: erre ő nem képes. Bízom benne, hogy megtáltosodik, mert az eddig mutatott játéka piszkos kevés. De Jong? Passzolgat, szerelget, de ennyi, semmi több. Nocerino? Sajnos azt kell mondanunk, hogy a tavalyi éve volt a kiugró, azt a szintet megközelíteni sem tudja… ugyebár akkor volt egy Ibra, aki miatt virgonckodhatott, lőhette a gólokat. Nincs egy olyan ember, aki levesz 2 embert, egyből látszik, hogy nem olyan nagy játékos, mint amilyennek hittük.
    Támadók: van 3 remek képességű csatárunk, Pato, Robinho és El Shaarawy személyében, de ebből kettő “szökőévente” játszik, a Fáraó pedig ennél többet nem tud tenni, hogy 10 tétmeccsen lő 6 gólt.

    Barcelona? Sajnos olyan jók elöl, hogy “szinte” nincs is szükségük védőkre. Badarság ezt mondani, hogy akár én is lehetnék ott védő, de a leggyengébb olasz bekkpáros is “elmenne” náluk. A labda 70%-ban náluk van, maximum 3-4-szer kell komolyan közbeavatkozniuk. Attól függ nyernek-e, hogy Messiék többet rúgnak-e annál, amennyit hátul “elbaltáznak”. Erre a legeklatánsabb példa a tegnapi Deportivo elleni mérkőzés. Hiába kaptak 4 gólt, akkor is nyertek. Ilyen középpályával és csatársorral nálunk is mindegy lenne, hogy ki a védő. Csak ilyen nem lesz nálunk soha, így muszáj a stabil védekezésből kiindulnunk, amihez elengedhetetlen egy olyan játékos, mint Silva. Sajnos ő több volt a Milanban, mint egy ember!

     • A Barcelona és a Milan között annyi a különbség, hogy ők nem vesztenek sok labdát a középpályán (csak elvétve), ellentétben velünk… sokkal labdabiztosabbak. Úgy vesztik el a labdát, hogy van idejük visszarendeződni, vagy azonnal letámadnak. A védekezést megoldja a csatársor és a középpálya. Nem elhanyagolható különbség!

    • Szerintem azért ez a keret nem rosszabb az általad felsorolt csapatokénál, kivéve a Juve-t. Bár a MILAN szívem még ebben is vitatkozik a tudattal.
     Én rég átálltam volna 3 védős rendszerre, főleg ha ennyire félünk Urby védő munkájától. Tehát:
     ————–Abbiati/Amelia/Gabriel——————-
     —-Zapata———–Mexes———-Acerbi———– (Bonera, Yepes)
     De Sciglio/Abate————————-Urby/Dídac) (Antonini mind2 oldalon)
     ————De Jong———Montolivo—————– (Ambro,Nocerino,Flamini)
     ———————-ElSári——————————- (Boa – de inkább ne)
     ——–Pato————————–Pazzini———— (Robi,Bojan,Ganz)

     Valamint Muntarit nagyon várom vissza.

  • Ne viccelj már ember.Ez a keret a 15. helyre jó szerinted?Mert szerintem egyáltalán nem.Igenis elő kéne venni az edzőt aki bármilyen borzalmas teljesítmény ellenére is kezdeti a bénákat.Bonera szerepeltetése középen eleve öngyilkosság,vele nem nagyon fogunk meccset nyerni az tuti.Boatenggel is csak egyel többen vagyunk,Pazzini dettó.Antonini helyett is játszhatna Emanuelson is.Védekezésbe tud annyit mint Antonini(ki nem tud?),támadásban meg fényévekkel jobb…soroljam még?Lehetne sajnos egy-két kérdést feltenni Allegrinek.

 4. Csak annyit fűznék hozzá a kommentekhez hogy Allegrinek szerintem sincs maradása már a klubnál! Én Tassotti-t favorizálnám, mellette pedig Paolo-t mint másodedző. Ezzel valamelyest azért a szurkolók is megnyugodnának hogy az egykori legendánk visszatért a csapathoz, másrészt pedig összeállíthatna egy ideális védelmet amire valjuk be nagy szükségünk lenne már!
  Tehát én egy Tasotti-Maldini párosnak nagyon tudnék örülni!!
  Jövőre meg Jöjjön Pep és még egy jópár játékos na meg egy új befektető is jó sok pénzel és akkor talán elkezdhetünk újra nagy álmokat szövögetni!
  Forza Milan!

 5. “Nem tudom, hogy ezeket a hibákat miért követtük el, de össze kell szednünk magunkat, ha nem akarunk a kiesés ellen harcolni.”

  Nem hittem volna h megélem azt h egy ACMilan edzője ilyen kijelentést tesz.Főleg úgy h ha megnézzük van elég erősen realitás alapja is.

 6. Szerintem adjuk el Sárit,meg a De Sciglio (rem jól írtam emlékezetből) srácokat Januárban! Onnan még lehet húzni egy kis kavicsot. Ilyen érdektelen 27 éves szurkolásom alatt nem voltam az AC Milannal kapcsolatban! Kövezzen meg érte mindenki,de ez a 7x-es BEK,ill BL győztes??!! Egy rakás szerencsétlenség az egész “csapat”!! Elképzelés nélküli játék,egy szabadrúgás vagy szögletkombináció nincs,egy halom középszintű senki,és egy középszintű tökvicsori edző!!! Ilyen játékosok keresnek Euró százezreket és milliókat????!!! Egy lélektelen fos az egész csapat az edzőjével és a vezetőségével együtt!! Legközelebb mennyi néző lesz a San Siro-ban?! 15000??!! Szégyen!! 94′-ben a Békéscsaba-FTC meccsen voltunk majdnem ennyien! Ettől már nem lehet lehet lejjebb süllyedni,vagy mégis????!!!!

 7. Én viszont onnan közelíteném meg a dolgokat, hogy igen is az edző személye a fő probléma és természetesen a pénz hiánya! De kérdem én a nevek alapján mitől jobb csapat a Lazio vagy az Udinese? Semmivel csak ott az aktuális edző a kerethez igazítja a taktikát és az alap felállást.
  Maldini visszavonulása óta keresünk baloldali védőt vettünk is egy párat akiknak a többsége már nincs itt és még mindig ott tartunk hogy Antonini a balbekk holott van egy holland válogatott balhátvédünk aki ugyan rég nem játszott azon a poszton de az az ő helye. A védelmet egy kicsit a védelmembe venném Bonerástól együtt, ugyan is a világon mindenhol egy védelemnél az első és legfontosabb szempont az összeszokottság. Ehhez képest nálunk még nem játszott 2. egymás után ugyan az a 4 ember. Jó lenne ha végre kitalálná az alapcsapatot összetételét és hadrendjét és ahhoz ragaszkodna. Ne jöjjetek most azzal hogy 2 éve bajnokságot nyert Allegri, mert ahhoz nagyon kellett egy gyenge Juventus, Inter és egy csomó meccset a vakszerencse és Ibrahimovic zsenialitása nyert meg nekünk nem pedig egy jól felépített csapat és taktika. A BL-ről meg inkább jelen helyzetben nem is gondolkodom mert amíg a bajnokságban minden szembe jövő csapat elver minket addig nincs miről beszélni.

  • “Ne jöjjetek most azzal hogy 2 éve bajnokságot nyert Allegri”

   Ezt nem allegri nyerte meg, ha nem IBRA!!! Köze nem volt hozzá allegrinek. Ibra hozta a meccsneként a gólt, mikor a csapat padlón volt akkor volt egy IBRA aki a semmiből gólt rúgot. Tavaly majdnem minden rangadót elbuktunk, Képtelen volt ez a fogalmatlan allegri kitalálni a rangadókon valamire való játékot. Na ez idén egy meggyengült kerettel látszik is mire képes. Allegri max egy Siena kaliber edző. A genoa edzőjét 5meccsen szerzett 6pont után picsánrúgták. Nálunk allegri bohóckodik tovább 8meccs 7pont. NC

  • ne viccelj már….Détári többet kihozna belőlük…Pedig aztán….hagyjuk is. Motiválni nem tudja őket,taktikai repertoárja 0, alig van olyan játékos,aki a helyén játszi(kíváncsi vagyok , hogy Sri mikor lesz szűrő,mondván tud ő annyit futni ,hogy fel is érjen..) ,nem tud egy kezdőt összeállítani ,ráadásul úgy futkoznak a pályán a játékosai, mint az megye 3-as játékosok. 0 elképzelés. ENNÉL BÁRKI TÖBBET TUDNA EZZEL A KERETTEL KEZDENI!

 8. A mérkőzés után én is elkezdtem fantáziálni azzal a bizonyos 300 millió euróval….
  Az általam várt játékosok(egy új formációban) összköltsége: 170 M
  Pénzé tenném Patot és Robinhot….

  Abbiati

  De Sciglio Sakho Mbiwa Emanuellson?
  16M 9M

  De Jong Montolivo

  Modric
  Nani 40M Bale
  36M 40M
  Dzeko
  29M

 9. Milyen stílusról beszél ez a szerencsétlen, amikor a következő mondatában a kiesés elkerüléséért harcol. Amióta Ő az edző, a csapatnak nem adott fazont, szerencsékre az ikonok mindig lehozták a meccseket de ez a legkevésbé múlott az edzőn. Szinte soha nem a megfelelő helyen játszatta játékosait, hát ne csodálkozzunk. Kezdőként mindig a rosszabb felállást választotta, majd a meccs 2/3-nál jöttek a cserék, rendszerint rosszul. Úgyhogy szememben Allegri a futottak még kategóriába tartozik és ez a véleményem nem csak a mának szól.Nagyon sajnálom, hogy egy megalázott Milant adott nekünk és a világnak. Forza Milan!!!!!!!!!!

 10. Most az,hogy jutottunk el idáig mindegy…Allegri a hibás vagy a vezetők vagy a játékosok..nem azzal kell foglalkozni.
  Iszonyat nagy szarban vagyunk és egy edzőváltás igenis segítene!
  Galliani azért nem küldi el mert nem akarnak két edzőt fizetni…Ha a sport szakmai részét nézzük már rég kirúgta volna mert ő is látja mi van,csak szokásához híven játssza a hülyét és az elégedettet…holott az egész világ látja,hogy Massimiliano Allegri nem való az Ac Milan kispadjára!Vagy nincs neki taktikai repertoárja,vagy nem tudja őket motiválni…Vagy nem tudja ki hol játsszon…Vagy csak nem jók a játékosok..
  De a lényeg:Egyszerűen ez az egész nem működik!Egy csapatot nem rúghatsz ki!
  Csak egy lehetőség van és azt minél előbb meg kell lépni!
  És ha innen majd esetleg feljövünk az 5.-6. helyre?Akkor lesz valami?
  Az is egy nagy semmi….szánalom..
  Úgyhogy kedves vezetőség:mondjunk neki egy Arrivedercit!

  Forza Milan

 11. itt csakis az edző a probléma! nem hiszem el, hogy ezzel a kerettel kiesés ellen kell harcolnunk. kapuban Abbiati, védelemben De Sciglio, Mexes, Zapata (megkockáztatom Yepest, mert manapság ő az egyik legjobb a védelmünkből), bal oldalon Urby, vagy Didac Vila, esetleg ha minden kötél szakad, akkor jobb oldalra mehet Abate, és akkor balra jön De Sciglio. Középpályánk szerintem az egyik legerősebb a seria A mezőnyében. De Jong-Montolivo-Boateng-Nocerino.. valamint ott van Urby, aki általában padozik… dehamár mellőzték őt balhátvéd pozícióról. gyors, kreatív, van benne veszély. De minek is játsszon az ilyen?! Valamint ott a támadósor. Robinho-Fáraó-Bojan-Pato-Pazzo ötös nem képes gólt lőni (fáraót kivéve), helyzeteket kidolgozni? Ezt ki hinné el, ha még nem kezdődött volna el a szezon? viszlát Allegri.

  u.i.: nem olvastam végig a kommenteket, bocsi, ha valakinek ugyanez a véleménye és már leírta.

  • Tudod mit nem értek? Miért nem játszik a Constant gyerek meg a Niang? Pazzini dupla nulla. Urby mehetne a suta Luca helyére. Ez allegri annyira nem ért ehhez a fotball nevű játékhoz, vagy tényleg nem ő rakja össze a csapatot ha nem egy másik hozzá nem értő. Egyszerűen felfoghatatlan hogy Mexes és Zapata csücsül a padon ez suta Bonera (csékáként) bohóckodik a védelemben. Ezt mi hülyék inne látjuk hogy ki kellene a kezdőbe, ez selejt allegri nem. Lehet ezekután ide írni pozitívumot erről a csapatról? És amiket nyilatkozik…..stílus :D:D:D:D

 12. Sajnos ez itt a gond. Allegrit le kell vagyis csak kéne váltani ugyanis vele már nem fogunk egyről a kettőre jutni. 8 forduló után 5 vereség a bajnokságban elfogadhatatlan még azok után is ,hogy gyengült a keretünk és a többi sok kifogás ellenére is. Egyszerűen nem látom értelmét ,hogy mire vár a vezetőség. Netán arra ,hogy még nagyobb legyen a baj? Addig ,hogy már ne lehessen valamelyest megmenteni a már borítékolható pocsék szezont? Nem vagyok kimondottan Allegri ellenes ,de ő már itt nem tud semmit kihozni a csapatból , arról meg nem is beszélve ,hogy számomra érthetetlen ,hogy a védelemben miért a leggyengébbek játszanak állandóan? bár erre azt hiszem megvan a válasz.. Fentről döntik el ki játszon , gondolok itt Bonera-ra pl. Anno Kaladzénél is ez volt. Hiába rajta ment el minden meccs , hiába hozott össze meccsenként legalább egy gólt ,ha nem többet (vagy kiálítatta magát esetleg egy 11-est kapott az ellenfél róla) mégis mindig játszott. Berlu papával túl jó volt a kapcsolata 🙂

 13. Allegri marad, Boneranak atom biztos helye van a kezdőbe mint Antonininak és Abatenak, ha nem vettétek volna észre arra várunk hogy az előttünk lévő csapatokat kizárják a bajnokságból bunda botrány miatt
  rajtam kívül van még olyan ember aki reménykedik Bl-t érő helyezésről vagy a scudettorol? vagy egyedül vagyok?

 14. Kezd olyan érzésem lenni, hogy egy Chelsea féle edző buktatás, mert ez a keret akárki akármit is mond, azért nem egy kiesés elleni harcra méltó. Legyen igazam, és akkor nyerünk egy BL-t :D:D (valahogy nagyobb csoda lenne mint tavaly a Chelsea)
  Itt nem lesznek eredmények míg itt van Allegri, hogy ez most azért mert nem méltó edző rá vagy azért mert a játékosok nem is akarnak azt döntse el mindenki maga.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS