2022. október 07., péntek

Ötödször kapott ki a Milan

-

Ötödször kapott ki a bajnokság nyolcadik fordulójában a Milan. A Lazio már 3-0-ra is vezetett, a csapat a második félidőben szépített, de pontot nem tudott szerezni. A csapat ezzel a vereségével visszacsúszott a kiesőzónába, már 15 pont a hátránya a listavezető Juventus ellenében.

A 25. percben Hernanes megpattanó lövése hullott a bal sarokba, a 41. percben Candreva bombája a jobb felsőbe talált utat magának, majd a második félidő elején Klose lőtt okos gólt.  3-0-ról azonban a Milan támadt fel, előbb De Jong szépített közelről, majd a 79. percben el-Shaarawy szép lövése kötött ki a bal alsóban. Az eredmény azonban már nem változott, a Milan nyolcadik bajnokiján ötödször kapott ki.

 

 

Lazio – AC Milan 3-2 (2-0)

LAZIO: Bizarri – Biava, Konko, André Dias, Mauri (Cavanda 58), Ledesma, Hernanes, González (Cana 72′), candreva (Brocchi 83′), Lulic, Klose.

MILAN: Amelia – Yepes, Bonera, Antonini (Bojan 85′), Abate, Boateng (Emanuelson 46′), de Jong, Montolivo, Nocerino (Pato 51′), Pazzini, El Shaarawy.

gól: Hernanes (25.), Candreva (41.), Klose (50.), illetve De Jong (61.), el-Shaarawy (79.)

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

37 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. bonera, antonini, abate – nincs helyük a csapatban, egyszerűen bambák és kész, tegnapi meccsen nem csináltak semmit. a két szélsővédőnk, ha lejet így nevezni őket egy beadást se tudtak kivitelezni, ez szégyen, bonera meg ÁÁÁÁÁÁÁÁ inkább nem is mondom, szóval ilyen védelemmel nem lesz még az EL hely sem …..

  • Hát igen. A védelem kritikán aluli. Bonera pl. mi a ló pikulát csinált az első gólnál? Nem értem Allegrit. Pl. Mexes és De Sciglio mindketten kiváló védők, mégsem játszanak. Mondjuk Bonera és Antonini helyére simán be lehetne tenni őket. Támadó középpályást kell venni és irányítót, és védőket nem tudom miért kellett Pirlot át adni a Juve-nak. Ő volt a milan. Ő adta meg azt a tipikus stílusát a milan játékának. Egyszóval a fölösleges támadókat, Pl. Robinhot el kell adni és venni kell a helyére mondjuk valami irányítót.Ez így nem mehet tovább

 2. Ebből a keretből, bárki bármit mond, csak többet lehet kihozni, mint amennyit Allegri kihozott belőle.
  Védelemmel nagy gond nem volt tegnap a 3. gólon kívül, de a középpályás védekezés borzasztó volt. Úgy jöttek át rajtunk, ha labdát szereztek ahogy akartak.

  Akiknek semmi helye a kezdőben a tegnapiból:
  -Abate: se egy jó beadás, se semmi értékelhető már meccsek óta…

  -Bonera: nem éli fénykorát, és még “fénykorában” se volt sose alap kezdő, most meg 30 évesen szinte alap kezdővé vált.. Ja igen, és ő volt a Kapitányunk

  -Antonini: Hozta megszokott formáját, egész meccs alatt egyetlen egyszer futott fel beadásig, akkor szépen tisztára játszotta magát, és beadott. De ennyi volt egész meccsen. Egy félmagas labdát nem tud levenni..

  -Nocerino: Tavaly nagyon jó volt, mostanában meg semmit se csinál a meccseken. Gattuso után pedig nagyon nem érdemli meg a 8-as mezt. Cserepadra vele.

  -Boateng: A csapat “sztárjának” hiszi magát, mert See után megkapta a 10-est. Seedorf 34-35 évesen többet csinált egy féildő alatt, mint Boateng ebben a szezonban. Ő se kell nekünk a kezdőbe.

  -Pazzini: Lőtt 3 gólt a Bologna-nak, de abból nem lehet megélni. Védők mögött elálldigál egész meccsen, ezt még én is megtudnám csinálni..

  • sajnálom de szerintem nincs igazad
   a jelenlegi keret a seria a alsó régiójához tartozik. akik az előző két idényben jól játszottak (boa,nocerino stb) az azért lehetett mert remek játékosok voltak mellettük. ez a csapat ennyire elég.
   ha seedorf maradt volna malegalább lenne aki előre tudna passzolni
   teljesen súlytalanok vagyunk reméljük nem esünk ki és talán berlu szerez egy befektetőt

 3. Ha olyan helyzetben lennék, hogy kérdezhetnék a vezetőktől, edzőktől, játékosoktól, a következő kérdéseket tenném fel:
  1, Milyen koncepciója van a vezetőségnek a jövőre nézve? Mit akarnak tenni azzal a klubbal, amit annyira, és úgy szeretünk? Nem a pesszimizmus beszél belőlem, de a Serie A-ból való kiesésnek is felmerült a lehetősége. Igaz nagyon sok van még hátra, s valószínűsíthető, hogy a bennmaradás nem okoz majd nehézséget (meglepődnék, ha nem érnénk el minimum a 7-8. helyet), ettől függetlenül komoly aggodalomra adhat okot a 8 forduló alatt szerzett 7 pont. A forduló befejeztével – könnyen elképzelhető – akár a 15-17. helyig is visszacsúszhatunk a táblázaton. Ez nagyon veszélyes játék…
  2, Miért ül még mindig Massimiliano Allegri a Milan kispadján? Milyen katasztrofális játék, milyen pocsék eredmény kell ahhoz, hogy menesszék? Ha a vezetőség nem adja ki az útját, Allegri miért nem veszi észre, hogy mennie kell? A saját edzői image-ét dönti romba. 8 forduló alatt 5 vereség a világ – jelenleg még – legeredményesebb klubjától, borzalmasan sok!
  3, Az elmúlt évek egyik legnagyobb helyezkedési hibáját elkövető Bonera miért lehet tagja még ennek a csapatnak? Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy Abate/Yepes is hibázott, de amit Bonera művelt (a 16-oson belül azt sem tudta, hogy merre kapja fel a fejét, merre fusson), az már túlmegy azon a hibán, ami elkövethető ezen a szinten. Mi a véleményem Boenráról? Nemcsak a Milanból küldeném el azonnali hatállyal, hanem a Serie A-ból is! Nagyon kedvelem az összes Milan-mezt viselő, viselt játékost, de abban az esetben, ha a jelenléte káros a taktikára, játékra, a csapatra, gondolkodás nélkül felbontanám vele a szerződést.

  Lehet, hogy a csalódottság, a düh beszélt belőlem. Azt azonban minden elfogultság vagy unszimpátia mellett mondhatom, hogy az utolsó 11 mérkőzésből (Real elleni barátságos, Serie A-ban lejátszott 8 mérkőzés, a BL-ben pedig 2) azt a konzekvenciát vonhatjuk le, hogy nincs játéka, elképzelése a csapatnak. Megyünk, és majd lesz valami…, ez nagyon karcsú, nagyon kiábrándító teljesítmény.
  11 mérkőzés alatt aratott 3 győzelem? Kinek elfogadható ez az eredmény? És kik ellen arattuk ezeket a győzelmeket, ráadásul ilyen „mindenkit elsöprő játékkal”?
  I. Idegenben a Bologna ellen. Minden kreativitás nélkül, s a hatalmas szerencsét sem nélkülözve begyűjtöttük a 3 pontot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Bologna csapata jobb volt! Csak a nagyon elfogultak mondhatják ennek az ellenkezőjét…
  II. Otthon a Cagliari ellen. El Shaarawy zseniális villanásainak köszönhetően két vállra fektettük Szardínia büszkeségeit. Csak egyet ne felejtsünk el! Conti kiállításáig teljesen partiban voltak, szemernyit sem voltunk jobbak. Sem játékban, sem pedig tudásban.
  III. Zenit ellen idegenben. Ezt a meccset inkább hagyjuk ki azok sorából, amit a pályán mutatott teljesítmény alapján megérdemelten nyertünk. Egy olyan mérkőzésen, ahol 2 öngólt vét egy csapat, a kapushibából kapott gól ellenére a mérkőzés embere lett Abbiati, ha jól emlékszem 7,5-ös osztályzattal, nem kell és nem is szabad a csapatról szuperlatívuszokban beszélni. Persze lehet ilyen mérkőzéseket is nyerni. De ebből minél kevesebb van, annál jobb…
  A fő gondom nem az, hogy a fent említett 11 mérkőzés statisztikája így fest: 3 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség, 13:17-es gólarány, a 33 megszerezhető pontból 11 pont; hanem az, hogy nincs játék, nincs elképzelés, nincs taktika!
  Mit akarunk játszani? Sokpasszos játékot, mint a Barcelona? A Real Madrid játékára hasonlít, akik pillanatok alatt átjátsszák a középpályát, akik a modern futball egyik, ha nem a leggyorsabb játékával rukkolnak elő? Ennek a kettőnek keverékét magas szinten művelni tudó bajor csapatéra, a Münchenére hasonlít a játékunk? Esetleg a Premier League-ben alapkövetelménynek számító szélsőjátékot űzzük magas szinten?
  Úgy vélem, hogy egyikére sem. Semmikor és semmiben. Nem látom a koncepciót. Hogy ez Allegri hibája-e vagy a játékosok nem tudják végrehajtani az edzői ukázokat? Az olasz edző taktikai repertoárja ennyiben kimerült, hogy a több mint 2 éven át működtetett 4-3-1-2-es felállást felcserélte a 4-2-3-1-re? Vagy az edző csupán azzal tud főzni, amilyen alapanyagot készen kapott? Fogalmam sincs, de azt konstatálhatjuk, hogy a mutatott játék kevés ahhoz, hogy felvegyük a versenyt az európai elitalakulatokkal. Ez még csak-csak beleférne, hiszen minden csapat életében vannak hullámhegyek és hullámvölgyek, nem lehet évtizedeken át a szigorúan vett európai elit tagja egy csapat. Viszont az, hogy a színvonalából, értékéből rengeteget vesztett olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő – annak is az első feléhez tartozó – csapatokat sem vagyunk képesek megverni, mélyen megdöbbent, elszomorít, pánikra ad okot. Még ennél is elszomorítóbb, hogy a játékunkat (ha van egyáltalán) sem tudjuk az ellenfelünkre ráerőltetni.
  Összegzés. Úgy érzem elkerülhetetlenné vált az edző cseréje. Nem azt állítom, hogy Mourinho vagy Guardiola irányításával vezetnénk a tabellát, de abban biztos vagyok, hogy 8 forduló után nem 10 pontra lennénk a BL-selejtezőt érő 3. helytől. Ebben tetten érhető az edző felelőssége is. A második lépés? Néhány játékossal komolyan el kell beszélgetni, hogy átérzi-e annak a súlyát, hogy a piros-fekete mezt magára húzhatta. Amennyiben nem, a téli átigazolásai szezonban átadólistára kell tenni. Teljesen mindegy, hogy Boatengnek, Patónak vagy Traorénak hívják az illetőt. A harmadik legfontosabb lépés: a 2013/14-es Milan alapköveit le kell fektetni (már most, októberben), ez a szezon többé-kevésbé elúszott. Az EL-t érő helyek egyikére odaérni, csak plusz teher lenne, hiszen a BL-helyek már szinte „elkeltek”. Az edzőváltásnak minél hamarabb végbe kell mennie, legkésőbb januárig. Az, hogy ez megvalósulhasson, tőkeinjekció kell a klubnak. Vagy a katari befektető, vagy Ferrero plusz pénzére szükségünk lenne, mert úgy tűnik, hogy Berlusconi nem akarja/nem tudja már a helyes mederbe terelni a csapatot…

 4. Én csak a második félidőt láttam,de ilyen hátvédsor még a kieső jelölt Siena kezdőjébe sem kerülne be mert még oda is gyengék, és a középpálya is gyenge de Montolivo már fejlődik, és szerintem De Jong is jo lesz ha belelendül, imádom Moatenget de szánalmas amit csinál, egyedül a csatársorban nincs probléma ahhoz képest h fiatalok ( Fáraó, Pato, Bojan) rájuk szerintem lehet építeni, bár Bojan nak még kell idő hogy belejöjjön a játékba. Szóval ha nem játszanak a most igazolt hátvédek akkor igazoljunk már valakiket mert ez a Milan egy szégyen a védekezés szempontjából hiszen ez a csapat volt híres- hírhedt a védekezéséről, most meg itt tartunk h rajtunk röhögnek.
  Forza Milan!!!!!

 5. Üdv minden kedves milanosnak!
  Sajnos tegnap este már úgy ültem le meccset nézni hogy már egy laziós gólnál se voltam ideges, sőt sajnos már a szépítő gólunknak sem! Ezt soha nem tudtam volna elképzelni magamról! Ide jutott a csapat. Szerintem ebből a tegnapi kezdőből egyedül a kis Fáraó akinek helye van a csapatba és még talán Monti és De Jong. Berluék vajon meddig nézik tétlenül még ezt a vesszőfutást?? Rajtunk röhög fél Európa és persze a többi olasz csapat is. Komolyan mondom ebbe az évben rosszul esik milan meccset nézni- azt hogy kedvenc csapatom idáig juthatott ilyen vezetőknek köszönhetően! Szégyen!!!

 6. Én szerintem meg nem Allegri hibája ha nem a játékosoké ez igaz hogy Allegri rosszul tette e a védelmet de azért ne felejtsük el hogy ott volt ez Montolivo egy De Jong egy Pazzini egy El Shaarawy egy Boateng tényleg vannak rossz húzásai Allegrinek de ha egy Guardiola ide jönne azzal sem jutnánk tovább mert egyszerűen ez volt a legkeményebb keretünk oké nem volt egy Robinho, Pato nem volt formába Muntari sérült és ennyi a többi ember aki a pályán volt én szerintem Pep is őket tenné be max annyi hogy Bonera helyet Mexes és ennyi szóval ez nem Allegri hibája. Ja a másik meg az hogy a Lazionál a labda nem volt egész végig a Milánnál volt az egyik Gól az Bonera hibája volt a 2. gólban benne volt azért Amelia is a 3.gól az már megérdemelt volt ott egyébként üresen hagyták Klosét és 3 védő volt bent és nem tudtak figyelni rá de mind1 én szerintem egy 3-2 egy Lazio ellen nem rossz oké tényleg sz*ar hogy kikaptunk de szerintem a Genoa ellen már tényleg lesz egy győzelem. FoRza Milan

 7. A Lazio elleni – es egyaltalan az idei – Milanrol mindent elmond a csapatkapitany szemelye. Montolivo a szelen hasznalhatatlan, Boateng meg kozepen. Nem gondoltam volna, hogy valaha az Antonini-Abate parost fogom a csapat legerosebb pontjanak tartani. Mindezek ellenere van fantaziaebben a fiatal csapatban, csak ehhez a megfelelo taktika is kellene, es itt erzem Allegrit hibasnak. Oke, hogy eladtak alola a legjobb 2 jatekosat, plusz elment meg Nesta Seedorf es Van Bommel a kezdobol, de attol meg ilyen elkepzeles nelkuli jatekot utoljara Zaccheronitol lattunk. Turelmet es kitartast mindannyiunknak a kovetkezo masfel evre!

 8. a jovo nem fenyes, de hatha helyreall a csapat akar ezelott 2-3 eve (ha jol emlekszem) amikor a Roma ellen idegenben nyertunk es csak hasonlo helyzzetben volt a csapat (azt hiszem a 12. helyen), en Milan szurkolo vagyok es maradok akar ha (Isten orizz) a serieB-be jut a csapat, de ez mar elfogadhatatlan…nincs befektetes, nincs eredmeny, sajnos ez a modern management torvenye, penz nelkul csak 1 csoda mentheti meg a csapatot, de tovabbra is bennem felvillan az a cseppnyi optimizmus ami meg megmaradt;

  HAJRA MILAN, ebredjetek fiuk (az edzot is beleertve),
  kerlek lepjetek meg Karacsonyig, ez lenni a legszebb karacsonyi ajandek!!!!
  forza MILAN!!!! MINDIG MILAN!!!!

 9. Egy kezdocsapat össze állítasanal az edző figyelembe veszi a jatekosok formajat is,csupán nevekkel nem lehet mecset nyerni,a legnagyobb problémának azt érzem,hogy mecsrol mecsre valaki mindíg kilôg a sorbôl, most tobben is voltak, Abate csapnivaló volt az osszes jobb szelen indított tamadas nalla akadt el,Boa megint szurke semmit se csinalt,pazzininek meg a lehetosegek hianyoztak.Bonera,yepes szerintem most jók voltak, urby is jól teljesített bal szélen! Mindíg az a kicsi plusz hiányzik, ami nem csak az edző összeallitasan, hanem a játékosokon is mulik,remélem megtalálja mindenki a helyet, allegri is jobb szerepeket oszt ki es összeszedk magat a csapat, mondjuk holnap a malaga ellen, Forza Milan!!!

  • Istenem Bonera hogy a bánatba lehetett jó?Megint gólt kaptunk róla.Annyira bizonytalan hogy az fáj.Nem értem hogy lehet kezdő ennyiszer egy ilyen szar játékos középen.Hihetetlen dolgokat művel.
   Allegri meg a lehető leggyengébb védelmet állította ki amit csak lehetett.Na jó ha Antonini helyett Mesbah lett volna az lett volna a leggyengébb,de ez már nagyon közel volt.Lehet a bl-re akart tartalékolni,de ez akkor is gáz.Boatenget Carmona kijátszaná a keretből annyira gyenge.Nem baj legközelebb megint kezdők lesznek…

 10. Istenem mit kell meg megelnie a Milan tabornak?
  -A vetelytarsaink hangosan kirohognek minket.
  -Bajnoksag eluszott
  -BL indulas eluszott
  -EL indulas eluszott
  -A kieses kozvetlenul fenyegeti a csapatot. Ezzel egyutt hatalmas szegyen es bevetel csokkenes.

  Gondolom van akik ennyire azert nem pesszimista de a tenyek egyenlore ezt mutatjak. Meg akkor is ha “ez biztos nem tortenhet meg”. Sajnalom de megtortenhet!! 🙁

 11. A fő gond az, h ezzel a kerettel minimum a 3-5. hely valamelyikét kell(ene) elfoglalnia Milannak! Ez a keret legalább ennyire volna hivatott, még így, Ibra és Silva nélkül is. A jelenlegi teljesítménynek legfőbb oka Allegri kvalitása, vagyis inkább annak teljes hiánya. Nincs egy épkézláb taktikai elképzelése, ötlete… Ráadásul már azt sem tudom sírjak, vagy nevessek, mikor meglátom, h újra és újra egy balhátvédet akar jobb támadóként bevetni.. (mert szerinte ez egy igazán jó ötlet). Egy komplett idióta ez a pali…

   • Igen, teljesen komolyan. Ez a csapat simán benne kellene, h legyen az első 5ben! A keret minősége ezt követelné meg minimum! Csak hát van egy “szuperzseni edző” a csapat élén… De ha Te nem így látod, akkor mondd azokat a csapatokat, melyeknek a kerete erősebb, mint a Milan-é!

    • Kinek a kerete erősebb?
     1, Juventus
     2, Napoli
     3, Roma
     4, Lazio
     5, Internazionale
     Ha a szó szoros értelemben vett keretet vesszük górcső alá (ha az a mérce, hogy mennyi az ára), akkor erősebbek vagyunk.
     Viszont hozzáállásban,mentálisan 100%-ig biztos vagyok benne, hogy jobbak. Lehet, hogy ezzel sokan nem értenek egyet velem, de az a véleményem, hogy hiába ez a fene nagy egyetértés, kiállás, kitartás Allegri mellett, már-már olyan érzésem van, hogy ellene játszanak. Ha nem igaz ez a hipotézisem, akkor baj van. Nagyon nagy baj. Mert akármennyire gyenge edző Allegri, ha olyan erős a keret, akkor egy “idióta”, “semmitérő” taktikával is 3-4 győzelem meg kellett volna, hogy legyen. Szerencsével, egyéni villanásokból, kidolgozott akcióból, teljesen mindegy hogyan, de ennél többet tudtunk volna letenni az asztalra. Az már más lapra tartozik, hogy egy Mourinho, Capello, Ferguson, esetleg Guardiola sokkal többet ki tudott volna hozni a csapatból. Ezt aláírom…
     De vannak olyanok is, amiről az edző nem tehet. Mik ezek?
     1, A kapusok vannak ugyan, de sokszor minek. Amikor Abbiati extraklasszis módon védett (Zenit ellen), begyűjtöttük a 3 pontot.
     2, A védelemben nem világsztárok futkorásznak. Egy Milan-játékost sem szeretnék megbántani, de némelyik védőnek komolyan el kellene gondolkoznia azon, hogy tényleg a képességeinek megfelelő bajnokságban vagy csapatban játszik-e. Ez a világ legeredményesebb csapata, ahol olyan legendák játszottak, mint Baresi, Costacurta, Maldini, stb.
     3, Ez a középpálya sajnos olyan messze van a “csúcskategóriától”, mint a magyarok egy estleges VB nyolcaddöntőtől. Montolivón kívül egyik középpályásra sem mondanám, hogy klasszis játékos lehetne belőle. De eddig még ő sem bizonyított. Nocerinónak kijött a tavalyi szezon, ahogy Boatengnek is.De nem olyan jók, mint azt sokan gondolják. Én kedvelem őket, mert Milan-játékosok. Kedvelem őket, mert rengeteg szép pillanattal kápráztattak el, amiért hálás vagyok nekik. Ettől függetlenül nem tartanám helyénvalónak, ha a realitásérzékünket elvesztenénk. Nem jó tanácsadó az, ha elfogultak vagyunk, ahogyan a harag, a düh sem az.
     4, Csatárok: ezen a poszton elég jól állunk, hiszen Pato, Robinho és El Shaarawy is kiváló futballista. Pazzini? Hiba volt elcserélni Cassanóra, de ez legyen a személyes véleményem, bajom.
     Pato: világklasszis lehetne/lehetett volna belőle, de sajnos többet sérült, mint egy NFL-játékos. Bizonyította, hogy jó, de a “HA-BÓL” megélni nem lehet. Robinho? Ő talány. Tavaly sokan a cserepadra kívánták, most pedig Messiásként tekintenének rá. Nem jó a csapat, így ő is jó?
     Fáraó: minden tőle telhetőt megtesz, nagy játékos lehet belőle.

     Összességében azt mondom, hogy mind az edző, mind a vezetőség, mind a játékosok hibásak abban, hogy ilyen gyatra játékunk van, ennyire hátul vagyunk a tabellán.
     Megoldás mi lehetne?
     1, Új befektető. Katari vagy olasz, már szinte irreleváns, csak legyen valaki.
     2, Igazolások. Minőségi emberek kellenek.
     3, Edzőcsere. Jelen pillanatban nem tűnne rossz húzásnak Guardiola kinevezése, mert lehet az is elég lehet, hogy felkavarja az állóvizet.
     4, Azok a játékosok, akik nincsenek tisztában azzal, hogy mekkora felelősséggel jár felhúzni ennek a csapatnak a mezét, s nem tesz meg minden tőle telhetőt, vagy egyszerűen a képességei nem erre predesztinálják, a lehető leghamarabb átadólistára kell tenni őket!

     • Hát pont erről beszélek. Elvileg simán van olyan erős ez a keret (jelenleg csak papíron), h benne legyünk az első 5-ben. Csak ehhez kell(ene) egy olyan edző is,a kinek van legalább egy-két épkézláb ötlete, elképzelése a taktikát (na és cseréket) illetően. Na nálam nem számít épkézláb ötletnek, ha valaki egy teljesen ballábas hátvédet jobb támadó poszton próbál erőltetni. Sőt ez a kimeríti nálam a komplett idiótaság fogalmát. Allegrinek semmi elképzelése nincs a dologról, nincsenek ötletei, nem beszélve a kreativitásról. Ezek nélkül pedig nem lesz senkiből sem jó edző. Az, h bajnokságot nyertünk anno, tényleg kizárólag Ibrának és az akkor még itt játszó öregek rutinjának volt köszönhető. Allegrinek ahhoz semmi köze nem volt, az most látszik tisztán. Azt hiszem, ha akkor Barbara van a kispadon, úgy is bajnokok leszünk. Ennek a csapatnak jelenleg Ő a legnagyobb kerékkötője. Egy normális edzővel lazán az első 5-ben lehetnénk ugyanezzel a kerettel, sőt…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS