Csapatot épít a milanlive.it

50

300 millió eurót adna egy katari befektető, Al Tani a Milan részvényeinek 30 százalékáért. A milanlive.it oldal “játékból” megpróbálta elkölteni ezt a hatalmas pénzt. 

A szerző bevezetőjében megemlíti, hogy a klub nem kívánja elhagyni a San Sirót, de mindenképpen szeretné egy kicsit átalakíttatni. Ehhez – kiindulva az új Juve Stadion 120 millió eurós árából – 60 millió eurót tart szükségesnek.

A lap kapusposzton nem változtatna, Gábrielt hosszabb távon is remek megoldásnak tekinti. Az első, aki a listán szerepel a Borussia Dortmund kiválósága, Hummels. A játékosért 25 millió eurót adna a szerző, megemlítve, hogy mellette az ideális megoldás az a Yanga Mbiwa lenne, aki Galliani noteszében már régóta igen előkelő helyen szerepel. A játékos akár már most, januárban is jöhetne, a becsült ára 10 millió euro.  A Montpellier ennyiért könnyen odaadná, hiszen a védő szerződése nyáron lejár és ingyen elhozhatóvá válik. A két szélsőhátvéd posztra Abate és De Sciglio jelenleg megfelelő.

A középpályára a holland Nigel De Jong mellé a fő kiszemelt az a spanyol világbajnok Fabregas lenne, akivel már szintén tárgyalt a Milan vezetősége, még az Arsenalból történt távozásakor. Árát a szerző 35 millió euróra teszi. A másik szélre a wales-i válogatott Gareth Bale érkezne, érte 40 millió eurót kellene leperkálni.A támadóalakzatot tekintve a milanlive.it szerkesztői El Shaarawyt és Patót megfelelőnek tartják, közéjük a kolumbiai Falcao érkezne, rá 50 millió eurót szánnának.  A kispadra az a Pep Guardiola jönne, akivel kapcsolatban szinte naponta repkednek újabb és újabb hírek és cáfolatok.

A szerző végül megjegyzi: a dolog jelenleg csak őrült fantáziálásnak tűnik, de 2-3 évvel ezelőtt a PSG esetében sem gondolta senki, hogy ilyen hatalmas befektető érkezhet a fiatal párizsi klubhoz. És ma már egész Franciaország Ibra, Thiago Silva, Lavezzi, Pastore vagy Verratti játékára kíváncsi, értük ül a tv elé, és vált jegyet…

Az induláshoz pedig nem kellett más, mint egy sejk…

50 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  • Gabriel

   De Sciglio– Y’Mbiwa —Hummels–Dídac Vila’

   De Jong
   Fabregas—Boateng

   Götze

   Falcao(Dzeko)—Alexandre Pato(Stephan El Shaarawy)

 1. Véleményem szerint az ilyen “dobálózások” feleslegesek, mert csak álom. Ha tényleg jönne egy arab, katari, vagy orosz befektető akkor természetesen én is örülnék, de azt a jelen esetben 300 millió eurót nem ezekre a játékosokra kell költeni. Ez az átigazolási politika olyan PSG, Manchester City féle lenne, amit ki nem állhatok. Remélem nem fog összeállni ez a csapat.

  A lényeg elsősorban hogy legyen pénz átigazolásokra. Láthattuk hogy Galliani micsoda transzferekre képes, és ezt tovább lehet folytatni, csak most lenne pénz. Elsősorban visszahoznám Ibrát, akár még Silvát is, nagy hiba volt őket eladni. Vagy pedig Dzeko jönne, Damiao. Tehát nem sok értelme lenne ilyen Fabregas, Bale, Hummels játékosokról beszélni, mert esélytelen hogy ők a Milanba igazoljanak, pénz ide vagy oda.

 2. Nem is tudom!
  A csatársorral megvagyok elégedve, de a középpálya, és a hátvédsor az nem az igazi!
  Kevesebb pénzből is lehetne egy jó csapatot építeni!
  Hummels jó választás az egyik középhátvédnek, de szerintem a másiknak Toby Alderweireldnek kellene lennie (az Ajax fiatal belga hátvédjének a játéka nagyon hasonlít T-Silvaéra)
  De Sciglio ez egyik szélen jó megoldás, de Abate….
  A középpályán Fabregas lenne a tökély, Bale az egyik szélen az is rendbe van, de De Jong a másik szélen, hát az nem az igazi ( szerintem ő szélsőnek nem az igazi), akkor már Nani ha már úgyis felröppent a hír róla
  Csatársor teljesen jó, mér ha Pato egészséges, de helyette el tudnám nézni a Napoli fiatal szélsőjét Insignet
  Mondjuk kevesebb pénzből én így képzelem el a jövő csapatát, akik persze szemtelenül fiatalok, de nagy jövő áll előttük!

  ———————————Mattia Perin———————————
  Abate———–Toby Alderweireld——-Albertazzi———De Sciglio
  ——————-De Jong———————–Eriksen——————
  ————–Insigne———–Fabregas————El Shaarawy——
  ———————————-Immobile———————————–

 3. Nem rossz csapat, bár azt én is kétlem, hogy egyszerre ennyi pénzt játékosokra költenénk. Nincs nekünk azért olyan rossz csapatunk, hogy egy teljesen újat kellene hozni.

  A felsoroltak közül szerintem biztos, hogy érkezni fog Y’Mbiwa, melette remélem, hogy Ashley Cole is. Amennyiben jön Guardiola, akkor szerintem Fabregas is jönni fog. Falcao meg szerintem túlzás, az Athelco 50 milláért nem adja, ez 100%, a Chelsea is 60-at kinált érte, és így is csak gondolkoztak… Bár nem volna rossz a csapatunkban.

  Ez szerintem nem volna egy rossz csapat, s pénzbe se kerülne, csak reménykedni kell Pato egészségében és egy jó edző (Guardiola) érkezésében:
  Abbiati (Gabriel) – De Sciglio, Mexes, Y’Mbiwa, Cole – Montolivo, de Jong, Nocerino – Pato, El Sharaawy, Robinho

   • Nem értek veled eggyett, ugyanis az ő technikai adottsága Guardiola kezében aranyat érne. Ráadásul, mint tudjuk, ő a szélén érzi legotthonosabban magát!

   • Én sem értek veled egyet! Robinho kétségtelenül a legjobb játékosunk! Sajnos sokan csak azt nézik, hogy kihagyott pár ziccert. Ez nem szép dolog, tiszta sor, de egyértelműen ő jelenti a kreativitást, gyorsaságot, pontos passzokat/beadásokat, gólpasszokat a csapat számára, ő tud lendületet vinni a játékban és egy az egy ellen messze a legjobb. Ha a pályán van, akkor a védők sok mindent nem tudnak vele kezdeni. Azt se feledjük, hogy ő hozza a támadók közül a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt. Én nagyon bírom a cselkirályt, de egyeseknek csak az a pár elpuskázott helyzet maradt meg és nem az elmúlt két évben szerzett 25 gólja és 20 gólpassza…

    Ha a vezetőség Robinhot mindenképp el akarná adni, akkor valahogy kényszerítse ki a Santosból Neymart, különben sok értelme nem lenne a távozásának…

    A cikkhez még annyit, hogy előbb sejk legyen, aztán tervek!

    • Meg ebbe az osszerakott alomcsapat tamado szekciojaba is 100szor hamarabb beferne Robinho mint pl Bonera, Acerbi, Constant, Muntari a sajat posztjukra. De nem is masokat akarok minositeni csak megjegyeznem, h Boldinho jol beszelt.

 4. Csatároknál: Falcao,Pato,Shaarawy,Comi,Pazzini vagy Robinho vagy Niang,Bojan,
  középpályán: Kaká vagy Fabregas, Boateng,Montolivo,Nocerino,Muntari,De Jong, esetleg Merkel,Constant
  Védők: Mbiwa(nyáron ingyen),Méxes,Acerbi,Zapata,Sciglio,ABate,Vila,Emanuelson és T.Silva,Astori,Ogbonna trióból valaki.

  Csak ügye álmodik az a bizonyos..

 5. 300 milla nem a világ…. és az a baj… ha a többi klub megtudná hogy rendelkezünk ennyi pénzel… egyből a játékosok 3x-os árát kérné! ÉS ugyebár van egy jó öreg berlu papánk… ohoóó… srácok… elosztaná ő “testvériesen” 😀 …100 a csapatnak …. 200 magamnak …. alapon 😀

  Ha lenne pénzünk… én akkor se alakítanám át ennyire brutálisan a csapatot… persze igazolnék 3-4 nevet… 3-4 ütős tényleg kezdőbe való nevet!!! de ennyi….

  amúgy is… én még nem látom a sejket sehol 😀

 6. Nos én mindennek tartom Gabrielt csak megfelelőnek nem. Leszarom, hogy miket nyert eddig. ’92-es kapusok közül még mindig Perint várom a kapuba. Előrébb tart nála, ráadásul van már olasz bajnoki meccseken szerzett rutinja is. Ez pedig fontosabb mint az olimpiai ezüstérem.

  Abate minden csak nem megfelelő. Beadni nem tud, és a védekezése sem kielégítő mostanában. De Sciglio jobb nála, éppen ezért neki kell fenntartani a jobb oldali posztot, mert itt fejlődhet a legtöbbet, ráadásul csak innen tud beadni, márpedig ebben a műfajban kiváló. Bal oldalra inkább Santont avagy Criscitot szerezném meg. Az új középső védőkkel semmi bajom nem lenne, egy klasszis meg egy tehetséges védő lenne belül. Megjegyzem: Hummels igen sokba kerülne, ezért esélyesebbnek vélem Ogbonna, Astori vagy Benatia megszerzését.

  Középpályára óriási faszság lenne megvenni Bale-t. Egyfelől ő szélső, márpedig ebben a rendszerben nem ezt a szerepkört kapná, másfelől 40 millióért már jobb játékosokat is megvehetünk. A nagy álmom az lenne ha M’Vila és Strootman lenne ez a két ember. Remekül védekeznek, sokat és pontosan passzolnak, nem buták a támadáshoz. Tökéletes alap a védekezéshez és támadáshoz egyaránt. Fabregas megvásárlása nem hülyeség, mert ő is tud védekezni, de alapjában véve azért támadó szellemű játékos. Kérdés, hogy megválna-e tőle a Barca, illetve elhagyná-e szeretett klubját.

  Támadósorban El Shaarawynak nálam is stabil helye lenne, Patónak nem. Ha korlátlan mennyiségű pénzünk lenne (márpedig a cikk által közölt felállás alapján erre következtetek) akkor egy olyan éket vennék aki már most klasszis, így én is Falcaót. Szélre viszont egy olyan embert, aki valódi szélső, és lehetőleg ballábas is. Yarmolenko játéka nagyon szimpatikus, így őt szívesen látnám itt.

  A kezdőm:

  ———————Perin———————–
  DS—-Hummmels-Yanga-Criscito/Santon
  —————M’Vila-Strootman—————
  ——————-Fabregas——————–
  Yarmolenko———————El Shaarawy
  ———————Falcao———————-

  Egy szolid 260 millió euróból össze is lehet hozni…

  Egyébként egy jó edzővel megspékelve 2 év alatt bl-t nyernénk.

 7. A kapuba én is inkább tapasztaltabb játékost raknék, nálam 2 befutó lenne: Lloris és Sirigu, utóbbi nálam azért befutó, mert olasz és szívesen látnám, hogy nem csak légiósokkal van tele a csapat.
  A védőknél Abate-t és De Scigliot cserélgetném jobb szélen, bal szélre jöhetne Criscito, középre pedig megvárnám a nyár elejét és ingyen hoznám Yanga-Mbiwa-t, illetve Hummelst én is jó megoldásnak tartanám.
  Középpályán védekező KPnak megpróbálnám De Rossit elhozni, illetve középső KPnak Schweinsteigert. A másik középsö KP nálam maradna Montolivo vagy Boateng.
  El Shaarawyt támadó KPként játszatnám, míg csatár sorba hoznám Balotellit és Falcaot.

  Tehát:

  ——————————-Sirigu—————————
  De Sciglio/Abate—-Hummels—-Y.-Mbiwa—-Criscito
  —————————-De Rossi————————–
  ———-Schweinsteiger—-Montolivo/Boateng———
  ————————-El Shaarawy————————-
  ——————–Falcao——Balotelli———————

  • irdatlan faszságot írsz ! A jövő csapatában Abate??????,
   Orvoshoz mindenképp menj el!! Passzolni nem tud ,beadni nem tud ,az összjátékra teljesen alkalmatlan. Azonkívül hogy gyors ,olyan buta ehhez a játékhoz ,hogy elmondani nem lehet.Ha véletlenül idejön Guardiola ezeket a labdaügyetlen vakokat/Abate ,Antonini, Nocerino, Pazzini, stb,/ úgy elzavarja ,hogy haza sem találnak!!!

 8. Helló! Csak annyit akarok mondani, hogy Fabregasról ne is álmodjatok! Tuti nem jönne akármennyi pénzt adnánk érte. Amikor megvette a barcelona a szerződésében az állt többek között, hogy ha valamilyen oknál kifolyólag el kellene adja vagy eladná a barca, akkor csak az Arsenal vásárolhatja meg, egyébként meg a barca még nem is törlesztette Fabregas árát! Én így tudom a Fabregasos szituációt! De ne legyen igazam!

  Forza Milan!

 9. Sokszor csalódottságomnak adtam hangot azt illetően, hogy soha nem igazolunk “nagy nevet”. Ilyen áron viszont nem szeretném. Ha ez az egyetlen megoldása annak, hogy újra az európai elitbe tartozzunk, akkor ezt el kell utasítanom.
  Nem hiszem, hogy csupán ez a két opció létezhet. Nemcsak fekete (jelen esetben ez azt jelenti, hogy csupán „másodvonalbeli” emberek érkeznek, persze ingyen) és fehér oldal (200-250 milliót költenének egy idény alatt igazolásokra) létezik, a szurkolóknak és a vezetőségnek is meg kell találniuk a “szürkét”, a középutat. A 300 milliós tőkeinjekció kihúzná a csapatot a slamasztikából. Azt azonban balgaságnak tartanám, hogy pillanatok alatt elköltsön a klubvezetés 80 milliárd forintnak megfelelő eurót.

  1, A stadionrekonstrukció terve, alapjaiban véve nem rossz ötlet, sőt szükségszerű lépés. Hogy ebben a formában (a San Siro önkormányzati tulajdonban van, így továbbra is bérleti díjat kellene fizetnünk) jó ötlet-e? Nem tudom, nálam sokkal kompetensebb emberek vezetik a klubot, biztos vagyok benne, hogy ebben a kérdéskörben a lehető legjobb döntést képesek lennének meghozni.

  2, Igazolások: elengedhetetlen feltétele annak, hogy újra ütőképes csapatunk legyen. De nem így, nem ennyi “sztárt” igazolva. Tudatos csapatépítés kell, hogy végbemenjen…

  Kapusok. Ha csapatot akarsz építeni, úgy tartja a mondás: végy egy jó kapust. Abbiati már sajnos nem a régi, sőt “benne van a korban”, rá nem lehet a jövő Milanját építeni. Amelia talán biztosabb pont lenne, de sajnos ő is zsákbamacska. Gabriel még nem bizonyított, nagy rizikót vállalnánk azzal, ha ő lenne az első számú kapusunk. A hálóőröknek nincs olyan csillagászati áruk, mint a mezőnyjátékosoknak, így nem tartanám rossz ötletnek, ha minimális befektetéssel sikerülne Milánó piros-fekete felébe csábítani egy minőségi kapust, így az egy “biztos pontot” bebetonoznánk.
  Egy kapus leigazolása kb. 15 millióból (maximum vagy minimum?) megoldható lenne.

  Szélső védők. Jelen pillanatban van két jobbhátvédünk, Abate és De Sciglio személyében. Ketten válthatnák egymást, a fiatalabb olasz ráadásul mindkét oldalon bevethető. Nem érzem annak szükségességét, hogy ide igazolni kellene valakit. A 2012/13-as szezonnak úgy indultunk neki, hogy 2 játékosnak kell megküzdenie (Allegri nyilatkozata szerint) a bal oldali védőposztra: Didac Vila és Emanuelson. Sajnos látnunk kell, hogy a hollandot valamilyen oknál fogva Allegri nem favorizálja. Az okot nem tudom, úgy gondolom, most ez nem is fontos. A lényeg, hogy egy olyan Milanban, ahol a középpálya nagy terhet venne le a védelemről, kis túlzással azt mondhatjuk, hogy „mindegy” ki szerepelne ott. Ráadásul a Primera Division 2011/12-es szezonjának egyik legjobb balhátvédjéről előre azt állítani, hogy lutri vagy nem megfelelő minőségű játékos, finoman fogalmazva is felelőtlenség. Ezért azon a véleményen vagyok, hogy más posztunk szorul inkább erősítésre. A kezdőben helyet kaphatna Didac Vila és De Sciglio is, cserének pedig Antonini, Abate, Emanuelson megfelelő lenne.

  Középső védők. Mexes, Acerbi, Zapata, Bonera, Yepes bevethető ezen a poszton – így állunk most.
  A 30 éves francia védő szerződése 2015-ben jár le. Mexes jó kvalitású, erős testfelépítésű, jól fejelő játékos. Egy 10-es skálán, a 7-8 pontos szintet – minimum – megüti. Ugyan nincs egy szinten a fénykorát élő Nestával vagy Thiago Silvával, de nem is őket kell tekinteni a mércének, mert azt a szintet nagyon kevesen (ha egyáltalán van olyan valaki) ütik meg. Az általam elképzelt csapatban helye van.
  Acerbi és Zapata: sok bizonyítási lehetőséget nem kaptak, viszont amikor a pályán voltak, nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Az újjáalakított/átalakulóban lévő Milan kezdőjében nem hiszem, hogy lenne számukra hely. Csereként bevethetők lennének.
  Bonera és Yepes: szerződésük a nyár végén lejár, valószínűsíthető, hogy nem hosszabbítják meg a szerződésüket.
  Mbiwa: szinte 100%, hogy nyáron hozzánk igazol. Így feleslegesnek tartanám, hogy most pénzt adjunk érte.
  Ogbonna: ő lenne a másik jelöltem a középső védő posztra.
  A védelmet így minimális ráfordítással (Ogbonna ára) meg lehetne erősíteni.

  Középpálya. Muntari, Nocerino, Boateng, Traoré, Strasser, Flamini, Montolivo, Constant, De Jong, Ambrosini fémjelezte tízes alkotja a jelenlegi középpályát.
  Ambrosini szerződése 2013 nyarán lejár, kevés esélyét látom annak, hogy a következő szezont nálunk kezdje meg. Strasser, Flamini és Traoré: nem hiszem, hogy az elkövetkező években piros-fekete mezben fognak játszani. Így marad 6 fő a középpályára. Hogy Boateng marad-e, szerintem ez a szezon eldönti. Sajnos fényévekre van attól, amit tavaly láttunk tőle. Nagyon kedvelem a játékát, de ez a teljesítmény nem lesz elegendő arra, hogy nálunk maradhasson. Úgy érzem nem szolgált rá a 10-es számú mezre. Nocerino? A legnagyobb talány. Az egyik leghasznosabb tagja volt a csapatnak, gólokat is rúgott. Mára azonban mintha 180 fokos fordulatot vett volna. Lehet, hogy egy olyan karizmatikus játékos mellett tudja kihozni magából a maximumot, mint Ibra. Sok terhet levett a válláról, így sokkal szabadabb térben fickándozhatott. Elképzelhető, hogy egy masszívabb középpályával, egy nagyságrendekkel erősebb csapatban újra a régi fényében tündökölhetne. Montolivo és De Jong: lesznek ők jobbak is. Azt megkockáztatom, hogy az olasz nagy hasznára lesz a csapatnak. Bízom benne…
  Igazolások erre a területre: nagyban függ attól, hogy ki lenne az edző, és az edző milyen taktikát, milyen felállást találna ki a csapat számára. Ha a befektető vagy Berlusconi Guardiola személyében látja a siker letéteményesét, elképzelhetőnek tartok egy 4-3-3-as felállást, mint a Barcelonában. A tar mester futballról alkotott filozófiája azt mondatja velem, egy sokat futó, kreatív, de mégis védekezni is magas szinten tudó középpályát képzelne el. Így leszűkül azok köre, akik számításba jöhetnek, ebben a konstellációban szinte borítékolható egy olyan minőségi játékos érkezése, akiben bízik, akit ismer (pl: Fabregas). Teljesen át kellene alakítani a középpályát.

  Azon a véleményen vagyok, hogy a legkisebb ráfordítással (nem hiszem, hogy jó ötlet lenne kb. 220 millióért játékosokat venni, s azokat hirtelen beépíteni a csapatba), mégis ütőképes csapatot „kreálva”, minőségi és eredményes futballt a 4-3-1-2-es formációban érhetné el a csapat. Ehhez nagyjából az alapanyag is adott, 3 „minőségibb” (minden posztot egybevéve) igazolással megvalósítható.

  A Guardiola-féle 4-3-3-ba nem férne be De Jong, főleg nem a szélre. A Pato-Falcao- El Shaarawy hármas viszont nagyon brutális lehetne elöl, főleg úgy, ha Pato is maximumon játszana. A Fáraó még ennél is sokkal jobb lehet. Már most is megcsillantott valamit a tudásából, de van még hova fejlődnie. Falcao képességeit nem kell bemutatni, a statisztikai lapja önmagáért beszél. Ehhez a 4-3-3-hoz viszont szükséges egy univerzális (védekezésben/letámadásban és támadásban is kiváló) középpálya, ami csak hatalmas anyagi ráfordítással érhető el. Azt viszont nem szeretném (remélem sokan velem együtt), hogy a Manchester City vagy a PSG klónjai legyünk…

  • 10/10!
   Már nyáron is ezért sírtam, hogy 8 tucatjátékos helyett inkább 2-3 minőségi igazolásunk legyen! A cikk írója kb. kikapcsolta a Fifa Managert, és leírta, hogy kikkel nyerte meg a bajnokságot:
   Gabrielt csak az olimpián láttam, de ott nagyon nem győzött meg. Bale játékát nagyon szeretem, de teljesen más rendszerben működik. Pato? Tudom, hogy sokak kedvence, még Redondoval vagy van Bastennel sem volt ennyire türelmes a vezetőség – pedig ők kicsivel többet tettek le az asztalra. Végül nem értem, hogy ennyi pénzt költünk de egy olaszt sem igazolunk? (Ogbonna, De Rossi, Maggio, Destro.. nem mondom, hogy hozzuk ide mind, de azért az említett szakember találhatott volna 1-2 tehetséget. Rossi, Verratti..) Szóval, ha átalakulnánk valami inter Milanná, azt még annyira sem viselném el, mint azt, hogy valami sejk pénzelje a csapatot.

   • Hát igen!
    Igaz ami igaz! Én sem örülnék, hogyha a kezdőcsapatban összesen 3 olasz lenne!
    Nem hinném, hogy nem lehet tehetséges olasz fiatalokra építeni, csak valahogy meg kell találni az egyensúlyt!
    Falcao helyére nehezebb találni ilyen minőségi olasz támadót manapság! Balotellit direkt nem sorolom ide, mivel unszimpatikus idióta és habár olasz, de azért…én csak félig tartom annak!
    Azért a védelembe és a középpályára lehetne igazolni pár hazai játékost is!
    Tudom sokaknak csak az számít, hogy nagy nevek legyenek, de nekem például fontos, hogy ha már olasz csapat, akkor a kezdőben legyen 4-5-6olasz játékos is!

 10. Nos, Prince 27, szerintem nincs igazad… 🙂

  Kizártnak tartom, hogy akár Fabregas, akár a Barcelona belement volna abba, hogy kizárólag az Arsenal vásárolhatná őt vissza. Ez ugyanis hihetetlenül hátrányosan érinthetné mindkét felet (Cesc, Barcelona). Az előfordul – előszerződésnek hívják -, hogy két klub megállapodik abban, hogy majd 1 vagy 2 év múlva “A” megveszi “B” játékosát… Olyan is előfordult már, hogy a szerződésben kikötötték, hogy bárhová igazolhat az illető, csak mondjuk a Real Madridhoz nem.
  Ezek szerint az Arsenal 1 millió euróért is megkaphatná Fabregast, még akkor is, ha valaki 50-et ajánlana a katalánoknak?! Nehezen hihető. De tegyük fel, hogy így van, és egyedül az Arsenal lenne jogosult Fabregas megvételére. Ebben az esetben viszont teljesen értelmetlen az, ami szintén szerepel a szerződésben (illetve annak záradékát képezi), miszerint 200 millió euro Fabregas kivásárlási ára. Logikusan… Ha egyedül az Arsenal vásárolhatná vissza Fabregast, akkor mi a fenének tették volna bele a szerződésébe a kivásárlási árat, ha nem azért, mert nyitva áll valamennyi klub előtt az ajtó?…

  Teljesen mindegy, ki lesz a jövőben a tulajdonos, de a klubot helyre kell állítani. Ha lenne télen vagy nyáron egy valag pénzünk, ne azzal kezdjük, hogy az egészet elköltjük játékosokra. Akárki érkezik befektetőként, meg kellene értetnünk vele, hogy hosszabb távra tervezünk. Én nem azt akarom, hogy jöjjön valaki a százmillióival, vegyen 4-5 világklasszist, és jövőre azonnal ott legyünk az esélyesek között minden fronton. Azt szeretném, hogy ne legyen ennyire hullámzó a csapat teljesítménye, legyen egy megfelelő alap, amire a Milan ha esik, ha fúj, támaszkodni tud. Valami olyasmit képzelek el, mint ami jelenleg a MU-nál vagy a Bayernnél van. És ami egyébként nálunk is megfigyelhető volt korábban.
  A dolog látványosabb és primitívebb része persze az, hogy telerakjuk a csapatot sztárokkal. Ez csinálta a Real is 10 éve, utána pedig mi lett? Úgy próbáltak visszakerülni a térképre (a Barcelona mellé), hogy ismételten agyament költekezésbe kezdtek… Olyan módon kell rendbe tenni a klubot, hogy kibírja, ha rosszabbul mennek a dolgok. Ehhez kell(ene) a SAJÁT stadion (vagy új vagy egy átalakított), ami remek bevételi forrás, valamint az utánpótlás fejlesztése, hogy ne az igazolás legyen az egyetlen lehetőségünk, ha játékosra van szükségünk.

 11. Nem tudom ki állította össze a képen látható kezdő 11-et, de az, hogy úgy rossz, ahogy van, az egyértelmű.

  De Sciglio jobb oldalon a legjobb, bal oldalra lehet szerezni mást, míg középen Hummels jó helyen van, Mbiwa-val kapcsolatban nekem vannak kétségeim, Ogbonna sokkal jobb lenne arra a posztra.
  A középpályán Bale helye okés, míg De Jong hol szélső, azt valaki mondja el nekem…
  Fabregas is furcsa a védekező kp poszton. Strootman-t tudnám elképzeni VKP poszton, míg a jobb oldalon Di Maria tökéletes lenne.

  Elől Patot el lehet felejteni, Hulk jöhet a helyére…

  Ez persze 4-3-3 esetén lenne jó, nekem a 3-5-2 jobban bejönne, de ahhoz megint nagy bevásárlás kell…

  De ez az egész mind időpocsékolás, mert egyáltalán nagy kérdőjel már az is, hogy eladjuk e a klub egy részét, és ha igen, akkor játékosokba fektetünk-e be, és ha igen, akkor mennyit…

 12. Felesleges nem létező dolgokról beszélni.A cikk írójának meg jó Fifázást.Nekem is tetszik az új menedzser mód! 😉

 13. Az tény , hogy valószínű világverő csapat lennénk, de ahhoz kell minimum 1 év hogy összeszokjanak ezek a játékosok ! Az a baj, ezeket a játékosokat valahogy nem tudom perpillanat elképzelni a Milanba :S

 14. Azért Abatet nem tenném oda, viccnek is rossz. Azért ébredjünk már kicsit fel. Sőt én Patot sem. Nincs alapja annak, amiért ő oda illene. Évek óta semmi nulla a teljesítménye. Persze játszani lehet a nevekkel, és üres zsebbel.

 15. Na ugye… nem csak az acmilan.hu olvasói szoktak milliókkal dobálózni… 😀
  Én nem vagyok teljesen tisztában az FFP szabályaival, meg gondolom mások se nagyon.
  SZALOKY, vagy valaki más leírnátok egy cikkben, mi az FFP szabályzata? Nagyon megköszönném. 😉 Mármint mennyit lehet költeni egy szezonban? Mert ha jól tudom, akkor csak annyit, amennyit a klub egymaga egy szezon alatt kitermel… de hallottam már olyat is, hogy szezononként egy 40 milliós befektetés még engedélyezett. A lényeg hogy én személy szerint nem ismerem pontról pontra a szabályzatot.

  Na de még igy is, hogy nem ismerem nyilvánvaló, hogy akárki is lesz a pénzes bácsi a csapat mögött, 300 milliót akor se költhet el, ha ő Bill Gates. Egyszóval attól nem kell megijedni, hogy olyanok leszünk, mint a Real, PSG, vagy a City. Éppen ezen csapatok költekezése miatt, vezették be a Financial Fair Play-t. Az efféle költekezés ideje már lejárt.

  De ha a hír igaz lenne és tényleg jönne egy befektető, aki lehetne akár egy új tulajdonos is, és az FFP szabályai megengednék, akkor én mindenképp leigazolnám Falcao-t. Pato-t pedig eladnám, hogy még ha csak kicsi arányban, de akkor is kompenzáljam a Falco-ért kiadott összeget, ami nem lehet több 50 millánál. Megjegyzem a nyáron az Atletico 42 millióért kínálta, de vhonnan kaptak pénzt, így megtartották. A Chelsea-be meg nem azért nem ment, mert nem lett volna elég az a 60 milla. Valószínűleg nem akarja Angliát.
  Falcao egy olyan csatár, aki megéri a pénzét. Az ember nem vesz zsákbamacskát. A góljai mellett biztosan jönnének a szurkolók, akiket neveztehettek nyugodtan ,,divatszurkolóknak,, de akkor is ez a rendje a dolgoknak. Miattuk lesz jegy, bérlet, mez, ajándéktárgyak stb eladva.. és ebből tudja a szeretett csapatunk anyagilag is bebiztosítani magát.

  Véleményem szerint a csapatunk most is eléggé erős. Itáliáában mindenképp annak kellene lennie, viszont az edzői munka nem megfelelő. Valahogy rettenetesen rosszul osztja szét Allegri a posztokat és nagyon rugalmatlan is.
  Edzőt mindeképp cserélni kell, ha Guardiola a kiszemelt, akkor legyen ő (bár én egyelőre nem tudom elismerni igazán nagy edzőnek, de hátha csodát tud művelni, vagy legalább jobban lát, mint a jelenlegi edzőnk)
  Hoznék két embert a védelembe, főleg a közepébe. Egy irányitó középpályást, és hoznám Falcao-t. Nálam ő az 1. számú célpont. Ő az lehetne nálunk, mint CRonaldo a Real-nál, mint Messi a Barcelona-nál, vagy mint Ibra 🙁 a PSG-nél.
  Ezzel a 4 új játékossal és a jelenlegi játékosok ideális posztra helyzésével, nem kellene 2 évet se várnunk, hogy újra Európa Elitjébe tartozzunk és egyenlő ellenfele lehessünk egy Real-nak, Barca-nak, Chelsea-nek, Man.UTD-nek, Bayern-nek stb.

  Reméljük a legjobbakat! Forza Milan!

  • nem kínálta az Atletico senkinek Falcaot. főleg nem 42 milláért.
   mivel lemaradt a csapat a bl-helyekről, így az idei bevételekkel számolva problémásnak tűnt Falcao megtartása, miután még adós az árának egy részével az Atletico. aztán végül Simeone kérésére megtartották, de nem nagyon volt érdeklődő sem.
   Falcao egy 45 milliós újabb Jorge Mendes-Cerezo féle pénzmosási ügylet keretein belül került Madridba (Ruben Micaellel együtt csomagban kellett elhozni a Portoból), kivásárlási ára 60 millió euro. Mivel a fizetése évi 5 millió, így ez év végére összesen 55 milliójába lesz már az Atleticonak, vagyis csak a kivásárlási áron lehet majd elvinni.
   Egyébként jelenleg szakmailag jóval előrébb áll az Atletico, kiváló utánpótlással, hihetetlen szurkolókkal…Falcao nélkül is kurva erős lesz a csapat.
   Vamos Atleti
   Forza Milan

   • Jó, lehet nem ,,kínálta,, de 42 millió fontot kínált érte a Man City, ha jól emlékszek.
    És szezon végeztével azt nyilatkozták a Madridiak, hogy sajnos meg kell vállniuk Falcao-tól, mert anyagi gondokkal küzdenek. Hogy ezt hogyan oldották meg számomra lényegtelen. Tény, hogy azóta se tudták megoldani hosszútávon ezeket a gondokat és továbbra is az a hír járja, megvállnak tőle.

    Az Atletico Madrid különben az egyetlen spanyol csapat, amivel valaha is szimpatizáltam. De mindenképp örülnék neki, ha mi tudnánk megfosztani egyik legnagyobb kincsüktől…. habár erre még mindig nagyon kicsike az esély. Mondjuk inkább álomszámba menne, ha mégis sikerülne.

 16. Szerintem Capello kellene edzőnek. Ő képes volna újra csapatot csinálni belőlünk. Én Guardiolat feleslegesnek tartom. Mi is befurodnenk vele mint az inter Benitezzel.

 17. Nem rossz, de Guardiola jó edző a igaz, de azért annyira nem mint amennyire sztárolt. Az a Barca 95%-ban kész volt viszont ez a Milan kb. 20%-ban van kész vagy még annyira sem.

 18. Sziasztok! jól cseng az arab faszi neve.. de sajnos még semmit nem hallani róla:\

  az én kezdőm, illetve vásárolt játékosok ez/ezek lennének az arab érekzése esetén.

  Gabriel
  Abate Hummels Mexés Urby

  Montolivo De Jong

  Sári Kaká Robinho

  Falcao/ vagy Pato

 19. a keretünk nagy részével nincs baj egyébként.. csak megint sok volt a sérülés egyszerre.. Robinhot is hamar itélitek el.. hisz őis nemrég épült fel.. Azért ha formába jönnek Patoval egész jó kis támadósorunk lesz.. majd ilyenkor üt be a bőség zavara 😀 sári,robi,pato,Bojan,Urby 😀 poén félre téve, Robinho kell nekünk előre , egykis kreativítás kell előre és Robinho erre a célra pont megfelelő, nem egy gólvágó, de 3-4 gólpasszt illetve megkeverni a védelmet arra tökéletes lesz 🙂 de ez csak az én véleményem 🙂 nyugodtan rálehet cáfolni 🙂

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet