Cristian Zapatát hivatalosan is bemutatták

8

A Milan hivatalosan is bemutatta a legújabb szerzeményt, Cristian Zapatát.

A megállapodás értelmében Zapata egy évig kölcsönbe került a Milanhoz 400 ezer euróért, a szezon végén pedig opciós joggal 6 millió euróért végleg megvásárolhatják.

A Milan Thiago Silva távozásával egy középhátvédet keresett, Davide Astori, Rolando és Ogbonna neve is felmerült. Végül Zapata mellett döntöttek. Yanga-M’Biwa pedig jövő nyáron csatlakozik a csapathoz.

http://media3.acmilan.com/uploads/news/images/zapataaabig.jpg?t=1344805935Zapata 6 évig volt az Udinese játékosa, és közel 200 mérkőzésen lépett pályára. Íme a játékos sajtótájékoztatója.

“A tárgyalások a Milan képviselőivel gyorsan lezajlottak. Nagyon boldog voltam, amikor értesültem hogy a Milan szeretne megszerezni. Alig tudtam kivárni hogy edzésbe álljak. Hat évig Olaszországban játszottam, és örülök hogy visszatérhetek, otthon érzem magam.” – mondta a Milan Channelnek.

“Mikor Spanyolországba szerződtem jobb szélső védőként szerepeltem, és nehéz volt alkalmazkodnom ehhez a pozícióhoz. Allegri? Nagyon intelligens és okos ember, az utóbbi két évben bebizonyította tudását. Elvesztettük két legjobb középhátvédünket (Silva, Nesta), és most rajtunk a sor, hogy bebizonyítsuk hogy mit is érünk valójában. Keményen kell dolgoznom a kezdőbe kerülésért. Thiago Silva  helyébe kell lépnem? Nem ijjeszt meg a feladat, nem fogok meghátrálni. Középhátvéd vagyok, de ha szükséges akkor jobb oldali védőként is tudok játszani.”

“A Milan egy nagyszerű klub, amely minden sorozatban a trófeáért kűzd. A válogatott óta nem beszéltem Mario Yepesszel, akivel alkottam a védelem tengelyét. Cassano? Nagyon szimpatikus és vicces ember. Jó dolog ha van egy csapatba egy ilyen játékos. Mezszámom? Azért választottam a 17-es mezszámot, mert ez a lányom születésének napjára utal.” – fejezte be.

Zapata már tegnap és ma is a csapattal edzett a milanellói sportközpontban.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Szerintem felesleges Silvahoz hasonlítani. Az biztos, hogy egy nagyon jó hátvéd. Amikor Udineben játszott, Itália egyik legjobb védője volt, már akkor szerettem volna az érkezését. Ha be tud illeszkedni minőségi munkát fog végezni, örülök neki.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet