MASSIMILIANO ALLEGRI a pálya szélén

“A játékosok minden dicséretet megérdemelnek, nagyszerűen játszottak, aztán az első óra után kicsit elfáradtak. Elkerülhettük volna az egyenlítő gólt, de addigra már kettőt is szereztünk, ami közül az egyiket a játékvezető nem adta meg. A legbölcsebb dolog az lenne, ha nem mondanánk semmit és becsuknánk a szánkat. Mindenki büntetést kap, aki kimondja az igazságot. Két gólos előnynél a találkozó másképpen alakult volna, főleg akkor, amikor remekül játszottunk. A meccs végére elfáradtunk, de addig szinte semmi esélyt sem adtunk az ellenfelünknek. Most van egy hetünk, hogy készüljünk a következő meccsre. Talán egy pihenőnapot is tudok adni a játékosoknak. Nyugodtak maradunk, még mindig nagyon jó esélyünk van megnyerni a bajnoki címet.”

IGNAZIO ABATE

“Egy pontot kaptunk ezért a meccsért, de a teljesítményünk elég erős üzenet mindenki számára, mennyire is komolyan gondoljuk a címvédést. Ez egy olyan közösség, mely a hiányzók ellenére is képes a jó teljesítményre, mert a technikai tudás mellett a szívét is kiteszi a pályára. Sajnálatos, hogy az első félidőt nem két gólos előnnyel zártuk, hiszen úgy egy teljesen más félidőt láthattunk volna. Minden mérkőzés kilencven percig tart, mi pedig gólt kaptunk, amit könnyedén elkerülhettünk volna. Elképzelhető, hogy az utolsó húsz percre kicsit kiengedtünk a fáradtság miatt, de nincs rossz érzésem a saját és a társaim teljesítménye miatt, mert minden megtettünk, amit tudtunk.”

CHRISTIAN ABBIATI

“Nagyobb előnnyel vezethettünk volna Muntari góljával. Ez egy fontos pont. Kár, hogy nem sikerült nyernünk. Nem sok lehetőséget hagytunk az ellenfelünknek, mégis gólt kaptunk. A csapat elégedett a teljesítménnyel.”

URBY EMANUELSON

“Jól játszottunk az első félidőben, úgy éreztem, hogy a vezető gólunk után teljes uraltuk a meccset. Sikerült egy második gólt is szereznünk Muntari révén, ebben az időszakban mi voltunk a jobb csapat.  A fordulás után az ellenfelünk feljavult és jobban játszottak nálunk.  Szerintem elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. Muntari gólja megváltoztatta volna a találkozót, két gólos előnnyel minden másképpen alakult volna. A döntetlen ellenére, ilyen játékkal és akarattal kell folytatnunk tovább. A második félidőben elfáradtam. Sokat futottam az első negyvenöt percben, mert Pirlo területét kellett bejátszanom.”

LUCA ANTONINI

“Úgy játszottuk ezt a meccset, ahogy kellett. Volt pár hiányzónk, de a csapat jól teljesített és igyekeztünk növelni az előnyünket. Sikerült is betalálnunk kétszer, mégis csak egy góllal vezettünk. Ha 2-0 az állás, akkor valószínűleg nem beszélnénk Matri lesgóljáról, mert egészen másképpen történtek volna a dolgok. Kicsit mérges és csalódott vagyok, mert győzelmet érdemeltünk volna, mégis csak egy pontot kaptunk. A kapott gólunknál a bedobás után Pepe Lichtsteinerhez passzolt én pedig nem tudtam odaérni.  Jött a beadás, Matri pedig érkezett. Abban a periódusban kicsit fáradtak voltunk, legalábbis én érzetem magamon. A Juventus ezt jól használta ki. De ahogy mondtam, összességében jól játszottunk és így kell folytatnunk tovább.”

Az első esethez a legközelebb értelemszerűen Buffon volt, ám ő azt mondja, nem észlelte, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon, de ha így is lett volna, akkor sem tör elő belőle a sportszerűség.

„A labdát néztem, nem a vonalat – idézi a La Repubblica a világbajnok kapust. – Nem vettem észre, hogy áthaladt a gólvonalon, de ha látom, akkor sem segítek a játékvezetőnek.”

Buffonék edzője, Antonio Conte elismeri, hogy a Milan talán megérdemelte volna a győzelmet, azt viszont nem, hogy csak a bírói baki miatt tudtak elvinni egy pontot a rivális otthonából.

„A Milan dicséretével kell kezdenem, mivel egy órán át a legmagasabb szinten játszott, és a saját fegyverünkkel tartott minket nyomás alatt. Ezt a tempót azonban nem lehet végig tartani, így egy pont után visszaestek, a cseréink frissességet hoztak a játékunkba, és sikerült egyenlítenünk. Hadd ne beszéljünk most a scudettóról. Mindenki láthatta, hogy a Milan csodálatos volt, míg a Juve szerencsés. Hosszú út áll előttünk, a Milan pedig nagyon erős csapat, amit ma újra bizonyított, a rengeteg hiányzója ellenére” – nyilatkozta a torinóiak edzője.

Conte a meg nem adott találatokról a következőt mondta: „A bírók ma este újabb két hatalmas hibát követtek el. Mit lehet erre mondani? Van ilyen, az egyik most minket sújtott, a másik pedig nekünk segített.”

A szakember a lefújás után kisebb vitába keveredett a Milan korábbi sztárjával, a ma televíziós szakértőként tevékenykedő Zvonimir Bobannal, midőn a szóban forgó szituációkat elemezték.

„Szerintem elfogadhatatlan, hogy összehasonlítsuk a két esetet, és azt mondjuk az egyikre, hogy az súlyosabb tévedés volt, mint a másik. Mindkét gólt helytelenül érvénytelenítették, így ebből a szempontból egálban vagyunk. Vagy a mi találatunk talán nem ért volna ugyanannyit? Én egyáltalán nem látok köztük különbséget. A Milan többet érdemelt ezen a meccsen a teljesítménye alapján, de mindkét csapatot sújtották hibák” – mondta Conte, aki később elnézést kért Bobantól, amiért kemény szavakat használt a vele való vita során. A felek egyébként békében váltak el.

A Milant irányító Massimiliano Allegri érthetően bosszúsabb volt kollégájánál, ám a humorérzékét nem veszítette el.

„Élveztem az összecsapást, mivel csodálatos meccs volt, amelyen remekül játszottunk. Sajnos azonban az a bizonyos eset nyilvánvalóan meghamisította a végeredményt. Talán rosszul festették fel a gólvonalat, és túl vastag volt… El kell fogadnunk” – ironizált Allegri.

„Nincs szükség visszajátszásokra, a szituáció teljesen jól látható volt az egész stadionban. A játékvezető a kezdőkör felé mutatott, aztán mégis ment tovább a játék. Nagy csapás volt ez a számunkra, hiszen kettő nullára vezethettünk volna, és akkor most egy másik meccsről beszélnénk – folytatta a piros-feketék mestere. – Fontos fordulópontja volt ez a bajnokságnak, csodás teljesítményt nyújtottunk. Úgy gondolom, a bajnoki cím megszerzésére a két csapatnak ötven-ötven százalék esélye van.”


12 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Conte? Szerintem szánalmas magyarázkodás.Ja persze,tőlük is elvettek egy gólt,csak épp, ha 2-0-lal megyünk szünetre,az életben nem egyenlítenek ki.Ja,és volt egy elmaradt 11-es,amit Robinho buktatásáért nem adott meg a bíró.Szóval nagyon nem vagyunk egálban a bírói tévedéseket illetően.De sebaj,remélem,megőrzik a veretlenségüket,amire annyira büszkék,és 16-18 döntetlennel másodikok lesznek:-)

 2. A jacint által belinkelt cikk utolsó mondata eléggé érdekes. Pont Berlusconi ne tudta volna, amit csütörtök óta mindenki, hogy Ibra nem játszhat? 🙂

  Buffon nyilatkozata… A csapatának jót akar, az ellenfélnek nem. Ez oké. Nem is az ő dolga, hogy megállapítsa, mi a gól. De valamiért fontosnak tartotta megemlíteni, hogy “ha látom, akkor sem segítek a játékvezetőnek”… És ez az utóbbi megjegyzés undorító és sportszerűtlen, akárhogyan is nézzük. Ilyenkor eszembe jut, hogy mennyire nevetségesek ezek a meccs előtti felvonulások és fotózkodások a gyerekekkel, a kézfogások… Na mindegy.

 3. Alapjába véve semmi nem dőlt el ezzel a meccsel.Ez egy közhely de attól közhely hogy igaz.Buffon viszont jobban tette volna ha szűkszavúbb mert szerintem most sok hívet elveszített!Én tisztelem mint az olasz válogatott kapusát de a nyilatkozata második része nem helyénvaló!!!!Ez egy játék és örömet kell hogy okozzon mind azoknak akik művelik , mind azoknak akik nézik!Szerintem simán behúzzuk!FORZA MILAN!!!

 4. Szerintem nincs semmi Buffon nyilatkozatában. Biztos úgy értette,hogy ne várják el tőle,hogy jelezze ha bent volt,senki sem tette volna. Viszont Conte…taktikailag kivégezte Allegri és még összehasonlítja a 2 esetet…5 centit el lehet nézni fél métert nem. Ha Muntari fejese is annyival lett volna bent nem szólnék semmit de így…Most már csak azt nem értem miért lett bevezetve a vonal bíró,mert azóta nem kevesebb a hiba,sőt. A bíró csak akkor ítél gólt ha jelez az a szerencsétlen de ő a meccset nézi nem a vonalat…vicc! Ilyen hiba utan kifizettetnék vele egy vip belépőt úgy is csak néző volt.

 5. Abban a periódusban kicsit fáradtak voltunk, legalábbis én érzetem magamon. itt Antonini nyilatkozatában van egy kisebb elgépelés 🙂

  Egyébként egyértelműen döntőbb hiba volt Muntari meg nem adott gólja mint Matrié hiszen a Juve utána még talált egy gólt amivel ugye 1:1 lett…de 2:0nál már nemhiszem hogy a Juve lőtt volna gólt akkor szinte tuti lett volna a győzelem..de sajnos mostmár mindegy mert megtörtént nem lehet visszacsinálni tovább kell lépni és a következő fordulóra koncentrálni

 6. Nem akarom az ellenséget védeni, de én erre értettem,hogy le a kalappal:
  “Mindenki láthatta, hogy a Milan csodálatos volt, míg a Juve szerencsés. Hosszú út áll előttünk, a Milan pedig nagyon erős csapat, amit ma újra bizonyított, a rengeteg hiányzója ellenére” – nyilatkozta a torinóiak edzője.

  A Milan többet érdemelt ezen a meccsen a teljesítménye alapján, de mindkét csapatot sújtották hibák” – mondta Conte”

  Ilyet lenyilatkozni. Minden elismerésem. Buffon okosabb lett volna, ha befogja a száját, amúgy amit mondott egyértelmű. Egy játékos se szólna a bírónak: “Spori, ez bent volt ám!”
  Conte sem mondhat nagyon mást… Mit mondana a szerencsétlen a bírókkal kapcsolatban? “Zsebben voltak a srácok!” vagy: “Örök hódolói az öreg-hölgynek!”