Ha Milan-Barcelona párharc, akkor mindenképpen meg kell emlékeznünk az 1994-es BL döntőről. Az akkor jóval esélyesebbnek kikiáltott Barcelonát 4-0-ra ütötte ki az AC Milan. Ez azóta is az egyik legszebb emlék a Milan szurkolók számára.

A két csapat összeállítása a következő volt:

Milan: S.Rossi- Tasotti, F. Galli, Maldini(Nava), Panucci- Boban, Desailly, Albertini, Donadoni- Szavicsevics, Massaro (edző: Fabio Capello)

A Milanból olyan nevek hiányoztak sérülés vagy eltiltás miatt, mint Van Basten, Franco Baresi, Alessandro Costacurta, Brian Laudrup vagy Jean Pierre Papin)

Barcelona: Zubizarreta- Ferrer, R.Koeman, Nadal- Amor, Guardiola, Bakero, Sergi(Quique)- Sztoicskov, Romário, Begiristáin(Eusébio Sácristán) (Edző: Johann Cruyff)

16 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Tisztán emlékszem a meccs minden góljára,pont leszerelő katona voltam és a kantinban 30-an néztük a meccset!! Én voltam egyedül Milan szurkoló,de tőlem harsogott az örs hajnalig! 🙂 Akkor volt egy sztárokkal teletűzdelt nagyszerű,félelmetes AC MILAN,sajnos mára “csak” egy középszintű AC MILAN maradt a BL-ben!!! És ezt egyszerűen nem birom megemészteni a kopasznak,és a műhajúnak!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Az igazán nagy sztárok akkor is a Barcában voltak és nem nálunk! Ezért tartotta őket mindenki esélyesebbnek. Mi meg egyszerűen piszkosul jók voltunk! A sérülések akkor sem kerültek el minket! Ez egyébként hihetetlen, akkor is sérült volt a fél csapat. Szóval vannak párhuzamok, de azért nem lehet összehasonlítani az akkori csapatot és focit a mostanival. Mellesleg azt a csapatot, diadalt és dicsőséget is a kopasznak és a műhajúnak köszönhetted/köszönhettük, mint a pár évvel azelőttieket és azóta mindent. Szóval állíts egy kicsit az agyadon, szállj magadba és gondolkozz el ezen!
   Amúgy Dejan gólja maga volt a katarzis! De a legjobban a über beképzelt Johann Cruyff fancsali képe tetszett! Hatalmas alázás volt!
   Győzelem kell most is! Forza Milan

   • Igen akkor is sérült volt a fél csapat, a különbség akkor az volt, hogy a cserékből fel tudtunk állitani egy hasonló kaliberű csapatot úgy, hogy ez BL győzelmet ért.
    most meg??? A 3 évvel ezelőtt távozott Kakát se tudjuk pótolni…. azóta is az ő hiányát szenvedjük.. de fel lehetne még itt sorolni sok embert, akiket nem tudunk pótolni….. silány a cserepadunk…
    acm35-nek abban igaza van.. és ezzel a fél világ egyet is ért, hogy jelenleg csak egy középszerű csapat vagyunk az Európai top foci hadszínterén.
    Nagy a múltunk és nagy lesz a jövőnk is, de jelenleg sajnos legalább 10 csapat áll előttünk, akiktől sajnos gyengébbek vagyunk. ezt vagy belátjuk, vagy nem de igy van.
    Olaszhonban mi vagyunk az elsők, ez nem vitás…. persze úgy ahogy a Lazio meglepett minket, meglephet a Roma és a Juve is…. új csaptot épitettek, igy el kell felejteni, mit képviseltek a tavalyi szezonban.
    Kicsit jobban gyúrhatnánk Európára… ott sajnos kevesek vagyunk, persze nem azt mondom, hogy nem tudnánk elverni a Barcelona-t.
    A két játékstilus közötti különbségek nagyon kijöhetnek….. A barcelona nem azt fogja tőlünk kapni, amihez hozzászokott a többi csapattól….
    MI az AC MILAN mindig is teljesen más focit játszottunk, mint Európa többi élcsapata. És nekem tetszik is ez a stilus…. de minőségben sajnos már nem és még nem tartunk ott, hogy újra BL-t nyerhessünk és minket hirdessenek ki, mint a világ legjobb csapatát…. úgy érzem, egyelőre nem mi vagyunk az a csapat, amelyik megtörheti a Barcelona uralkodását.

    A mai meccsen nagyon fontos lesz, mit mer megengedni Allegri… mennyire elszánt… milyen lesz a kezdőnk és kinek adja meg a lehetőséget, hogy a cserepadról beálljon….. és persze a játékosokon is, mennyire tudnak elszántak és mellette higgadtak maradni. Mert egyben biztosak lehetünk.. ha a csapat hirtelen veszit a lendületből…a barcelona azt kifogja használni…..és abban is biztosak lehetünk, hogy a barca játékosok Hollywood-i filmsztárokat megszégyenitően fogják eljátszani a Hattyúk dalát…. remélem nyugodtak maradunk és nem rugdoskodás és kiállitások követik majd, mint azt a Barca Real meccseken megszokhattuk…..

    Én elismerem… anélkül az irányitó nélkül, akit nyárra vártam és Ibra nélkül, nem adok magunknak sok esélyt a győzelemre. Viszont nagyon nagyon remélem, hogy rámcáfol a csapat és dobunk egy 1 gólos győzelmet a barca ellen. Remélem jó meccset láthatunk ma este….. már hűtöm a karton sört 🙂

    HAJRÁ MILAN!

   • Te miről beszélsz ember??!!! Az akkori Milanban nem voltak sztárok?!! Olvasd már el a kezdőt!! Semmivel sem rosszabb mint a Barcáé! Esélyesebbek csak azért voltak,halkan megsugom Neked fociszakértő,mert a két védőászunk Kaiser Franco és Billy sérültek voltak!! Nekik pedig félelmetes volt a csatársoruk! Az igaz,h a diadalokat nekik köszönhettük ez tény,de mára tojnak a csapatra! Nagyanyám is jó csaj volt az 50-es években,mára mégis megöregedett! A múltból nem lehet megélni! Úgyhogy szerintem Neked kéne “állitani az agyadon,és elgondolkodni” nem nekem!!!

 2. Kár, hogy ebből az összefoglalóból kimaradt, ahogy a 2. gólunk előtt Donadoni állva hagyta a védőjét. Massaro duplája és Savicevic zseniális gólja ellenére nálam a meccs embere volt. (Bár nem mondom, hogy nem vagyok elfogult) Emlékszem, még Knézy is megjegyezte, hogy “már csak neki kéne gólt rúgni, megérdemelné”.

  Hajrá srácok, előttetek a példa!

 3. Aztaaa

  11 évesen ültem a tv előtt és nem hittem el amit látok. Európa egyik legjobb csapatát vertük “tönkre” (4-0 egy BL döntőn elég durva)….pedig sima barca sikerre számítottam (hogy őszinte legyek)….Szavicsevics gólja a BL történet legnagyobb góljai között van. Hatalmas meccs, életem egyik legjobb meccse…

  Most abban bízhatunk, hogy sikerül tisztességesen helytállni…..ennyi

 4. Laudrup és Papin nem sérült volt hanem kihagyta őket Capello mert csak 3 nem olasz játékost lehetett nevezni. Igy maradt ki Laudrup, Papin és a román Raducioiu. Nevezve lett Desailly, Savicevic és a középpályát irányitó Boban. Capello jól döntött…