Pato tudja, nagy felelősség a 9-es brazil mez

7

“Azt szeretném, hogy az én góljaim is egy korszakot jelentsenek” – Pato örökölte meg a 9-es mezt a válogatottban. Erről és a jövőről beszélt vele a Globo tv riportere Pekingben.

Az első kérdés adja magát. Mit vársz a mostani szezontól, a tavalyi sérülésekkel tarkított szezonod után?

Milanóba nagyon motiváltan térek vissza. A cél az, hogy játsszak az olasz Szuperkupán Pekingbe és megnyerjük a trófeát. Az egész csapat akarja újra a Scudettót és mellé az idén az Olasz Kupát is szeretnénk elhódítani. A Bajnokok Ligájában pedig a lehető legmesszebbre jutni.Tettél valamit annak érdekében, hogy a sérülések elkerüljenek a következő szezonban?

Én nyugodt vagyok és keményen dolgozom. Folyamatosan edzem a testem, hogy sérülések ne fordulhassanak elő olyan gyakran, mint az elmúlt években. Megpróbálom a testem működését a gyakorlatban is tökéletesíteni, mert ha azt teszem, amit a testem kíván, akkor el fognak kerülni a sérülések. Mindenkinek egyedi az izomzata és a testfelépítése. Meg kellett tanulnom, hogy mit bír a testem és oda kell figyelnem az apró jelzésekre is.

És a felelősség, a válogatottban? Tiéd a 9-es mez.

Egyelőre nem rúgok annyi gólt, amennyit szeretnék, pedig keményen dolgozom. A csoport egyre jobb, és örülök, hogy a 9-es mezt viselhetem. Természetesen a felelősség nagy, hiszen a 9-es mez gazdájának gólt, gólokat kell lőni. Ha nem sikerül, akkor a minimum, hogy egy társat kell hozzásegíteni a gólhoz. Érzem a nyomást, ami jó, érzem a felelősséget, és örülök az esélynek amit Mano adott.

Tavaly, augusztus 10-én, a válogatott Egyesült Államok ellen az első mérkőzését játszotta Mano Menezes vezetésével. Most, augusztus 10-én Brazília szembe fog néznie Németországgal. Mi lesz a különbség a 2010. augusztus 10-e és 2011. augusztus 10-e között?

Minden mérkőzés más és más. Tudjuk és tiszteljük a válogatott mezt. Teljesen más lesz a játék Németország ellen, mint tavaly az Egyesült Államokban. Ez egy olyan csapat, amely növekszik, fejlődik és minden összetartás után jobb lesz. Biztos vagyok benne, hogy egy jó meccs lesz, nem csak nekem, hanem az egész csapatnak. Brazília kiesett a Copa Americán, pedig azon a meccsen a legjobb teljesítményt nyújtotta a kupán. A labdarúgás olykor igazságtalan. A futball vicces. Néha rúghatsz kapura százszor, és a labda nem kerül a hálóban. A másik csapat csak egyet lő kapura és az gól. Ez történt a válogatottal. A csapat jó volt, de a labda nem ment be a kapuba.

Úgy néz ki, hogy újra játszhatsz az olimpián. Milyen érzés?

Ez egy álom, hogy valaki játsszon az olimpián. A furcsa, hogy én most Pekingben vagyok, ahol az utolsó olimpia volt. Amikor ide érkeztem sok minden eszembe jutott. Szeretnék játszani 2012-ben Londonban és megnyerni az olimpiát, mert ez az álom minden brazilé is egyben. Ez lenne az első olimpiai győzelmünk. Ez egy verseny, amely sokat jelent Brazíliában, mert még soha nem sikerült nyerni. Ha hívnak, szeretnék játszani.

 

Neymar mondta, hogy a legjobban veled érti meg magát  a válogatottban?

Igen. Sokat beszélgetünk. Minden mérkőzést előtte és utána is átbeszéljük a dolgokat. Kielemezzük, hogy mi volt  jó, vagy  rossz. A barátság folytatódik a pályán kívül is. Minél jobb a barátság, annál több dolgot tudunk a pályán is javítani a közös játékunkon.

Mielőtt újból csatlakoztál volna a Milanhoz, a sajtóban megjelent pár kép a tengerparton a barátnőddel (Barbara Berlusconi). A személyiségi jogok ilyen fajta megsértése zavar téged? Foglalkozol vele?

Ez nem igazán fontos. Próbálom az életem normálisan élni, de nem akarok lemondani semmiről. Én nem engedhetem meg, hogy lemenjek a tengerpartra, hogy ússzam. Tudom, hogy vannak korlátok és megpróbálom a dolgokat a helyén kezelni.


A társai a Milanban hogy látják a brazíliai világbajnokságot?

Folyamatosan szó van róla köztünk. Ibra és Cassano azt mondják, ők fognak nyerni Brazíliában. Mindenki tudja, hogy nekünk braziloknak mennyire fontos ez a világbajnokság. Állandóan viccelődnek, mindig ugratnak. Azt mondják, hogy könnyű lesz nekik nyerni Brazíliában, de én csak azt mondom, hogy először jussanak ki, aztán szeretettel várom őket a pályán.

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nem ment pfff ha pato ne legyen akk nem lett volna masodik gol sem mivel o lotte kapura es a kapufarol kipattano labdat rugta be Boateng …pfff ugy h nincs mit mocskolni Pato-t !!!!!!!

  2. Neymar jöhetne 😀 bár jelenleg azon a poszton jól állunk, nem sírnék ha jönne.. enyhén fogalmaztam ezzel 😀

  3. Én jobban örülnék, ha Shevchenkotól megörökölt 7-es mezzel és az azzal járó felelősséggel foglalkozna és kétszer annyi gólt lőne.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet