Az elnökünk csak kártérít, adót csal és kurvázik?

15

Több százmilliós kártérítést kell kifizetni július végéig Silvio Berlusconinak .  Az 560 millió eurós bírság hírét a kormányfő felháborodva fogadta, és szinte azonnal bejelentette, hogy ügyvédei a római semmítőszékhez fellebbeznek. A bírság kiszabása után azonnal megkezdődtek a találgatások, mondván a politikus azt tervezi, hogy eladja az AC Milan labdarúgó klubban lévő kisebbségi részesedését. Természetesen a feltevést azonnal cáfolták is. Jelen cikkünk azt próbálja bemutatni, hogy összesen hány bírósági tárgyalásra várják még a miniszterelnököt, hány izgalmas ügye van – a Milanon kívül.

“Berlusconi azt állítja, 106 alkalommal indult ellene tárgyalás, de eddig mindig felmentették. Szóvivője 109 esetről beszél. Berlusconi lánya, Marina, azt mondja, apja huszonhatszor jelent meg bírósági teremben és egyszer sem ítélték el. A televízió 26 perről tud. Hány bírósági ügye van Berlusconinak?” – kérdezte a La Repubblica online kiadása.

 

Az ellenzéki napilap megszámolta: az utóbbi több mint húsz év alatt tizenhat ügyben indult tárgyalás Berlusconival szemben, ebből jelenleg négy van folyamatban. Tizenkét per lezárult: egyszer teljesen felmentették a vállalkozó-politikust, kétszer bizonyítékok hiányában tették ugyanezt. Két esetben a vele szemben emelt mérleghamisítás vádja a tárgyalás ideje alatt kikerült az olasz büntető-törvénykönyvből. Kétszer az időközben bevezetett amnesztia mentette fel Berlusconit, öt esetben  pedig mentő körülmények miatt nem ítélték el.A vádak között korrupció, hamis tanúzás, mérleghamisítás, adócsalás szerepelt.     Az olasz közvélemény azonban nem tudja Berlusconi bírósági ügyeinek alakulását részletesen felsorolni: vagy kategorikusan ártatlannak tartja őt, vagy bűnösnek – mutat rá az itáliai sajtó.     A milánói bíróságon július 11-én született ítélet közismert: 560 millió euró kártérítést köteles kifizetni a Berlusconi-birodalom gerincét képző Fininvest. Ezzel kell kárpótolnia Carlo De Benedetti vállalkozót, aki elől – az ítélet szerint – Berlusconi bírák megvesztegetésével szerezte meg a Mondadori kiadói csoportot. Marina Berlusconi csütörtökön jelentette be, hogy július 26-ig De Benedetti számlájára átutalják az összeget. Sajtóinformációk szerint a pénzt a Fininvestért garanciát vállaló Unicredit és további két olasz bank utalhatná át, de a 2005-től tőzsdén jegyzett Fininvest kasszájában is legalább 700 millió euró van – írta az Il Sole 24 Ore gazdasági napilap (ez volt az a lap, amelyik a Milan eladását megszellőztette! – a szerk.).

A Fininvest nyilatkozatai szerint az ítélet nyomán elvész a vállalat utóbbi három és fél évi nyeresége, ezért 2014-ig nem tud osztalékot fizetni. Marina jogtalannak nevezte az ítéletet, a Fininvest közleményben hangsúlyozta, hogy mindig “abszolút korrektséggel” végezte tevékenységét, és bízik abban, hogy fellebbezését követően megállapítást nyer: semmivel nem tartozik De Benedettinek.

A többi folyamatban levő pert az elévülés veszélye fenyegeti. Olaszországban nem a hivatali hatalommal való visszaélés és fiatalkorú prostituált szolgálatának igénybevétele miatt indított, úgynevezett Ruby-pert tartják döntőnek, hanem a három M-mel jelzett tárgyalásokat: a Mills, a Mediatrade és a Mediaset ügyet.

Az ügyészség szerint Berlusconi a Fininvest ellen indított hatósági vizsgálatok során – 600 ezer dollárral – hamis tanúvallomásra vette rá David Mills brit ügyvédet, aki a nyolcvanas években volt a Fininvest külföldi befektetési tanácsadója off-shore cégekben. Ezt kell bizonyítani 2012 februárjáig a legfelsőbb bíróság előtt, máskülönben az ügy elévül.

 

Ugyanez a veszély fenyegeti a Mediatrade-pert is, amely tizenkét vádlottat érint, közöttük a televíziós Mediaset elnökét, Fedele Confalonierit és alelnökét, a kormányfő fiát, Piersilvio Berlusconit. A vád azt állítja, hogy 2000-2005 között Berlusconi televíziói a megvásárolt amerikai filmek közvetítési jogdíján több mint harmincnégy millió dollárt csaltak, és adót sem fizettek utánuk. Az elévülés határa 2013. Ehhez csatlakozik a szintén adócsalás és mérleghamisítás címén zajló Mediaset-per, amely 2012 végén évülne el.

 

15 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Tud élni az öreg!
  Mindenesetre amíg a Milant nem éri kár addig tőlem kurvázhat csalhat nyugodtan, csak lökjön egy kis pénzt a klubba is. Hozzon egy két jó játékost aztán mehet tovább az unga bunga party!

 2. ” Az elnökünk kártérít, adót csal és kurvázik!”

  Egy szóval jellemezve: ÉL!

  Szerintem ez a téma igenis érdekli az embereket, hiszen ha a vállalatoknak jól megy, akkor Berlusconinak is jól megy és akkor talán a Milanba is több pénzt tud pumpálni! Minél kevesebb perben ítélik el, annál több pénz marad a zsebében és annál kevesebb “mocskot” kell lemosnia magáról. A kétes hírnév a szponzorokat sem csábítja a klubhoz, ami hatalmas bevételkiesést jelent. Ne feledjük, hogy a költségvetés igen nagy hányadát a szponzorok által utalt pénz fedezi.

  Még annyit fűznék hozzá, hogy aki jelenleg Olaszországban milliárdos az biztos, hogy annak idején nem tisztességesen jutott a vagyonához, vagy annak kezdő tőkéjéhez, csak ők nem lettek miniszterelnökök és mint tudjuk, minél hatalmasabb és gazdagabb valaki, annál több ellenlábasa van!

 3. Ez a szó: “kurvázik” szerepelhet címként egy írásban? Csak azért, mert néha tiltással fenyegetitek azokat, akik valami cifrát írnak. Ha következetesek vagytok, akkor lecserélitek a címet.

  • Egyfelől kösz az észrevételt. Másfelől a szerkesztő szerkeszt, az olvasó olvas, a kommentelő kommentál, a moderátor pedig betartatja a szabályokat. Maradjunk ennél a felállásnál!

   (A kurválkodik szó ez esetben tényszerű, nem káromkodás. A Magyar Értelmező Kéziszótár (Akadémiai Kiadó 2004) szerint “olyan férfi, aki kurvákhoz jár”. A szövegben szereplő “fiatalkorú prostituált szolgálatának igénybevétele” ezt jelenti.)

  • Velem is előfordult már, hogy egy káromkodás miatt a következőnél ki akarnak dobni, közben meg más is használta már azt a bizonyos káromkodást és az pedig következmény nélkül maradt. Igazságtalan az élet….. 🙂

 4. Nekem nincs bajom a címmel. Ez a három szó azt hiszem élethűen jellemzi Berlusconit. 😀

  A sorrend mondjuk lehet hogy más.

  1. Kurvázik 2. Adót csal 3. kurvázik 4. kártérít 5. kurvázik

 5. nem tudom mi ebben olyan különös?! 😀 nem hiszem hogy egyedül van! csak épp nála borult ki a bili. ami a lényeg hogy a csapatra ne legyen kihatása!

  • Abszolút igazatok van büszkék vagyunk az öregre,hogy ilyen idősen így él,a szeretett klub iránti hűsége pedig példaértékű!!!Kívánom neki,hogy még 120 éves korára is erről beszéljünk!!! FORZA MILAN !!!

 6. Szerintem is jól csinálja(ta) a dolgait.Engem személy szerint az bosszant,h kis tulzással 3 éve tojik a Milanra! Ma már csak árnyéka önmagának a Milan szemszögéből. Mára olyan játékosok játszanak szeretett csapatunkban akik játéktudás szempontjából a 90′-es években max egy Atalantában,v egy Torinoban éltek volna meg! Bocs,egy része, Hol van már az a Berlu aki megtudta,h Donadoniért vagy Lentiniért mennyit ajánlt a Juve,és szólt a kopasznak vigyél értük KÉTSZER ANNYI KAVICSOT!!! Mert akkoriban sem hiszem,h gazdagabb lett volna! Csak a foci ura akart lenni a Milannal,és az is lett! Ma meg mindenki ingyen jön,v kiebrudált,kiégett v megöregedett sztárfocistákat igazolunk nagyrészben! A BL-ben esélyünk sem volt 3 éve,de ha igy haladunk nem is lesz sajnos! Aki meg nem ért velem egyet,annak figyelmébe ajánlom Dénes Tamás: MILAN cimű könyvét 93′-ból! Akkor mit művelt Silvio és Adriano a Milanért!!!!!!!!!!!!!!!

 7. engem nem érdekel milyen a magánélete…ha ku*vázni akar akkor csinálja.
  ha ezen kívűl még jut pénze a csapatra és sikeresek vagyunk akkor azt csinál felőlem amit akar.
  meg persze ami a szabályok engednek 😀

 8. Sziasztok!
  Nem gyakran kommentálok az oldalra annak ellenére sem, hogy naponta nézem, de most azért kérdeznék valamit.
  Ha neki csak kisebbségi tulajdona van akkor hol van a maradék? Arról miért nem hallunk semmit és onnan miért nem jön pénz? Illetve ha jön akkor miért nem hallok róla?

  • Berlusconi mindig velünk volt,az éveket senki nem vonhatja kétségbe,és megint jól igazoltunk,ami lesz KAKÁ a legnagyobbak leszünk nála nincs nagyobb,volt Savicevic senki más!!!!!!!!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet