Serie A: ismét két EU-n kívülit igazolhatnak a klubok

33

Az Olasz Labdarúgó-szövetség keddi döntése értelmében újra két Európai Unión kívüli játékost szerződtethetnek egy idényben a Serie A-ban szereplő klubok.

Az olaszok tavalyi tragikus világbajnoki szereplése ösztönözte a döntéshozókat arra, hogy az addigi kettő helyett csak egy olyan labdarúgó szerződtetését engedélyezzék a kluboknak, aki nem rendelkezik EU-s útlevéllel. Ezzel az intézkedéssel az olasz tehetségek fejlődését próbálták elősegíteni.

A korábbi szabály visszaállítását most azzal indokolták, hogy az olasz kupacsapatok az európai porondon csúnyán leszerepeltek (a BL-ben a legjobb nyolc, az El-ben pedig a legjobb 32 között vérzett el az utolsó képviselőjük), így újra versenyképessé kell tenni őket.

A gyenge eredmények következtében a 2012–2013-as idénytől az olaszok már csak három csapatot indíthatnak a Bajnokok Ligájában, mivel Németország megelőzte az UEFA rangsorában Olaszországot.A Milan az egyike volt azon kluboknak, amelyek az élére álltak a kezdeményezésnek. Adriano Galliani több nyilatkozatában is beszélt arról, hogy a Milan üdvözölné a szövetség döntését a non eu-s kvóta felemeléséről.  Mivel a jelenlegi állapot szerint Taiwo érkezésével már az egyik kvótáját kihasználta a klub, a változással lehetőség van Ganso, Danilo vagy valamely már korábban szóba került klasszis leigazolására.33 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hehehehe! Berlusconi papa és a kopasz rendet rakott a szövetségben így már csapjunk oda a Santos asztalára és hozzuk el Gansot… =)

  • Mindenki besztárolta Gansot!Ügyes nem mondom,de amit kérnek érte az irreális.Azon a pénzen majdnem egy Fbregast vehetnénk,vagy egy Hamsikot.Hamsik nagyon jó lenne a Milanban.Ezen a pénzen vehetnénk nem annyira futtatott,de valóban ügyes fiatal 2 vagy 3 játékost.Pl:Lammela,Fellaini vagy még valakit.Amúgy most ne kövezzetek meg,de én védekező kpra eltudnám képzelni a Juves Sissokot: Szerintem nagyon jó játékos lehetne belőle.Nálunk meg rutint s érettséget szerezne az erőszakos játékához.JA s kb 10 milla lenne csak.

 2. Hmm… ez viszont most felboritotta minden eddigi teóriámat. Affene egye meg.. most kezdhetem az egészet előlröl…… :-))))))))

 3. Mármint most újra szét lehet nézni Dél amerikában….. Ganso továbbra is kizárva hiszen év végéig mindenképp maradna a Santos-nál.
  De szét lehetne nézni a Porto háza táján…..

 4. Ez azt jelenti, hogy múltkor jó nagy hülyeséget írtam, amikor azt hittem, hogy Kaká öccsének eladásával “felszabadult” egy nem EU-s hely… Most úgy vagyok ezzel a Ganso-igazolással, hogy mindenképpen lesz még a Copán pár meccse, és ott ki kell derülnie, hogy tényleg olyan jó-e. Azért nem irigylem. 21 évesen neki kell(ene) szerveznie a brazil válogatott támadásait, mindezt a Pelétől, Rivelinotól, Zicotól, Rivaldotól meg Ronaldinhotól “örökölt” 10-es mezben, ráadásul egy idióta, Európában szerintem sehol sem alkalmazott taktikai hadrendben, a 4-2-1-3-ban, 3 pehelysúlyú csatár mögött, és két balfék romboló előtt… Ennek ellenére mutatnia kell valamit. Látszik rajta, hogy zseniális képességei vannak, de ez derüljön is ki tétmeccsen is. Kíváncsi vagyok, igazolunk-e e szabályváltoztatás hatására két embert. Kérdés, vajon csak azért nem repültünk rá Gansora, mert jelenleg Taiwo “még nem francia”, vagy azért, mert feladtuk, hogy megszerezzük, netán azért, mert nem is benne gondolkodunk…

  • Helo mindenkinek! Sokat nem olvashattátok a nevemet kommenteknél, de azt hiszem itt az ideje! Kedves Lansky! Ahogy te is utaltál rá, a brazil 10-es mez elég nagy felelősséggel jár. Én személy szerint kedvelem Ganso játékát ( már amennyiben sikerül elkapni egy-két meccset, ahol nem sérült), azonban a Brazília-Venezuela Copa meccsen nem tudott sokat felmutatni, de a többiek sem, csak a Thiago Silva, Lúcio páros. Sajnos látszik rajta a meccshiány, mint ahogy Paton is. Attól félek, hogy ha leigazoljuk és összefut a serie a meccseken pár kőkemény védővel vagy a bl-ben mészáros angol védőkkel, akkor valószínűleg megkapja a magáét és 18-20 milláért túl nagy a rizikó. Danilót preferálom, mert több meccsen játszott és jóval több az ő esetében a variációs lehetőség, hiszen kreatív, erős, bevethető bal oldalon és szűrőként is és ami nagyon fontos, hogy nem olyan sérülékeny és persze fiatalabb is. Nem hiszem, hogy Berluék lemondtak volna róla, de biztos, hogy nem ő az első a listán. Szerintem Ganso legkorábban jövő nyáron érkezhet. Valószínűnek tartom, hogy idén nem fogunk irányítót igazolni (sajnos), mert a “Cassano nagyon jó formában van…” féle Allegri és Kopasz nyilatkozatok nekem azt jelentik, hogy ezt a szezont megpróbáljuk Cassanoval és El Shaarawyval (a kis fáraót is nagyon kedvelem, mert van a játékában elegancia és ész) Nagyon várom a fejleményeket!!

  • Így is van, és remélem mutatni is fog valamit. Bár hozzá teszem, ha nem is megy jól a Braziloknak a játék (ami remélem nem így lesz, mert hatalmas Brazil fan vok) az nekünk annyira nem rossz, mert akkor kevesebb összegért hozhatjuk el Gansot, v Danilot…. Nemde??? 😀 Egyébként megmutatta már magát tétmeccsen is 🙂

  • Hát szerintem nem. Legalábbis úgy néz ki, hogy Allegriék már nincsenek megelégedve Gansoval, és Ganso se nagyon akarja otthagyni a Santos-t. Galliani és Allegri a mai napig tagadják, hogy le akarnák igazolni Ganso-t, Allegri is egyszer nyilatkozta, hogy edzenie kellene a brazilt, hogy kiderüljön mennyire jó. De ezek után többször is kijelentették, hogy Gansot nem fogjuk leigazolni, majd jött a pletyka, hogy inkább Danilo-t hoznánk el. Ráadásul Ganso nyilatkozatai… hmm… nem tagadta soha, hogy szeretne Olaszországban játszani, de az is kiderül a nyilatkozatokból, hogy egyáltalán nem sürgetné a dolgot, és totál mindegy neki, hogy kék-fekete, vagy piros-fekete. Maradni akar a Santosnál, hogy játszhasson a Klub-VB-n a Barca ellen…. aztán lehet majd Januárban szó lehet az igazolásról, de az már nekünk késő… remélem a MILAN vezetsége is igy gondolja és még most a nyáron hozunk valakit, hogy nyugodtan vághassunk neki a szezonnak.

  • No para, javítottuk a múltkori dolgot. Már akkor írtuk, hogy nem fix mennyiségű non E.U.-s hely van hanem évente volt max 1 ÚJ non E.U.-s igazolási lehetőség.
   Ganso pedig valóban nem sokat mutatott a múltkori meccsen, csalódás volt.

 5. Ez nagyon jó hír!:) Eddigi nyilatkozatokból én nem nagyon tudtam következteteni, hogy mit is akarunk.Csak tagadások meg mondjuk Silva Gansos nyilatkozatai.Valoszinűleg erre a döntésre vártunk hogy lehet Eun kivüli vagy nem.LEHET! Remélem minél hamarabb kiderül ki is az a Mr. X…

 6. Én bizom a “kopasz”-ban!! Tehát szerintem tényleg volt egy időszak, amikor leszerették volna igazolni Gansot!! Viszont amikor Ganso kijelentette, hogy még idén nem akarja elhagyni jelenlegi klubját onnantól kezdve az EU-s útleveles sztori Gansoval eggyütt csak figyelemelterelés volt az igazi Mr.X-ről!! Szóval szerintem Mr.X egy EURÓPAI játékos(!!) és bizom benne, hogy nem is akármilyen!!! S ezzel a a Santosos történettel mindenki figyelmét elterelték Európáról, s majd csak augusztus végén fogunk majd csak igazán nagyon meglepődni az új játékos nevén!!

 7. Amúgy meg Ganso-t semmi értelme megvenni. Venezuela ellen is rosszul játszott. Szerintem ezek a brazil clubok “túlsztárolják” a fiatal játékosaikat, azért, hogy minél drágábban adhassák el őket. Szerintem ne Ganso legyen az az X.

  • Éppen ez a lényeg amit írtál, csak nem folytattad. Mivel túl vannak sztárolva ezért nagy rajtuk a nyomás, mikor a nagy közönség és a sok megfigyelő szeme láttára kell jól teljesíteni és hozni azt a szintet, amiből meglátszik, hogy ez a gyerek tényleg megér ennyi meg ennyi millió eurót. Várjuk még vele, hiszen még csak a 2. válogatott fellépése volt, és hát neki kellett volna az egész támadósort irányítani. Nem kis feladat, de az első félidőben jól helyt állt szerintem, a második félidőben elfáradt, ahogy az egész csapat is.

 8. neymar sokkal nagyobb tehetség mint ganso.
  de régen Kakáról sem gondoltam volna, hogy ilyen karriert fut be. a braziloknak fekszik a seria A. és itt a milanban ganso mögött lenne boateng – van bommel – ambrosini , előtte meg egy ibra és egy pato. azért egy ilyen csapatban könnyebben menne a játék mint a válogatottban.

 9. Ambrosini? Őt inkább csereként tudnám elképzelni. Mondjuk Bommel helyén. Ezért van szükség még két igazolásra.

  Egyébként kezdem azt érezni, hogy jó döntés augusztusig várni. Addigra közelednek a klubok álláspontjai és kiderül, hogy ki mennyit ér. Gondoljunk bele: ha megvettük volna Gansot most már tömeges elégedetlenségek lettek volna a nagy kapkodás miatt, mondván, hogy meggondolatlanul hoztuk el a brazilok fiatal tízesét. Az első meccsen gyenge volt, de még minimum két találkozón lesz lehetősége a bizonyításra.

  Szóval okosan kell felhasználni azt az egy plusz kvótát. Én személy szerint Pastorénak örülnék a legjobban habár neki van olasz útlevele.

  Egyébként a Venezuelai meccsen Neymar sem mutatott sokat a tudásából. Állítom, hogyha Hulk játszik a helyén akkor több góllal nyertek volna a brazilok. Amíg ziccerben cselezget a fiú addig haszontalan a játéka.

  • persze csak augusztusig lehet hogy nasrit elviszi a city, vagy a manu.
   danilot a juve is kergeti.
   fabregasról szerintem már lemondhatunk.
   hamsik csak habi.
   aztán meg majd ganso benyögi hogy csak télen jön. és itt maradunk üres kézzel.
   nesze semmi fogd meg jól

 10. Nasri szerintem nem kell nekünk. Nagyképű és drága.

  Danilo nem égető szükség, mert nekünk irányító kell elsősorban és ő nem az.

  Gansoval egyelőre bánjunk óvatosan. Meg kell még győznie a vezetőséget arról, hogy ő a megfelelő ember.

  Hamsikot nem fogják elvinni, és úgy gondolom, hogy Pastorét sem. Ha pedig úgy alakul, hogy valaki túl tud licitálni minket, akkor meg teljesen mindegy mikor teszi.

  Fabregasra meg nincs esély, és úgy hogy a Barca a szíves csücske nem is kell.

  Tavaly is vártunk és mi lett belőle: Boateng, Ibra, Robinho=Scudetto

  Úgyhogy azt hiszem bízzuk az egészet Gallianira, ő csak jobban tudja mit akar csinálni mint te. Ha azt modnják Augusztusban jön Mr. X akkor az úgy is lesz.

  Nem kell eszetlenül költekezni. Majd ha szeptemberben állunk üres kézzel akkor lehet siránkozni, de addig nem.

  • honnan tudod hogy nasri nagyképű? így ismered? a bulvársajtó sok mindent összehord..
   nekünk nem csak egy irányító kell, kell egy labdszerző, védekezőbb felfogású játékos is.
   Pastore és Hamsik valóban tehetségesek, de a klub vezetők túl értékelik őket.

   azt azért megjegyezném hogy tavaly sem ibrát sem robinhot nem kergették nagy sztárok, de boatengre sem figyeltek fel még nagyon akkor…

   • Nasri fizetésemelést kért az Arsenal-tól, ha nem adják meg neki akkor lelép…
    Carlos Tevez is ilyen okok miatt lépett le a Man Utd.-ből a Man.Citybe. Pénz, pénz és még egy kis pénz….aztán most úgy néz ki, megbánta. Most már inkább a családja fontos.
    Nasri is megbánná, ha az Arsenalból csak a pénz miatt pl. a City-hez igazolna át…

 11. Bizom benne hogy Schweinsteiger lesz Mr.X. Boatenggel + Flaminivel (vagy mással) szétfutnák az ellenfeleket. És még focizni is tud! Ganso gyenge volt Venezuela ellen, de még javithat. Szerintem jöhetne januárban is, nem lennénk lekésve semmiről. És lehet hogy olcsóbb is lenne igy. Azt olvastam hogy El-Sharawit kölcsönadjuk az Atalanta csapatának: Nem kéne! Ezért vettük meg?Ennyiért? Be kellene dobni a mélyvizbe, lehet hogy lepipálná Gansot!

 12. Pastorét szivesen látnám! A játéka abszolút Kaká-t idézi! Mozgás+játékintelligencia, minden! Óriási focista lesz.

 13. rikikaka22:
  Viszonylag sok Arsenal meccset láttam már, és Nasri megoldásai alapján mondom, hogy nagyképű. Az a baj vele is, hogy kissé öncélú, és nem tudom mennyire rendelné alá magát a csapat érdekeinek. Ráadásul évi 6 milliós fizetést utasított vissza, mert úgy érzi ennél többet érdemel.

  Nem mondtam, hogy nem kell védekezőbb felfogású játékos, de a trequartista fontosabb, mert az egyáltalán nincs. Box to box középpályás nélkül még ellenénk egy évig, mert azt a posztot be tudná játszani Gattuso vagy Flamini. Az irányítót viszont senki!

  Manapság mindenkit túlértékelnek, de szerintem ha valaki lerak 30 milliót Zamparini elé, akkor boldogan engedi el Pastorét. Ha jól emlékszem tavaly Cavanit 24 milliért akarta eladni, de 12-ért távozott…

  Az argentin pedig tényleg Kakát idézi. Felszed pár kiló izmot, és az angol hentesek ellen is versenyképes lesz.

 14. Nem csikó brazilok kellenek,ha nem tapasztalt europai játékosok! A MILAN nem a selecao,rutinos gladiátorokkal többre megyünk,mint magányos farkasokkal. FOREVER MILAN……………..

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet