2022. december 03., szombat

A tenisz új királya üzent a kedvenceinek

-

A vasárnap Wimbledont nyert Novak Djokovic a férfi teniszezők 1973-ban bevezetett világranglistájának huszonötödik éllovasa. A 24 éves szerb idei 49 mérkőzéséből mindössze egyet vesztett el (a Roland Garros elődöntőjét Roger Federer ellen), és nyolc tornát nyert.  A szerb fiatalemberről köztudott, hogy fanatikus Milan-szurkoló.


A mindig bohém Djokovic, aki bármikor kapható egy kis mókázásra, általános közönség-kedvenc.  Egyszer kétszáz szurkolót hívott meg kávézni, mert épp nem kellett pályára lépnie a belgrádi tornán.

A szerb teniszező még télen Dubaiban nyaralt, amikor  összefutott az ott edzőtáborozó Milan játékosaival a tengerparton, és Ibrahimoviccsal  megegyeztek, ha ő megnyeri Wimbledont, akkor a Milan a következő idényben a Bajnokok Ligáját.

“Meg kell ismételni a találkozásunkat Ibrahimoviccsal, hogy  újra megegyezzünk: én megismétlem a londoni sikert, a Milan pedig megnyeri a Bajnokok ligáját. Ez az én kívánságom” – mondta Djokovic.

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Djokovic ebben a szezonban,hihetetlen formában teniszezik,a 48-1 es mérleg magáért beszél,olvastam valahol,hogy a mentális erőnek köszönheti,hogy idáig eljutott,hiszen elhitte azt,hogy ő jobb a két nagy gigásznál Federernél,és Nadalnál,és ezt mostanában rendre bizonyitja is.Tudom,hogy a tenisz nem csapat sport,hanem egyéni,de a mentális hozzáállás akkor is a legfontosabb dolog,ha minden rendben lesz a fejekben,akkor jövőre nagyot is dobbanthatunk a Bajnokok ligájában,amit nem csak Novak,hanem mi mindannyian is szeretnénk.

  2. Lekörözte Federert? Ahhoz még nyernie kellene pár GS-t!

    Egyébként szerintem nagyon jó kis hármas alakulhat ki az élen. Ha azt vesszük, hogy mindenki bombaformában van akkor: Federer mumusa Nadal, Nadal mumusa Djokovic, mígy Djokovic mumusa Federer. A Roland Garosson pont ennek eredményét láthattuk. Szinte biztos vagyok benne, hogy a Djkokovic-Nadal párosítás szorosabb meccset hozott volna.

    Egyébként forma ide-oda Fed és Nad még mindig jobb mint Djoko.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS