Yepes BL-t nyerne a Milannal

6

A Milan kolumbiai hátvédje, Mario Yepes büszke, hogy Alessandro Nesta, és Thiago Silva helyettese lehet, és Philippe Mexes érkezése ellenére is továbbra a piros-feketéket akarja szolgálni.

”Büszke vagyok, hogy megmutathattam Adriano Gallianinak, hogy nem csinált rossz vételt velem. Számomra a szezon legszebb pillanata az volt, amikor a Palermo ellen debütálhattam a San Siróban. A csapaton belüli verseny stimulál engem. Még több nagyszerű játékossal az összes sorozatban versenyképesek leszünk. Úgy vélem, hogy a Milan egyik célkitűzése a bajnoki címvédés lehet, de most már mi leszünk a favoritok.”

A Milan a bajnokságban magabiztosan menetelt a végső győzelemig, azonban a Bajnokok Ligájában nem sikerült a legjobb nyolc közé sem bejutnia.

”Azon leszünk, hogy a lehető legtovább eljussunk a BL-ben. Még sokat kell dolgoznunk azért, hogy megközelítsük a Barcelona szintjét. Nem ez lesz az utolsó idényem a Milanban. Úgy gondolom, hogy még 2-3 évig folytathatom, és eközben meg szeretném nyerni a legrangosabb európai kupasorozatot.”Yepes ott lesz az idei Copa Americán is, ahol szintén jó teljesítményben reménykedik.

”Ez lesz az utolsó Copa Americám, és jól akarok teljesíteni. Kolumbia most erősebb, mint 2001-ben. Falcao kiemelkedik közülünk, és a fontos mérkőzéseken ő jelentheti a különbséget.”

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Szimpatikus játékos ez a Yepes. Ha azt vesszük a szögleteknél jópárszor vállalt fejeléseket. A magassági adottságának köszönhetően az ívelős foci nem nagyon ment az ellenfeleknek, ha a pályára lépett. Szerintem egészen stabilan játszott amikor lehetőséghez jutott. Én elégedett vagyok vele. Igaz nem kapott sok lehetőséget, ám a véleményem alapján pont annyiszor lépett pályára amennyiszer kellett. A jövőben sem lesz a kezdőcsapat tagja,de jó ha van egy ilyen kaliberű játékos mint ő. Tapasztalt és letisztultan játszik. Ettől függetlenül a kezdőben szívesebben látom majd jövőre is Nestát, Silvát, vagy Mexést a középső védelmi poszton, de nem lesz rossz végső megoldásként való bevetésekre Yepes szerintem. Sokkal kiegyensúlyozottabban játszott mint Papas. Ráadásul nem utolsósorban elszántnak és tettre késznek látszik az öreg. Nem vagyok híve az ilyen korban lévő játékosoknak ezen a szinten mint amit a Milan képvisel, de én elégedett vagyok vele

  2. örülök hogy vannak céljai, de azért már ő sem egy mai gyerek, egy gyors játékos már simán megforgatja
    emellett szerintem elől veszélyesebb mint hátul.

  3. Néha lemarad a támadókról de Ő az akinél valóban látszik, hogy előnyt tud kovácsolni a rutinból (kemény, ravasz és könyörtelen). Nagyon pozitív igazolás volt, sajnálom, hogy nem fiatalabb vagy 5 évvel. És tényleg látszik rajta meccs közben, hogy az “életéért küzd”.

  4. Minőségi csere és szimpatikus játékos elfogadja ,hogy csak kiegészítő ember a csapatban. Örülök ,hogy itt van. 😀

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet