Mozgalmas május

8

Eseménydús volt a május az AC Milannál. A piros-feketék hét hosszú esztendő után újra megnyerték az olasz bajnokságot, míg a klub vezetése a tárgyalóasztal mellett ért el sikereket. Láttuk időrendi sorrendben az előző hónap fontosabb eseményeit.

2011. május 10. (kedd): Adriano Galliani Palermóban bejelentette, hogy sikerült leigazolni Philippe Mexest, és Taye Taiwót.

2011. május 17. (kedd): Mark Van Bommel, és Flavio Roma aláírta az újabb egy évre szóló szerződését, míg Thiago Silva 2016. június 30-ig hosszabbította meg kontraktusát.2011. május 18. (szerda): Alessandro Nesta, és Filippo Inzaghi 2012. június 30-ig kötelezte el magát a Milanhoz.

2011. május 19. (csütörtök): Massimo Ambrosini is aláírta új szerződését, így újabb egy évig viselheti a Milan csapatkapitányi karszalagját.

2011. május 24. (kedd): A Milan és a Genoa vezetői több játékos (Alberto Paloschi, Marco Amelia, Nnamdi Oduamadi, Gianmarco Zigoni, Giacomo Beretta, és Sokratis Papastathopoulos – a szerk.) ügyében is egyezségre jutottak. A megállapodás legfontosabb pontja, hogy végleg a piros-feketék tulajdonába került a szurkolók legújabb kedvencének, Kevin-Prince Boatengnek a játékjoga.

2011. május 25. (szerda): Lezárult Clarence Seedorf ügye is. A holland középpályás a következő szezonban is a Milan játékosa lesz. (Szintén ezen a napon vált biztossá, hogy a Juventusban folytatja pályafutását Andrea Pirlo, aki 10 sikerekben gazdag év után intett búcsút a Milannak.)

2011. május 31. (kedd): A hónap zárónapján a Milan bejelentette, hogy az orvosi csapat irányítását dr. Rodolfo Tavana veszi át.

8 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ