Galliani: 30 év felett csak egyéves szerződés jár

17

A szezon során többször elhangzott a Milannal kapcsolatban, hogy a klub körül változásokra lehet számítani. Ilyen Barbara Berlusconi jövőbeli szerepvállalása, az új viselkedési kódex életbe léptetése, és a fizetések csökkentése. Galliani újabb elemmel bővítette a listát.

Az újságírók Andre Pirlo távozásáról faggatták a Milan alelnökét

“Azt hiszem egy játékos esetén, aki már 30 felett jár, túlzás három éves szerződésekben gondolkodni.” – nyilatkozta a  Sky Italiának.

“Amennyiben Pirlo elfogadott volna egy rövidebb távra szóló szerződést, valószínűleg maradt volna a klubnál. Mostantól a Milan csak egyéves szerződsét ajánl azoknak a játékosoknak, akik elmúltak 30 évesek.”

Pirlo 32 évesen három szezonra szóló szerződést kötött a Juventus csapatával. Clarence Seedorf kontraktusa is lejár a nyáron, az ő sorsa is kérdéses.“Szeretnénk hosszabbítani vele és mindet megteszek, hogy nálunk maradjon.” – tette hozzá az alelnök

A Milannál tehát úgy tűnik új szelek fújnak és a klub már kevésbé részesíti előnyben a rutinos, idősebb játékosokat. Talán ez már a Barbara Berlusconi-féle új irány része? A Milan elnöki székének várományosa korábban már nyilatkozott arról, hogy a Milan a fiatalokra szeretne építeni a jövőben.


17 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Nem lepődnék meg, ha már a nyáron ennek ellentmondóan 30 év feletti játékossal nem 1 éves szerződést kötnénk. Nem ezen múlik…
  Ha jól emlékszem volt olyan nyilatkozat, hogy nem veszünk 30 év feletti játékost és utána nem sokkal érkezett V Bommel.

 2. Csak nehogy úgy járjunk mint az Ajax, meg az Arsenal! Nem tudom mi ez a nagy – csak a fiatalok – mánia?! Egy csapatba rutinos játékosok is kellenek. Az eddigi irányvonal, ha nem is tökéletes, de jó volt, különben nem mi lennénk nemzetközi téren a legsikeresebb klubcsapat! Vagy tévedek? Nézzük már meg, hogy mire ment a fent említett 2 csapat a fiataljaival!OK, az Ajax most véletlenül nyert egy bajnokságot, de ennyi, nemzetközi mezőnyben nullák.
  UFF

 3. Drasztikus fiatalítástól nem kéne félni! esetleg jön 2-3 fiatalabb középpályás!
  Ez meg inkább egy már rég óta szükséges vérfrissítés lenne a csapatnak!

 4. Szerintem van benne ráció… hisz 30 év fölött már nem tervezhetünk 3-4 évekre… és igen is kellenek a fiatalok….kell a küzdeni vágyó,nyerni akaró fiatalos lendület.. Hajrá fiúk és Barbika 😀

 5. Ami az én véleményemet illeti, én szívesen felraknám a primevera csapatból Berettát. Kifejezetten jól játszik a gyerek az utánpótéásban, ráadásul hozza is az eredményeket rendszeresn. Túlzott fiataltás úgyse fog jönni csak úgy hipp-hopp a keretben,de nagyon örülök neki hogy végre felfigyeltek az egyik hibájára az Ac Milannak. Túl öreg ez a keret szerintem és további fiatalítások lennének szükségesek. Galliani kijelentett hogy jövöre egy BL győztes csapatot akar, de ez nem fog működni 30 év feletti játékosokkal. Természetesen az aláírom hogy egy tapasztaltabb öregrókának mindig kell lennie egy cspatnál, mert ők töltik be a szerepet a csapat egységben, továbbá segítik a fiatalok fejlődését is. Ennekellenére viszont nem szabad szem elől téveszteni azt sem, hogy a csapatnál mindig kellenek fiatal lendületes játékosok akik harmóniában tudnak játszani öregebb de tapasztaltabb játékosokkal. Azért kéne egy két játékost hanyagolni ebből a keretből, mint például : Oddo, Antonini és Roma. Véleményem szerint ezeket a játékosokat fiatalokkal is lehetne pótolni az utánpótlásból, mert ezt a szintet minimum, de szinte biztosan tudják teljesíteni a fiatalok. Így Roma helyére jöhetne Piscitelli és a két phantomas védő helyére fel lehetne rakni Albertazzipéldául. Mondjuk abban is látnék pozitív kimenetelű változást ha szerződtetnék Astorit a Milanban. Mondjuk azért a legnagyobb figyelmet szerintem mégiscsak a középpálya érdemelné mert itt azért még van hova fejlődnünk. Kell egy olyan minőségi középpályást szerződtetnie a klubnak mely sokat dolgozik a pályán, jól látja át mozgaási területeket a támadásokat és gyorsan tud indítani vagy esetleg megindulni. Pirlo ezt a szerepet már az utóbbi 2-3 évben nem nagyon tudta megoldani. Igazából ha Andrea labdát is kapott akkor nem vállakozott játékra és maximum elpasszolta a labdát. (Általában hátrafelé) Számomra egy ikon Pirlo és sok becsülendő dolgot tett már le az asztalra, de egy korszak véget ért és neki is bekell látnia hogy most már nem elég a jelenlegi formája a Milanba. Grazie Pirlo azért a sok szépért. Teljes mértékig egyetértek Gallianival mert tényleg nem szabad 30 év felettiekkel több éves szerződést kötni és fiatalokat elhanyagolni.

  Forza Milan 🙂

 6. Bizonyos szinten ezzel egyet értek.
  Egy középpályás jó esetben 35 éves koráig tudja hozni azt a színvonalat – egy teljes szezonon keresztül – ami a nemzetközi szinthez elegendő.
  De szerintem egy 30 éves középső védővel vagy egy kapussal simán lehetne kötni 3 – akár 4 – éves kontaktust is.

 7. Szerintem ez nem elég jó.. Mivel ha valamelyik másik csapat meg akarná az öregjeinket venni akkor pl év végén simán elmehetne ingyen.. és ha több éves hosszabbítás van (esetleg fizucsökkentéssel) akkor pénzt is kapunk értük…. 🙂

 8. Sunshine Barbi majd kiválaszt Pirlo helyett valakit, elküldi a 30 felettieket…….maradnak a fiatalok pl. Merkel???!!!, Urby is fantasztikus, aztán a végén egy tapasztalt igazi milanista sem marad……kikre fogunk építkezni?? Barbira?
  Azért a Pirlo-s dolog is durva, miért nem lehetett adni neki min. 2 évet??? 32 éves még csak…….. Seedorfot meg majd elengedjük???? Az nem lehet….. Seedorf a maga nyugalmával, tudásával, klasszis játékával nélkülözhetetlen. Ő olyan mint Paolo volt, kell ilyen példakép a csapatban!!!! Főleg, hogy még gyors és kreatv és elszánt is!!! Én inkább Pirlot választottam volna mint Ambro-t. Aztán majd nézegetjük a klasszis játékát a zebráknál……. brava Signor Galliani!!!

 9. En is nagyon sajnalom az idosebbeket PIRLOT mert szamos sikert ertek el a klubbal es ennyi ev alatt igencsak a szurkolok(nekunk)kesdvenceve valtak ,de el kell ismerni ez a jovo.A fiatalitas nem feltetlenul jelenti azt hogy csak 20-21 eves jatekosokat veszunk 1 27-28 eves jatekosnak lehet kello tapasztalata nemzetkozi szinten is.ez van uj korszak kezdodik a MILANNAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Igen emlékszem, de még hogy emlékszem rá. Amikor ugyebár 2008-ban Siena elleni bajnoki mérkőzésen beállt a 63. percben és rögtön beállást követően elsőérnitésből vagy 18 méterről kapásból rávágta. Micsoda gól is volt az!!! Emlékszem a jó öreg Carlo is nevetett. Az bizony remekül sikerült edzői húzás volt 🙂

  Forza Milan 🙂

 11. Kedves Laumil!

  Nem tudom,mennyi Milan meccset láttál az utóbbi 2-3 évben,de azért a Seedorf-Pirlo kettősre azt írni,hogy gyors nem igazán fedi a valóságot.Egyébként a Milanon kívül mondj már légyszíves 2 európai topklubot ahol az irányító 32 év felett van.

 12. Komplett idiotizmus.
  Ha Maldini vagy Baresi 30 éves lenne, velük is egyéves szerződéseket kötögetnének?
  Thiago Silva néhány év múlva 30 lesz. Onnantól vele is egyéves szerződéseket fognak kötögetni?
  A fiatalítás nem az ilyen skrupulusokon múlik, ettől még lehet igazolni tizenöt veteránt is egy évre, aztán hosszabbítgatni
  Amúgy pedig a tapasztalt játékosokra is szükség van. Vajon miért nem nyert az Arsenal évek óta semmi trófeát?

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet