Ambrosini is új szerződést kapott

29

Az AC Milan a klub honlapján jelentette be, hogy 2012. június 30-ig meghosszabbította a csapatkapitány, Massimo Ambrosini szerződését.


Az olasz középpályás a hatodik játékos a héten, aki új szerződést írhatott alá a piros-feketékkel. Kedden Thiago Silva, Mark van Bommel, valamint Flavio Roma látta el kézjegyével az új kontraktusát, míg szerdán Filippo Inzaghi, és Alessandro Nesta kötelezte el magát újabb egy évre a Milanhoz.

29 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ez mind OK, csak mi lesz jövőre? Ugyanebben a helyzetben lesz a csapat. Megint lejár a szerződése a most 1 évvel meghosszabbított játékosoknak. Plussz még jövöre lejár Gattuso, Zambrotta, Yepes, Flamini, Oddo és még kitudja kinek a szerződése. Márpedig ez már egy csapatnyi ember. Jövőre visszavonul valószínűleg Nesta, Pippo, Seedorf, ha marad most, talán Yepes is. Nem tudni mi lesz Gattuso és Ambrosini sorsa. A végtelenségig nem lehet 1 évvel hosszabbítani. Úgyhogy szerintem a télen ugyanúgy igazolni kell a 3-4 embert, mint most, meg a nyáron mégennyit és akkor talán átvészelhetjük a generációváltást komolyabb visszaesés nélkül. Persze ehhez az is kell, hogy a fiatalok rendszeres játéklehetőséget kapjanak, nem úgy mint idén,meg persze sok pénz és eltökéltség ez irányba a vezetés részéről. Forza Milan!

 2. Én nem örülök neki. S nem elsősorban a személye miatt, hanem azért mert így jövőre megint érdekes nyarunk lesz. Rövidebb lesz a keret (24-25 játékos), s ha ebből pl. 8-nak lejár a szerződése… Ráadásul jövőre már jóval bonyolultabb lesz az új szabályok miatt nagy pénzeket költeni játékos vásárlásra… Visszaüthet még ez a nagy “adakozás”.

 3. Repesek az örömtől… Most már csak abban reménykedek, hogy ennek dacára igazolunk egy olyan védekező középpályást is, aki kiszorítja a csapatból. Ha kapitányként bérelt helye lesz, akkor nem sokat fogunk érni az amúgy várható gyorsaságunkkal. Nem gondolom, hogy sok jót jelent Ambrosininek, hogy egy évvel hosszabbították csak meg a szerződését. Szerintem még fogunk igazolni valakit (adná az ég, hogy az Fernando vagy Essien legyen), mert ha Gattusot eladjuk, akkor Van Bommellel együtt ők kevesek lesznek. Bár, amennyiben Gatta marad, akkor sem tűnünk túl acélosnak – a BL-hez mérve. A bajnokságra elég lesz/lenne bármelyikük, de gondoljunk egy MU-ra vagy egy Arsenalra, nem is beszélve a két spanyol csapatról… Ott nem elég, hogy Van Bommel meg Ambrosini jól fejel vagy hogy viszonylag jól helyezkednek. Ott már sebesség is kell, ami náluk már megkopott. Mindenesetre egy féket már kivettünk a csapatból, jövőre (2012 közepétől) pedig még eggyel kevesebb lesz. Akkor örüljünk ennek. Én biztosan kivágtam volna Ambrosinit már idén. De következetes vagyok, mert évek óta az a véleményem, hogy egy egyértelműen közepes képességű játékos. Az, hogy jól fejel… Crouch is… 😀

 4. Hát ezt nem hiszem el. Ez mi a szarnak kellett? Végre azt hittem, hogy véget ér ez a rossz korszak, amiben voltunk. Abban bíztam, hogy elmennek az öregek, erre mindenki marad, ezt nem értem. Ugyanolyan szezonunk lesz jövőre, mint ami volt most. Ismét nem jutunk sehova sem a bl-ben.

 5. Danesz94! Ennyire ne legyél optimista! 🙂 Ha Galliani kijelentette, hogy a BL-cím a cél jövőre, akkor szerinted egyetlen (világ)klasszis sem jön a középpályára? Ne viccelj már. Még legalább 2 nagy név jönni fog. Azt a vezetőség is tudja, hogy a jelenlegi középpályánkkal maximum a legjobb 8 közé jutnánk el.

  • Én akkor lennék elégedett, ha ő lenne a 3.-4. csere a középpályára.
   Egy szezon ahhoz túl hosszú, hogy egy ilyen játékost csak úgy kidobjunk.
   Bajnokságban néha szóba jöhet akár kezdőként, de pl a kupában simán játszhatna.

   Viszont én átadnám a csapatkapitányi karszalagot Silvának…

 6. Így viszont felmerül egy kérdés, hogy lesz ebből 25-26 fős keret, mert eddig 2 biztos távozónk van, Jankulovski meg Pirlo, ez így 29.Ahhoz el kéne adni még Seedorfot meg Gattusot meg mondjuk Vilát meg Sokratis-t, ez így ugyebár 25.(azért írtam őket, mert róluk volt szó, hogy távoznak) És akkor azok a bizonyos nagy név/nevek, hova fognak beférni, ahhoz minimum elkéne adni még 2-3 játékost, de ezek kik lesznek? Mert azért mondjuk Essien, Fernando, Marin, Ganso kéne még a BL győzelemhez. Érdekesek ezek a gondolatok, nagyon izgalmas átigazolási időszaknak vághatunk neki.

  • Andrijcar! Neked nem furcsa egy kicsit, hogy a 34 éves Van Bommel – aki fél éve van a csapatnál – kiszorítja a csapat kapitányát a Milanból? Szerintem Maldinivel azért nem ez volt. Ő még akkor is kezdő volt, amikor a 40. életévében járt. És nem alamizsnaként kapta a kezdő titulust, hanem azért, mert jó volt. Szerintem egyrészt megtiszteltetés kapitánynak lenni, de az egyik legmegalázóbb dolog, ha valaki kapitányként nem fér be a csapatba (a kezdőbe), mert van nála jobb. Az emberben fel kell hogy merüljön a kérdés: “Akkor miért én vagyok a kapitány?!”

 7. Gyerekek Ambronak sohasem volt olyan a játéka hogy fetreng,keveset fut stb ő mindig harcolt mi arra a garancia hogy See nem fogja ugyan azt a borzalmasan fos játékot csinálni mint ősszel lehet még jó lesz csereként Ambro néha kezdőként de azé Pastore vagy Ganso jöhetne esetleg Fabregas(de ő kb egy álom számunkra van elég nagy konkurencijája)

 8. te NLBb azt szeretném megkérdezni tőled hogy te tényleg reálisnak látod Pastore vagy Fabregas érkezését??? Hát Cesc ha elhagyja valamikor az Arsenalt akkor a Barcában, vagy a Barcában vagy esetleg még a Barcában köthet ki. Ha a Barca évek óta fáradozik hogy övék lehessen Cesc, akkor nem hinném hogy a Milan csak úgy kalapból kifizetné az Arsenalt. Pastore meg egyszerűen olyan magas vásárlásiáron van hogy az nem lehetne kivitelezhető a Milannak. Gansora azt mondom lehet lesz belőle valami, ha már ennyiszer felhozzák a Milannal kapcsolatban.

 9. Figyi oda is írtam Fabregas(de ő kb egy álom számunkra van elég nagy konkurencijája) szóval én se látom reálisnak de hátha 😀 Pastore meg most néztem meg hogy 40 millió szv nem valószínű hogy annyit ki adunk érte Ganso a realitás sőt talán még annál is több!:)

 10. Sose volt ugyan világklasszis,de fiúk!a mostani keretből ő játszik a legrégebb óta piros-feketében.Minden tiszteletet megér,hogy itt mehessen nyugdíjba.Kispadról beugrósnak még jó lehet jövőre.A rutinjára a pályán,és öltözőben egyaránt szüksége van a csapatnak!