2022. december 03., szombat

Ibra káromkodott, vagy magában motyogott

-

Zlatan Ibrahimovic alig tért vissza eltiltásából, újra kiállították a Fiorentina elleni rangadón. A svéd klasszist ezúttal – egy korábbi sárga lap után – szövegelésért küldte le a pályáról a játékvezető.


Ibrahimovic a Fiorentina elleni meccsen már kapott egy sárga lapot, és eltiltott lett volna a következő fordulóban, amikor  a 86. percben a játékvezető egyből pirosat mutatott fel neki. A jegyzőkönyvben állítólag káromkodás szerepel.

“Elvesztettem a labdát, és mérges voltam magamra. Nem az asszisztensre haragudtam, és nem is szóltam hozzá. Magamban beszéltem” – mondta a bajnokságban 14 gólos csatár a találkozó után. Arra a kérdésre, hogy miért nem tiltakozott az ítélet ellen, ha “csak magában beszélt”,  azt mondta:  “nem tiltakoztam a piros lapért, mert nem volt mit mondanom, a döntés megszületett, tudomásul vettem”. A svéd center hozzátette: “A csapattársaim joggal mérgesek rám, mivel olyan időszakban küldtek le a pályáról, amikor a Fiorentina nyomás alatt  tartott bennünket.  Nagyon rosszkor állítottak ki, igazán sajnálom. Úgy tűnik mintha mostanában már nem is motyoghatna magában az ember, anélkül, hogy probléma ne lenne belőle” – mondta.

A csapatot ismét hátrányba hozó Ibrahimovic hozzátette: “mindent megteszek, hogy segítsek a Milannak megnyerni a Scudettot”.

Ezt követően egy meglepő bejelentést tett: “Jövőre itt maradok, nem megyek máshová. Ma már úgy akartam játszani, hogy mindenkinek megmutassam: jövőre egy nyugodt Ibrahimovic szolgálja a Milant.  Minél többet edzek Patóval, annál jobbak leszünk. Nem aggódom: mi nyerjük meg a bajnokságot!

A kérdés csak az, hogy Ibrával, vagy Ibra nélkül.  A goal.com hírportál szerint a Milan támadóját akár négy mérkőzésre is eltilthatják. A labdarúgással foglalkozó újság úgy okoskodik, hogy a csatár által kapott nyolcadik sárga lap a szezonban automatikusan egy mérkőzéses kihagyást jelent, míg az olasz játékvezetők szövetsége valószínűleg 2 további mérkőzéstől tiltja el a sértő szavak miatt. A szabályzat szerint  további egy meccs kihagyás jár, ha a játékos két egymást követő mérkőzésen jut a kiállítás sorsára.

Ibra ügyében várhatóan kedden születik ítélet. A Milan hétfő délután nemzetközi sajtótájékoztatót tervez az ügyben.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szerintem jól játszott. Én nagyon sajnálom hogy igy alakult. A második sárgáját én se értettem …. és a közvetitők se tudták felfogni miért kapta a sárgát. Csak taláálgatni tudtak… hogy azért-e mert elrugta a labdát? na de azt nem rugta el… na mindegy… sok rossz bírói döntés született ezen a meccsen. A bírók egyre rosszabbak a meccseken. Őket miért nem lehet büntetni, ha a lassitások alapján rosszul fújnak??? Szerintem ez így igazságtalan. Na mindegy… nagyon remélem látjuk még a pályán a szezon végéig.

 2. Na, ez viszont már a vicc kategória. Ha valaki odaszól a bírónak, hogy mijét hova tegye stb., akkor kaphat egy sárgát. Ha második sárga, még az is benne van. De ha valaki láthatóan magára mérges (én Ibránál most ezt vettem észre), akkor ezért talán nem kellene kiállítani. És mintha a kiállítása nem is második sárgás lett volna, hanem egyből piros lapot kapott. Valami nagyon nem stimmel itt. Miért érzem, hogy kezd idegesíteni mindenkit, hogy a Milan túl meggyőzően menetel a bajnokságban? Ezt speciel igazságtalan döntésnek érzem. És mondom, főleg úgy, hogy minden meccsen előfordul, hogy egy csapat játékosai körülveszik a bírót, hogy reklamáljanak nála egy megadott vagy meg nem adott lap/11-es miatt. Van, amikor lökdösik meg 5 centire vannak tőle, és úgy magyaráznak. Akkor legyenek következetesek, és amennyiben bármelyik játékos hozzáér a bíróhoz, az mehet is zuhanyozni, mint az NFL-ben. Nem láttam tisztán a dolgot, de mintha a bíró nem lett volna az eset közelében…

  • Hát igen. Ott volt Donadel, aki szinte egész meccs alatt ott loholt a bíró pofájában és eléggé agresszívan pofázott neki.. szinte minden ellenük itélt szabadrugásnál… még csak figyelmeztetést se kapott. Kapott sárgát de nem ezért….
   Ibra meg abszolúte elzárva, visszafogottan és halkan elmotyog valamit… mint kiderült önmagára … és kiállítják. Igazságtalan döntés. Remélem a Milan fellebbez a rossz bírói döntés ellen.

 3. Szerintem is jól játszott.Igaz,hogy elszórakozta mindkét ziccerét.de viszont mind a két gólban benne volt.És nagyon visszafogott volt önmagához képest.
  Egyedül az nem tetszik,hogy mikor ő is játszik akkor megy a sok magas előre ívelés.Ha lenne a csapatban egy 2-3 évvel fiatalabb Pirlo akkor nem lenne gond mert akkor biztos kapna pár jó átadást.

 4. Néztem a meccset és nem értettem miért kap pirosat, de megtörtént, legyen.
  Viszont szerintem allegrinek mér le kellet volna hozni egy 10 perccel az incidens előtt, sajnos az ilyen esetekben sem tud a játékkal élni az edző. Amúgy a csapatnak gratula nagy győzelem volt FORZA MILAN!!!!!!!!

 5. nagyon szimpatikus volt Ibra egsz meccs alatt ahogy azt a kommentátorok is kihangúlyozták az első gól elötti passza fantasztikus volt kár hogy See nem érte el a kiállitásról meg annyit hogy a mai futballvilágban egy ilyenért semmi sem adnak még vehemensebb megnyilvánulásokért se(Montolivo,Gila,Donadel…..)és nem itt kell elkezdeni ezen változtatni

 6. Nekem az fáj leginkább, hogy szövegelésért nagyobb büntetés jár, mint a durva szabálytalanságokért. Vargas belépője csak egy sárgára volt elég pedig Abate brutálisan nagy rúgást kapott. Ibra pedig mondta a magáét, ráadásul nem is a bíróknak. Szerintem még senkinek nem származott abból baja ha szidták, viszont sok sérülést okoztak már a valódi szabálytalanságokból. Ezen érdemes lenne elgondolkoznia az illetékeseknek…

 7. Látva a mérkőzést, nem tudom hova tenni a reakciókat és a bíró döntését. Amikor Comotto lerántotta Seedorfot, hogy egy tizenegyest kapjon és Morganti kifelé ítélt szabadrúgást (megjegyzem jogosan), Comotto artikulálatlanul ordított a partjelzővel és “megpróbálta” meggyőzni az asszisztens kollégát. Biztos csak megkérdezte, hogy az édesanyja és a családja jól van-e. Szinte vicc, hogy a másik oldalon valami hasonlóért egyből piros járt. Ibra egyébként elég agilisan és magához képest sokat futva játszott. Kár, hogy ennek ellenére legalább 3 meccses eltiltása lesz. Remélhetőleg a Roma ellen már visszatérhet.

 8. Már megint ezek a negatív megnyilvánulások a tö.öm tele van már ezzel.
  Ibra nem kell meg nem játszik jól,hátráltatja a csapatot pfffffff.
  Azt nagyon sokan hozta aelfelejtik hogy vagy 10 fordulón át ő hozta a meccseinket.
  Amai találkozóról meg csak annyit hogy mind két gólban előkészített erről ennyit.
  Mikor Pato gyengélkedett mindenki rinyált hogy adjuk el meg cseréljük el,most meg istenítik nevetséges!
  Forza Rossoneri!!! ui: gratulálok a csapatnak!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS