A Primavera csapat számokban

5

A Milan elmúlt éveiben legeredményesebb csapata az u20-as korosztály. Tavaly kupagyőzelmet ért el a csapat (képünkön). Olyan neves játékosok kerültek fel a nagycsapathoz, mint: Baresi, Albertini, Costacurta, Paolo Maldini, Prati vagy Trapattoni és még számos híres labdarúgó. Pato 7 barátunk írásában  górcső alá vette az idei csapatot, megpróbálta elemezni, mit is takar a bajnoki tabellán jelenleg elfoglalt 5. helyezés az első 20 fordulót követően.


Stroppa mester leggyakoribb kezdőcsapata:A kapusposzton két jó képességű játékos áll rendelkezésre. Di Fabio illetve Piscitelli is megkapta a bizalmat. Főleg Davide Di Fabio mondhatja ezt el magáról, hiszen 15 mérkőzésen kezdett;  Piscitelli csak ötször lehetett kezdőkapus.

A védelmet legtöbbször az Albertazzi, Pasini, De Vito, Ghirighelli négyes alkotta. Valamennyien tizenhétszer kaptak helyet a kezdőcsapatban Fontos cserejátékos volt Mattia De Sciglio is, ő 1258 percet kapott a bajnokságban. Később nagyon jó játékossá válhat a télen szerződtetett brazil Rodrigo Ely, ő eddig háromszor kapott bizalmat a kezdőben és egyszer csereként.

A középpályás sor általában így állt fel legtöbbször: Simone Calvano, Marco Ezio Fossati, Marco Santonocito és Luca Bertoni. Fontos kiegészítő-embernek számít a szlovén Novinic és Mario Sampirisi is.

A támadószekció volt a legváltozatosabb, szinte majd minden meccsen más-más összetételű duó rohamozta az ellenfél kapuját. Legtöbbször a Verdi – Adria Carmona páros kezdett elől, mindketten tizenhétszer kerültek kezdőbe. A legfontosabb cserejátékos Simone Andrea Ganz volt, tizenötször kezdhetett és ötször becserélték. „Ganzimovich” – a társai csak így becézik – volt a legeredményesebb, 7 találatot jegyez. Az utóbbi időben fontos gólokat lőtt a szlovén Uros Palibrk is, ő már 4 dugónál tart idén. Giacomo Beretta számít még hasznos bevethető cserének.

Ezekből következik Stroppa (képünkön) „álomcsapata”, amely így fest:

Di Fabio – Albertazzi, Pasini, De Vito, Ghirighelli – Calvano Fossati, Santonocito, Bertoni – Verdi, Carmona

Képzeletbeli kispad: Piscitelli, De Sciglio, Novinic, Ganz, Palibrk, Beretta.

Kik lőtték a gólokat?

Hét találattal jelenleg gólkirály lehetne Ganz, őt az ötgólos Fossati és a spanyol utánpótlás válogatott Adria Carmona követi 5-5 találattal. 4 gólt ért el a szlovén Palibrk és Verdi, háromnál tart Pasini. Egygólosak: Albertazzi, De Sciglio, De Vito, Ghiringhelli, Ely, Montelongo, Santonocito, Beretta, Oduamadi és De Respinis.

Csapatrészekre bontva:

A védelemből 9 gól 8 játékos által, a középpályásoktól 6 gól 2 játékos közreműködésével és a támadók 23 gólt jegyeznek hét játékos által.

A Primavera csapat játékosai 21 sárga- , 2 sárga-piros (Fosssati és Santonocvito) lapot valamint egy azonnali piroslapot (Gaeta) gyűjtöttek össze.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Nagyszerű összeállítás. Csak az a baj, hogy manapság már nem jönnek ki olyan nagy tehetségek mint például Maldini. Ha azt nézzük, hogy az elmúlt években az ő posztjára egy Antoninit sikerült kinevelni… Na, reméljük ebben a csapatban lesz valaki aki tényleg jó.