2022. szeptember 29., csütörtök

Milan-Tottenham: Mérkőzés utáni nyilatkozatok

-

MASSIMILIANO ALLEGRI


„Nyilvánvaló, hogy nem örömteli az eredmény. A csapat nem játszott jól az első félidőben, a szünet utáni produkció jobb volt. Egy kontrából kaptuk a gólt, a Tottenham kihasználta egyetlen valódi lehetőségét. A párharc még nem ért véget, még elutazunk Londonba, hogy kivívjuk a továbbjutást. Az első játékrészben nem volt nálunk eleget a labda, a másodikban bátrabban futballoztunk és kialakítottunk két-három gólhelyzetet is.

Pato  jól teljesített, lendületet vitt a játékunkba. Nincs Pato-ügy, van négy bevethető támadóm, valakit mindig ki kell hagynom.

Jó pár fontos mérkőzés vár ránk a bajnokságban, most ezekre kell koncentrálnunk.”

MAURO TASSOTTI

„Az első félidőben kissé félénkek voltunk, problémákkal küszködtünk, nem is tudtunk helyzeteket kialakítani, de ellenfelünknek sem volt nagy lehetősége. Elöl nem igazán voltunk veszélyesek. A fordulás után jobbak lettünk támadásban, végül Ibra gólt is szerzett, amit a játékvezető érvénytelenített. Igyekeztünk helyet találni a középpályájukon és a védelmükben, de nagyon jól zártak és nem engedtek játszani minket. Tudtuk, hogy a Tottenham remek csapat és ez egy nehéz meccs lesz, de mindenképpen szerettünk volna gólt szerezni hazai pályán. Emiatt kicsit kinyíltunk és egy kontrából megbüntetek minket. A bátortalan kezdéstől eltekintve, nem kérhettünk többet a srácoktól, nagyon akartak nyerni.

Pato beállása után dinamikus és veszélyesebb lett a játékunk. A kiesés szélén állunk, az idegenben szerzett gól miatt a Tottenham a favorit. Meg kell próbálnunk gólt szerezni idegenben.”


IGNAZIO ABATE

„Ebben az eredményben az is benne van, hogy mi kezdtünk otthon. Az első játékrészben nem találtuk a saját játékunkat, aztán a második félidőben a saját térfelükre szorítottuk őket. Sajnálatos a végeredmény, mert egy kicsit pontosabb játékkal nyerhettünk volna. Tudtuk, hogy fizikálisan erős az ellenfelünk. Többet kellett volna mozgatnunk őket, mert technikailag jobbak vagyunk náluk.

Most újra a bajnokságra kell figyelnünk. Fel kell frissíteni magunkat, fontos találkozók jönnek. A londoni visszavágóval ráérünk pár hét múlva foglalkozni.

Nem éreztem fáradtságot a lábaimban, pedig először vasárnap edzettem három hét kihagyás után.”

MATHIEU FLAMINI

„Kár az eredményért, mert a második félidőben jól játszottunk, mégis egy kontra után gólt kaptunk. Ha úgy játszunk a visszavágón, mint a szünet után, lehet esélyünk. Optimista vagyok, győzni megyünk Londonba. Ezek fontos meccsek, mindig nagyobb az izgalom és a figyelem.

A belépő kemény volt, de a labdára irányult és azt is találtam el. Meccs után bementem az öltözőjükbe és megnéztem, hogy van Corluka. Remélem semmi komoly.”

MARCO AMELIA

„Úgy kell Londonba mennünk, hogy meg akarjuk fordítani az állást és tovább akarunk jutni. Mi vagyunk a Milan, a saját játékunkat akarjuk játszani és nyerni idegenben. A góljuk egy gyors kontra után született. Yepes nem tudott mit tenni, lendületből vitték rá a labdát, Crouchnak már nem volt nehéz dolga a végén.”

GENNARO GATTUSO

„A meccs végén elveszítettem a fejem, vállalom érte a felelősséget a tettemért. Olyat követtem el, amit nem szabadott volna, de Jordan az egész második félidő alatt provokált engem. Ez persze nem ment fel engem. Az én hibám, nem szabadott volna olyannal összecsapnom, aki idősebb nálam, ez nem helyes. Várom az UEFA büntetését, meglátjuk, milyen mértékű lesz.

Ami a mérkőzést illeti, gyengék voltunk az első félidőben, a másodikban akadt néhány lehetőségünk, de gólt ők szereztek. Győznünk kell idegenben, mindenki láthatta, hogy nem jobbak nálunk.”


Számodra mi volt a mérkőzés negatívuma?

 • A gyenge játék (50%, 624 voks)
 • Maga a vereség (36%, 455 voks)
 • Gattuso viselkedése (11%, 141 voks)
 • Flamini becsúszása (3%, 37 voks)

Összes szavazat: 1 252

Betöltés ... Betöltés ...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

29 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Sajnálom hogy kikaptunk. Gyorsítani kell a játékon! Nagyon lassú focit látunk mindig többen voltak ha védekezni ha támadni kellett a londoniak. A jelenlegi Milanban a középpálya a leggyengébb. Egy irányító kellene. Robinhoval semmi bajom jó játékos de helyette Dzsudzsit kellett volna venni. Nincs bal lábas támadónk,szabadrúgáslövőnk.Ő pont megfelelne. De sajnos az az érzésem a nemzetisége miatt rökre psv játékos lesz mint Juhász. Ő is elférne talán még a mostani Milanban is de ebben nem vok biztos. Sajnos a nagycsapatok úgy vannak vele nem adnak ki 15 milkát egy magyar játékosért. Ez szomorú igazság. Nem lehet mit tenni ellene.

 2. Az rendben van, hogy eltiltják Gattusot, de pl. a partjelző egyszer sem hallott semmiféle provokatív megjegyzést ettől a szemétládától? Gattuso ki tud akadni, de ezt általában egy bírói ítélet váltja ki vagy egy pályán lévő ellenfél. Rinonak nem volt – Crouchon kívül – baja senkivel, egyedül azzal a tetűvel. Szóval én azt mondom, ne mentsük fel Gattusot se, de nézzük meg, mi lehetett az oka, hogy így viselkedett. És akkor el lehetne jutni ahhoz a bunkó Jordanhez is. 1 gólt kell rúgnunk az egyenlítéshez, ez ilyen egyszerű. Jóval könnyebb a dolgunk, mint tavaly a MU ellen. És ennél a csapatnál egy erősebb fog kezdeni – remélhetőleg Zambrottával Antonini helyett, Silvával a védelemben, Boatenggel és három csatárral. Így lehet esélyünk. Az első félidőben be kell találnunk.

 3. én meg leváltatnám allegrit ő egy védekező típusú edző kiscsapatoknál sikeres de a nagyoknál ilyen felfogásban nem én őt hibáztatom míg az inter leoval 5 gólt is szerzett mi meg ibra robi pato cassano és csak 3X bírtunk 4-et lőni és abból meg csak 2X nyertünk szerintem egy rijkaard elkéne ide akkor lennénk eredményesek én év elején nagyon bizakodtam hogy egy elképesztő taktikus edző nagyon jó lesz de tévedtem olyan hibákat ejt hogy én is nézek mint a moziban

 4. Szerintem Allegri elbaszta a taktikát!Ilyen emberekkel nem lehet nyerni (seedorf,antonini,abate…)TÁMADNI,TÁMADNI!Otthon játszottunk és féltünk ba..od!
  Ez nem a Milán!Meg kellett volna őket enni!Ez kurvára elment!
  És akkor mi leszz idegenbe????Ha otthon félünk támadni!
  Patótol meg mit várjunk mikor 20 percet kap attól a balféktől.Majd máshol megmutatja és sirhatunk,elegendtük.
  Sajna elment a BL!Nem kell magunkat beleringatni semmi jóba!De legalább a Tv nem adja majd a leégést!

 5. Nem értem Allegrit, a legnagyobb hibája szerintem az volt, hogy a durva belépője után a pályán hagyta Flaminit!Én behoztam volna a Merkel gyereket ő felvette volna a versenyt sebességben is az ellenféllel!A visszavágó nagyon nehéz lesz, mert nekünk muszáj lesz minden erőnkkel támadni, ez viszont kedvez majd a gyorsan kontrázó Tottenhamnek.Szinte tökéletesen kell majd működnie a védelemnek és a támadószekciónek is, ami valljuk be elég ritkán szokott bekövetkezni nálunk!Persze lehet siránkozni, hogy nincs Cassano meg Emanuelson, de ezt most nélkülük kéne megoldani!Szegény Seedorf, ez a szint már magas neki, hiába a technikai tudása a sebessége már nagyon kevés ide, remélem Boatenget összerakják a visszavágóra, mert már nagyon kéne oda középre, 1xűen nem értem mi lehet vele!FORZA MILAN!!!

 6. Zlotyi! Az a gond, hogy tényleg nem volt más, akivel lehetett volna kalkulálni. Bár hogy Seedorf helyett miért nem lehetett Merkelt játszatni…? 4-2-1-2-1-t is lehetne játszani akár a védők előtt lenne Strasser meg Merkel (esetleg), előttük Boateng, majd Pato és Robinho, legelöl meg Ibra. Nem lenne rossz ez a 3 védekező középpályásos rendszer, csak az a gond, hogy ott egy De Rossi tudna villantani. Gatta vagy Flamini viszont csak rombolni tud. Ezért írtam már többször, hogy az idős játékosokkal ez a probléma: sérülékenyek, és a felépülésük is lassabb. És tessék: a Milan valószínűleg 3 hét múlva sem tud a legjobb csapattal kiállni, mert be lesznek határolva a lehetőségeink.

 7. Az a helyzet, hogy sajnos ennyit tudunk. Azt nem értem, hogy miért szidjátok a védőket?
  Szerintem a védelem jól muzsikált tegnap este. A probléma a középpályával volt. Sajnos ott nagyon gyengék vagyunk. Mind fizikálisan, mind gyorsaságban. Óriási probléma a játék sebessége. Lassú. Ez az angol csapat az első félidőben szétfocizott bennünket. A labdát csak kerestük, de nem nagyon találtuk. Igazából a középpálya sem védekezésben
  sem támadásban nem volt jó, és ez ilyen szinten nagy luxus. Itt látszik, hogy hol kell erősíteni a nyáron. Legfőképpen egy ész kell a középpályára, aki védekezni is vissza jár, és előre is gyorsan játszik, mert ő határozná meg a játékot- meg annak gyorsaságát.
  Az biztos, hogy ez még a bajnoki címhez is kevés lesz.

 8. az első félidőben pályán sem voltunk, a második félidőben viszont egyértelműen mi domináltunk. Látszik hogy nem volt középpályánk, az is látszik hogy a védelem gyenge. De a legjobban az látszik hogy az angolok a 88. percben is sprinteltek mi meg már levegőt sem kaptunk…Ibrát meg leszedték a pályáról…

 9. Merkelt nem nevezték a BL-re, Strassert igen, pedig sérült! Kellene Ambro, Boateng és Pirlo a visszavágóra, sajnos esélye Boatengnek van. Középpályán ütősebbnek kell lennünk, de ezt látja mindenki. Tegnap nem volt más alternatíva, meg is lepett Allegri, hogy Patot egyből behozta, Seedorfnak már túl gyors volt a tempó. Kissé bosszantó, hogy az újak közül senki sem játszhat, főleg most kellettek volna nagyon. A 2. félidő jó volt, Yepes a mennybe mehetett volna. Irónia nélkül mondom, jobban állunk, mint tavaly! A Tottenham-nek otthon kellene feltenni az i-re a pontot, s ez nehezebb, mint Milánóban volt!!! Ha középpályánk jó lesz, meg lesz a továbbjutás! A Seria A-ban is idegenben vagyunk jobbak! Forza Milan!

 10. Számomra érthetetlen, hogy miért kell pont nekünk elővenni Gattuso-t. Az utóbbi években mindenkinek az volt a baja, hogy nincs semmi tűz a csapatban, hát most van. Boateng vagány játékos és persze Gattuso sem hagyhatta, hogy lefőzze őt valaki. Most, hogy Flamini is több lehetőséget kap végre, neki is jobban megy. A sárgát tök megérdemelte.
  Viszont nehogy már visszanyaljon az a qrva fagyi!!!
  Ez angol csapat, őket nem simogatni kell, mint a Fiorentinát! Pont az a legborzasztóbb benne, hogy mi voltunk kemények olasz csapat létünkre, míg épp az angolok voltak az alattomosak. Hisz egy következetes bírónál Crouchot két sárgával kiállítják, annyit löködte Yepest a mi 16-unkon belül. Bezzeg Ibra kicsit odébbteszi a csávót, az meg persze támadófault. És mindennek a tetejébe az a Jordan-fajta alattomos módon provokálja azt, akiről tudja, hogy a leginkább lehet.
  Ezzel sportszerűségből a bíró is meg az angolok is KETTESALÁRA végeztek. Csak tudta volna Yepes jól feltúrni a gyepet a Lennon gyerekkel – nem írtam volna ezt, ha nem lettek volna a fenti tények!

 11. Allegri-vel nincs gond,csak abba kapaszkodik ami jelenleg van!Egy nagy hibát követett el,hogy Pato-nak kezdeni kellet volna!Nekem a legnagyobb gondom a biro volt,mert hagyta,hogy a Spurs durváskodjon és kihoza a Milan-t a sodrábol!Szerintem a durvaságok szándékosak voltak és még sikeressek is!Elérték a célt!Gattuso.nak és Flamini-nek nem kell sok és tudták ezt!Ezen már változtetni nem lehet,csak bizni és reménykedni,hogy a visszavágo a mi terveink szerint lesz!A Milan képes a csodákra!FORZA MILAN

 12. Hat …nagyon nehez lessz a visszavagon,de nem lehetetlen.Szerintem harom csatarral kellene kezdjunk es remelem hogy addig Pirlo,Boateng es Zambrotta is visszater.Lehet rugni a Tottenhamnek otthon is,mivel nem egy vedekezo csapat,rengeteg golt kap otthon is.Viszont kontrakra lessz epitve jatekuk,foleg ha Bale is fog jatszani,es ebben nagyon veszelyesek.A legjobban egy iranyitot hianyolok a csapatbol,ide kellene egy Fabregas,vagy egy hozza hasonlo fiatal jatekos…

 13. Teljesen egyértelmű volt hogyha megfogják azt az egy embert aki a három védekező középpályás és a három csatár között kéne hogy gyorsan elossza a labdát akkor nagyjából megoldotta a Tottenham a mérkőzést!Na ez nem volt nehéz dolog See saját magát vette le a pályáról!Ilyenkor lehetne a széleken megbontani az ellenfelet de ott Tottenham sokkal veszélyesebb és gyorsabb!Csalódott vagyok a játék miatt de én azt hittem hogy az angolok jobbak lesznek!A kontrán kívül ők se tudtak kialakítani helyzetet!Kérdezem én mi hány helyzetet alakítottunk ki???Yepes fejesei pontrúgásból történtek!Allegri próbált előnyt szerezni otthon!Ezt a meccset le lehetett volna hozni 0:0-ra és akkor minden kezdődik előröl!Persze akkor megint az edzőt szidnánk.És utólag könnyű okosnak lenni!Én a bajnokság miatt izgulok inkább mert most jönnek a nehéz meccsek!És igenis sokat számít hogy ilyen irgalmatlanul sok a sérültünk!Azon lehet vitatkozni hogy Seedorf helyén ki kezdhetett volna de ugyan mondja meg valaki hogy másképp lehetett volna kiküldeni ezt a csapatot!Ennyi az egészséges ember!FORZA MILAN!!!

 14. Én is sokáig védtem az Allegrit, de most már azt mondom, hogy elég belőle. Hétről-hétre hibázik a taktikában. A MILAN nem egy Cagliari. Itt támadni is kell, és a világ legjobb klubjaival veszi fel a versenyt, olyanokkal, akik egy másik dimenziót képviselnek, mint egy Parma, Bari.
  A Cagliariban egy dolga volt, kontrákra építkezett. egy sokat futó, gyors, bár képzetlenebb futbalistákkal próbálta meg bevenni a nagyobb csapatok kapuját. Ez a Milannál kevés.
  Nem szidni akarom őt, mert kis csapatoknál már bizonyított. De a Milannak olyan edzőre van szüksége, akik képesek az ilyen nagyobb halnak tűnő – szerintem egy botrányos futballt prezentáló, csak a beadásokat erőltető – Tottenhamet legyőzni!!!!!
  Azt nem akarom elhinni, hogy (akár ezzel a kerettel, akár egy másik csapattal) pl a Mourinho taktikája mellett kb 7-szer ilyen szabadon elmehetett volna ez a Lennon gyerek?Nem hiszem.
  Erre az egyre kellett volna figyelnie, de csak a második félidőben jutott el arra az elhatározásra, hogy ki kell tolni egy védekező középpályást Antonini oldalára????????
  Hihetetlen.
  De:Remélem ez csak időszakos kihagyás, és idővel sokkal jobb lesz, mert őszintén szólva szimpatikus volt már korábban is az ember.
  FORZA MILAN

 15. Megtudja valaki mondani, hogy ez a fattyú Jordan mi a f***szt keres a partvonalon belül, mikor az edzői területet el se hagyhatja??? (ez a meccs közben volt mikor Gatta megmarkolta a nyakát). A 4. spori pont azért van, hogy az ilyet szankcionálja… Egy ekkora senki ne legyen a pályán mert ennyi erővel bárki ott lehet…

 16. amm Jordan azt sem tudom h mit keresett a technikai zónán kívül, oda neki ki sem szabadna mennie, szerintem Gattuso nem ment volna oda ok nélkül csak ha már tényleg idegesítő volt amit Jordan csinált. Remélem nem tiltják el, de ha mondjuk kap egy 1-2 meccses eltiltást akkor sem lehet nagyon felháborodva

 17. teljesen egyetértek acm35 és forzamilan1983, nem azért mondja ezeket az ember mert becsmérelni akarja a kedvenc csapatát, hanem mert szeretné, ha címeket nyerne, gólokat látna attól a csapattól, akit kedvel és idegesítő kutyaütőket látni a pályán egy rossz taktikával kiegészítve, sajnálom hogy elment Leo…

 18. Olyan érdekes, hogy egy régebbi fórumban is beszélgettünk előre a Tottanham-ről és többen mondtuk már akkor, hogy ezek olyan gyorsan passzolnak és cseleznek (csinálják a focit), hogy az olasz foci csak “magyar útépítésnek” tűnhet mellettük. Pontosan ahogy megjósoltuk a szélen törtek be a területünkre. Ezek a fiatal szélsők (Bale, Lennon, Assau-Ekotto) a mostani legjobb fiatalok közül is kimagaslanak a gyorsaságukkal. Akkor, hogy állítaná meg őket a 32-33 éves védő??? Rutinnal? Hagyjuk ezt a rutin szöveget mert tele a padlás vele.

  Igen is villámgyors és jól passzoló kreatív játékosokat kell vennünk, hogy kitöltsék a védelem és a csatárok közötti űrt és ott tudjanak segíteni ahol leginkább szükség van rájuk. Rá kell szánni a pénzt Galliani bácsi és Berlu papa, sok tizmillió €-t ki kell venni a zsebből. Sajnos…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS