2022. december 05., hétfő

Gattusót akár öt meccsre is eltilthatják

-

A kiszivárgott hírek szerint az UEFA öt mérkőzésre szóló  eltiltással büntetheti Gennaro Gattusót a keddi Bajnokok Ligája mérkőzésen elkövetett súlyos sportszerűtlenségéért.

A Milan-Tottenham találkozón a világbajnok középpályás többször is összetűzésbe került a vendégek másodedzőjével, Joe Jordannal. Gattuso megragadta a bírt nyakát és megpróbálta lefejelni őt. A lefújás után csapattársainak kellett lefogniuk a magából kivetkőző olaszt.


Az incidens másnapján arra is fény derült, hogy mi hozta ki sodrából a mindig kemény, de korábban sosem sportszerűtlen olaszt. Elmondások szerint Jordan (aki játékosként a Milanban is szerepelt) provokálta és nemzetisége miatt szidalmazta Gattusót.

A UEFA tervei szerint hétfőn tárgyalják az esetet és szabják ki a büntetést.

A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, négy meccsre tiltják el a játékost, de egy öt találkozóra szóló büntetés sem lenne meglepő. Ha utóbbi realizálódik, akkor Gattuso ebben a szezonban már biztosan nem szerepelhet a sorozatban, még akkor sem, ha a Milan a döntőig jutna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

46 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Érdekes, hogy Mr. Jorden meg megússza minden következmény nélkül. Egyébként túl van picit reagálva az ügy. 5 meccs? 5 meccsért az orrát is eltörhette volna. Persze egy prfi sportolótól ez nem szép de biztos, hogy az ő helyében sokan így cselekedtek volna. FORZA MILAN! FORZA RINO!

 2. Szerintem azért borult el, mert szégyelte magát csapatkapitányként az egész csapat nevében. Az az igazság, hogy a játéka megkopott de néhány nagyobb arcú játékosnak nagy szüksége van arra, hogy helyretegye az öltözőnbelüli egyensúlyt. Nyártól elhelyezném valahol az edzői stábban.
  Hajrá Milan!

 3. Nem éreztétek,hogy a mutatott játékon kívül mekkora ciki volt ez a Flamini és Gattuso féle hozzáállás?!

  Megfejelünk egy öreg embert,mert “összetűzésbe kerültünk”
  gondolom nem ez volt az ilyen esete egy meccsen,hogy emlegették az édesanyját!

  Meg az a Flamini féle páros lábbal törjük el a másik lábát becsúszás.

  na,mindegy csak ennyit akartam

  Forza Milan!!!

 4. Nem tudom megérteni h az a vén öreg edző miért akart kikezdeni Gattusóval…-.- és azt sem értem hogy a fifa bizottsága ilyenkor miért csak a játékost bünteti ?-.-… Igaz Gattuso sportszerűtlenűl viselkedett, de énis uyganezt tettem volna a helyébe. Senki nem szidhatja a hazámat se a családom se senkit. Nemértem hogy ilyen vén öregemberek miért provokálják a játékosokat. Megérdemelt lessz Gattuso bünetetése, remélem csak 1-2 meccsre tiltják el, de én Joe Jordant eltiltanám minimum 3-4 hónapra … Máskor biztos meggondolná h mit mond az a vénember. Én az ilyen embereket nem tisztelem, akár idősebb akár nem.
  Én biztos vagyok benne hogy továbbjutunk a negyeddöntőbe 😉 FORZA MILAN !

 5. Az 5 meccs egy kicsit túlzás. Mondjuk Flamini is megérdemelne reálisan egy 2 meccses eltiltást. Félelmetesen csúszott be. Nem is értem, hogy ilyen gyenge bíróra miért bíznak egy ilyen komoly meccset. Érdekes, hogy sajnos nem nagyon érződött a hazai pálya. Ha csak nem akkor,amikor Flamini csak sárgát kapott az azonnal piros helyett.
  Ettől függetlenül van olyan erős a csapatunk, hogy idegenben is rúgjon elegendő gólt a továbbjutáshoz. Ibra villan a meccs elején 2-őt, aztán küzdhetnek az angolok.:-)))
  Forza Milan!

 6. Én nagyon szeretem Rino játékát,küzdeni tudását! Még nagy jóindulattal a balhé is belefér.De!!! Ott volt rajta a CS.K. szalag!!!! Igy pedig megengedhetetlen az ilyen viselkedés! 6-7 éve volt egy LAZIO-MILAN bajnoki. A LAZIO 2-0-ra vitt mikor bedobáshoz jutott a Milan a romaiak térfelén. A csapatkapitányunk PAOLO MALDINI akarta elvégezni a bedobást,de a labdaszedő srác szivózott vele,nem akarta odaadni a focit! Elküldhette volna a taknyot a k. annyába,de Paolo ennyit mondott: “Te még fiatal vagy,figyelj és tanulj”!!!! Hát ilyen egy CS.K!! Egyébként ha jól emlékszem utána Sheva kettőt vert és X lett.

 7. Abban igazazok van hogy Flamini is kaphatott volna többet. A két esetet azért ne hasonlítsuk össze teljesen. Gattuso megkapja a jogos pontetését, az öreg nem?! Aki provokál annak is kéne kapni vmi büntit. Ettől a provokálástól függetlenül nem szabadott volna így viselkedni.

 8. Sajnos látjuk már egy-két éve, hogy Gatta-ból mi is lett. Nem ér oda, nem tud már ütközni, vagy csak szabálytalankodni tud, egyedül a lelkesedése törhetelen. Sír a lelkem mikor látom mennyire akar, de sajnos már nem az igazi. És ezen a BL meccsen már a tehetelen dühöt is láthattuk, sajnos lassan vége a karrierjének, nem hiszem, hogy jövőre már meghatározó kp lesz (ha itt marad).

 9. NO comment…..
  Ti tudjatok egyaltalan hogy kit pocskondiaztok itt???
  igy kene mindenkinek egy merkozeshez hozzaallnia…10000fokon egni a meccsen…nem ismerni elveszett labdat a szivedet kitenni…na akkor nem lenne baj
  Ha mar eletedben jartal milan meccsen akkor tudod mi az h Gattuso!

  aleeealeee ale Gennarino Gattuso aleeeeeee!!!!!

  • Senki sem pocskondiázott senkit. Egy dolog homokba dugott fejjel szemlélni a dolgokat és nem látni alapvető eseményeket és más dolog az, ha az ember a csapat jövőjét féltve esetleg észreveszi azt, ha egy játékos már nem azt a teljesítményt nyújtja. Szerintem minden játékos imádja Gattusot, de az utóbbi időben a kétségtelen akarásán kívül mást már ritkán mutatott. Elkésik, ütemtelenül szerel és mivel technikailag sosem volt nagy spíler, az előre játékban sem tud nagyon segíteni, inkább hátráltatja. Olyan passz, mint a Parma ellen nála kb 2 évente 1x van. És szerintem ő is érzi, hogy sokszor már nem igazán megy neki és ezért jön ki rajta az, ami kedden is. Ahhoz, hogy a Milan tovább lépjen Gattanak, Seedorfnak, Pirlonak, Oddonak, Jankunak és talán Ambronak is szép lassan vissza kellene vonulni. Akkor el lehetne kezdeni valóban egy új csapat építését, amellyel szépen fokozatosan fel lehetne zárkózni az élbolyhoz, amitől ma nagyon messze vagyunk!

   Ps: Ja és guzmi78, ne merd itt még 1x megkérdőjelezni senkinek a kötődését a Milanhoz. Nem ismerlek, nem ismersz, ennyi! Forza Milan!!!

 10. Képzelem miket mondhatott ez az irigy angol,aki soha semmit nem ért el.Gattuso kemény,de ritkán sportszerűtlen,most elszakadt a cérna,van ilyen.Nem csak a Milanért,hanem az egész Olasz nemzetért kiállt.Mondjuk egy Kantona le is rúgta volna azt az idióta Jordánt!:D
  Most meg biztos röhög magában a kis sunyi kö..ög!
  A legnagyobb büntetés,ha Londonban,a saját közönségük előtt harcoljuk ki a továbbjutást.Kíváncsi vagyok ők hogy reagálnának!
  FORZA MILAN!

 11. La van tojva a büntetés.Megkapja és ennyi nem tudunk mit csinálni ellene mert jogos.Persze a másik felet is büntetni kellene.De legyen az nekik a büntetés ,h a visszavágot simán nyerjük!!!!
  Össze kell kapni magunkat és ugy játszani mintha az életünkért játszanánk mivel más megoldás nincs.
  Oda kell nekik baszni és ha tovább megyünk akkor Gattuso küldhet nekik magárol egy mosolygos képet :)))
  Én biztos ezt csinálnám!

 12. Egyértelműen a játékvezetés felelős a történtekért. Az első félidőben jó lett volna tudatni az angolokkal, hogy ez nem a Mennyekig fényezett Premier Liga, ahol törünk zúzunk. Crouchot és a bandáját le kellett volna hűteni sárga lapokkal az első félidőben. Megragadt egy momentum, mikor Hajdu B. mondta hogy 9 Spurs és 1 Milan szabálytalanság eddig.
  Jött a szokásos bunkó angol mentalitás, hogy felugrok a labdáért 2 könyökkel! Csodálkoztak, hogy a cseppet sem a nyugodtságukról híres játékosainknak eldurrant az agya?
  Most mindenki szidja a Milant, hogy lehet így viselkedni, amit aláírok nem is lehetne, de azért álljuk mer megy egy szóra a nagy Tottenham viselkedése mellett is. Igen Angliában ezek fel sem tűnnek, csak kár hogy ez itt a Bajnokok Ligája. 5 majom (már elnézést, a majmoktól) néz, de nem lát semmit, én is csak azt tudom kérdezni, hogy ilyen senki bírókat miért engednek BL-t vezetni.
  Gattusoról annyit, hogy nem viselkedhetne így, de ő ilyen, és így szeretjük, pont.

 13. Hát elolvastam itt egy-két hozzászólást és megmondom őszintén egy párat nem igazán értek. Hogy lehet egy ilyen tettet bármilyen formában is elfogadni? Ezek a megmozdulások egyszerűen nem pályára valók és senkitől nem szabad elfogadni.
  Ezek a játékosok állítólag profik és tudniuk kell kezelni bármilyen gondjuk adódik a pályán. És ráadásul sok esetben példaképek is gyerekek szemében. Ezért nem elfogadható Gattuso kirohanása, Zidane vagy Eto fejelése vagy Cantona páros lábbal mellbe rúgása.
  És habár több mint 20 éve Milan szurkoló vagyok most egy kicsit szégyeltem magam, hogy ilyen csapatot mondok a kedvencemnek. Ezek a megmozdulások egyszerűen nem méltóak a Milanhoz és a BL-hez.
  Veszíteni emelt fővel is lehet úgy, hogy minden tőled telhetőt megteszel a pályán. Hát most sajnos nem ez történt

 14. Milan szurkolók vagytok és ennyire egyoldalúan látjátok a dolgot?Én meg most szégyenlem el magam!Azért Gatta esete nem ugyanaz,mint Flaminié….az tényleg csúnya volt és nem méltó ide.Ezek a srácok profik,de csak ugyanolyan emberek,mint akárki más.Felfoghatnátok végre!Aki valaha is focizott,az tudja,hogy ilyenkor milyen állapotba kerül az ember.Minél magasabb szinten játszol,annál felspanoltabb vagy és előfordul,hogy olyat teszel abban a helyzetben,amit nem lenne szabad.Ezt belátta és bocsánatot kért,ami megint nagy dolog,mert azt sem tud mindenki!!!
  Az angolokkal miért nem foglalkoztok,az talán a pályára való amit ők műveltek?Ha nem tudjátok átérezni,milyen lehet folyamatosan kapni a könyökösöket,szívesen segítek!Remélem végig nevetni fogtok rajta!

 15. nem fog 5 meccset kapni, nem is érdemel annyit, így kell mindenkinek hozzá állni a meccshez ahpgy neki és akkor nem ott tartanánk ahol..amúgy meg sajnos már ténylrg öreg, nyáron megválnék tőle..vagy esetleg cserének megtartanám max, de ettől függetlenül nekem példaképem marad örökre, bármit is tesz.

 16. Gattuso ügynöke, Claudio Pasqualin a Radio Kiss Kissnek nyilatkozott, szerinte Joe Jordan provokálta védencét.

  “Jordan minősíthetetlen hangnemben provokálta Gattusót – mondta Pasqualin. – A legenyhébb kifejezése a “Kiba…tt olasz fattyú” volt. Gennaro igazi olasz hazafi, Jordan gyáva eszközöket választott. Az UEFA fegyelmi vizsgálatot indított? Amint megkapjuk az eredményt törvényes keretek között reagálni fogunk.”

 17. Sziasztok!

  Flaminit nem tartom sokra de Gattuso nagy példaképem, na nem azért mert jól fejel, hanem azért amit a pályán robotol a csapatért. Ezek az igazi hősök senkit nem szerettem ennyire még a csapatból, talán egy kivétellel aki épp az ellenkezője Malldini istent. Nem haragszom Gattusora, nem is tudnék. Sokkal inkább haragszom Sedorfra aki semmit nem csinált. Gyengék voltunk, de csak középen. Abate jó volt Yeppes veszélyes sajnos Silva nem sokat mutatott de ugye nem is az ő posztja. Ezzel a kerettel ami a rendelkezésre állt örüljünk hogy csak ennyi lett.
  Ne a bírókra haragudjunk, ha erősebb csapatunk van nyerünk 3-0-ra és nincs balhé.

 18. Eppen most olvastam egy oldalon az uj hireket ,remelem igaz…allitolag a nyaron egy szuper csere fog letrejonni a Milan es Real Madrid kozott:Pato-Sergio Ramos csere,es ezenkivul Ganso igazolasa Pato helyere.Ha ez letrejonne es ezen kivul vennenk egy ket hatvedet a vedelembe(Bosingwa,Miranda a Sao Paolobol)es egy iranyitot a kozeppalyara akkor tenyleg szuper csapatunk lenne.Nagyon kedvelem Patot,de szerintem Ramossal jobban erosodne a csapat..es Patot lehet potolni

 19. Annak idejen mar volt egyszer szo egy Kaka Ramos csererol,akkor nem jott ossze…nehez lessz most is,olvastam egy spanyol oldalon,hogy nagyon rosszul fogadtak a drukkerek a hirt,hogy megvalhatnak Ramostol,,es foleg az hogy Ramos a masodik csapatkapitanyuk.Ha mourinho marad a Realnal,akkor lessz csere,hanem nem…

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS