2022. november 28., hétfő

Mérkőzés előtt: Allegri gondolatai a Catania ellen készülve

-

Massimiliano Allegri sajtótájékoztatója Milanellóból

 

CATANIA-MILAN


„A Catania elleni mérkőzés kemény lehet, hiszen a hazaiak néhány gyenge eredményt produkáltak az utóbbi meccseiken, nyilván bizonyítani akarnak majd ellenünk. Ők gyakorlatilag egy argentin csapat, így könnyed labdázgatásra nem számíthatunk. Óvatosnak kell lennünk és végig higgadtnak kell maradnunk. Csak a játékra szabad figyelnünk, még akkor is, ha az utóbbi hetek terhelése miatt fáradtabbak is leszünk a szokásosnál. Be kell osztanunk az energiánkat.

Lehet, hogy Merkel ismét szerephez jut a meccsen, majd meglátom. Még mindig vannak bizonytalanságok a kezdőt illetően. Thiago Silva, Ibra, Van Bommel, Ambrosini és Antonini biztosan játszanak. Elképzelhető, hogy Silvát továbbra is a középpályán hagyom, hátul pedig Yepest and Papastathopoulost. De az is előfordulhat, hogy a brazil visszamegy a védelembe és Van Bommel kerül a középpálya tengelyébe. Az biztos, hogy a csatárok mögött lesz egy irányító.

Cassano amióta megérkezett, jól teljesít, nagyon tetszik, hogy a csapatérdeket helyezi előtérbe. Ha mindegyik csatárunk így folytatja, akkor sokat profitálhat belőlük a csapat. A hétközi pihenője után Ibrahimovic játszani fog holnap.”

A CSAPAT FORMÁJA


„Ami az erőnlétet illeti, egyre jobbak vagyunk, köszönhetően a Dubajban végzett alapozásnak. A játékosok is élesebbek, mivel elég sok meccset játszunk és játékban vannak. Persze szükségünk van elhivatottságra és küzdeni tudásra is, amit kombinálnunk kell a rendelkezésünkre álló technikai képességekkel. A sérültek fokozatosan visszatérnek majd, teljes kerettel pedig nagy dolgokra lehetünk képesek. Addig is koncentrálnunk és harcolnunk kell. A Lecce ellen értük el a mélypontot, mert az Udinese meccs sokat kivett belőlünk. Azóta viszont felszálló ágban vagyunk és ezt akarjuk folytatni tovább.”

 

 

SÉRÜLTEK


„Csak akkor térhet vissza valaki, ha teljesen felépült. Nem akarunk megkockáztatni egy komolyabb sérülést. Sajnos sok hiányzónk van, sokuk rúgás vagy szerelés után dőlt ki. Pirlo problémája különleges, hiszen ne feledjük, már a világbajnokságon is gondjai voltak. Kihagyta a felkészülés egy részét és most azért küzd, hogy újra teljes értékű legyen. Ha visszatér, olyan lesz, mintha egy új játékost igazoltunk volna, tekintve, hogy milyen fontos láncszem ő a csapatban.

Bízom benne, hogy Flamini már játszhat a Lazio ellen. Pirlo ma fél edzésmunkát végzett, de még sokat kell dolgoznia. Gattuso és Seedorf egy hét múlva lesz bevethető.


Mi lesz, ha visszatérnek a sérültek? A három új szerzemény Cassano, Van Bommel és Emanuelson nem játszhat a Bajnokok Ligájában, ami lehet előny és hátrány is számunkra. Kevernem kell a kártyákat a szezon végéig. A legfontosabb, hogy a lehető legtovább versenyben maradjunk minden sorozatban és próbáljunk nyerni. A srácok tudják, hogy meg kell hoznom bizonyos döntéseket, amiket nekik el kell fogadniuk és tiszteletben kell tartaniuk.”


RODRIGO ELY ÉS DIDAC VILA

„Ely védő, egy fiatal srác, aki velünk edz. Még sokat kell tanulnia, fejlődésre van szüksége. Ami Vilàt illeti, jó ballába van, gyors és erős felépítésű. Ő is még csak 21 éves, neki is tanulnia kell még.”

PATO ÉS IBRA EGYÜTT A PÁLYÁN


„Pato és Cassano különböző játékosok. Az egyiküknek a vérében van a gólszerzés és bámulatos dolgokra képes a kapu előtt, a másik pedig világklasszis a társai kiszolgálásában. Pato és Ibra már eddig is bemutattak varázslatos dolgokat együtt és a jövőben is lesz lehetőségük erre. A lényeg, hogy a csapattársak mindig számíthassanak egymásra.”

 

Te hol játszatnád Thiago Silvát?

 • A védelem közepén (49%, 327 voks)
 • Mindegy, csak legyen a pályán (29%, 190 voks)
 • A középpályán (20%, 130 voks)
 • Pihentetném ezen a meccsen (3%, 18 voks)

Összes szavazat: 665

Betöltés ... Betöltés ...

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

23 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Miért mondjátok sokan h Van Bommel ne játsszon? Emberek, ti nem láttok semmit, elvakultak, nála jobb ember nem jöhetett volna!!! Én sem kedvelem mint embert, de a játéktudását el kell ismerni, egy vezér a pályán, akivel sikerülhet megnyerni a scudettót. A lerúgásait meg el kell nézni, ha Galliani idehozta annak jó oka van, ha nem tetszik van Bommel akkor a Kopaszt lehet szidni. Én teljesen megbízok bennük, mert a CSAPAT MÖGÖTT ÁLLOK BÁRMILYEN HELYZETBEN!!! FORZA MILAN!

  • “Kevernem kell a kártyákat a szezon végéig” nálam ez azt jelenti, hogy nem játszathatja csak az új szerzemények a bajnokságban, mert a BL-ben ők nem játszathatnak és ha folyamatosan ők játszanának a bajnokságban akkor akik a BL játszatnak kiesnének a ritmusból meg lehet, hogy a formájuk sem lenne az igazi a meccshiány miatt.

 2. Nekem egyre unszimpatikusabb ez az edző, már meccs előtt mentegetőzik egy catania ellen. Meg azt mondja udinese elleni meccs sokat kivett belőlünk, hát belőlük mért nem?
  Nevetséges hogy össze-vissza beszél, mért nem lehetett egy komoly edzőt idehozni, volt egy kis mákja ősszel mert kapott egy-két klasszis játékost akik húzták a csapatot, de az edzőnek nem sok érdeme volt ebben.

 3. Nagyon nagyon nagyon remélem,hogy nem gondolta komolyan ezt az Antonini-Vila ügyet,és azért hoztuk a srácot mint Montelongot.Én megértem,hogy a védelembe nem lehet csak úgy pikk-pakk beledobni,de ha a következő fordulóban sem játszik majd,akkor baj van.Én így állnék fel:
  Abbiati-Abate-Sokratis-Silva-Emmanuelson-van Bommel-Ambrosini-Merkel-Robinho-Pato-Ibra

 4. Ezt én nem értem. A Samp elleni meccsen a kommentátor azt mondta, hogy Cassano játszhat a BL-ben, mert van valami olyan szabály, miszerint 1 olyan ember játszhat, aki korábban már más csapatban valamelyik kiírásban (BL, EL) szerepelt. Most akkor hogy van ez? Köszi a választ előre is! A meccshez meg annyit, hogy nyerni kell. Ez a csapat most már egy olyan Milanhoz kezd hasonlítani, amelynek senkitől sem kell félnie. Antoninit én sem értem. A legutóbbi meccseken – ha gólt kaptunk – mindig benne volt legalább egy gólban. Félelmetesen tehetségtelen, de annál nagyképűbb ez az ember.

 5. Allegri unszimpatikus??Azért az jó hogy emberemlékezet óta nem vezettük februárba a táblázatot!!Ez egy épülőben lévő csapat!Nem lehet 5-8 embert beépíteni egy pillanat alatt egy csapatba!Vezetjük a bajnokságot,kupában a négyben BL-ben még versenyben!Én ezt nem értem!!

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS