Prandelli aggódik az utánpótlás miatt

4

Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt reméli, hogy a helyi tehetségek több lehetőséget kapnak a jövőben a Serie A-ban.

“Ma az akadémiákról kikerülő játékosoknak csak nyolc százaléka kerül élvonalbeli csapat első keretébe, pedig alig pár éve ez az adat még huszonöt százalék volt” – mondta a szakvezető. “Sok klub idegenlégiósokban látja a megoldást ahelyett, hogy saját fiataljainak adna lehetőséget”.

A tavalyi vb-n címvédőként már a csoportkörben kiesett a Squadra Azzurra, ezért a szövetség újraszervezte az utánpótlást, s olyan szakembereket nevezett ki a vezetésére, mint Arrigo Sacchi, aki 1994-ben vb-döntőig vezette a nemzeti csapatot, valamint a korábbi világklasszis játékosok közül Gianni Rivera és az aranylabdás Roberto Baggio.Az olaszok négy mérkőzés után tíz ponttal vezetik Eb-selejtezős csoportjukat, ugyanakkor a FIFA-világranglistán a tizennegyedik helyen áll a csapat.

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Igaza van Prandellinek, mi is igazolunk Van Bommelt, Urbyt, meg sosem hallott Vilát, minthogy fiataloknak adnánk lehetőséget. Ezt a spanyol balbekket is csak azért vettük meg mert olcsón adták. Ha olyan tuti játékos lenne a Barca meg a Real már régen kerülgette volna.

 2. Elvileg Albertazzi tud a védelem bal oldalán játszani, miért nem próbáltuk őt ki? 🙂 Sokan mondják, hogy ügyes, fiatal védő!

 3. de vito is jó bal bekk. tavaly játszott 1-2-szer, ügyes is volt, nem tudom mért nem kapott több lehetőséget

  • Így igaz! Olasz utánpótlás válogatott. Ahogy többször írta, hogy vannak öten a
   Primavera csapatban, akik már nem tudnak ott továbbfejlődni. Kicsit el is van
   keseredve, hogy rengeteg dicséretet kap a kritikusoktól és Allegri mégsem
   számít rá, még közös edzés erejéig sem.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet