Szélsőhátvéd-keringő: Bosingwa, Capdevila, Balzaretti

22

Úgy tűnik a Milan vezetői is észrevették, hogy a csapat szélsőhátvédei nem minden alkalommal jelentenek teljes biztonságot. Abate és Antonini saját nevelésű játékosok, akik sok lehetőséget kaptak már Allegritől is a bizonyításra, de ezzel nem minden alkalommal tudtak élni. Mivel a Milan vezetőinek feltett szándéka, hogy hátul is megerősítsék a csapatot, nem meglepő, hogy egyre több név röppen fel az átigazolási szezonban a védősor megerősítésére. Az utóbbi napokban leginkább arról olvasni, hogy a Milan vezetősége szélsőhátvédet keres. A rossoneri menedzsmentje szeretné még a télen legalább az egyik oldalt megerősíteni.

[adrotate group=”3″]

A vezetőség a csapat jobb oldalának rendbe tételére José Bosingwát nézte ki a Chelsea csapatából. A 28 éves portugál válogatott védőnek nyáron jár le a szerződése a “Kékeknél” és nem elképzelhetetlen, hogy a Milan már a télen el tudja hozni őt Carlo Ancelottiéktól. Bosingwa ebben a szezonban 14 tétmérkőzést játszott a londoniaknál és némi meglepetésre még nem újította meg a szerződését. A Milan most megpróbál egy olyan ajánlatot kidolgozni az angol bajnoki címvédőnek, amely lehetővé tenné még januárban a transzfert. A Milan legnagyobb vetélytársa ebben a bizniszben a Bayern München, amelynek sportigazgatója, Christian Nerlinger november több bajnoki mérkőzését is megtekintette a portugál védőnek, aki tagja volt a 2008-as Európa-bajnokság All-Star csapatának is. A Premierligában 2009 októberéig szinte minden fordulóban remekelt, ám ekkor egy térdsérülés miatt (amire újra rásérült) egy teljes évet ki kellett hagynia.  2010 októberében tért vissza, két súlyos térdműtét után.

Egy olasz hírportál arról számolt be, hogy Bosingwa is kereste a Milan vezetőit, mert a Chelsea-nél már nem számolnak vele. A lap úgy tudja, hogy kb. 2 millió euróért elhozható lenne a portugál védő és az üzletet Carlo Ancelotti sem ellenzi.Természetesen nem csak a jobb, hanem a bal oldalát is meg szeretné erősíteni a csapatnak a menedzsment. Mint arról már beszámoltunk a Milan vezetői több alkalommal is tárgyaltak a Benficával, a 22 éves Fabio Coentrao leigazolásáról. A 2016 júniusáig érvényes szerződéssel rendelkező portugál válogatott védő megszerzésére azonban nincs sok esélye a Milannak, mert szerda reggel a nemzetközi sajtó szinte kész tényként kezelte, hogy a portugál védő Mourinho Madridjának játékosa lesz a nyáron – 30 millió euróért.

A bal oldal megerősítésére komolyan felmerült a Villareal 56-szoros spanyol válogatott hátvédjének Joan Capdevilának a neve is. Az 1978-as születésű katalán védő aktív tagja volt a nyáron világbajnoki címet szerzett spanyol válogatottnak (az össze mérkőzésén játszott az aranyérmes csapatnak).

Három évvel fiatalabb a balbekk posztra a harmadik kiszemelt. Federico Balzaretti a Palermo játékosa és tavaly bemutatkozott az olasz válogatottban. Olasz lapok szerint azonban teljességgel kizárt, hogy Zamparini klubelnök már januárban piacra dobja játékosát, akinek egyébként 2011 tavaszán lesz az esküvője Palermóban Itália egyik leghíresebb balerinájával, Eleonora Abbagnatóval.

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Igen, kell szélső védő. Abate egész jó szerintem, de Antonini rendszeresen előrefut, eladja, és üres a helye, aztán Silva néha el tudja látni 2 ember helyett is feladatot, de ha Bonera játszik a helyén akkor nagy a para. Nem véletlen játszatja helyette Zambrottát Allegri, ha egészséges. Antoninit el kéne adni, amígy kapunk érte 2 centet.

 2. A védelmet meg kell újítani, mert a jelenlegi tagok közül Abate, Bonera és Antonini megmutatták már több ízben is, hogy nem életképesek ebben a szerepkörben, nem jelentenek komoly erőt a csapat számára. Ezt a vasárnapi szégyenteljes döntetlen is hatásosan szemléltette, ahol Bonera vitte el a pálmát (legalábbis szerintem). Rúgunk négyet és nem tudtuk bezsebelni a 3 pontot. Ez alapvetően a védekezésünkre írandó (középpálya+védelem).
  Feltétlenül kellenek a labdabiztos, ésszel játszó játékosok arra a csapatrészre, mert különben nehéz lesz az út a scudettoért.

 3. Sziasztok.
  Szerintem is kellene szélső védő, én csak Zambrottát tartom megfelelőnek.
  Abate és Oddo gyenge Antoniniről meg ne is beszéljünk. Janku meg rég eltűnt, de mondjuk ez sem meglepő.
  Az én szemem mégis legjobban Bonera böki, mindegy, hogy szélen vagy középen játszik, tuti gólveszélyt jelent 🙁

 4. Skovacs! Sanyi, a balerinát viszem én a műsoromhoz és így Balzaretti szabadon
  jöhet a csapathoz. 🙂 – Komolyra fordítva a szót, 2009. júliusában Berlusconi kategorikusan kijelentette, hogy amíg az AC Milan az ő tulajdonában van, nem vesz
  többet 24 évnél idősebb játékost. – Sokáig nem állta a szavát és most is vannak
  olyan kiszemeltek, akik jóval idősebbek. – Lehet, hogy még nekünk is van esélyünk? 🙂

 5. Tulajdonképpen bármelyiküknek örülnék. Bosingwáért a 2 milla nevetséges, Antonini és Abate is többet ér ennél. Őt mindenképpen el kell hoznunk. Persze a Chelsea-vel nem lesz könnyű tárgyalni, mert szerintem minden üzletbe Patot is bele akarják vonni. Coentrao pedig a legjobb fiatal szélső a mai piacon. Sajnos ez az árában is megmutatkozik. Capdevilla pedig valóban idős, de a vb-n parádésan játszott. Balzaretti is nagyon jó fogás lenne. Persze a 4 név közül a két portugál lenne a legjobb.

 6. Ezeket találták a piacon??? Coentrao-t leszámítva 28, 29, 32 éves emberekről beszélünk. Max a 28 éves jöhetne szóba (Bosingwa) de azt meg úgy toldozták – foldozták össze egy év alatt, ki tudja meddig bírja a térde?! Lehet csak erőlködni fog mint Dinho. Ezek nagyon veszélyes üzletek.

 7. Én a VB-n figyeltem fel egy fiatal, gyors és lendületes szélső hátvédre. Pont a leendő ellenfelünk lesz a Tottanham (azt hiszem bal) hátvédje; Assau Ekoto.
  Majd csak figyeljétek a srácot, ő jó lenne. Teszem az se lenne baj ha olasz lenne, hogy ne legyünk tele megélhetési migránsokkal. pl: Arsenal, Chelsie, stb.

  • szeretném már egyszer azt látni, hogy nem a kidobott, hanyatló tehetségekből válogatunk… ez lehet nem ehhez a hszhez jön:D na mindegy

   de ha már vb, én a uruguayi csapat védőit is megnézném egy pillanatra…

   pl mit szólnátok Jorge Fuciléhez? szerintem állat a csávó:D Most Portoban van, biztos össze tudná maffiázni a kopasz…:D

 8. Jól hangzik ez a “nem veszek többet 24 évnél idősebb játékost”… Egyrészt hülyeség, mert miért ne vegyek egy 25-26 éves embert, aki pont megfelelő játéktudásával pont befoltoz egy lyukat a keretben??? másrészt meg úgysem tartja be….:D

  Egyébként egyetértek Haluszmesterrel, miszerint azért akad jó védő a piacon, aki nem valami nagy név, de el tudja látni a feladatot, így nem megy rá a gatyánk se, fiatal is lehet és akár még olasz is… Egyébként szerintem ha Abate tudna beadni és minden meccsen hozná a Real elleni formáját, nem lenne vele semmi gond.