Nesta vasárnap sem tér vissza; Amelia véd majd

22

Bár a szombat délelőtti orvosi jelentések szerint Nesta visszatérhet az Udinese ellen a csapatba, a népszerű védő szereplésére még egy fordulót legalább várnunk kell.  Úgy tűnik, a szombat délutáni ellenőrzés mégsem engedi Nesta játékát.

Jó hír a szurkolóknak, hogy Gattuso bicegése nem volt súlyos a Cagliari ellen (le is kellett őt cserélni), a remek középpályás vállalja a játékot vasárnap délután.

Az már  biztos, hogy váltás lesz a kapuban, Abbiatinak ki kell hagynia a meccset, így Amelia bajnoki mérkőzésen is bemutatkozik a Milan hálója előtt.[adrotate group=”3″]

Az Udinese elleni 20-as keret:

Kapusok: Amelia, Roma, Di Fabio
Védők: Abate, Antonini, Bonera, Montelongo, Oddo, Papastathopoulos, Thiago Silva, Yepes,
Középpályások: Gattuso, Merkel, Seedorf, Strasser,
Támadók: Cassano, Ibrahimovic, Oduamadi, Pato, Robinho
Sérültek: Abbiati (20. ford.), Jankulovski (?), Nesta (20. ford.), Zambrotta (február), Boateng (21. ford.), Flamini (20. ford.), Pirlo (21. ford.), Inzaghi (szezon vége) (zárójelben a várható visszatérési időpontjuk, a gazzetta.it szerint)
Eltiltott: Ambrosini

A gazzetta.it várható kezdője:

Amelia; Abate, Bonera, Silva, Antonini; Strasser, Gattuso, Seedorf; Robinho; Pato, Ibrahimovic.

22 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Hát minden esetre ha ez a megtipplet 11 állna fel a pályára kezdőként akkor 3 poszton örülök, mégpedig hogy Strasser megkapja megint a bizonyítási lehetőséget valamint örülök neki hogy Nesta megint ott lesz és Thiagoval alkotják nagyszerű duóban a védelem tenygelyét és ismételten nagyon örülök neki hogy esetlegesen Pato pályára lép.
  Persze ez mind szép és jó de én azért Seedorfot nem raknám kezdőbe! Aztán majd meglátjuk mi is lesz a hivatalos kezdő…

 2. Seedorf még játszik egy ideig, majd szépen eltakarodik a kezdő környékéről is, és jön helyette Cassano. Beretta – ha 2 góllal vezetnénk, szerintem beállhatna Pato helyett. Cassano lehet a másik csere, míg Flamini válthatná Gattusot. Örülök, hogy Nesta visszatér! Minőségi változás. Ibra pedig megkérdőjelezhetetlen.

 3. Nem tudom,hogy szoktatok-e meccset nézni de nem értem mi köze van Cassanonak Seedorfhoz? See Pirlo helyén játszik,nem támadó középpályást.Nem tudom lenne-e olyan hülye Allegri,hogy védekező középpályára teszi be Cassanot? Az meg,hogy Pato,Ibra,Robinho és Cassano egyszerre pályán legyen szintén nem lenne okos dolog. Rosszul játszik See mert lelassult de csak ő tud szervezni Pirlo helyett középen. Flaminit szintén nem nagyon lehet oda tenni mert normális felfutó szélső védő nélkül baromság lenne három labdaszerzővel játszani. Kicsit sok lenne a 7 védekező felfogású játékos a csapatba.

 4. Maradona13! Nem tudom, te szoktál-e meccset nézni… Seedorf most valóban visszavontan játszott, de az esetek 99%-ban bizony előretolt amolyan szervező vagy támadó középpályás. Természetesen nem oda kell berakni Cassanot, ahol Seedorf a Cagliari ellen játszott, hanem oda, ahol Merkel. Pirlo – ha egészséges – valószínűleg kezdeni fog (bár tudnám, hogy miért…), Boateng és Cassano viszont megférne egymás mellett. Egy 4-2-2-2-es hadrend sem elképzelhetetlen, mert Cassano meg Robinho szervezni is tud, Pato meg Ibra pedig ékként szerepelnének. Az milyen hülyeség, hogy Pirlon kívül csak Seedorf tud szervezni? Lehet, hogy ez 4-5 éve így volt, de az nem szervezés, hogy megkapja a labdát, térül-fordul, majd megjátssza a hozzá legközelebb eső Ambrosinit vagy Gattusot. Direkt figyeltem, hogy egy darab keresztlabdája volt az egész meccsen. Ez nem szervezés. 3 embert kell elzavarni a Milan középpályájáról: Pirlot, Ambrosinit és Seedorfot. Ambrosini úgy néz ki, mint egy ötvenéves (szerintem egyébként egy tehetségtelen iparos), Pirlo magasan szarik az egész Milanra, Seedorf meg még arra is lusta, hogy szarjon… Ilyen játékosokra a világon semmi szükségünk. Olyanok kellenek, akik 1,7 milliót fizetnek a saját pénzükből, csak azért, hogy eligazolhassanak. És olyanok, mint Strasser, aki többet sprintelt 30 perc alatt, mint Seedorf az egész idényben. Egészen szépen megvoltunk Seedorf szervezése nélkül a Cagliari ellen. No, nem Merkellel, hanem amikor Cassano bejött. Az a szervezés. A ritmusváltás, a váratlan húzások. Ez az, ami most megvan végre. Van pár lehetőség.
  2-2-2 —> Ibra, Pato – Cassano, Robinho – Boateng, Flamini
  3-1-2 —> Ibra, Pato (Robinho) – Cassano – Boateng, Flamini, Strasser
  3-2-1 —> Ibra – Cassano, Robinho – Boateng, Pirlo, Strasser
  2-3-1 —> Ibra – Pato, Cassano, Robinho – Boateng, Strasser

  Remélem, Allegri olvassa, milyen hadrendeket találok ki… 🙂

  • Allegri olvassa, hidd el.Szerintem a karácsonyfa az egyik legjobb formáció három iparossal, csak azok Boateng, Strasser féle emberek legyenek, mert lendület nélkül nehéz támadni.Bár, ha See ilyen jól osztogat, akkor elég a totyogós is.

 5. Egyébként meg aki látta az egyik svéd meccset (sajna már nem tudok kik ellen játszottak) ott ibra középpályás volt és rendkívül ügyesen adta a passzokat előre. Szal középpályát lehetne úgy is csinálni, hogy egy védekező két támadó/irányító (ibra, robinho) és pato, cassano meg csatárok…

 6. Ezt a kezdőt írtam korábban, mikor még nem lehetett tudni, hogy ki sérült ki nem. (igaz én bonera és silva posztjait felcseréltem…)
  Ami a középpályát illeti, Seedorf remélem jó napot fog ki, bár ez elég valószínűtlen, nem tud a bal szélen játszani.

  Sok gólra nem számítok, bár Ibra visszatértével jelentősen erősödtünk elöl.
  Forza!

 7. acm35! Kösz, de a sört speciel utálom. Minden más jöhet. 🙂 Sajna nem mindig jövök, nem láttam, hogy meghívtál! Sebaj, összehozzuk valamikor. Nesta esete sajnálatos, de legalább rákényszeríti a vezetőket, hogy lépjenek. Ha Nesta sérülése kell ahhoz, hogy vegyünk egy normális védőt, akkor “örülök” Sandro sérülésének, illetve annak, hogy még nem épült fel. 35 éves lesz márciusban, ne csodálkozzunk… Azt nem tudom, akkor mit csináltunk volna, ha Thiago Silva nem lenne hadra fogható… Rossz belegondolni. Azért ez a támadósor elég brutális. Az viszont érdekes, hogy Patoval, Robinhoval meg Ibrahimoviccsal viszonylag kevés gólt rúgtunk. Ez is bizonyítja, hogy a középpályások keveset tesznek hozzá a támadójátékhoz. Vagy kikaparják maguknak a gesztenyét a csatáraink vagy megbénulunk. Seedorf már azt sem tudja, mi az a gólpassz, Gattuso meg sosem tudta. Ambrosini meg annyit tud erről, mint Gatta. Mindegy, péppé kell verni az Udineset. Forza Milan!

 8. A scudettoért küzdünk, tehát hozni kell ezt a meccset is a hazai arénában. Legyen akármilyen az összeállítás. A támadó alakzat a nevek ismeretében jónak tűnik. Ha ehhez hatékony, támadást segítő középpálya és szélső bekkek csatlakoznak, akkor nem lesz probléma. Sajnos pont itt látható a kérdőjel. Sok az iparos, kevés a művész, de ettől még eredményesek lehetünk. Rengeteg rutás, gyors játék és jobb koncentráció kell a kapu előtt és akkor borítékolva a siker. Forza ACM!

 9. Kedves Lansky! 4 csatárt küldenél egyszerre pályára? Robinho és Cassano tényleg tud osztogatni csak akkor van baj ha elveszítik a labdát mert a félpályánál visszább egyik sem jön. Plusz ott lenne a szintén inkább támadó középpályás Boateng(aki amúgy nagyon jó vétel volt) Flamini meg egyedül megoldja a többit,szervez-hiszen labdaügyes:)-védekezik,meg amit akarsz. Arról nem is beszélve ha a Boateng,Flamini párosnak kellene megoldani a labdafelhozatalt akkor az esetek nagyrészében a támadásik már nem jutnánk el de legalább minden második meccsen el lennének tiltva annyi lapot szednek össze. Szóval jó,hogy nem te vagy az edző és remélem Allegri nem olvassa:)