2022. december 03., szombat

Sztrájk készül: elmaradhat a bolognai meccsünk

-

Szeptemberben elhalasztotta, de most ismét sztrájkot hirdetett az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő játékosok szakszervezete.

Leonardo Grosso alelnök keddi bejelentése szerint jövő hétvégén (december 11-12) nem lépnek pályára a labdarúgók. Az Olasz Futballisták Szövetsége azért tiltakozik, mert a klubok és a labdarúgók érdekvédelmi szervezete közötti, nyáron lejárt kollektív szerződést még nem újították meg, ráadásul a csapatok a korábbihoz képest módosítanák az átigazolási szabályzatot. A játékosok először szeptember 10-én döntöttek úgy, hogy nem lépnek pályára, később azonban a tárgyalások zavartalan folytatása miatt elhalasztották a lépést, de megállapodás azóta sem született.

„Nagyon sajnáljuk, mert bennünk megvolt a nyitottság a megegyezésre, de nem sikerült egyezségre jutni. Nem volt már más választásunk” – mondta Grosso.

„Veszélyes és abszurd helyzet ez, a labdarúgók sztrájkja felelőtlen, nem alapul valós okokon és kártékony. Nem vállalunk részvételt ebben a mészárlásban” – kommentált Maurizio Beretta ligaelnök.

A sztrájk következtében a Serie A 16. fordulója marad el. A Milan ebben a fordulóban Bolognába látogatna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS