Pato gyógyulóban

13

„Dr.  Gianluca Melegati, az AC Milan orvosi igazgatója ma bejelentette, hogy Alexandre Pato rehabilitációjának első szakasza véget ér.  A támadó felépülése az előre meghatározott ütemben zajlik, visszatérésre az ünnepeket követően, januárban kerülhet sor.

Az orvosi stáb úgy határozott, hogy konzultál egy amerikai izomspecialistával, hogy a jövőben elkerüljék a hasonló sérülést Patónál.”

13 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ez a konzultáció korábban is időszerű lett volna, bár nem hiszem, hogy ez meggátolja a sérülés… visszatérés.. sérülés… visszatérés… gondját Pato esetében. Ha jól megy neki akkor állandóan megkapja a nagyon kemény belépőket. Mindenesetre sok sikert neki.

  Ilyenkor gondolkodom azon, hogy az ilyen fiatal játékosok esetében megéri e 20-23 év alatt profi ligákban való játéknak és ekkora terhelésnek kitenni, hiszen egyértelmű hogy az izomzatuk és a rutinjuk nem fejlődik ki teljesen és egy nagyobb sérülés utána végigkísérhetik az ilyen hullámok a karierjüket.

  • A gondolat második részével teljes mértékben egyetértek.Az én kedvenc játékosomnál Ronaldo-nál is ez volt a baj.Már 17 évesen a PSV-ben rúgta a bőrt,azután ugye Barca és jött az olasz bajnokság.Itt volt ugye a 2 nagyon súlyos térdszaladszakadása,és a szakadás a karrierjében is.Mindezt én az óriási terhelésnek tudom be,amit nagyon fiatalon kapott a szervezete.Alig 20 éves volt,mikor a Barcában már 45 meccset játszott 1 idényben+válogatott,barátságos meccsek.Az barátok között is 60 meccs.Rá 2 évre jött az első sérülés.

   Sajnos viszont ez elkerülhetetlen,hiszem ha felfedeznem egy ilyen “szupertehetséget” a mai fociban lehetetlen,hogy ne vegye meg egy európai TOP csapat.Talán a legszerencsésebb a spanyol és német bajnokságban kezdő játékosok élete,mert szerintem azok a bajnokságok kevésbé kemények mint az angol,olasz.

   Sorry az OFF-ért,de végülis kapcsolódik a témához és a sérülésekhez.A lényeg,hogy ha Patonak adunk egy ilyen szezont,ahol teljes mértékben 110%-ra fel tud épülni és ezt ki tudjuk várni,majd speciális kezelésekkel és edzésekkel átalakítják az izomzatát a sorozatterhelés kibírására,szerintem a következő idényekben sokkal megbízhatóbb lehet.Én legalábbis ebben bízom 🙂

 2. Szerintem egy játékost 18 éves korára kell felépíteni kész játékossá. Pato esetében felmerül: mit csináltak Brazíliában 14-18 év között. Hiányzik a felépítmény? Kár lenne, mert a jó Patóra égető szükség van!! HAJRÁ MILAN!

 3. Most azt olvastam,hogy Patonál az a probléma,hogy mikor megérkezett Milánóba abban a fél évben mikor nem játszhatott egyszerre túl gyorsan túl sok izomzatot szedett fel.Ennek issza most a levét,hogy nem szépen lassan “izmosodott”,hanem rohamléptekben.Ez is lehet egy magyarázat végülis 🙂