Napoli-Milan 1-2 (0-1)

0Serie A 8. fordulóNapoli-Milan 1-2 (0-1)

San Paolo, Nápoly 53.901 néző

Vezette: Rizzoli

Gólszerző: Lavezzi 77.  ill. Robinho 22. , Ibrahimovic 71.

Napoli: De Sanctis; Campagnaro, Grava, Aronica; Maggio (Yebda 23), Gargano (Dumitru 84), Pazienza, Dossena; Hamsik (Sosa 68), Lavezzi, Cavani

Milan: Abbiati; Bonera, Nesta, Papastathopoulos, Antonini (Oddo 12); Boateng, Pirlo, Gattuso (Flamini 87); Robinho; Pato, Ibrahimovic (Seedorf 75)

Kiállítva: Pazienza 45 (Napoli)


A múltat és a csapatok táblázaton elfoglalt helyét tekintve is igazi rangadóval zárult a Serie A 8. fordulója. A hétfő esti mérkőzés hangulatát csak tovább fokozta, hogy a nápolyi szurkolók köztudottan nem kedvelik az északi csapatokat, különösen ha az az országot irányító Berlusconi klubja. Szerencsére a hazaiak csak hangjukkal és látványos pirotechnikai elemekkel hívták fel magukra a figyelmet.

A találkozóra szakadó esőben került sor, az első pár percbe rendre rossz passzok és labdakezelések követték egymást, köszönhetően a vizes, csúszós talajnak. A Milan alkalmazkodott hamarabb a körülményekhez és lassan átvette a játék irányítását. Az első negyedóra végére már szinte nyomasztó fölénybe kerültek Patóék, a hazaiak képtelenek voltak birtokolni a labdát. Sajnos a találkozó elején egy szerencsétlen, súlyosnak tűnő esemény borzolta a kedélyeket. Antonini és Maggio egy szabad labdára indultak el, mindketten megpróbálták továbbfejelni a játékszert, ám egymást fejelték le. Antonini sérülése tűnt komolyabbnak, őt rögtön le is kellett cserélni, a nyakát rögzítve vitték el hordágyon. Maggio még pár percig a pályán maradt, aztán jelezte, hogy szédül és cserét kért. A Milannál Oddo állt be, hosszú mellőzés után lehetőséget kapva. A világbajnok védő hamar meghálálta a bizalmat.

Az egyre nagyobb vendég fölény a 22. percben értett góllá. Az addig is agilis Robinho indult el a labdával, majd a mellette felfutó Oddónak passzolt. A védő a tizenhatos jobb oldaláig vitte a labdát és nagyon okosan nem élesen a kapu elé passzolt, hanem visszatette a labdát a tizenhatosnál érkező Robinhónak, aki okosan passzolt a hazai kapu jobb oldalába a kapufa segítségével. 0-1

A vendég gól felébresztette a nápolyiakat, egyre többször jutottak el Abbiati kapujáig, sőt kis szerencsével ki is egyenlíthettek volna. Az első félidő Milan fölényt, vezető gólt és egy kiállítást hozott. Pazienza kétszer is kézzel nyúlt bele a labdába, így két sárga után mehetett zuhanyozni.

A második játékrészre még jobban összekapta magát a Napoli, az emberhátrányuk ellenére veszélyes támadásokat vezettek. A Milan érthetetlen módon elszórta a labdákat, a kínálkozó kontráit elszórakozta. A Lavezzi vezette hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de vagy Abbiati védett nagyot vagy az utolsó megoldás rendre rosszul sikerült. A 71. percbe úgy tűnt, eldől a mérkőzés. Második gólpasszát is kiosztotta Oddo, aki a szélen majdnem az alapvonalig vitte a labdát és pontosan ívelt középre, ahol az ötösön egyedül álló Ibrahimovic fejjel szerezte meg a Milan második találatát. 0-2

Sokan azt hihették, hogy ezzel az északiak nyugodt utolsó 20 percre számíthatnak. Nos nem így lett. A meccsen végig sok gondot okozó Lavezzit nehezen tudták tartani Nestáék, megindulásai állandó veszélyt jelentettek Abbiati kapujára. A 77. percben az argentin támadó betört a tizenhatoson belülre, ahol sem Sokratis sem pedig Nesta nem tudta megállítani. Nagy kavarodást követően a labda a földön fekvő Lavezzi elé került, aki Pazar mozdulattal a labda alá nyúlt és közelről átemelte a kimozduló kapust. A felső kapufáról a gólvonal mögé hullott a labda. 1-2

Izgalmas utolsó tíz perc következett. Mindkét csapat játékában benne volt egy újabb találat. A felfokozott hangulatot jól mutatta, hogy kisebb csetepaté is kialakult a pályán, a két főszereplő Boateng és Campagnaro részvételével. Az eredmény egy-egy sárga. A csereként beálló Flamini kétszer is gólhelyzetbe került, de első kísérletét védte De Sanctis, a második lehetőségnél pedig rosszul passzolt középre, a kapus így kivetődhetett a labdára. A Napoli is többször próbálkozott ám végül nem változott az eredmény.

A Milan 12 év után tudott újra győzni Nápolyban, a hazaiak pedig negyedik meccsükön immár második vereségüket szenvedték el a San Paolóban. A piros-feketék ezzel 17 pontjukkal második helyre léptek a tabellán, a Napoli hatodik.


A mérkőzés statisztikái

goal

gazzetta

lineups


A mérkőzés összefoglalója

 

A 8. forduló összes mérkőzése

[matches league_id=1 season=2010-11 match_day=8]

<<< 7. forduló9. forduló >>>

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet