2022. november 28., hétfő

Napoli-Milan: Meccs utáni nyilatkozatok

-

MASSIMILIANO ALLEGRI

„Véleményem szerint a csapatom megérdemelte a győzelmet. A bajnokságban gyűjtött 17 pontunk jónak mondható, ráadásul zsinórban,  négy meccset nyertünk, Nápolyban pedig mindig nagy feladat sikert aratni. A srácok bizonyították, hogy a madridi vereség csak egy kisiklás volt. Nem csak a hozzáállásunkkal volt probléma, de technikailag is sokat hibáztunk, főleg az első tizenöt percben. De az csak egy meccs volt a sok közül, a jövőben még egyszer nem játszunk olyan rosszul.”

„A Napoli ellen sok lehetőségünk volt, hogy eldöntsük a találkozót. Támadásban sokkal pontosabbnak kellett volna lennünk, hiszen többször is a hazai tizenhatoson belülre kerültünk, mégsem szereztünk gólokat. Az természetes, hogy a Napoli hazai pályán mindent megtett az egyenlítésért. A lényeg, hogy nyertünk, még akkor is, ha néha szenvedtünk. A feladatunk az, hogy valamit kezdjünk a nehézségeinkkel, és végre elkezdjünk könnyű győzelmeket szerezni. Negyven percig kimondottan jól játszott a csapat, az első fél órában nyomasztó fölényben voltunk. Aztán a hazaiak feljöttek, mi pedig egy kicsit veszítettünk a koncentrációnkból. Összegezve elmondható, hogy az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, a második játékrész kiegyenlített játékot hozott.”

„Abbiati kiváló produkciót nyújtott, két hatalmas védést is bemutatott, de az ellenfél kapusa is jó napot fogott ki. Ha a kapusok jó formában vannak, olyanok, mint a csatárok, a munkájuk annyit ér, mintha valaki gólt szerezne támadásban. Antonini? Nyakrögzítőt kapott. Remélhetőleg nem komoly a sérülése. Nem tudom, felépül-e a Juventus elleni mérkőzésig, a héten majd kiderül.”

„Nagyon elégedett vagyok Oddóval, aki csereként nagyon jól teljesített és két gólpasszt is adott. A futball furcsa játék, az edzők néha szerencsések. Az öltözői hangulat fontos, ahogy minden egyes játékos fontos a klub számára, ezt bizonyította ez az este is. Boatenget is dicsérnem kell. aki jól látta el a feladatát, talán többször csatlakozhatott volna a támadásokhoz. Bonera számára idegen poszton is megállta a helyét. De elégedett vagyok Sokratis és Nesta teljesítményével is, ahogy összességében a csapattal is.”

„Csakis az lehet a célunk, hogy a bajnoki címet, a BL-t és az Olasz Kupát is megnyerjük. Van 26 játékosunk, minden sorozatban a legjobbat kell nyújtanunk. Nem könnyű mindenhol helyt állni, de megpróbáljuk.”

MASSIMO ODDO


„Ahogy megöleltek a csapattársaim a gólpasszaim után, minden elmond. Mindig keményen edzettem, függetlenül attól, hogy az edző milyen döntést hozott. Ő végzi a munkáját, amiért fizetik, neki kell döntenie. Ahogy mindig is mondtam, a szavak nem sokat érnek, a tettek bizonyítanak. Szerencsés vagyok, hogy ezen a találkozón lehetőségem nyílt a bizonyításra. A bírálatok mindig fájnak, de ez is a játék része. Sosem reagálnék a szurkolói kritikákra, mert minket megfizetnek azért, hogy futballozzunk, így viselnünk kell a vele járó dolgokat is. A jövőben is lehajtott fejjel , szó nélkül fogok dolgozni. A gólpasszok? Az első volt a tudatosabb. Láttam, hogy Robinho elszakad az őrzőjétől. A második inkább esetleges volt, csak megpróbáltam jól beadni a labdát, ami végül pont Ibrahimovic fejére szállt.”

„Sosem könnyű Nápolyban pályára lépni. Ezen a mérkőzésen a talaj is megnehezítette a dolgunkat és az ellenfél is keményen harcolt. Talán jobban is játszhattunk volna, tekintve hogy a találkozó egyes szakaszaiban nagy fölényben voltunk. Persze szerencse is kellett, de tettünk is azért, hogy három ponttal távozzunk.”


CHRISTIAN ABBIATI


„Ez egy nagyon fontos győzelem volt, mert egy kellemetlen vereség után léptünk pályára. A csapat jól reagált. Egy nehéz meccset sikerült megnyernünk, még akkor is, ha a vége felé szenvedtünk. Nem volt könnyű, de jól végződött. Elégedett vagyok azzal, ahogy a csapattársaim játszottak, különösen örülök Oddo teljesítményének. A másik oldalon persze sajnálom Antonini sérülését. A keret egységes, azt hiszem ez jól látható.”


ROBINHO


“Kemény meccs volt, de a végén mienk lett a három pont. Visszavont csatárként kellett játszanom, boldog vagyok, hogy kezdőként kaptam lehetőséget. A dulakodás előtt azért estem el, mert Aronica hozzáért a mellkasomhoz.”


ADRIANO GALLIANI

Oddo fantasztikus volt hétfő este. Robinhónak és Ibrahimovicnak is gólpasszt adott csereként. A második találatnál pontosan azt tette, amit egy szélső védőnek tennie kell. Levitte az alapvonalig a labdát és pontosan ívelt középre. Az első gólnál pedig nagyon okasan becsapva a védőket visszagurított az érkező Robinhónak. Pazar megoldások voltak.”


WALTER MAZZARI

“Meg kell tanulnunk csapatként játszani, ahogy egy élcsapatnak illik, és sokkal nyugodtabbnak kell lennünk. Ezek nem az igazi Napoli volt. Pazienza kiállítását követően elkezdtünk jobban játszani, de nem bántam volna, ha a második félidőre is tizenegy emberrel futunk ki. Mit gondolok a játékvezetőről? Egyenlően kéne elbírálnia az eseteket. Ugyanazért a szabálytalanságért ugyanazt a büntetést kéne kapnia mindkét csapatnak. A lapok esetében sajnos nem így történt.”


EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS