Napoli-Milan: Mérkőzés előtti sajtótájékoztató

0

Taktika:

“Nem tervezem, hogy bármi meglepővel álljak ki a mérkőzésen. Persze lehet egy-két poszton változás. Sok hiányzónk van, ezért ez elkerülhetetlen. A védelem jobb oldalán Bonera juthat lehetőséghez, Antonini lesz a balhátvéd. Középen Nesta helye biztos, a párján még gondolkoznom kell, Papastathopoulos és Yepes közül választok majd..
Seedorf  vagy Robinho? Még nem tudom ki kezd, de biztosan támadó középpályásra lesz szükségünk a csatárok mögött. Ők ketten más típusú játékosok, mindkettőnek megvannak a maga erényei, amivel segíthetik a csapatot.”
A Madrid utáni élet

“Jó edzéseink voltak a héten, megfelelően kezelik a srácok a hétközi fiaskót. A keddi találkozó csak egy egyedi eset. Különös mérkőzés volt, a helyén kezeljük. Megtanultuk a leckét, nem követjük el a jövőben ugyanazokat a hibákat. Egy vereség nem változtatja meg a csapat mentalitását, nem csökkenthet az önbizalmunk. Rosszul kezdtünk Madridban, kaptunk két szerencsétlen gólt az első tizenöt percben. Az elsőnél szétnyílt a sorfal, a második meg gyakorlatilag öngól volt. Összességében a Madridnak sok helyzete volt, mi pedig sokat hibáztunk . A legfontosabb, hogy Nápolyban mindezek ellenére győztes felfogásban lépjünk pályára.”

Berlusconi

“Beszéltem vele szombaton. Mindig közel van a csapathoz. Azt üzente nekünk, hogy folytassuk a megkezdett munkát. Nem kritizált senkit.”

Rotáció

“Mindig az adott meccstől függ. Igyekszünk a legerősebb csapatunkat pályára küldeni. Általában kevés változtatásra vagy korai cserére  lehet számítani, meccstől függően. Főleg most a szezon elején.”

Gattuso

“Egy sárgára van az eltiltástól, mégis játszatni fogom. A legjobbakat akarom pályára küldeni a Napoli ellen. A Juventusra csak hétfő este 23:00-tól gondolok.”

Egyes játékosok

“Papastathopoulos jól dolgozik, ő egy fiatal srác, aki a felkészülés során biztatóan mozgott.  A bajnokságban aCesena ellen nem játszott rosszul, egy nagy hibát követett el a második gólnál, amiatt kapott bírálatokat. Sokat fejlődik, az edzésmunkája is jobb és jobb lesz.”
Bonera – Középen jobb teljesítményre képes, azt hiszem az az ő természetes pozíciója.

Yepes – Minden rendben vele. Profi játékos, kész lesz a legjobbját nyújtani, amikor szükség lesz rá.

Ronaldinho – Mindig azt szeretném, hogy 100%-os állapotban számíthassak rá. Döntő lehet a játéka ennek a csapatnak.”

Napoli

“Melyik játékosuktól tartok a leginkább. Ha egyet kel választanom, akkor Marek Hamsikot nevezném meg.”

A Real elleni visszavágó

“Most csak a hétfői nápolyi meccsre készülök. Aztán még a BL találkozó előtt játszunk a Juventus ellen is. Szerintem az a helyes, ha mindig a következő feladatra és mérkőzésre figyelünk.”