A Milan vasárnap délben a Balogh Botondot foglalkoztató Parmát fogadja a San Siro stadionban az olasz bajnokság 22. fordulójában. A kezdőrúgás 12:30-kor lesz és a Match4 magyar sportcsatorna élőben közvetíti. Forza Milan!
Valamiért megfogyatkoztak a hozzászólások!
Én ma egy aránylag laza győzelmet várok. Gyorsan vezetést szerzünk, és lezárjuk a meccset!
sima 3 golos siker!
#norberto! Van valami fejlemény chat-témában? A probléma továbbra is megvan.
@jackoby5 Ha nyerünk is, egy dögunalmas meccsre számítok. De szerintem nyögvenyelős lesz...
Én ma a legendás, "Motoros tűzjáró" című filmet választom e helyett. Az sokkal több izgalmasabbat tartalmaz majd, de hogy szebb nőket, az biztos. Majd írok értékelést, ha lesz miről, és esetleg érdemes felvételről megnézni.
A "győzelmet nem kell magyarázni", "végsőkig küzdés után fordítás" és hasonló közhelyes, önmagunkat ámító marhaságok helyett... Ez a mai produkció a szánalmas kategória legalját súrolta. Egy perc élvezeti érték nem volt benne, egy nevetséges vergődés hazai pályán, a kiesés ellen menekülő Parma ellen.
Hetek, hónapok hasonlóan kiábrándító meccsei után, azt kell mondjam, hogy ez a Milan tökéletes helyen van a mutatott játék alapján a tabellán. Sőt, még azt mondom előrébb van, mint ahol valójában kéne lennie. Nem tudok egyszerűen a jó ízlés határain belül nyilatkozni erről a csapatról, annyira felidegesített ma is. Az, hogy a pályán lévő 11 játékosból maximum 3 játékos tud az esetek többségében jó döntést hozni az adott szituációban, nagyon súlyos kérdéseket vetnek fel a vezetőségnek.
Páran örömtüzeket gyújtottak Fonseca távozásával, majd mikor néhányan odaírtuk nekik, hogy itt nem csak edzőkérdés van, akkor magyarázták az okosságaikat. Hát, most lehet magyarázni. A fél keretet el kéne zavarni alsóhangon, mindenféle túlzás nélkül. Ezek a játékosok teljesen alkalmatlanok nem hogy a scudettora, de még a top 4-re is. Nem tudtunk kidolgozni a második félidőben 35 percen keresztül egy értékelhető támadást. Az elsőben Moratának annyi esze nem volt, hogy a lesre odafigyeljen, szerencsére csak négyszer volt lesen.
Nem tudom ide mi kéne, ha lenne 2-3 igazolás, még az sem segítene, fényévekre vagyunk egy normális csapattól jelenleg. Fellángolásaink vannak és ennyi. Erre nem lehet építeni.
@deeo Nagyon megértelek, hidd el. Nekem is borzasztóan nehéz erről megfelelő hangnemben nyilatkozni, meg az egész helyzetről is, főleg anélkül, hogy nagyon arrogánsnak tűnnék. Szóval tényleg nem akarok megbántani senkit sem, de azért nem könnyű ezt most helyén kezelni.
Én már tényleg nem akarok meggyőzni senkit sem. Akinek az eddig történtek nem szolgáltak elegendő bizonyítékkal arra, hogy a klub nem jó irányba tart, és hogy itt az edzőkérdésen messze túlmutató problémák vannak, azzal nekem valószínűleg nincs miről beszélgetni. Ott világnézeti/személyes ellentétek vannak, ennyi. Adott egy helyzet, meg bizonyos játékosok, amivel már a harmadik edző sem tud mit kezdeni. Először Pioli volt hülye, aztán Fonseca, most már sokaknál Conceicao is hülye... Félidőben megint le kell hozni 1-1-es állásnál a csapat két legnagyobb sztárját, Calabria összeverekedik az edzővel meccs után, a szurkolók nyílt leveleket küldenek, fejjel lefelé fordított drapériákkal szurkolnak, Scaroni pedig csendre int mindenkit, hiszen most nyertünk Szuperkupát, és ez legyen is elég 10 évre.
Én nem tudom hová tenni, ha egy ilyen meccs megnézése után valakinek csak annyi a véleménye, hogy nyertünk, nem kell megmagyarázni, diadal! Ha nem nyertünk volna, akkor meg a bíró csalta el, meg a VAR, mert nem mutatták elég gyorsan, hogy Pavlovic lesen volt. És ha lesen volt, akkor se volt. Aki így akarja látni, szemlélni a dolgokat, annak csak tessék. Istentelenül gyenge, szar játék, és produkció volt ez megint, hatalmas mákkal a végén. 3 pont, persze. Majd a jövő héten visszaveszi Fortuna, amit most adott. Én tudom, hogy félelmetes érzés, amikor nem tudod ráhúzni a vízes lepedőt egy emberre (edző), de ilyen az élet. De ennél a klubnál jelenleg rendszerszinten vannak nagyon komoly gondok, és amíg ezt nem orvosolják, addig egyik héten a afrojapán kapus beszerencsétlenkedi Chukwueze mellelését, a másik héten meg nem, Bryan Gil 2,3 cm-es lesen lesz az egyik héten, a másikon meg nem...
@anselmo Ez mind oké, de akkor mi a megoldás? Most volt egy meccs amit megnyertünk xar játékkal, szerencsével, tiszta sor. Ez a jelenlegi helyzet. Valószínűleg simán kikapunk majd az Intertől, mert jobb csapat és nem csak lelkesedéssel nyer hanem évek szisztematikus munkájának köszönhetően illetve most biztos nagyon revansot akarnak venni ahogy azt a Juve is tette a két másik idei mérkőzésért, ez is nagyon valószínű. Xar a vezetőség? Az. Lesz változás mondjuk nyárig? Nem. Ha esetleg elérjük a 4. helyet lesz változás? Nem, mert az kb. a maximális cél.
Mindent értek hogy mi miért rossz, de nem vagyunk rá hatással. Akkor ne szurkoljunk? Vagy mi legyen? Ugyanazt rágjuk év eleje óta, szóval én kimondottan örülök az edzőváltásnak és tudom azt is hogy ez nem oldott meg mindent, de én annál többet mint hogy reménykedek a javulásban nem tudok tenni, ha megtanulok kézenállni akkor sem.
Szóval továbbra is utálom ami a csapat körül van, ennek ellenére hétről-hétre mégis csak azzal tudok érdemben foglalkozni ami a pályán történik, illetve leírni hogy egyes hírek (új csatár esetleges érkezése stb.) véleményem szerint jó vagy nem jó lépések.
Itt koppani azok tudtak akik varázsütésre vártak volna javulást egy edzőcsere miatt, de azért emlékeim szerint a legtöbb ember nem Január végére reménykedett csodálatos játékban, hanem a legtöbben azt gondolták hogy 1 hónap után már talán látszani fog valami változás a pályán. Szerintem látszik, a mértéke kérdéses, mert az hogy a csapat helyzetbe kerüljön az edzői kérdés is (ebben szerintem látványos a javulás), az hogy fizikálisan az előző edző nem készítette fel a csapatát az edzői kérdés (ezt azért hosszabb folyamat rendberakni), az viszont hogy Morata suta és hüle a játékhoz azon felül hogy lelkes, az hogy Theo valamiért teljesen "rottyon" van nyár óta mentálisan, hogy Leao képtelen huzamos ideig vezérként teljesíteni az Ő adottságaival, az hogy a kp néha úgy passzol 2 méterre hogy esélytelen hogy saját csapattárshoz menjen a labda vagy hogy Chukwueze néha hasra esik a labdában vagy lassú fejben, ezek már egyéni gondok.
Továbbra is tartom hogy SC kinevezése jó és fontos lépés volt mert Ő a legjobb edzőnk nagyon hosszú idő (Ancelotti?) után, ahogy az is egyértelmű ez nem old meg mindent, sőt, bizonyos meccsszituációkat leszámítva szinte semmit. Mégis azt gondolom hogy ha csak annyi történik a következő fél évben hogy a nem megfelelő mentalitású játékosok ki lesznek pucolva, le lesz rakva a pályán egy megfelelő alap, akkor már előrébb lehetünk. Nyáron meg kiderül merre az arra, de addig marad a remény hogy lesz valami látszata a pályán annak, amit SC képvisel.
Én pedig mást tenni nem tudok, meccsről-meccsre szorítok a csapatért és reménykedem benne hogy azért valami fejlődés látszani fog. Ha nem, akkor még csak nem is Arsenal leszünk aki minden évben a BL indulásért küzd, hanem Leicester, ahol csodával összejött egy bajnoki cím és néha beesik valami kisebb részsiker. Na ezt lesz nehéz elfogadni és sajnos ide tartunk, ha nem is a pályán elsősorban (mert a keret továbbra is többre lehet képes - még...), viszont a vezetői oldalon sajnos igen. Lásd csatár kérdés évek óta, stadion "projekt" évek óta, vezetők kinevezése évek óta és még lehetne sorolni.
Tehát Arsenal vagy Leicester ez itt a kérdés... Jobbra számítani meg jelenleg önámítás. De azért szurkolni szabad és illik is 🙂 .
@hodyzoli Persze, és teljesen igazad van! Én is leülök (többnyire legalábbis) és megnézem a kínlódást, amit összehozunk, bár már korántsem mindig, mint korábban. Megoldás pedig jelenleg nincs. A két gondolat össze is függ nagyjából. Én inkább arra az önámításra gondolok, amit említettél is. Szóval senkit sem arra buzdítanék, hogy ne szurkoljon inkább :D. De arra igen, hogy lássa és értékelje hozzád hasonlóan reálisan és objektívan a helyzetet, belátva azokat az összefüggéseket és törvényszerűségeket, amiket nagyon jól összeszedtél. Nekem alapvetően azzal van bajom, ha valaki ezt nem teszi meg, és a másikat ezért még hülyének is nézi. Lehetőleg, ne bírózzunk, ne csalózzunk, stb. Tegnap is Pavlovic meg nem adott góljánál olyan bírózás, elcsalás-elmélet bontakozott ki, hogy csak na. Lényegtelen is, de azért ezek nagyon fel tudnak bosszantani :). A felelősöket ott keressük, ahol vannak. Ettől egyébként valóban nem változik semmi, teljesen igazat adok, maximálisan, hiszen ráhatásunk akkor sincsen, ha jól látjuk. De legalább nézzünk közös mozit akkor már, ha lehet.
Ne mondjuk hogy jó és erős a keret, mert összességében nem az. Ne mondjuk hogy a bírók elcsalják ellenünk a meccseket, mert ez sem igaz. Ne mondjuk hogy ez egy kompetens vezetőség, mert ennek eddig csak az ellenkezőjét bizonyították. Ne mondjuk, hogy a kialakult helyzet kizárólag az éppen soros edző hibája - most Conceicaóé éppen. Nekem ezekkel a megállapításokkal van gondom.
Egyébként, hogy kicsit "szakmázzunk" is a tegnapi meccs után, van néhány egészen izgalmas dolog. Pavlovicsot egy teljesen tudatos húzással középcsatár pozícióba tolta fel Conceicao a meccs vége felé. Ebből 3-4 nagyon veszélyes helyzet is kialakult, gól és meg nem adott gól is. Nem lehet érzékletesebben kifejezni azt, hogy ez mennyire megalázó a Milan jelenlegi csatáraira nézve. Miközben Morata, Jovic és Abraham a keretben és pályán van, egy középhátvéd okozza a legtöbb veszélyt az ellenfél kapuja előtt! Hihetetlen. A csatárteljesítményre a "nulla" kifejezés szerintem még megengedő is a Parma elleni meccs vonatkozásában. De az volt a Girona ellen is, a Juventus ellen is, a Como ellen is. Nagyon komoly helyzetfelismerésre vall Conceicao részéről, hogy ezt meghúzta.
A teljes baloldal lekapása a félidőben pedig hatalmas bátorságra vall. Főleg, hogy a végén csak meglett a 3 pont, így Theo és Leao nem érezhetik úgy (kárörvendve), hogy nem volt jogos a döntés. De maga a jelenség nagyon aggasztó. Conceicao nem fog tudni boldogulni a legnagyobb sztárok nélkül. Nyáron ebből kenyértörés lehet jó eséllyel. Nem tartom kizártnak, hogy akár mindkét játékost el fogjuk adni. Egész egyszerűen kezd eljutni ez a történet arra a pontra, amikor jobb lesz elválni. Már a harmadik edző nem tud velük mit kezdeni. Itt már a pácienssel van gond, nem az orvossal. Hogy miért jutottunk idáig, az egy hosszabb kérdés, de sokszor érintettük már. A másik út, hogy ez a portugál is menni fog, és jön majd Tudor, hogy rövidúton ugyanerre a sorsra jusson.
MUSAAHHH te nyomorult!! -ez még tegnapról maradt bennem-. A meccshez kevés hozzáfűzni valóm van, Theo és Musah hibájából kapunk gólt, csak a szokásos. Számomra az a hihetetlen, hogy eddig Musah eladásáról alig lehetett olvasni, ezzel szemben, ha a három zsenin múlt volna Pavlovicot már rég eladtuk volna kölcsönbe opcióval Törökországba -hogy lehetnek ennyire vakon!-
És ugye milyen a szurkoló? Megnéz egy ilyen vasárnapi gyalázatot, látja ezt az embertelen méretékű szenvedést, majd a forduló végén ránéz a tabellára: 17 meccsünk van vissza, 5 pontra van a BL hely, úgy, hogy az előttünk lévők eggyel többet játszottak a Fiorentinát kivéve. Minden esély megvan még hogy odaérjünk a végére, ha a 5 csapat megy, akkor pláne.
Ehhez viszont majdnem 180 fokos fordulat kéne, az pedig ennek a keretnek szerintem túl sok. Csak Conceicaoban bízom, se a vezetőségben, se a játékosokban nem tudok.